Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

ČZ fakt jen na sport a to ty lepší řady, k 75tce mám takový odpor jako k máločemu. A jinak jsi asi jasnej že glock, já už si to říkal když jsem tě právě "potkal" na Glokařským fóru:D Je jich takový výběr ve velikostech že si vybereš nějakou která sedne. Plus údržba a jednoduchst je pro začátečníka ideal.  Doporučil bych ty 4generace. Ať už 17,19,26 atd. Ty vyměnitelné pažbičky jsou moc fajn a pružina už je vyladěná.  Ale hlavně si to stejně vyzkoušíš což je na to vybírání to nejlepší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Patrik: Gratuluji. Já bych ti poradil, kup si jetou CZ75. Časem si ošaháš spousty jiných zbraní a vystřelíš z nich a za nějakou dobu zjistíš, co ti vyhovuje. Tu jetou CZ si pak buď necháš nebo za zhruba stejné peníze zase prodáš. Stejně 100% napoprvé nekoupíš zbraň, která ti bude plně vyhovovat. Na to přijdeš až časem a rozhodně to nezjistíš za pár měsíců.

Pravdou je, ze je fakt třeba vyzkouset co Ti sedi, z čeho se ti dobre střílí a s cím i něco nastrilis. Číza je na přesnou terčovou střelbu díky své spoušti pro vetsinu lidi vhodnější nez Glock, ja jsem výjimka a s Glockem nastrilim lepe ;-)

Druha věc je , na co chceš zbraň primárně mit. Pokud na mirenku na střelnici , číza je super. Tm neříkám, ze se neda nosit i pro obranné účely, ale tady mi přece jen vyhovuje "blbuvzdorny"- díky absenci manuální pojistky, napr opet Glock. Neni ovsem jedinou moznosti, vhodny je 2" revolver , subcompacty od S&W, Taurusu, a spousty dalších firem, je toho na trhu dost :-))

Ohledně ráže, 9 mm Luger je sice nejlevnější a natrenujes za nejmenší peníz, nicméně třeba pro obrannou střelbu je vhodnější třeba 45 auto. Tady se ovšem už vyplatí při častějším tréninku přebíjeni..

Odkaz ke komentáři

Sibirnaya: svět se mění a já s ním, ale nemůžu přece změnit úplně všechno :)

Speedster: No uvidíme, co mi sedne z toho, co bude k vyzkoušení určitě se zúčastním nějaké akce MG, už jsem se na fóru přidal do "fronty na náboje", co je tam ta nabídka na přebíjené za 3,30 Kč :)

Já se nikdy o zbraně nezajímal, za to může Čert, co mě před měsícem dotáhl do Velké Bíteše! Ani se s ním neznám přes zbraně, ale přes Finexpert :).

Ondřej71:

Sám bych se přebíjet neodvážil, takže přebíjení 45 auto nepřichází do úvahy, navíc když přebíjené Luger stojí 3,30 tak nevím, jestli to vůbec má doma smysl. A vhodné revolvery na 9 mm Luger nejsou? Co jsem si tak přečetl na Internetu, tak jsou revolvery k různým typům nábojů "tolerantnější" než pistole.

Každopádně kdyby se zde organizoval nějaký sraz na střelnici, rád se zúčastním :).

Odkaz ke komentáři

1) No, vzhledem k tomu, že mě k tomu přivedl kamarád, který je členem mujglock.com, tak to asi vypadá jednoznačně :)...

2) Ale ČZtu mi ten kamarád celkem pohaněl jako nespolehlivou (takže na sport jo, na osobní ochranu ne-e)...

1) To je přesně to co jsem měl na mysli - už teď se rozhoduješ podle zkušeností někoho jiného...

2) ČZ vzhledem k tomu jak funguje (jak kdy, asi podle počasí, nebo co) bych právě na sport také moc nebral, protože na soutěžích to člověka jen rozhodí a když se nemůžeš spolehnout na nástroj, jak chceš zlepšovat sebe :whistling:

Patrik: Gratuluji. Já bych ti poradil, kup si jetou CZ75. Časem si ošaháš spousty jiných zbraní a vystřelíš z nich a za nějakou dobu zjistíš, co ti vyhovuje. Tu jetou CZ si pak buď necháš nebo za zhruba stejné peníze zase prodáš. Stejně 100% napoprvé nekoupíš zbraň, která ti bude plně vyhovovat. Na to přijdeš až časem a rozhodně to nezjistíš za pár měsíců.

Tak s tím tedy zcela nesouhlasím... Naopak - začátečník spíš pozná, která zbraň mu sedí a vyhovuje (pokud se ten výběr dělá nějak koncepčně a smysluplně). Dokonce je ještě lepší, když není ovlivněn značkami a především internetovými diskuzemi :frusty:, pak má velkou šanci si vybrat něco, co mu bude vyhovovat a může s takovou zbraní střílet spokojeně napořád...

1) ČZ fakt jen na sport a to ty lepší řady, k 75tce mám takový odpor jako k máločemu. A jinak jsi asi jasnej že glock, já už si to říkal když jsem tě právě "potkal" na Glokařským fóru:D Je jich takový výběr ve velikostech že si vybereš nějakou která sedne. Plus údržba a jednoduchst je pro začátečníka ideal. 

2) ... 4generace... Ty vyměnitelné pažbičky jsou moc fajn a pružina už je vyladěná.

1) CZUB má poměrně zvláštní cenovou politiku (docela se blíží Eltonu), kdy obyčejné modely jsou předražené a ty "lepší sportovní" zase paradoxně poměrně levné. V ceně Shadow u jiných značek sportovní speciál nepořídíš (i když je fakt, že sportovní speciál jiných značek je i kvalitou mnohem výš). Nemluvě o tom, že například v USA jsou ceny CZUB tak nízké, že se finančně vyplatí si koupit třeba pušku v USA, dovézt, proclít atd - než ji koupit v Uherském Brodě přímo u výrobce :suicide_anim:

Jinak CZ75 také zrovna nemiluju - a to především kvůli jejich ostrým hranám. Dnes budu asi 8 hodin cvičit s různými CZ75 a už teď mne bolí ruce (ubroušená bříška prstů, pořezané prsty a dlaně... Lékárnička bude mít zase vánoce. ČZUB by k novým CZ75 měla dodávat i krabici leukoplasti...)...

Co se týká velikosti rukojetí u Glocků - všechny jsou stejné, jen se liší délkou. Glocky ale mají několik nevýhod (co se rukojeti týče) - a to je jednak sklon rukojeti (který spoustě lidí nevyhovuje) a také ploché boky a "boule na hřbetě" je až ve spodní části... Někomu to vyhovuje, někomu zase ne. Převlečné gumové návleky (Hogue, Pachmayer atd...) tyto nedostatky dokáží odstranit jen z části, ale proč to řešit, když jsou jiné zbraně, které mají podobné ovládání a vlastnosti jako Glock, ale jinou ergonomii? Tak si prostě vyberu to co mi sedí do ruky... To je jako si kupovat boty jen proto že je všichni chválí, i když mně na nohou nesedí :eek:

2) 4. generace je rozdílná od 3. v několika věcech. Velikost rukojeti - je kratší na délku od spouště a přídavnými hřbety se dá prodloužit (to udělali primárně pro lidi s menšíma rukama a kratšími prsty - třeba pro ženský), velikost záchytu zásobníku - je větší (zase pro lidi s kratšíma prstama) a dá se přehodit na pravou stranu (pro leváky), zdrsnění rukojeti (spoustě lidem přijdou ty pyramidky příliš ostré) a pak několika změnami v mechanizmu. Jedna z nich je právě ta dvojitá pružina (tak jak ji dělali už na modelu 26 předtím). Jednoduchá pružina u 3. generace byla naprosto v pořádku, tato změna je jen marketingová záležitost a stojím si za tím, že 99% střelců nepozná při střelbě mezi nimi rozdíl (neznám nikoho kdo by to poznal, to jedno procento si nechávám jako rezervu, kdyby se náhodou někdo takový našel :lol: )... Takže v zásadě se dá říct - pokud člověk není levák, nebo nemá opravdu malé ruce a krátké prsty - pak 4. generace pro něj není žádným velkým přínosem...

A to nejdůležitější nakonec: jděte raději střílet na střelnici, než si nechat blbnout hlavu na internetu :punk: 

Odkaz ke komentáři

Díky za info. S tím zkoušením je celkem problém - na střelnici chtějí 2 stovky za 1 kousek, to bych se celkem prohnul, než bych jich vyzkoušel třeba deset :(. Na sraz se dostanu tak nejspíš z toho mujglock.com a tam má většina právě toho Glocka, i když se tam objevily i různé raritky, dokonce i Flobertka :D

Kdyby se místní osazenstvo rozhodlo něco zorganizovat v Praze, určitě bych rád přišel, zejména, kdyby se tam objevily i nějaké méně obvyklé zbraně, třeba ta Bereta, atd.

Takže návrhům jsem otevřen.

Nebo není v Praze nějaká střenice, která za rozumný peníze půjčí více zbraní a má opravdu slušný výběr?

Jinak včera jsem byl vyplnit formulář o vydání zbrojáku a nákupního povolení (teď si říkám, že jsem si kromě pistole mohl požádat i o revolver, je to jen za stovku a co kdyby náhodou :) ).

Odkaz ke komentáři

Patriku, přebíjení není třeba se bát, zvlášť když budeš přebíjen pouze jeden náboj s jednou laborací - takhle to mám nastavný už 10 let a totálně bez problémů. Ale jde o to, jestli se cena lisu rozpustí mezi ty 2-3 korunový úspory za náboj. 

Jinak na nošení bych fakt doporučil malej 5rannej revolver, .38, nebo třeba i .357. 

Glock mi rozhodně nepřijde jako ideální pro začátečníka. Na normálních pistolích (CZ, Beretta, HK, 1911...) na první pohled vidíš, v jakým je stavu, kdežto u Glocka aby člověk pokaždý kontroloval, kde co je.

Odkaz ke komentáři

To Harry: No jde vidět že víš o čem mluvíš. Já jsem zatím začátečník, na ČZ75 se celkem shodneme, mě navíc vadí špatný přístup k zákazníkovi když se na nich něco pokazí.(i když to je poue "jedna paní povídala") Z jiných ČZ jsem nestřílel takže nemůžu porovnat. Shadow je celkem i chválený, ale jak jsi psal, ostatní jsou asi lepší.

Ke Glocků, souhlasím s tím že se člověk nemá nechat ovlivnit internetem nebo kamarádem, u glocku jsem neskončil protože by mě to někdo poradil. Mě prostě sedí, a teto kategorii asi ještě dlouho sedět budou. V ráži .45 nebo .38 si rozhodně koupím zase něco jiného.

A tu pružinu jsem myslel tak že už není poruchová, na pár zahraničních fórech jsem na ni četl nějaké stížnosti, ale ty byly z počátku výroby. Co se týče střelby tak je to opravdu jen marketing, rozdíl jsem taky nezaznamenal. Ale i tak jsem si koupil právě tu čtyřku a to z důvodu těch pažbiček, díky tomu mi pistole sedí krásně v ruce a nemusím na to bastlit gripy jako Hogue apod.

A právě toto plus ta blbuvzdornost je pro mě jako začátečníka super. A seděla mě i velikost, měl jsem v merku ještě berettu 92 a to už je na mě zbytečně velká zbraň.
Jinak poslední věta  platí na 110%, na střelnici je nejlíp.

Odkaz ke komentáři

Ach jo, že jsem sem vůbec psal :). Jste mi akorát zamotali hlavu. Čekal jsem, že mi kamarád řekne "tohle si kup" a budu mít vystaráno :D. No, včera odevzdány potřebné doklady a zažádáno o zbroják a nákupku (na pistoli), nějakou dobu bude trvat, než to vyřídí, tak můžu přemýšlet. 

Kdybyste organizovali nějaký sraz, kde by bylo možné si vyzkoušet zbraně, byl bych rád, takhle mám akorát v hlavě guláš. A pokud si nevyzkouším všechny najednou, tak si stejně nebudu pamatovat, jak mi sedla ta nebo tamta.

Nebo není v Praze obchod spojený se střelnicí, kde by si mohli zájemci různé značky a modely vyzkoušet?

Odkaz ke komentáři

Ach jo, že jsem sem vůbec psal :). Jste mi akorát zamotali hlavu. Čekal jsem, že mi kamarád řekne "tohle si kup" a budu mít vystaráno :D. No, včera odevzdány potřebné doklady a zažádáno o zbroják a nákupku (na pistoli), nějakou dobu bude trvat, než to vyřídí, tak můžu přemýšlet. 

Kdybyste organizovali nějaký sraz, kde by bylo možné si vyzkoušet zbraně, byl bych rád, takhle mám akorát v hlavě guláš. A pokud si nevyzkouším všechny najednou, tak si stejně nebudu pamatovat, jak mi sedla ta nebo tamta.

Nebo není v Praze obchod spojený se střelnicí, kde by si mohli zájemci různé značky a modely vyzkoušet?

Patriku, výběr má být zábava, takže si kup co se ti zalíbí a časem koupíš stejně další. Já si myslel že mě bude  zbraň aspon na půl roku stačit a ani ne 14dní po nákupu už hledám nějaký malý revolver:) A jestli chceš návrhy co koupit tak za sebe doporučuji G17, G19, Beretta 92 nebo 90. Walther ppq a kdyby jsi chtěl jít rovnou do toho nejlepšího tak Sig 226. Ale hlavně si urči kolik těch zbraní bude a na jaký účel, můžeš si pořídit několik ks nebo hledat jeden kompromis co bude umět trochu všechno. Ona zbraň na mířenku a na nošení se bude dost lišit

Odkaz ke komentáři

Patriku, výběr má být zábava, takže si kup co se ti zalíbí a časem koupíš stejně další. 

No, toho se právě bojím :P.

Naštěstí nějakou dobu bude trvat, než dostanu ten zbroják a nákupku mám vyplněnou jen na pistoli. Tak můžu zatím vybírat a sbírat rady. Že bych ale byl moudřejší, než na začátku se říct nedá :D

Odkaz ke komentáři

No, toho se právě bojím :P.

Naštěstí nějakou dobu bude trvat, než dostanu ten zbroják a nákupku mám vyplněnou jen na pistoli. Tak můžu zatím vybírat a sbírat rady. Že bych ale byl moudřejší, než na začátku se říct nedá :D

Patriku, kup si něco co se Ti bude líbit a co se dobře drží a snadno obsluhuje. Klidně starší jetou bazarovku, já začínal na CZ 50 a dodnes je pro mne radost si z ní bouchnout, mám ji leta a je parádní, teď shodou okolností kupuju druhou, i dnes jde sehnat v superstavu. Já vím, 7.65 se dneska nenosí, ale na to moje blbnutí na střelnici to ouplně stačí a na ty moje muzikantský ručičky stejně devítku nemůžu. Na terč mám starou margolinu, šije na 25 metrů do díry velký jak nehet na palci, když ji vezme do ruky někdo kdo to s ní umí-já tak šikovnej nejsem...  Jsem staromilec, plastový šmejdy bych do pracek nevzal a ze zinkovejch slitin je mi šoufl. Bouchačka má být pořádný kus oceli. Hodinky z umělejch srágor si taky nekupuju.

Napoprvé třeba stejně netrefíš co bys chtěl, ale získáš představu jaká by měla být Tvoje další zbraň.

Odkaz ke komentáři

Patriku, přidám svůj skromný názor. Nechci se tu s nikým dohadovat jestli ANO či NE, ale z vlastní zkušenosti vřele doporučuji CZ P07 DUTY. Po zkušenostech s Walterem P22, následně P99, jsem zakotvil u DUTYny. Perfektně padne do ruky, horší je váha a nositelnost, ale mě osobně vyhovuje na 99%. Podle mě lepší varianta než pětasedmdesátka.

EDIT: jinak se plně ztotožňuji s názorem, že je potřeba si konkrétní zbraň vyzkoušet, osahat a mít z ní dobrý pocit. Každý máme jiné preference a hlavně jiný vkus a nakonec i ruku, někomu se drží dobře devítka, jinému už nemusí. Je to o zkoušení. Držím pěsti.

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři

Tak to já bych podle osobních zkušeností doporučil jakoukoliv 1911. Dnes bych si jinou pistoli na nošení nekupoval. Takovej dvouřadej Warthog v .45 nemá podle mě chybu. Stejně je potřeba si toho před nákupem hodně ošahat. No a CZ musí být samozřejmě vyrobena ve středu. Výkyvy v kvalitě tam jsou. 

Odkaz ke komentáři

ČZ fakt jen na sport a to ty lepší řady, k 75tce mám takový odpor jako k máločemu. A jinak jsi asi jasnej že glock, já už si to říkal když jsem tě právě "potkal" na Glokařským fóru:D Je jich takový výběr ve velikostech že si vybereš nějakou která sedne. Plus údržba a jednoduchst je pro začátečníka ideal.  Doporučil bych ty 4generace. Ať už 17,19,26 atd. Ty vyměnitelné pažbičky jsou moc fajn a pružina už je vyladěná.  Ale hlavně si to stejně vyzkoušíš což je na to vybírání to nejlepší.

ČZ vzor 75 je jedna z nejlepších pistolí na světě a jen kvůli komunistickému režimu a částečně utajenému patentu ji od nás polovina světa víceméně beztrestně okopírovala. Takže perfektní volba a na tenhle model prosím bláto neházejte.

Odkaz ke komentáři

ČZ vzor 75 je jedna z nejlepších pistolí na světě a jen kvůli komunistickému režimu a částečně utajenému patentu ji od nás polovina světa víceméně beztrestně okopírovala. Takže perfektní volba a na tenhle model prosím bláto neházejte.

No, z téhle čízy jsem taky pár zásobníků vypálil a z pětaosmy taky. A myslím že jsem byl pokaždý docela spokojenej. Vysypala všechno čím jsem ji nakrmit tak jak měla tam kam měla.

Odkaz ke komentáři

Je. Střelecký Servis...

Tak můžu zatím vybírat a sbírat rady. Že bych ale byl moudřejší, než na začátku se říct nedá :D

Naposledy - kašli na rady. VYZKOUŠEJ si sám co ti sedí, nejlépe pod dohledem někoho, kdo ví co dělá...

Patriku, přidám svůj skromný názor. Nechci se tu s nikým dohadovat jestli ANO či NE, ale z vlastní zkušenosti vřele doporučuji CZ P07 DUTY. Po zkušenostech s Walterem P22, následně P99, jsem zakotvil u DUTYny. Perfektně padne do ruky, horší je váha a nositelnost, ale mě osobně vyhovuje na 99%. Podle mě lepší varianta než pětasedmdesátka.

Nebýt toho, že se managerům ČZUB podařilo P-07 prodat do jisté arabské země, přestala by se vyrábět. Sami totiž přišli na to, že se jim zrovna nepovedla a tak už mají nový model (který je opravdu lepší)... Když i výrobce (natož tento) sám usoudí že to zrovna není povedený model, nelze říct nic jiného, že na tom asi něco bude...

Ale huš, tolik sarkazmu? :lol: Před téměř 40 lety to byla skvělá zbraň. Ale tenkrát byla Škoda 110R taky docela pecka... Od té doby jsme přeci jen trochu pokročili ;)

No, z téhle čízy jsem taky pár zásobníků vypálil a z pětaosmy taky. A myslím že jsem byl pokaždý docela spokojenej. Vysypala všechno čím jsem ji nakrmit tak jak měla tam kam měla.

CZ85 je stejná zbraň jako CZ75, pouze s oboustranným ovládáním (pojistka a záchyt závěru). Zajímavé je, že občas lze narazit na střelivo (především přebíjenky), se kterým CZ75 závaduje při každém výstřelu. To samé střelivo v Glocku nebo MP9, nebo HK30, nebo PPQ a dalších funguje bez problémů...

Nechci tím říct, že by CZ75 byla špatná zbraň, to rozhodně ne. Ale existuje dost lepších... A tak jsou některé výkřiky o tom, že je nejlepší a podobně, více než úsměvné :angel:

Odkaz ke komentáři

...

Nechci tím říct, že by CZ75 byla špatná zbraň, to rozhodně ne. Ale existuje dost lepších... A tak jsou některé výkřiky o tom, že je nejlepší a podobně, více než úsměvné :angel:

Přesně tak.. Já mám Berettu 92 (tj. nikoli 40 let, ale 20 let stará věc) a zatím mám tak 20-30 tisíc ran ***bez jediné poruchy*** ťuk ťuk. Zatímco ostatní na závodech pravidelně řeší závady, já nevím, co to je. Cpu tam jak fabriky 5%, tak 95% svoje přebíjené. Kdybych si měl vzít s sebou nějakou bouchačku, na kterou je spoleh, tak z toho, co jsem měl kdy v ruce, to bude právě B92, nebo libovolnej revolver .357.

Nicéně Sigy, H&K, asi i Glocky, Waltery, proč ne?

Ale do CZ bych nešel proto, že nejsem kutil nebo modelář a nebaví mě furt něco ladit a vyměňovat.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...