nickolas Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Odesláno 17. května 2016 (upraveno) Přátelé, kamarádi. Jak snášíte všemožné vlasovky, šmouhy, šrámy, škrábance, ťukance, vrypy, rýhy a jiné další poškození na hodinkách? Ať už na pouzdře, lunetě, nebo na tahu. Sklíčka do toho spadají samozřejmě taky, ale teď mě zajímají spíš ty tahy a pouzdra. Nikdy jsem to nijak neřešil, vlasovkám se člověk neubrání a ten zbytek dodává hodinkám příběh...teda, aspoň se to často říká. Dosud jsem se tím i řídil - na Orisech mi to nevadilo, na SKX taky ne...no Damaska jsou "nepoškrabatelné" a navíc jsou to tooly, takže to k nim patří. Problém mám až teď u GS. Ty jsou snad z bláta! Jsou sice už tři roky staré a spousta toho na nich už bylo, ale i za tu chvíli, co je mám, jsem jim toho docela přidal. Hlavně ten tah...to je mazec! Vlastně jsem dosud byl beztahový, takže teď jsem fakt hodně překvapený, jak to na něm přibývá. Jsem zastáncem názoru, že hodinky se mají nosit, ale kurňa zrovna u GS mi ty šrámy docela vadí. Prostě mi k nim moc nesedí...jsou to krásné hodinky a tady ten příběh úplně nemusím. Vím, že jediný způsob, jak se tomu vyhnout, je nechat hodinky v šuplíku, jenže to je proti tomu přesvědčení o nošení. GS jsem kupoval, abych je z ruky prakticky nesundal. Neuměl bych je mít jen sametovém pytlíku a vytahovat je jen do kostela. Jenže když je budu dál denně nosit, tak budou za dalších pár měsíců, jak vyndané z popelnice. Nevím co s tím... Chci je nosit, ale zaslouží si to? Jsem z toho nějak v tenzi. Jak to snášíte vy? Jste s tím srovnaní a neřešíte, nebo hodinky chráníte zuby nehty? Vím o jednom nejmenovaném, co si nechal stůl v kanclu potáhnout kůží Edit: ilustracni foto Upraveno 17. května 2016 uživatelem nickolas
Monkey Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Odesláno 17. května 2016 Ja zástavám názor, že rytíř v lesklé zbroji ji nikdy opravdu neotestoval.
Sphinxx Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Odesláno 17. května 2016 Za sebe Ti můžu napsat, že v tom nejsi sám . Z hodinek nosím nejčastěji Géčka . Na zbytek si dávám velký pozor.
kuncák7 Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Odesláno 17. května 2016 U pracovek to neresim, jinak jsem trochu posedlej a davam velkyho majzla- na futra, na ostre hrany,proste na vse,co by mohlo uskodit. A sklicko pravidelne lestim cca 6-8 denne.Obzvlast u pan europ, tam je to skoro posedlost.
Vit Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Odesláno 17. května 2016 (upraveno) Já jsem na ty choulostivější kousky opatrný: při rizikovějších činnostech je vždy sundávám, schovávám je často pod rukáv, odkládám pouze na měkká místa, ...Na druhou stranu se nebojím brát je s sebou i na vzdálené SC.Znovu opakuju, že toto jsou pravidla pro choulostivé kousky. Upraveno 17. května 2016 uživatelem Vit
Akam Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Odesláno 17. května 2016 já mám na stole pod levou rukou podložku pod myš
Mischa80 Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Odesláno 17. května 2016 já hodinky nosím, přitom se člověk šrámům nevyhne, když by byly v šuplíku, tak si radost z nich neužiju 1
Funthom95 Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Odesláno 17. května 2016 Dávám si fest pozor a netahám je (s výjimkou toolovek) k nějakým rizikovějším činnostem. Prakticky vzato je obvykle sundávám i doma, takže je mám pouze v práci (což je u mne kancelář). Vlásečnice od košile apod. samozřejmě přibývají taky, ale podstatnějšímu poškození se mi daří (zatím) vyhnout. Okolo futer si dávám pozor
Mikefux Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Odesláno 17. května 2016 Sarby mají taky tah z bláta. Takže nějaké otěry tam jsou a to si dávám fakt bacha. Druhý šrám mi způsobil pes, když mi strčil tlapu do rukávu od bundy, Ve skutečnosti to není na první pohled vidět a přeleštit by to šlo snad i na počkání. Ale neřeším to, protože jsou to vzpomínky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
villain83 Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Odesláno 17. května 2016 U lestenejch ploch se tomu nikdy nevyhnes, naramek je snad nejvic exponovana cast, teda pokud je denne nosis, takze tam toho samozrejme pribejva nejvic.Bud je vic setri, nebo to neres, jina rada asi neexistuje :-)
jenik77 Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Odesláno 17. května 2016 radsi bych taky mel tahy bez skrabancu a jim podobnym, ale neresim to.hodinky mam na to, abych je normalne nosil a ne abych se furt obaval, ze je skrtnu o stul.
Marhi Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Odesláno 17. května 2016 Všeobecně bych řekl, že větší věci nechat odborníkům. Ze dvou důvodů, mají na to techniku a zkušenosti. Jeden akční vůl je horší než rota diverzantů.Prakticky jsou i na českém trhu přípravky, které dokáží velmi vylepšit stávající stav, to i za cenu neumětelství uživatelů. Tj. prostě to nebude horší.Na ocel a jiné kovové materiály je tu nepřekonaný silichrom ex. Drobné vrypy dokáže velmi citlivě odstranit a jak říkám nezhorší to. Rozhodně lepší řešení než vrtačka a smirgl. Mě se osvědčil přístup pouze ruční. Kus hadru, zkusit na nějakém méně exponovaném místě pro zichr, a krouživými pohyby leštit.Fáze dvě, tj. doleštění se mi osvědčil Sheron na staré laky a škrábance. Umí to leštit i plasty a co to udělá i bílým zlatem je až neuvěřitelné. A opravdu jemné.Dále už jen klasika, micro hadr a nepřekonatelná jelenice.Co se nepovede touto technikou bych a jak znova upozorňuji, přenechal lidem z oboru. Jo a málem bych zapoměl na ty oživovací hadříky. De to, ale spíše jen tak ovoní.
Kristian.nov Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Odesláno 17. května 2016 Hodinky jsou od toho aby se nosily... Nikdy sem nepochopil trezoráře a vitrínáře...
Marhi Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Odesláno 17. května 2016 Třeba něco jako dědictví. Iracionální úcta k nabitému majetku po členu rodiny.Vše není jen o penězích a užitku.Já plánuji tooly kvůli strachu o dědictví, navíc jsou to leštěnky a při vědomí jak je snadné to omlátit je mi až stydno.Hodinky z pouti nikdo leštit nebude. Já možná jo, ale sem magor.
Baldic Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Odesláno 17. května 2016 Hodinky nosim. Snazim se je setrit, ale nevadi mi, ze nesou znamky noseni. Nekoupil jsem si je proto, abych je mel doma v supliku.
AndyAaron Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Odesláno 18. května 2016 Podle me to je stejne se vsim, at je to kolo, auto, mobil nebo hodinky. Prvni sramy boli nejvic, pak uz je to v pohode. Neminim si tim otravovat zivot, proto proste hodinky normalne nosim a hotovo. Jen se snazim davat bacha, abych je nekde vylozene neomlatil. Tah to ale vzdy schyta nejvic, zejmena z kancl dajvingu.
Marhi Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Odesláno 18. května 2016 K zamyšlení je že nej. se udělá v kanclu. Já vzít do práce hodiny tak dopadnou bídně. Jedna zkušenost stačila. Utekly za půl dne o půl min.Jinak dávaj tak dvě vt.
tano Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Odesláno 18. května 2016 Snazim se davat pozor na vsechny me kousky, jen Monstra dostavaji malinko vice do tela. Jinak skrabance mi hodne vadi a z tohoto duvodu jsem vyradil jednu firmu ze svych dream kukacek. Kazdy novy skrabanec me vytoci , ale trezor neuznavam.
pebe Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Odesláno 18. května 2016 Neřešim a nosim. Vlastně pořád, kromě běhání a kola. A šrámy mají, a dost. Ale jelikož je neprodám, tak mi to nevadí. Vnitřně se tak přesvědčuju
JaRooN Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Odesláno 18. května 2016 Seiko Sawtooth jako tooly na stavbu i na ostatní "drbací" aktivity. Šrámů mají požehnaně. Čím dál víc... A přece je mám čím dál radši
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se