Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

IWC Aquatimery mi absolutně nesedí na ruce, levitují na dýnku, trčí a netvářej se ani trochu elegantně. Jediný model, který připadal v úvahu, 3536 GST, jsem si zkoušel a bohužel, ani ten nesedí, byť je oproti současným modelům nižší...

post-30813-0-11322300-1547660597.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:D

LHC jsou moc fajn hodinky. Nějaké jsem myslím měl, jestli si dobře vzpomínám. Dvoje jsou vyfocené i na str.5 tohoto vlákna :D Nové keramické jsem ještě na ruce neměl, přiznávám. Co jsem ale slyšel, tah je stále stejně nepohodlnej a spona odpovidá price levelu. Z Longines jsem uvažoval v podstatě jen o LLD nodate; Heritage Divery jsou pocitově moc vysoké a designem (různě velké sčitače) mě neberou a ke Skin Diverům mám taky výhrady ( pidiručky, celočerná luneta).

Odkaz ke komentáři

Všiml sis Vlasto doufám, že pro Seamastery 2234.50 GMT Anniversary razím přezdivku "Afričanky", jo? :)

Kuncak: Fortisky zubatice jsou hodně svý, to mam rád, ale výška hodinek... a otazníky kolem celý manufaktury teďka... a čísla na cifru... je to dost mimo moje preference.

Odkaz ke komentáři

"... Heritage Divery jsou pocitově moc vysoké a designem (různě velké sčitače) mě neberou a ke Skin Diverům mám taky výhrady ( pidiručky, celočerná luneta)..."

Já to teď simultanně řeším i v SZ a shodli jsme se, že největší naděje je Cartier Diver "2.0" s konzervativnějším cifrem, nebo novy model od vyrobce, ktery uz dlouho nepřišel s ničím novým v segmentu diverek. Tj Chopard, Breguet, Zenith apod.

Odkaz ke komentáři

Všiml sis Vlasto doufám, že pro Seamastery 2234.50 GMT Anniversary razím přezdivku "Afričanky", jo? :)

Kuncak: Fortisky zubatice jsou hodně svý, to mam rád, ale výška hodinek... a otazníky kolem celý manufaktury teďka... a čísla na cifru... je to dost mimo moje preference.

No jasný, je to pro mě pocta :-)

Odkaz ke komentáři

Jeste bych jednou kouknul na GS SBGA029/229 (titanovky nepisu, ponevazd jsi psal ze titan ne-e). Splnujou skoro vsechny pozadavky, vejs tezko nekam pujdes.

To s tim Seikem za kilo je prece blbost, vem to z druhy strany - koupis hodinky od stejny firmy co dela prvni ligu HH - Credor :)

Jediny co nemaj je MI v putyce, ale to nebudou mit zadny mimo rolexu.

Odkaz ke komentáři

Ano, ty jsem měl i v ruce, ale přišly mi tak nějak bez vlastniho výrazu, nenadchly mne. A presně jak píšeš, uz je to skoro vintage - mohli by zase s něčim přijít. V poslední době Zenith jede. Dobrej postřeh s tou Etou/Elite, to jsem nevěděl, děkuju.

Edit: Zenith teda dělá docela pěkný pilotky s diver lunetou a wr100 - Zenith Tipo CP2, o těch vím. Jsem myslel ale plnotučný potápky, no.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Vím, žes je tu zmiňoval, ale co bylo špatně na BP FF Bathy?

Blancpain obecně časově naročnej a drahej servis, ale ono kterej neni, žejo. Možná Rolex nebo Cartier... nicméně:

- FF Bathy chrono designově bez vyhrad, datum bych skousnul. Jsou nádherný. Ale ke strojku byly na fórech nějaké vyhrady, opět lze dohledat.

- FF Bathy třiručky tu maji radu ctitelů, nechci nikoho namíchnout. Zkrátka čistě z mého pohledu designově popírají samy sebe. Snaha o maximalní jednoduchost cifru s nádhernym sunburstem je brutálně zabitá umístěním datumovky na nejhorší možnou pozici. Indexy se sice krásně třpytí, ale jejich velikost je na potapky, byť luxusní, už poddimenzovaná a navíc jejich posunutím k okraji cifru (oproti archetypu RLX SUB) se cifr stává prázdným az přiliš. Vždycky mi přišlo, ze se Bathy chtěly vymezit vůči subům tak moc, az to prostě přehnaly. Jsou to ale jen moje pocity, jsem jen blbej Středočech a není třeba brát mne vážně ;) Hodinky jsem měl naživo v ruce v šedé i modré verzi, ty modré i venku pod volným nebem. Materiálem, provedením, povrchovkou jsou dotažené, nádherné. O to vic mě to datum štve.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Zkrátka už nemá cenu hledat, spíš vzývat chronoboha a doufat :D jinak takovej přehled o diverech jako ty, tu nikdo nemá a ani mít nemůže, my smrtelníci si vystačíme i s řadovou produkcí...ale je pěkný jak se kluci pořád snaží a snaží a ty je jen s klidem vždycky odpálkuješ ;)

Upraveno uživatelem sashator
Odkaz ke komentáři

Jeste bych jednou kouknul na GS SBGA029/229 (titanovky nepisu, ponevazd jsi psal ze titan ne-e). Splnujou skoro vsechny pozadavky, vejs tezko nekam pujdes.

To s tim Seikem za kilo je prece blbost, vem to z druhy strany - koupis hodinky od stejny firmy co dela prvni ligu HH - Credor :)

Jediny co nemaj je MI v putyce, ale to nebudou mit zadny mimo rolexu.

Kouknu na ně, děkuju. Mně nejde ani tak o MI index (no dobře, trochu jo), jako o šmrnc, eleganci a dotaženost. Nejenou funkční a výrobní, ale i designovou. Japoncům jsem nevěnoval pozornost, protože u GS jsem někde zachytil info (možná chybně), že se posilají na servis do Japonska. Což je pro mne nepřijatelné, svoje oblibené hkdinky bych nesvěřil ani naší poště na cestu po republice. A litat s hodinkama do Japanu nebudu :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...