A_J Odesláno 10. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2017 Já mám v Praze všechno na počkání. Maximálně do 2 dnu. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá Krinkova? Hrozně mě to láká, ale nejsem si jistej, jestli to neni blbost. Dá se z toho střílet aspoň trochu rozumně? Krinka mám, na žádný velký vzdálenosti to není, ale to by od té krátké hlavně asi ani nikdo chtít nemohl. Ráže je hrozně příjemná, nekope to... A hlavně je to vážně skladná záležitost. Ve full auto by to mohla být hodně zábavná zbraň, ale ani v semi to není zlé Mimochodem, v Praze do dvou dnů? To ti závidím, já naposledy na průkaz zbraně čekala měsíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2017 Tuhle pažbu mám na vz.58 a kloub mne tluče do nosu, musel jsem ji nastavit. Navíc je s ní zbraň zbytečně široká. Sučku mám i v automatu, ale to se omrzí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2017 Info http://www.mvcr.cz/clanek/ministerstvo-vnitra-vlade-navrhne-pripravit-zalobu-na-platnost-smernice-o-palnych-zbranich.aspx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2017 Praha - Majitelé legálně držených zbraní by mohli dostat právo zasáhnout v případě potřeby k zajištění bezpečnosti Česka. Předpokládá to poslanecký návrh novely ústavního zákona o bezpečnosti, který po dnešním úvodním kole Sněmovna poslala k projednání do ústavně-právního výboru a do bezpečnostního výboru. Díky zkrácení legislativních lhůt by dolní komora mohla předlohu schvalovat už v červnu, podle kritiků je zbytečná. Aby platila, musela by se pro ni v obou parlamentních komorách vyslovit třípětinová většina. Více na http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/snemovna-podporila-ustavni-novelu-o-legalnich-zbranich/1472893 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
John_Lenon Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2017 Pánové, třeba mi poradíte. Kde najdu, kdy ta změněná směrnice vstoupí v platnost (91/477/EHS)? Hledám to už dvě hodiny a všude čtu, "až směrnice vstoupí v platnost, budou mít státy 15 měsíců..." Ale kdy? Proletěl jsem i ten návrh přijatej EP a nenašel jsem to tam. Dostal jsem úkol a napsat tam-až vstoupí- je mi blbý. Začínám z toho už téct. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2017 Tak ona ještě neni definitivně schválená radou jestli se nepletu, žádný konkrétní datum tedy zatim neni? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
John_Lenon Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2017 Není? Já myslel, že rada jí postoupila EP ke schválení...? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2017 Potvrzení Radou je čistě formální, směrnice byla schválena dne 14. března 2017. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
John_Lenon Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2017 To jo, ale to není datum vstupu v platnost... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
John_Lenon Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2017 Tak sem vykoumal, že má následovat zveřejnění ve věstníku EU, tzn. vstoupí v platnost dnem, kdy vyjde. Tzn. podobně jako u nás. Kdy přesně sice nevím, ale jako odpověd se to použít dá... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2017 (upraveno) Vžyť to píši - po formálním pozvrzení Radou začíná běžet 15 měsíců. Termín kdy to Rada potvrdí zatím není /snad to chtěj mít do léta za sebou/. Upraveno 13. dubna 2017 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
John_Lenon Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2017 (upraveno) Takže podpis, publikace, možná lhůta vstupu v platnost a následně 15 měsíců.... výborný. Ale dik. Upraveno 13. dubna 2017 uživatelem John_Lenon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2017 Směrnice bude platná hned po splnění formálních podmínek, na implementaci je 15 měsíců. Většina států ji může implemntovat hned v zápětí, zejména ty, které jsou k držení zbraní silně restriktivní a tudíž nemusí měnit vlastní legislativu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 13. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2017 Od Davida Karáska (LEX): Že máme být opatrní, když noviny píšou o zbraních, ví každý, kdo se o tuto problematiku dlouhodobě zajímá. Stejně tak víme, že co se novinám nehodí do krámu, to nenapíšou. Občas by prostě pravda potopila účelově vybudovanou story.Včera ve Sněmovně probíhalo první čtení novely ústavního zákona 110/1995 Sb. o bezpečnosti České republiky, který má zavést do tohoto zákona právo na držení zbraní a propojit tak civilní držení zbraní s vnitřní a vnější bezpečností státu (podrobněji jsem o tom psal zde). Před projednáváním uspořádal ministr vnitra tiskovou konferenci na toto téma, které jsem se zúčastnil i já. Celý, nesestříhaný záznam konference můžete vidět zde - a pouze zde, protože kdyby média zveřejnila i vyjádření zástupce držitelů zbraní, nemohla by už psát palcové titulky "ZASTŘEL SI SVÉHO TERORISTU" a líčit nás veřejnosti jako psychopaty a militanty. (od 15:00) Dobrý den, vážené dámy, vážení pánové, já bych tady jako zástupce držitelů zbraní rád adresoval dvě fámy, které ohledně tohoto návrhu kolují. Je to zejména, že by tento návrh nějakým způsobem umožnil nebo dovolil občanům použít zbraň proti osobě podezřelé z terorismu, a dále fáma, že by tato novela nějakým způsobem legitimizovala ozbrojené extrémistické skupiny a jejich činnost. Prosím, podívejte se do toho návrhu. Tam se jasně píše o tom, že občané mají mít právo zbraně NABÝVAT, DRŽET a NOSIT, ale o POUŽITÍ tam není ani slovo. To znamená, že veškeré používání zbraní se stále bude řídit současnými předpisy. To znamená, že občan, jako jednotlivec, bude smět zbraň použít pouze v nutné obraně a krajní nouzi, jak jsou definované trestním zákonem ? a připomínám, že každé takové použití se zpětně přezkoumává, jestli bylo v souladu se zákonem. Stejně tak i organizované použití zbraní pro ochranu České republiky stále zůstane ve výlučné kompetenci Armády České republiky. Ten návrh skutečně žádné takovéhle zvláštní pravomoci střílet lidi kvůli podezření, nebo si vést vlastní válku, ten návrh žádné takové pravomoci NEOBSAHUJE, a já bych rád řekl jménem držitelů zbraní v této zemi, jasně a otevřeně, že my ani žádné takové pravomoci NECHCEME. Děkuji vám za pozornost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 15. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2017 Dnes jsem byl pomoci na střelecké soutěži "O velikonoční vejce" z perkusních zbraní. Střílely se disciplíny: perkusní revolver PeRe, perkusní pistole civilní, křesadlová pistole ? hladká hlaveň, doutnáková pistole, perkusní puška civilní PePuC a perkusní puška vojenská PePuV. Nikdy jsem si nedovedl představit kolik propriet s sebou ti perkusáci tahaj. Fakt kufry. Ale byla to zajímavá zkušenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 18. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2017 Dnes v hospodářkách nehezkej článek v neprospěch legálních zbraní - statistiky typu "téměř polovina trestných činů se střelnou zbraní spáchána legálními držiteli" a podobně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lazy Odesláno 18. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2017 Tak to by mne fakt zajímalo, např. počet vražd legálně drženými zbraněmi kategorie "A"?Nebo počet vražd spáchaných airsoftkou? (Významnou část těchto legálně držených zbraní, se kterými byly spáchány trestné činy, tvoří zbraně kategorie D (například historické zbraně, plynové pistole, airsoftové zbraně), na kterou není zbrojní průkaz třeba.)Co je zač ten redaktor Martin Biben? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 18. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2017 Vraždy asi ne, ale když jde nějaký pako udělat večerku nebo benzinku, tak skoro vždycky má plynovku, softku apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tutek Odesláno 18. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2017 Nejakej debil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 18. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2017 Jsem kdysi někde četl, že pro účely statistiky se do "legálně držených zbraní" počítají např. i nože, sekery, luky, a pod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se