ggrand Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 V 12. 4. 2016 v 7:11, krtenek napsal: Hele a které to jsou?Seiko MM300m. Náhoda tomu chtěla, že jsem po pořízení MM koupil ještě Darth Tuna a absolutně nemám nic, ale nic, co by mě vykolejilo. Oboje je za hranicí dobrých peněžních mravů a výš prostě nikdy nepůjdu. Ne že bych si nevybral, ale asi mi došla ta vášeň a popravdě mi nechybí. Mám pokoj od toho věčného tlaku v hlavě co pořídit, co zkusit a celkového honěního se za hodinkama. Mám svůj klid a užívám si hodinek, které mám a vyhovují mi.
Lukyn77 Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 Mám vybrané jedny z definitivních, které stojí zhruba desetinásobek těch co mám dnes o kterých snad mohu říci, že u mě zůstanou napořád. Takže ty první nebyly otázkou peněz, na ty druhé si rád počkám i pár let ... o to větší radost udělají a vydrží.
AdaMoss Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 Take pridam svoji trosku do mlyna. Puvodne jsem myslel, ze moje prvni mechanicky hodinky budou zaroven definitivni. Po cca 3 letech zacinam pokukovat po dalsich. Do leta bych je rad mel - takze asi 4 mesice na dalsi definitivni. Nicmene me prvni si kazdopadne necham. Hodlam z nich udelat takovy maly rodinny sperk. Nebo jak se rika tomu, co se predava po generacich :-).
Lihard Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 (upraveno) No... definitivní jsem získal po pěti letech na fóru, přesně na den ....akorát nejhorší je, že nebudou jen jedny definitivní. To mě celkem děsí. Upraveno 12. dubna 2016 uživatelem Lihard
VitekB Odesláno 12. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2016 Jediný skutečně definitivní jsou pro mě Certiny DS First, co jsem koupil pod 5kkč... Ale musím se přiznat, že ač černé SMP v luxusním stavu vyvolaly při osobním shledání spíše zklamání, tak modré dobité a staré SMP naopak zatím kandidují na to být definitivními č. 2.
gunman Odesláno 13. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2016 Po prosinci 2017 si koupím pam 312. Měl jsem je týden půjčené a jsou to přesně ty pravé.
rayethon Odesláno 17. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2016 Ja to mel trochu slozitejsi, kdysi na pocatku vzniku meho chronomagorstvi jsem mel moznost mit na ruce PP, ktere jsou pro me zaroven za hranici dostupnosti, takze mymi definitivnimi asi naveky zustanou PP, jelikoz si je asi nikdy nebudu moci dovolit. A jinak je to porad hledani, temer vsechny mechaniky co jsem mel byly pro me do 3 mesicu zklamani, nejvetsi asi IWC Portugieser ktere me bavili tak tyden, za posledni rok a pul jsem protocil asi 10 hodinek, ale zacne me nebavilo. Nakonec jsem si koupil jako "provizorni" quartzove Breitlingy Chrono Avenger, ktere me bavi porad i po x mesicich a jsou to prvni hodinky o kterych vazne premyslim ze si je necham na trvalo, sice "jen" jako provozni, ale i tak je to uspesny posun. V hledani dostupnych definitivek dal pokracuju...
OLine Odesláno 19. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2016 První definitivní sem koupil za desetinu platu. A pak je ztratil. Prostě se vypařily. A teď hledám. To je náročný moc.
vitvarak Odesláno 17. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2016 definitivní vs. rozrůstající se sbírka, věrnost vs. touha poznávat?, introverze vs. extroverze?, submise vs. dominance? nepříznané motivy ústící v jednu nebo druhou cestu, změna preferencí vzhledem ke změnám životních hodnot, zapříčených vnějšími i vnitřními vlivy, už bych to neměl hulit.
kuncák7 Odesláno 17. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2016 Na jedny takové jsem právě došetřil- cca půl roku. Ted ladíme předání.
BeeK86 Odesláno 26. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2016 Setreni je v procesu, ceka se ale spis na prilezitost, kdy to muzu spojit s nejakym uspechem, at to znamena vic.
kuncák7 Odesláno 26. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 26. srpna 2016 Krtenek - ne, protože zatím není s čím, bohužel :-(. Odkládá se to na velkej sraz na Červenohorském sedle ( přiznám se ale, že už z toho teď lezu po stropě, a to mě čekaj ještě 2 měsíce čekání, což asi nevydržím a něco koupím ).
Ivan Lelák Odesláno 1. září 2016 Nahlásit Odesláno 1. září 2016 Co je definitivní - jediná láska na celý život? Nebo kolekce vysněných hodinek a už žádné další? "Definitivní" Fortisy jsem koupil před 8 lety a před 7 je z rodinných důvodů prodal s tím, že se k nim vrátím. Předtím i potom jsem nakoupil a prodal spoustu dalších hodinek, tak nějak to krystalizovalo a dnes mám asi 8 "definitivních", do čehož nepočítám dalších několik sběratelských nebo rodinných památek. Tuhle jsem na nimi stál a ptal se - se kterými z vás bych se dokázal rozloučit? A zjistil jsem, že nejraději s žádnými. Všechny mám dlouho, pojí nás zážitky, cestování, patříme k sbě. Splňují to, co jsem napsal na začátku, je to kolekce hodinek, které mi stačí. Jsou tedy definitivní? Fakt nevím, stačí mi TEĎ a další nesháním, jen jsem v poslední době neodolal nabídce několika Primek - no řekněte, odolali byste desítky let starým, ale zcela novým hodinkám, které šly z továrny rovnou do šuplíku? Vlastně chci ještě Casio Pro Trek, ale ty nebudou definitivní, jen chci hodinky s těmito funkcemi a jasně, musí se mi líbit. A co ty Fortisy? Když je zahlédnu na fotce, rozbuší se mi srdce. Ale už po nich nepasu tak intenzivně, mé životní hodnoty se mění a bohatstvím pro mne nejsou věci, ale zážitky a vztahy. Kdybych nevěděl za co utrácet, určitě je koupím, stále to mezi námi jiskří, ale je to asi tak, jako když se s někým dlouho nevidíte, touha pomalu bledne. Takže s jistotou mohu říct, že moje jediné, opravdu definitivní hodinky, jsou Lemanie MVS po tátovi, který se s nimi proháněl po obloze v MiGu-15 - jsou rodinnou památkou a neprodejnou láskou na celý život.
kdojinej Odesláno 1. září 2016 Autor Nahlásit Odesláno 1. září 2016 Hezky popsano. Priznam se ze, kdybych nejake hodinky zdedil, asi by mi nestacilo spokojit se s tim, co zazily s mym predkem. Spis bych inklinoval k tomu vetknout nejakym hodinkam ktere si vyberu svuj vlastni pribeh.
Dawydov Odesláno 1. září 2016 Nahlásit Odesláno 1. září 2016 Přesně tak. Jestli se někdy podaří vylovit moje Fortisky ze dna jezera, budou mít takovej příběh, že je nikdy neprodám. Už tohle léto jsem s nima nějak srostl. Až se zbytek mýho hodinkovýho šuplíku třásl strachy, že se nepodívá na světlo světa. A to se jedná o hodnotnější kusy.
zbuddy Odesláno 2. září 2016 Nahlásit Odesláno 2. září 2016 Spolulezci mé ženy se stalo něco podobného. Tuším, že někde pod Kežmarákem mu ujel batoh s matrošem do nějaké minilaviny. Vrátil se tam za týden a batoh našel.
Petr Jelinek Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 spíš kdy jsem se konečně rozhoupal :-)
spiderer Odesláno 9. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2017 Petre muzes prosimte prestat psat takovyhle sracky do vsech vlaken najednou? Jestli chces 50 prispevku, tak to nenapadne sepis pod sebe ve vlakne "cim jsem koho nastval" a neotravuj tady prihlouplymi recmi vsude kolem. Pokud mas opravdu nutkani sbirat prispevky, tak aspon napis nejaky svuj nazor nebo neco cim tohle forum obohatis..
AdaMoss Odesláno 10. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2017 Já jsem se o definitivních ještě ani nerozhodl, natož abych na ně začal šetřit. Obávám se, že až nominuji definitivní, začnou koukat po druhých definitivních. Definitivní přítelkyně/manželka, to bych ještě chápal. U hodinek nevidím moc smysl nad tím uvažovat .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se