Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jestli to fakt provedes tak respekt, vetsinou s cerstvym zbrojakem (samo vcetne me:)) chtej vsichni minimalne devitku a na malorazkare koukaj s lehkym despektem.. a po par letech porizujou malorazku sami. Nechci teda moc delat chytryho, ale par mejch znamejch to tak melo. A jak taky:)

Odesláno (upraveno)

Třeba takový Browning Buck Mark je na střelnici velmi fajn, ale neumím si představit, že by to byla jediná pistole v mém trezoru. Ale každý to máme jinak. Chvíli jsem si dělal zálusk na dlouhou samonabíjecí .22LR...

Jako kluci jsem vzduchovkami po nocích stříleli krysy v jézédé... Joo kdyby dnes bylo legální redukovat krysy na statku malorážkou, tak bych si ji na stará kolena určitě koupil

Upraveno uživatelem Duke650
Odesláno

Já to třeba vidím jako naprosto zbytečnou investici. Můj známý to dokonce chápe jako nejhorší investici, co kdy do zbraní udělal. Kvalitní malorážková pistole není levná. Musíš s tím na střelnici a zážitek je blízko nuly. Za mě má větší smysl vzduchovka/větrovka. S tím můžeš střílet doma a do papíru je to stejně jedno. A jestli si myslíš, že se na malorážce naučíš něčemu, co pak použiješ u velké, tak tě můžu ujistit, že ne. Jak pak přijde kopanec do ruky, lidi obecně zapomenou, co se na malorážce naučili a stejně jsou to pak 2 rozdílné zbraně s jiným úchopem, průběhem spouště atd. , takže je malorážka jen ztrátou času a peněz.

Na potkany bohatě stačí větrovka. Je dobré si uvědomit, co ještě projektil 22lr po zásahu potkana dokáže udělat za paseku. Spousta lidí obecně podceňuje výkon 22lr, ale zvláště z dlouhé je nenápadně smrtící. Myslím, že velká řada srnčího by mohla vyprávět.

Odesláno

Jestli to fakt provedes tak respekt, vetsinou s cerstvym zbrojakem (samo vcetne me:)) chtej vsichni minimalne devitku a na malorazkare koukaj s lehkym despektem.. a po par letech porizujou malorazku sami. Nechci teda moc delat chytryho, ale par mejch znamejch to tak melo. A jak taky:)

Odesláno

Jak to tak procitam, tak vidim ze nakonec stejne skoncim minimalne u dvou, takze jestli poridim nejdriv malorazku, je asi v zasade jedno :-)))

Odesláno (upraveno)

Kolegove, rad bych slysel vas nazor...aktualne vybiram ledvinku pro denni skryte noseni, myslim ze mam vetsinu modelu a firem zmapovanych..nicmene realne jsem to v ruce

jeste nemel...(vse po netu..) Co pozaduji, nechci nic velikeho, chci do toho nacpat G42 nebo G43 to asi nehraje takovou roli, nicmene bych tam rad jeste nacpal svazek klicu, mobil a penezenku.

Co by jste mi doporucili? Diky za cenne podnety...

edit....jeste doplnim, ze chci ledvinku nosit u pasu, neee pres rameno...

Upraveno uživatelem Bullet
Odesláno

Me doporuceni je vykaslat se na ledvinku a poridit si poradne kydex pouzdro a opasek. Zkusil jsem snad vsechny varianty noseni zbrane a ledvinka mi vychazi jako druha nemin prakticka. Horsi uz je jen noseni v prirucni tasce/kufriku. Co te k tomu vede?

Odesláno

No, v posledni dobe nenosim moc dziny, takze skryte noseni v kydexu moc pouzivat nebudu, nesedim u pc, takze by mi asi skryte pouzdro i tak prekazelo...v lete nosim kratasy, zkratka ledvinka me vychazi v teorii nejlepe a kdyz bych tam dal i to ostatni co jsem popsal, tak by to bylo skvele,aktualne nosim ledvinku pred hlavu/rameno, ale tu standardni, ne na zbran....takze k mym dennim aktivitam bych ji asi ocenil nejvice....takze tak

Odesláno

Mám G43 a kydex pouzdro nosím i s ne-džínovými kalhotami. V létě nosím také kraťasy a s úspěchem používám jak vnější tak vnitřní kydex na klip a přes to tričko nebo košili. Ale dlouho jsem hledal, než jsem našel pouzdra, která mi sedla a polohy na těle, kam zbraň s daným pouzdrem usadit. Občas beru i měkkou Dastu - vybírám podle situace. Celkem se mi osvědčil i ten klip přímo na rám.

Vezmi v potaz, že ledvinka má jen jedinou výhodu - pohodlné uložení a nošení. Ale ty nevýhody?

- Je vidět a někteří si toho dokáží všimnout a odhadnout, co v ní máš. 

- Absolutně tragická pro rychlé tasení ve stresu.

- V nepřehledné situaci (tlačenka v MHD) stačí šmik a je fuč i se zbraní

Podle mě hlavně ten druhý důvod tě prakticky diskvalifikuje z nějakého reálného použití v případě konfliktu. Čili pak nastává otázka - má vůbec smysl takovýmto způsobem nosit? To mě vedlo k tomu se na ledvinky vykašlat, ostatně všichni instruktoři střelby (až na jednoho místního člena, se kterým jsme toto téma neřešili), se kterými jsem se kdy potkal, mi ledvinku vyvraceli. 

Do hlavy ti samozřejmě nevidím a pravděpodobně se tu objeví i opačné názory. Pokládal jsem za přínosné mojí zkušenost sdělit, jinak k samotnému výběru ledvinky radu nemám. 

Odesláno

to AdaMoss: dekuju za odpoved...

...predem se omlouvam za hloupe otazky, u tech kratasu davas kydexove pouzdro (at uz vnitrni, nebo vnejsi) primo za kratasy pomoci spony, nebo sis dokoupil

nejaky opasek? Nektere kratasy zkratka nemaji oka na pasek...

Jinak v MHD nejezdim, to ze nekdo pozna co mam za ledvinku neberu jako negativni vec. Co se rychleho taseni tyka, nedovedu posoudit, jestli ji poridim, tak budu

muset trenovat, ale to i s kydexem...az je to jak chce, porad si k ledvince mohu kydex dokoupit...vnitrni se mi libi, nicmene obecne na to kde se denne pohybuju ma

pro mne ledvinka spise klady...takze asi tak.

Hele, nedelam si iluze, ze casem budu mit nekolik pouzder a urcite jednu ledvinku, je to jak s humidorama, nebo s hodinkama.... :-)

Odesláno

Hloupa otazka je pouze ta, ktera zustala nevyrcenna, takze v pohode :-).

Klipuju to primo na kratasy. Ne uplne vsechny jsou na to vhodny. Chce to alespon trosku silnejsi material kolem pasu, aby ta spona mela za co drzet. Idealni je, kdyz maji sortky poutka na opasek. Ja jsem postupem casu trosku prizpusobil svuj satnik. Noseni znamena (alespon pro mne) urcita omezeni ohledne toho, co si vezmu na sebe. Najit pohodlnou kombinaci pistole, pouzdra a jeste to spolehlive schovat mi trvalo celkem dlouho :). Zdaleka ale nenosim denne, takze mam i ?normalni? hadry. Ale kazdy to muze mit nastavene jinak, tak preji rychle nalezeni spravneho zpusobu, ktery ti bude vyhovovat.

Odesláno

Diky za odpoved...jsem zcela na zacatku cesty, takze me toto vsechno ceka (pouzdra, trezory/skrine na zbrane, Lugger vs Browing, atd, atd...) takze to bude jeste zajimave...budu to mit podobne jako Ty, taky nechci nosit denne, ale tu moznost chci mit, proto jsem si konec koncu delal ZP...jeste jednou diky.

Odesláno

Ta ledvinka je dobrá tak na kolo nebo na motorku, jinak přijdeš na to, že opaskové pouzdro je vhodnější. Výběr správného pouzdra je docela proces, počítej, že několik jich budeš mít doma odložených, než najdeš to správné. Protože to je dost individuální a každému vyhovuje něco jiného, tak se v tom nedá zas tak radit.

Odesláno

Mel jsem na jednom zbranovem foru inzerat, kde jsem prodaval ma nevyhovujci pouzdra. Bylo jich celkem 5 :-). V prumeru jsem kupoval jedno za 1500,- a sly tak za 500,- kazde. Dneska uz bych hledal pouzdra po bazarech a az najdu to co chci, poridil bych nove na jistotu.

Odesláno

Já to třeba vidím jako naprosto zbytečnou investici. Můj známý to dokonce chápe jako nejhorší investici, co kdy do zbraní udělal. Kvalitní malorážková pistole není levná. Musíš s tím na střelnici a zážitek je blízko nuly. Za mě má větší smysl vzduchovka/větrovka. S tím můžeš střílet doma a do papíru je to stejně jedno. A jestli si myslíš, že se na malorážce naučíš něčemu, co pak použiješ u velké, tak tě můžu ujistit, že ne. Jak pak přijde kopanec do ruky, lidi obecně zapomenou, co se na malorážce naučili a stejně jsou to pak 2 rozdílné zbraně s jiným úchopem, průběhem spouště atd. , takže je malorážka jen ztrátou času a peněz.

Na potkany bohatě stačí větrovka. Je dobré si uvědomit, co ještě projektil 22lr po zásahu potkana dokáže udělat za paseku. Spousta lidí obecně podceňuje výkon 22lr, ale zvláště z dlouhé je nenápadně smrtící. Myslím, že velká řada srnčího by mohla vyprávět.

Použitá malorážková pistole je levná, do 10.000,- máš třeba Berettu 76, Walther GSP, SW622, nebo revolver SW17

Pro začátečníka, který se učí mířit a držet zbraň a postoj /tasení, krytí, přebíjení...fakt ne/ je to ideální, omezí tím chybné návyky co mají ti, co od začátku čekají kopanec. Kdyby vystřilel jen 5000 ran aby se naučil pořádně mířit a spouštět, tak má malorážku zaplacenou. Můj kamarád by mohl vyprávět, co dá za práci odnaučit se z 454 Cassull na něco lidského.

Co se úchopu a spouště týká, když si vybere vhodnou zbraň, může mít s adapterem pořád to samé /1911, Sig Sauer, Beretta/ bez adapteru revolvery SW14 a SW17

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...