Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

MOSER & CIE. ? PIONEER Perpetual Calendar Red Gold and Black DLC-finished Titanium

Velice pochybuji, že letos uvidím promyšlenější hodinky. Hodinky v nichž se bude snoubit estetika s naprosto dokonalým provedením o němž nelze pochybovat a to vše korunováno špičkovým in-house strojkem.

TECHNICAL SPECIFICATIONS:

PIONEER Perpetual Calendar

Reference: 3800-0900

5N red gold model, pocket watch-type case, white enamel dial, crocodile leather strap

Case:

Case in multiple sections, in solid 5N red gold and black DLC-finished titanium

Diameter: 42.8 mm, height: 15.0 mm

Curved sapphire crystal and see-through case back

Black DLC-finished titanium screw-in crown adorned with an ?M?

Water resistant to 120 metres !!!    U hodinek této značky je to pro mě absolutně překvapivý údaj, zdalipak nejde o překlep ??? Prověříme.  A Je to tak, oficiální stránka sdílí stejný parametr.

Dial:

Ardoise fumé with sunburst pattern

Red gold applique indices, with hour markers in Superluminova?

Flange with fluted structurePower Reserve at 9 o?clock

Hands:

Leaf-shaped, partially skeletonised, red-gold finish

Superluminova? luminescent elements on hands

Movement:

Mechanical hand-wound in-house calibre HMC 800

Diameter: 34.0 mm or 15 lignes, height: 6.3 mm

Frequency: 18,000 Vib/h

32 jewels

Power reserve: minimum 7 days - to je krásný mít hodinky s takovou WR, tímhle strojkem, takovouhle rezervou. Jim se nedá nic vytknout. Snad jen, chybí vodotrysk :) . 

Stop seconds

Double barrel

Interchangeable Moser escapement

Original Straumann Hairspring? with stabilised Breguet overcoil

Pallet fork and escapement wheel made from gold

Movement and components hand-finished and decorated

Functions:

Perpetual flash calendar

Big date display

Month indicator via central hand

Hours and minutes Power reserve indicator on dial

Leap year cycle indicator on movement side

Strap:

Strap in black alligator leather or black rubber Pin buckle in black DLC-finished titanium

H.%2BMOSER%2B%2526%2BCIE.%2B%25E2%2580%2

3800-0900_BASE-Zoom.jpg

3800-0900_IMG1-zoom.jpg

zdroj - http://watchesseven.blogspot.cz/2016/06/h-moser-cie-pioneer-perpetual-calendar.html

A to je asi můj poslední příspěvek. Lepší hodinky už zřejmě nenajdu.

Odesláno

Jsou divný. Zbytečně překomplikovanej oblekovosportovní hybrid, ještě k tomu ve zlatě a na gumě...meh.

U Moserů bych si vybral velmi snadno, ale úplně jinak.

Návštěvník YPO
Odesláno

pecka .... todle jsou hodinky kvůli kterejm bych byl ochotnej sundat z ruky protreky ..... trochu mi tam sere ta žlutá, ale zas to s tím má jako ten sportovní duh

Odesláno (upraveno)

Strašně nerad komentuji vlastní příspěvky, ale výjimka potvrzuje pravidlo. H.Moser & Cie. se začal vymykat se zaškatulkování ortodoxního výrobce nádherných oblekových hodinek a občas si dovolí nějakou tu extravaganci. 

První model, který jsem stačil zachytit a který byl tedy opravdu Moser o 180° úplně jinde. Velká většina z vás si jistě vybaví model H. Moser & Cie. Swiss Alp Watch. To byl naprosto perfektní model, který se zde bohužel dle mého skromného názoru hodně porovnával s jakýmsi modelem od Appple. To přirovnání mi přišlo tak směšné, že jsem si diskusi ani dál nečetl. Už vidím designery od H.Mosera, jak obhlížejí konkurenci, navíc, která je úplně mimo mísu, ale budiž, co člověk, to názor. H.Moser si jistě chtěl vystřelit z Apple, H.Moser & Cie. je ten poslední. Moser není Casio, aby někoho bavil žerty.

Několikrát jsem byl upozorněn, že se odkazy neotvírají, tak sem šoupnu obrázky Swiss Alpu. 

H.%2BMoser%2B%2526%2BCie.%2BSwiss%2BAlp%

Zpět k modelu H. MOSER & CIE. ? PIONEER Perpetual Calendar Red Gold and Black DLC-finished Titanium. Jeden z kolegů hodinky nazval, budu citovat "Zbytečně překomplikovanej oblekovosportovní hybrid". Zbytečně překomplikovaný (???), když by byl model ve  standardní provedení, tzn, bez kombinace dvou materiálů a nízké WR, která majitelům hodinek, které stojí někde od 380000- až buhvíkam přináší vrásky na čele, už by tedy nebyl oblekovosportovní hybrid. Dobře, vyhodíme kombinaci zlata a titanu a zůstanou nám hodinky, kterým každý, když budou pouze ve zlatě zatleská a navíc, jak jsem již psal dostane tu WR, což bude u oblekovek super bonus. Tím samozřejmě nechci říct, jak se majitel hodinek Moser vrhá do rozbouřeného moře, aby si užil jízdy pod vlnou na serfovém prknu, to určitě ne. V každém případě se však nebude muset stresovat u umyvadla a s gumovým řemenem si může vlést v hotelu Kempinski i do sprchy. Takže takhle to vidím já. 

Edit - doplnění jednoho obrázku

Upraveno uživatelem Bonham
Odesláno

Krásná práce, i když ty poslední jsou inspirovány Apple Watch :) Tahle firma ma design opravdu nádherný u všech hodinek, ta jednoduchost a přitom to má prostě neodolatelné kouzlo.

Odesláno

Je to vyšší dívčí, o tom žádná. Možná mohli zkusit udělat sportovní model se vším všudy - tedy ocelové pouzdro a dát tam samonátah. Věčný kalendář jsem neměl a asi ani nikdy mít nebudu, ale tak nějak si říkám, že s manuálem to není úplně praktický - i když super rezerva.

Odesláno

Nádhera, mě se líbí snad po všech stránkách, ten sportovní nádech jim dává šmrnc, dokonce i v tom zlatě se mi líbí a to zlato nemusím, skvělé ručky, průhled na který bych se dokázal dívat asi hodně dlouho, prostě super, super! Jediné co, tak souhlasím s Ypem, že ta zářivá žlutá je tam až moc, vyměnil bych to třeba za rudou, která by zapadla rozhodně lépe, ale ty hodinky jsou prostě krásné tak jako tak a todle mě teda hodně bere.

Odesláno

Bonham: A to je asi můj poslední příspěvek. Lepší hodinky už zřejmě nenajdu.

...................................................................................................................................

Jsou dobrý, ale na poslední příspěvek to taková pecka není.

Odesláno (upraveno)

...který se zde bohužel dle mého skromného názoru hodně porovnával s jakýmsi modelem od Appple. To přirovnání mi přišlo tak směšné, že jsem si diskusi ani dál nečetl. Už vidím designery od H.Mosera, jak obhlížejí konkurenci, navíc, která je úplně mimo mísu, ale budiž, co člověk, to názor. H.Moser si jistě chtěl vystřelit z Apple, H.Moser & Cie. je ten poslední. Moser není Casio, aby někoho bavil žerty.

To myslíš vážně? Tak se podívej na ten jejich youtube trailer, z celýho videa je zřetelný, jak si dělaj prdel z Apple Watch, když mluvěj o "no upgrades needed", "revolutionary power source", "simple interface" a podobně.

Nemluvě o zvuku kousnutí do jablka na konci videa, to aby to došlo i těm nejpomalejším.

Jinak ono je pochopitelně i ze základního designu zřetelný, že podobnost není náhodná.

160105_apple_watc_clone.jpg?w=590&h=418

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno

Tak to je dobrá upoutávka :D

Jinak k původnímu tématu- hodinky se mi fakt líbí, jak kombinací materiálu, tak hlavně tím cifrem...dva mínusový body za žlutou rezervu a hlavně za tu velikost, při absenci lunety to budou dost velký hodinky (alespoň na průměrnou tlapu)

Odesláno

Ovšem cena 25 tis. USD je taky masakr. Na druhou stranu už vidím zpětný úder, jak se objeví H.Moser design na hodinkách Apple.

Odesláno

Je to jedinej vecnej kalendar, u kteryho se da datum jednoduse stelovat dopredu i dozadu, aniz by se tim cokoliv dodrbalo. A taky pocita i s neprestupnym rokem 2100, takze neni nutny zasah hodinare. Jsou perfektni!

Vcil dristam pres hen ten ony Tapatalk

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...