Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jojo ... to je, střílí to na flek a dobře se to nosí. Po těch letech experimentování už mám jenom 1911 :)

Naprosto chápu, u mě to míří stejným směrem.

Odesláno

Kterou Berettu myslis? 92 bez uprav ma skvelou spoust, presnost,spolehlivost i kapacitu, to same 84, ktera je i na denni noseni super a skvele vyvazena 76 na takove to domaci strileni, tak to asi bude jina Beretta :-)

řešila se 92 - ve srovnání s modernějšími zbraněmi které procházejí vývojem, kupříkladu s G19 / 17 je méně spolehlivá, méně odolná proti "prostředí", nemá větší kapacitu - shodnou s G19 nižší jak 17, je těžší, přesnost není lepší a spoušť je otázka osobního vkusu

, každopádně ergonomie, odolnost, možnosti příslušenství - prostě je to překonaná a dnes již zastaralá zbraň pokud se jedná o "pracovní" nástroj

+ 92 ku bych opravdu nadrcnutou nenosil :-d / za mne prostě dnes nedává smysl .... na střelnici jsou zase lepší ...

76 ka ... to je osobní záležitost, když 22 ku tak sportovní - to bych radši Buckmarka ... nebo uplně sportku něco od Hamerli atp ... ale to je osobní věc ...

když dneska vemu co stojí střelnice tak už ani 22 ku nemám, protože největší položka je čas můj + cesta + pronájem střelnice a nemá smysl trénovat s 22 LR na 9 ku ...

dřív jsem si to myslel ale pak jsem zjistil že když už je ten čas tak raději trénovat pořád jen s jednou, v dynamické střelbě člověk s 22 kou dostane akorát špatné návyky na 9+

Odesláno

Fakt to nosíš dlouhodobě každej den? 

Obvykle ano. Je to Defender s hliníkovým rámem a je to úplně v pohodě. Dva roky jsem dával šanci G43, ale nešlo to, je sice o něco menší, ale širší a střílení nic moc ... na G mám asi volšový ruce. Jak říká kamarád z 601, je to takový malý kladivo. Něco jako G-Shock. No a to já prostě nenosím :D 

Odesláno

s G42/43 taky žádnej zázrak ale na 15m vše v černém 50/20 ky jde po chvíli cviku - což není výsledek na soutěž ale na obranu více než dostatečné, ale taky jsme si nějak nesedli

1911 ka je prostě klasika a mám jí rád, ale třeba nosit jí cocked - locked bych nedal :) a SA - DA jsem žádnou ještě naživo nepotkal

Odesláno

Nově jsem teď pořídil G43 a střílí se mi z toho moc pěkně. Připadá mi to skoro stejně příjemný jako G42, kterou už mám několik let. S G42 jsem se ze začátku trochu pral. Vůbec jsem netrefoval. G43 mi v tomhle naopak hned sedla a trefoval jsem od začátku celkem přesně. S G43 jsem ale měl ze začátku problém s úchopem. Nedržel jsem zbraň asi dost pevně a nevracel se mi závěr úplně dopředu. Většinou druhá rána nic. To mě celkem překvapilo, protože bych čekal, že tohle by se mi mělo stávat spíš u G42. 

Jo a musím doporučit TLR6 (svítilnu s laserem)! 

Odesláno

Nově jsem teď pořídil G43 a střílí se mi z toho moc pěkně. Připadá mi to skoro stejně příjemný jako G42, kterou už mám několik let. S G42 jsem se ze začátku trochu pral. Vůbec jsem netrefoval. G43 mi v tomhle naopak hned sedla a trefoval jsem od začátku celkem přesně. S G43 jsem ale měl ze začátku problém s úchopem. Nedržel jsem zbraň asi dost pevně a nevracel se mi závěr úplně dopředu. Většinou druhá rána nic. To mě celkem překvapilo, protože bych čekal, že tohle by se mi mělo stávat spíš u G42.

Jo a musím doporučit TLR6 (svítilnu s laserem)!

Kdyz jsem mel 43, tak jsem grip oblepil piskovou paskou a uchop byl super, jediny Gcko, ktery bych si zase poridil
Odesláno

Tohle nevracení závěru mi dělal Springfield XDS. Musel jsem ho kvůli tomu vrátit. Prostě si to s mýma rukama nerozumělo :D

XDS je celkově co tak čtu bída...

Odesláno

Strášo, zrovna u Glocka už se na to po těch 30 letech můžeš podívat už teď.. První (1982) a druhá (1988) generace.. A myslím, že nebudeš výsledkem zklamán. Oproti stejně starým železným kouskům..

Ale jinak asi souhlasím s Jarettem - také bych chtěl doma pěknou železnou leštěnku, ale stejně jako na ruce nosím tooly, abych se o ně nemusel tolik bát, tak na střelnici a do kapsy mám radši něco, na čem mě nějaký šrám nerozhodí a na co se mohu spolehnout..

Odesláno (upraveno)

Tak zrovna 1911 jsou tak prověřený časem, že US Army používala zrepasované kusy ještě v 80. letech :) Je pravda, že u střílení ze singlu je potřeba mít trochu té zkušenosti a přemýšlet u toho, což u moderních pistolí bez kohoutu a s integrovaným vším možným třeba není. A vzhledem k tomu, jak se současný armádní výcvik řadovách vojáků, ale i policistů, řeší, je takový Glock ideál. Nepřemýšlíš, nosíš nadrcnuto, tasíš a střílíš a zkušeností příliš netřeba ... až pak se řeší co a jak :D

Upraveno uživatelem Jarett
Odesláno

Ono jde o to že vojáci z principu nenosili dříve pistole nadrcnuté. Dnes mimo akci - na základně automaticky vybíjej.

Kdežto policajt (ne u nás ale tam kde tu zbraň fakt potřebují) tak ideálně chce moci nosit nadrcnuto, což prostě s 1911 nechceš ... ve stresu natahovat kohout nebo odjišťovat .... a pořád mít natahnutej celej bicí mechanismus co na to není stavěnej ...

ale jinak 1911 je moje láska a nikdy mne neopustí ...

Odesláno

Neni staveny? wtf

To same wtf na zblecht o Berette 92.

... původně jsem na tento výkřik - štěk nechtěl reagovat ale věcně ...

- tvrdíš mi snad že 1911 a1 je stavěna podle současně daných parametrů na trvalé nošení v nadrcnutém stavu podle požadovaných předpisů pro služební zbraně dneška ?

mluvím nejen o blokaci úderníku, ale i o tom že mi budeš garantovat že s nataženým kohoutem bude po x letech garantována dostatečná energie bicího kohoutu i ve stížených podmínkách atp ... nemluvě o tom že v opravdu těžkých podmínkách je obecně lepší mít kobout uvnitř zbraně než vně

- a co v berettě není pravda ? Na drillech jsem nezažil jednu jedinou neřešitelnou závadu s Gčkem, což se o HK, Berettach, Steyerech, Rugerech říci ani zdaleka nedá ...

U G čka to byl když už tak selhač nebo kupříkladu situace vzniklá omezením funkce okolím ... myšleno zbraň nemohla přebít z důvodu omezení možnosti pohybu závěru o předmět nebo oblečení atp ...

- standardně se děje že zbraň skončí v blátě, po celou dobu prší atp ... cvičej se věci jako manipulace slabou rukou a řešení závad slabou rukou, přebití slabou rukou .... vše je citelně až zásadně jednodušší s moderními zbraněmi ala Glock a podobné ....

- ono se stačí podívat na zkušenosti s Berettami od americké armády a proč jí taky tak rádi nahradili .... neřeším to že jedna z hlavních připomínek byla k ráži, ale je i důkazem že speciální jednotky raději používali ČZty než Beretty ...

a třeba s beretou řešit kouslou nábojnici v komoře je lahůdka, když zbraň kvůli konstrukci závěru není za co pořádně chytit - ale to je i u čz 75 ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...