Ivan Lelák Odesláno 31. března 2017 Nahlásit Odesláno 31. března 2017 ggrand - jako že lidi zapomenou odjistit? Nebo zajistit? Tak jako že mohu zapomenout natáhnout kohout? Tak určitě, hodně lidí nenosí náboj v komoře a taky na to mohou teoreticky zapomenout. Ale s natahováním neměli problém chlapci na divokém západě v době SA revolverů (tedy aspoň ti, kteří vyšli ze soubojů jako vítězové:-)), proč ho mít teď? Je to součást běžné obsluhy a manipulace se zbraní, stejně jako při řízení auta obsluhuješ automaticky brzdu, spojku, plyn, řadící páku, blinkry, často víc věcí najednou a ve stresu. Říká se tomu dynamický stereotyp, ke kterému dochází při mnohonásobném opakování a když s tím nemám problém v autě, letadle, na motorce, ani dosavadních 26 let se zbraní, nebojím se ani dál. Psali jsme tu ale o ergonomii, jak je NAA prťavý a Ty jsi psal, že se blbě natahuje. Možná s tím máš osobní zkušenost, ale máš jinou ruku, možná zkušenost nemáš, ale jen se domníváš, já napsal svou zkušenost a pak i straspol. Ale rád si přečtu názor člověka, který má s NAA zase jinou, možná i větší zkušenost a nebudu to rozporovat, určitě si nevymýšlí, ale to nic nemění na tom, že pro mne platí má zkušenost. Samozřejmě, o NAA nelze mluvit jako o zbrani s dobrou ergonomií, ale s intuitivním a snadným natahováním kohoutu v různých situacích problém není a ani nehrozí, že by při tom revolver vypadl z ruky, v tom snese srovnání s natahováním kohoutu u mnoha jiných zbraní, tedy aspoň u těch, se kterými mám zkušenost.
Tomas_2002 Odesláno 31. března 2017 Nahlásit Odesláno 31. března 2017 Já si tedy myslím, že mezi tasením a výstřelem by mělo následovat co možná nejméně úkonů. Tedy pokud možno vynechat jakékoli natahování, odjišťování, .... atp. Protože ve stresovém situaci to může dělat potíže. Neříkám, že MUSÍ, jen že může. Proto jsem u Glocku vděčný tomu, že i nabitá zbraň je bezpečná a nemusím řešit ani žádnou pojistku nebo něco jiného.
Ivan Lelák Odesláno 31. března 2017 Nahlásit Odesláno 31. března 2017 Tomas_2002 - tak že je to nejlepší, o tom asi nebude sporu:-).
Chronař Odesláno 31. března 2017 Nahlásit Odesláno 31. března 2017 Chlapci, trochu odvedu pozornost: Glock jsem měl v ruce, jen když mi jej na střelnici půjčili, takže asi neznám všechny finesy obsluhy.A že to nějaké finesy má, jsem zavětřil, když jsem viděl nějakej film, kde Vetchý hrál snad veterána a učil kohosi střílet.Finesa spočívala v tom, že Glocka nabitýho rozebral, kdy během jedné vteřiny měl v hrsti hromádku dílů bez toho, aby ji vybíjel.Už nevím, jak se to jmenovalo.Je to možné, ev. nemáte odkaz na nějaký video ? Díky za odpověď
ggrand Odesláno 31. března 2017 Nahlásit Odesláno 31. března 2017 ggrand - jako že lidi zapomenou odjistit? Nebo zajistit? Tak jako že mohu zapomenout natáhnout kohout? Tak určitě, hodně lidí nenosí náboj v komoře a taky na to mohou teoreticky zapomenout. Ale s natahováním neměli problém chlapci na divokém západě v době SA revolverů (tedy aspoň ti, kteří vyšli ze soubojů jako vítězové:-)), proč ho mít teď? Je to součást běžné obsluhy a manipulace se zbraní, stejně jako při řízení auta obsluhuješ automaticky brzdu, spojku, plyn, řadící páku, blinkry, často víc věcí najednou a ve stresu. Říká se tomu dynamický stereotyp, ke kterému dochází při mnohonásobném opakování a když s tím nemám problém v autě, letadle, na motorce, ani dosavadních 26 let se zbraní, nebojím se ani dál. Psali jsme tu ale o ergonomii, jak je NAA prťavý a Ty jsi psal, že se blbě natahuje. Možná s tím máš osobní zkušenost, ale máš jinou ruku, možná zkušenost nemáš, ale jen se domníváš, já napsal svou zkušenost a pak i straspol. Ale rád si přečtu názor člověka, který má s NAA zase jinou, možná i větší zkušenost a nebudu to rozporovat, určitě si nevymýšlí, ale to nic nemění na tom, že pro mne platí má zkušenost. Samozřejmě, o NAA nelze mluvit jako o zbrani s dobrou ergonomií, ale s intuitivním a snadným natahováním kohoutu v různých situacích problém není a ani nehrozí, že by při tom revolver vypadl z ruky, v tom snese srovnání s natahováním kohoutu u mnoha jiných zbraní, tedy aspoň u těch, se kterými mám zkušenost. Jj, ti co vyšli jako živí. To je přesně to, co mám namysli. Divoký západ bych sem raději vůbec netahal, přece jen jsme už někde jinde a hlavně v té době ani nic jiného neznali. Sám píšeš, že máš i jiné zbraně, které nejsou SAO a to už je v krizi problém.Je to tak, jak píšeš. Papíry mám roky rokoucí a nějak jsem se zamyslel či co a podařilo se mi zařadit zpátečku bez spojky. Viděl jsem i lidi zapomenout na spojku, když brzdili o život, aby někoho nepřejeli a chcíplo jim auto. Takže ano, všecko funguje tak dlouho, dokud to fungovat nepřestane Chlapci, trochu odvedu pozornost: Glock jsem měl v ruce, jen když mi jej na střelnici půjčili, takže asi neznám všechny finesy obsluhy.A že to nějaké finesy má, jsem zavětřil, když jsem viděl nějakej film, kde Vetchý hrál snad veterána a učil kohosi střílet.Finesa spočívala v tom, že Glocka nabitýho rozebral, kdy během jedné vteřiny měl v hrsti hromádku dílů bez toho, aby ji vybíjel.Už nevím, jak se to jmenovalo.Je to možné, ev. nemáte odkaz na nějaký video ? Díky za odpověďBez vybíjení blbost. Glock nejde rozdělat bez zmáčknutí spouště.Pro rozdělání bez zmáčknutí spouště se musí sundat ze závěru na záchytu zadní čelo a vytáhnout úderník.
Chronař Odesláno 31. března 2017 Nahlásit Odesláno 31. března 2017 Tak je už to dýl, hlavu za to nedám.Ale měl jsem dojem, že rozhodně nevytahoval zásobník a bez toho klasicky zbraň nevybiješ...Dělal to bez toho, aby se na to díval, takže to musel mít slušně nadrilovaný.
Chronař Odesláno 31. března 2017 Nahlásit Odesláno 31. března 2017 Chlapci, trochu odvedu pozornost: Glock jsem měl v ruce, jen když mi jej na střelnici půjčili, takže asi neznám všechny finesy obsluhy.A že to nějaké finesy má, jsem zavětřil, když jsem viděl nějakej film, kde Vetchý hrál snad veterána a učil kohosi střílet.Finesa spočívala v tom, že Glocka nabitýho rozebral, kdy během jedné vteřiny měl v hrsti hromádku dílů bez toho, aby ji vybíjel.Už nevím, jak se to jmenovalo.Je to možné, ev. nemáte odkaz na nějaký video ? Díky za odpověď Bylo to odsud:
ggrand Odesláno 31. března 2017 Nahlásit Odesláno 31. března 2017 Tak pokud máš vypuštěný/nenatažený úderník, tak zásobník nebývá problém.
straspol Odesláno 1. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2017 Pánové. Máte pravdu úplně všichni. V krizové situaci je asi lepší mít u sebe alespoň devítku kterou stačí promáčknout. Ale při mém povolání, kdy bych nemohl zbraň pronést všude kam jdu, volím tuto variantu. Ano, není nejpřesnější, ale nepředpokládám sebeobrannou střelbu na dvacet metrů. Ano, musím natáhnout, ale nemusím tasit. Není to devítka, ale i obyčejná .22 dokáže dost. A v krizi je cokoliv v ruce lepší než nic... a NAAčko je zkrátka překrásná věc. Kdo ho vezme do ruky, dlouze se s ním mazlí a jen s lítostí ho vrací. Malý splněný klukovský sen...
gandalf Odesláno 1. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2017 Něco na čtení http://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/2707-evropska-smernice-a-co-dal
Tobi Odesláno 2. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2017 Snad je to dobrá myšlenka,a kdyby ji kompetentní instituce a osoby schválily,jen dobře.
Návštěvník Odesláno 3. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2017 Sice se to hodi spise do "co me fnes potesilo.." Registrace a vydani prukazu zbrane u nas v Lounech - na pockani, cca 15minut. (dve dlouhe) Kamarad v Praze ceka na pistoli uz treti nebo ctvrtej tejden, masakr..
Sickboy Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2017 Já mám v Praze všechno na počkání. Maximálně do 2 dnu. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá Krinkova? Hrozně mě to láká, ale nejsem si jistej, jestli to neni blbost. Dá se z toho střílet aspoň trochu rozumně?
JMB Odesláno 7. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2017 Já mám v Praze všechno na počkání. Maximálně do 2 dnu. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá Krinkova? Hrozně mě to láká, ale nejsem si jistej, jestli to neni blbost. Dá se z toho střílet aspoň trochu rozumně? AKS-74U jsem měl, střílí to na 50m na mířidla úplně rozumně, na 100m už vadí krátká záměrná, ale když na to dáš kolimátor, tak i na 100m se dá v pohodě slušně trefovat.
cema Odesláno 7. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2017 Já mám v Praze všechno na počkání. Maximálně do 2 dnu. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá Krinkova? Hrozně mě to láká, ale nejsem si jistej, jestli to neni blbost. Dá se z toho střílet aspoň trochu rozumně?Mám ho, mám na něm kolimátor, víc jak na 50m jsem s tim nenestřílel. Mě to baví, vůbec to nekope a na 50m slušná přesnost, dál nemůžu sloužit...
cali Odesláno 8. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2017 Ja myslim ze vsetky tie ala-kalachy boli fajn ked sli okolo 10k + samozrejme vtedajsie ceny municie. Ale nez dnes 20 litrov za boh vie od kial vzateho krinkova tak to asi radsej nove EVO za 30. Pokial s tym budes aspon trochu strielat tak sa rozdiel v municii vrati raz dva a na vzdialenosti ake tu na strelniciach mame je na dierovanie papiera 9mm uplne v pohode.
Jeremy Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2017 Kdyby někdo z Prahy chtěl, mám volné dvě krabky .223 od S&B. Klasika 55grs, 140 v každé. Každá za 1200,-
Speedster Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2017 Já mám v Praze všechno na počkání. Maximálně do 2 dnu. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá Krinkova? Hrozně mě to láká, ale nejsem si jistej, jestli to neni blbost. Dá se z toho střílet aspoň trochu rozumně? Záleží co myslíš tím rozumně. Někomu stačí na 100m trefit torzo někdo zas chce mít vše v 5cm kolečku. Já krinkov mám už nějakou dobu a střílí se s ním fakt pěkně, pokud minu je to rukama ne puškou. Nekope a spolehlivost je jako u všech AK příkladná. Samozřejmě je to trochu krumpáč a nemá to moderní ovládací prvky. Jako hlavní nevýhodu vidím v současné ceně. 21tis za kalacha už příjde moc i mě a to mám kalachy fakt rád. Plus to že z 5,45 tě nenechají střílet všude. Takže pokud chceš trénovat na válku a máš s touhle ráží kde střílet tak jo. Pokud ale chceš jen pušku na blbnutí o víkendu tak bych pořídil něco jiného, Například to EVo..i když to není puška.
gandalf Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2017 Možná to někoho bude zajímat http://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/2713-jak-to-chodi-u-protinozcu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se