Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Kdyby tady někdo střílel dálku a chtěl si zatrénovat s Jimem Smithem, ex Delta Force sniperem, který byl na palubě prvního Black Hawk sestřeleného v Mogadishu, tak se ozvěte. Děláme s ním třídenní kurz na začátku září. Není to za málo, ale pořád levněji, než u něj ve Státech. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můj hon za AR15 má zatím následující favority, po čerstvých diskusích s IPSC kamarády:

- ADC (!)

- DPMS

...

- Daniel Defense (sice s tím IPSC nikdo prý nestřílí, ale stejně se mi líbí).

(Jako chápu, že v ČR jsou 2 IPSC závody do roka a to ještě na krátký vzdálenosti - ale tenhle typ závodů a zúčastněného materiálu je pro mě už z pistolových časů tak nějak standard, ať nevypadám jako nějakej zarytej sportovec).

Odkaz ke komentáři

Hele a proč jsou nepraktické pro civilní použití? Jen se ptám, stejně jsem levák ;o) ale zajímalo by mě to.

Bulpupy mají zásadní nevýhodu ve vyvážení. Prakticky veškerou váhu zbraně drží střílející ruka. A protože můžou mít při menší délce delší hlaveň, tak jsou taky o fous těžší. Všechnu váhu do střílející ruky. Za chvíli máš pocit, že ti upadne... Pak se to řeší různými popruhy, aby co nejvíc váhy šlo do popruhu, ale stejně. Po pár hodinách mám ruku jako vánočku...

U standardní konstrukce (AR-15, nebo AK a cokoliv jinýho) je váha rozložená mezi obě ruce, někdy dokonce víc na nestřílející ruku, což je výhodnější. A nastavit popruhy tak, aby nesly váhu je taky snažší...

Pro vojenský použití je bulpup ještě výhodný ve smyslu velikosti, ale jako civilové to prakticky nevyužijeme. Taky přebíjení je míň praktický a rychlý...

Mezi bulpupy je Steyer AUG stále nejlepší - funguje spolehlivě, rozborka je pro děti v řádech sekund, ovládání a manipulace nejsnažší (Tavor i ostatní se můžou dost stydět). A přesto že je z plastu kde co, včetně spoušťového mechanismu (i bicí kladivo, nekecám :-) ), je to šíleně těžký. Máme třeba i AR-15 z plastu se 16" hlavní, co váží lehce pod 2,2 kg!!! (Bushmaster Carbon)

Odkaz ke komentáři

Tak to pozor, bába Merkelovic apeluje na urychlené prosazení rozjednaných změn zbraňové legislativy.

A chce zakázat prodej zbraní přes internet.

Pokud skutečně neví, že už dnes se zbraň nedá přes internet legálně koupit, tak by jí to měl někdo rychle prozradit.

Protože nákup pistole přes darknet není legální už dnes

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Duke650
Odkaz ke komentáři

Tak jsem si dnes udelal radost. Mohu poprosit majitele o zmereni tloustky vnitrniho kydex pouzdra? Pripadne stavitelny samosvor vnitrni dela jen RHolsters?

Pripadne kdyby mel doma nekdy navic prodluzovaci botku +1 tak mam zajem

Diky za info

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem blam
Odkaz ke komentáři

blam

Takže jsi pustil LCP a na místo něho přišel gloček, nebo sis ho nechal? Mě po tom LCP přijde velká i tahle 43. Jsem ti změřil ty rozměry. Sry za ty kóty, nejsem přes výkresy.

Moc díky za oměření. No LCP zatím stále je. Toto je pro manželku, ale ještě nemá zbroják. :-D Důvod se vždycky najde. 

Zatím to mám nastavené G17 na střelnici, G43 na zimu a LCP na léto. LCP může málo co konkurovat. Nosím ho v tom vnitřním textil základním pouzdře od Falca a i tak v parných dnech pohoda. Mít na něj kydex bylo by to ideální. Každopádně LCP vs 43 váhově skoro jednou tolik. Na G43 bude kydex určitě. V textilu by to bylo už moc tlustý (aspoň na mě). Hlavně, že manželka je spokojená.  :lol2:

Odkaz ke komentáři

Tak to pozor, bába Merkelovic apeluje na urychlené prosazení rozjednaných změn zbraňové legislativy.

A chce zakázat prodej zbraní přes internet.

Pokud skutečně neví, že už dnes se zbraň nedá přes internet legálně koupit, tak by jí to měl někdo rychle prozradit.

Protože nákup pistole přes darknet není legální už dnes

Ééé, no ono to v německu lze... U nás skoro taky. Teda nikdo ti u nás nepošle pistoli poštou, ale E-shopy nebo E-bazary vesele fungují. 

My třeba máme službu rozvozu, kdy většinou jednou měsíčně objíždím moravu (jezdí se i jižní a západní čechy, vlastně i severní a východní...). Najdeš si na stránkách pistoli, pošleš objednávku, naskenuješ nákupko, zaplatíš. Holky zkontrolujou údaje v CRZu a zadají. Když je pak závoz, tak to přivezu a osobně vydám proti zbrojáku... Je to zcela v pořádku, prodej je to fyzickej a osobní, přesto se to dá hodnotit i jako prodej po internetu... A v německu to lze ještě snadnějc, protože někteří kurýři mají licenci...

Odkaz ke komentáři

Můj hon za AR15 má zatím následující favority, po čerstvých diskusích s IPSC kamarády:

- ADC (!)

- DPMS

...

- Daniel Defense (sice s tím IPSC nikdo prý nestřílí, ale stejně se mi líbí).

Tak jsem si je byl prohlídnout a je to zase jinak:

1. Daniel Defense 

2. nic

3. nic

4. ADC (ovšem v konfiguraci, která není skladem a stojí raketu)

5. už vůbec nic

Odkaz ke komentáři

Neválí se doma někomu nějaká malorážka opakovačka? Nějaká TOZ nebo tak něco třeba za rozumný peníze. Fakt se mi nechce dávat desítku za usmolený CZ, který dřou jak manžestráky obézní ženský. Na to moje střílení by asi stačilo i něco takovýho (http://www.prodej-zbrani.cz/malorazky/marlin/opakovaci/Malorazka-Marlin-XT-22R__s803x1285p.html). Ale o tom zas nevim vůbec nic. O malorážkách CZ aspoň vim, že stojej za hovno. Ceny ojetin jsou v podstatě stejný jako bazarovky. 

Odkaz ke komentáři

Neválí se doma někomu nějaká malorážka opakovačka? Nějaká TOZ nebo tak něco třeba za rozumný peníze. Fakt se mi nechce dávat desítku za usmolený CZ, který dřou jak manžestráky obézní ženský. Na to moje střílení by asi stačilo i něco takovýho (http://www.prodej-zbrani.cz/malorazky/marlin/opakovaci/Malorazka-Marlin-XT-22R__s803x1285p.html). Ale o tom zas nevim vůbec nic. O malorážkách CZ aspoň vim, že stojej za hovno. Ceny ojetin jsou v podstatě stejný jako bazarovky. 

Ceny ojetin jsou v podstatě stejný jako bazarovky.  - hergot, to je fakt divný :-)

U mě  ojetina = bazarovka , proto mě nepřekvapí, že jsou v podstatě stejný. Pokud je to jinak, prosím o info, abych se poučil a dovzdělal ...

Odkaz ke komentáři

Napsal jsem ojetina a myslel jsem nová. Teď jsem narazil na TOZ, která stála asi 9 let zpátky 4500. Teď jí vojebanou frajer prodává za 3900. Jenže to je nějakej šizuňk. Prodává tam každej tejden několik kvérů.  I tak to je po měsících sledování bazaru jedna z mála zajímavejch nabídek. Chtěl jsem opakovačku jetou kolem 5000. Na to moje střílení by to stačilo, ale prostě nejsou. Nejlevnější bazarovky tohohle ražení kolem 7000,-. Akorát ten Marlin je novej, ale o tom nevim absolutně nic. Když se na to prám v obchodě, tak mi rozmlouvaj CZ kolem 10 000 a cpou mě o třídu vejš a 20 000 za to opravdu nedám. 

Odkaz ke komentáři

Zajímavý článk v GunDigest

Odkaz ke komentáři

Stačilo, aby Bureš prohlásil stop imigraci a na titulce se začínají objevovat články nečekaného ražení... kéž by to nebylo jen snadné sbírání bodů před volbami

http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-pavlem-cernym-o-obrane-proti-teroristum-fhr-/domaci.aspx?c=A160729_093034_domaci_lve

Odkaz ke komentáři

Jeremy: a na dissipatory od DPMS (tuším třeba 3g2) ses díval? Diss chodí jak malorajda.

Harry: moc to nechápu. Normálně mi flinta visí na řemenu na hřbetě a stabilizuji ji rukou nebo oběma. V low/hi/mid-ready držím oběma cca 50:50. Při manipulaci ji stejně držím střílející rukou a pak je bullpup výrazně příjemnější než balancovat něco s těžištěm kus vpředu. Taktické přebití s udržením přilícení je o hodně lehčí. Při střelbě má těžiště blíž tělu, víc váhy je opřeno v rameni, síla působící na ruce je menší, bullpup udržím déle/snáze v rameni. Rychlost přebíjení je dána stylem vypouštění a šachty. Těžké je pro mě otočení některých návyků, nezvyklé nahození s hmotou vzadu a nedobrá spoušť, jinak se mi to zatim líbí víc než klasika.

Zrovna AUG bohužel nemám/neznám, tak nemůžu srovnat.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...