Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

No zase zajímavé vlákno. Každopádně zákazníkům Primu nic z tohoto nevadí. Zřejmě je tohle všechno propracované a patří to k navození té správné atmosféry minulé doby se vším všudy.

Upraveno uživatelem Ondraj
  • Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
Je tady snad někdo, komu z Eltonu dodali něco přesně ve slíbeném termínu? :lol2:

5x hodinky,

linea 36 s individualizací v předstihu (o týden), což se nemusí zdát hodně, ale když ten týden ukousnete z měsíce, tak to není tak špatné a navíc termín svatby ...

renovace PS II v termínu,

renovace diplomat v termínu

renovace letecké v předstihu cca 14 dnů,

renovace PS I v termínu.

cena se od kalkulace, kterou jsem ostal mailem, nikdy neodchýlila o víc než o 2 stovky ...

Upraveno uživatelem xmenm05
Odesláno

Ondraj: A co, do prdele už, by mi mělo vadit? Hodinky jsem si obědnal s plným vědomím, že se jedná o nevyzkoušený projekt - taky vyvolaný mj. mnou - ne mně vnucený výrobcem!!!! S tím, že se bude v průběhu přípravy a výroby ladit, jsem počítal - přečti si celou diskusi (nebuď líný - všech 44 stránek) a pak dělej závěry! Možná tě to překvapí, ale při objednávce jsem se s výrobcem vůbec nedohodoval a ani stanovil nějaké určité datum předání - prostě na to nespěchám - výsledek je pro mě důležitější a nějaký ten týden nehraje roli....

YPO: to samé co Ondraj - kde si zjistil, že Elton neumí ženevský brus? Přečti si to pořádně - PRIM pouze napsal, že při zkouškách byly s rotory dekorovanými ženevskými pruhy problémy. Nenapadlo tě, že by to mohlo být proto, že hmota rotoru 96 zmenšená odbírkami materiálu v negativních pruzích ženevského žebrování nestačí na korektní přenos energie? Rotor 96 je prostě jiný než na 2824 - tím to asi bude.....

Prostě pánové, nejdřív se naučte číst a pak kafrejte!

O úrovni diskuse neustále zde živené z důvodů, které jsou mi nepochopitelné (to vám tolik vadí, že se někdo rozhodl dát 50 litrů za Primky - proč se nejdete pohoršovat před Four Seasons, kde si jiní podivíni dávají kafe ze zrnek vysraných cibetkama za 800 Kč???) nemá smysl diskutovat - to už se probíralo stokrát......

Odesláno (upraveno)
Ondraj: A co, do prdele už, by mi mělo vadit? Hodinky jsem si obědnal s plným vědomím, že se jedná o nevyzkoušený projekt - taky vyvolaný mj. mnou - ne mně vnucený výrobcem!!!! S tím, že se bude v průběhu přípravy a výroby ladit, jsem počítal - přečti si celou diskusi (nebuď líný - všech 44 stránek) a pak dělej závěry! Možná tě to překvapí, ale při objednávce jsem se s výrobcem vůbec nedohodoval a ani stanovil nějaké určité datum předání - prostě na to nespěchám - výsledek je pro mě důležitější a nějaký ten týden nehraje roli....

No ale já se právě nepřu, jen jsem suše konstatoval stav a ani mě to vůbec vůbec nevadí.

Takže zbytečná podrážděnost.

Jinak diskusi jsem čet celou a čtu ji průběžně pravidelně a jen jsem se lehce opřel o fakt, kdy Prim napsal, že po zdržení kvůli řemenům se začnou hodinky expedovat od 27.5.

Abych pravdu řekl ani neeviduji, že zrovna ty je budeš mít také, takže v tom nebylo ani nic osobního.

Je zvláštní, že zrovna příznivci Primu jsou tak útloprsí. Ale věřte, že až a pokud nám ukážete reálné fotky, náležitě vám hodinky pochválíme.

Upraveno uživatelem Ondraj
Odesláno

Škoda, že ty hodinky už nejsou, protože se tu kolem nich zbytečně živě diskutuje a přitom to vlastně ani o nich neni ... B)

Odesláno (upraveno)
.....YPO: to samé co Ondraj - kde si zjistil, že Elton neumí ženevský brus? Přečti si to pořádně - PRIM pouze napsal, že při zkouškách byly s rotory dekorovanými ženevskými pruhy problémy. Nenapadlo tě, že by to mohlo být proto, že hmota rotoru 96 zmenšená odbírkami materiálu v negativních pruzích ženevského žebrování nestačí na korektní přenos energie? Rotor 96 je prostě jiný než na 2824 - tím to asi bude.....

No pokud mi dobře měří šuplera tak je rotor 96 opravdu jiný ... silnější... ;) no ono je spíš zajímavé to, že nejdříve bylo hotovo, ale nebyly řemeny, pak byly řemeny a nebylo hotovo ... Pro mě je to poněkud nepřehledné. Na druhou stranu pokud zákazník samotný je spokojený tak je přeci všechno v pořádku a nezbývá než se těšít na fotky.

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno

Zítra budu schopen říci něco bližšího o definitivním termínu dodání. V každém případě je nutné vás informovat o jedné věci, kvůli které se to zdrželo nyní. Řemínky už jsou připravené. Už bylo vše ve zkouškách, ale došlo na dvou kusech k závadě, kterou způsobil rotor, zeslabený ženevským brusem, kterým jsem Vás chtěl překvapit jako bonusovou záležitostí. Rameno rotoru se zkrátka ukázalo příliš tenké pro takovouto aplikaci.

Rameno,přesněji nosná část ložiska a závaží rotoru,je vlastně plech o tloušťce 0,35 mm.Nemyslím,že ženevské vlny při úběru materiálu v řádu tisícin milimetrů,oslabí jeho mechanické vlastnosti.Zajímá mě to z technologického hlediska.Prosím o vysvětlení.

Odesláno
No pokud mi dobře měří šuplera tak je rotor 96 opravdu jiný ... silnější... ;) no ono je spíš zajímavé to, že nejdříve bylo hotovo, ale nebyly řemeny, pak byly řemeny a nebylo hotovo ... Pro mě je to poněkud nepřehledné. Na druhou stranu pokud zákazník samotný je spokojený tak je přeci všechno v pořádku a nezbývá než se těšít na fotky.

Čekal jsem komu rupnou nervy a vezme šupléru :thumbsup_anim:

Odesláno
To jo, ale co nadelas, kdyz jsou ted vsichni v Eltonu zamestnani vymenou dvaceti rotoru :whistling:

Dvaceti? Předpokládám, že když pokazili první, tak to zkusili ještě na jednom, max. dvou z těch strojků, co si místní kumpáni sháněli. Nebo myslíš, že to zkoušeli na všech?

Návštěvník YPO
Odesláno
YPO: to samé co Ondraj - kde si zjistil, že Elton neumí ženevský brus? Přečti si to pořádně - PRIM pouze napsal, že při zkouškách byly s rotory dekorovanými ženevskými pruhy problémy. Nenapadlo tě, že by to mohlo být proto, že hmota rotoru 96 zmenšená odbírkami materiálu v negativních pruzích ženevského žebrování nestačí na korektní přenos energie? Rotor 96 je prostě jiný než na 2824 - tím to asi bude.....

Prostě pánové, nejdřív se naučte číst a pak kafrejte!

.... napadlo mě to, opravdu napadlo ;) a právě proto jsem se zeptal neb nejsem odborník na frézování,soustružení a já nevím jaké kovokejkle - pro mě srozumitelné odpovědi jsem se dočkal až od kobliha69, který vzal šupléru a přeměřil to (díky)

.... celkem nechápu Tvojí narážku na způsoby obchodování - někdo prostě obchoduje v hotelové kavárně,někdo u benzínové pumpy někdo na parkovišti u Tesca - no a ?

Odesláno (upraveno)
.... napadlo mě to, opravdu napadlo ;) a právě proto jsem se zeptal neb nejsem odborník na frézování,soustružení a já nevím jaké kovokejkle - pro mě srozumitelné odpovědi jsem se dočkal až od kobliha69, který vzal šupléru a přeměřil to (díky)

.... celkem nechápu Tvojí narážku na způsoby obchodování - někdo prostě obchoduje v hotelové kavárně,někdo u benzínové pumpy někdo na parkovišti u Tesca - no a ?

ad a/ Koblih69 neodpověděl vůbec na nic - jen potvrdil to co tvrdím - že se tady dělají zkratkovité závěry bez ověření skutečného stavu věcí. Změřil šuplérou tloušťku rotoru u 96 a zjistil že je silnější než u 2824 - o chování takto upraveného rotoru, který je samozřejmě úplně jiný než u 2824, neuvádí vůbec nic.

ad b/ narážku na způsoby obchodování ve svém příspěvku nějak nemůžu najít, tu tam vidíš asi jen ty...

Upraveno uživatelem Bobr
Odesláno
ad a) Koblih69 neodpověděl vůbec na nic - jen potvrdil to co tvrdím - že se tady dělají zkratkovité závěry bez ověření skutečného stavu věcí. Změřil šuplérou tloušťku rotoru u 96 a zjistil že je silnější než u 2824 - o chování takto upraveného rotoru, který je samozřejmě úplně jiný než u 2824, neuvádí vůbec nic.

ad B) narážku na způsoby obchodování ve svém příspěvku nějak nemůžu najít, tu tam vidíš asi jen ty...

... stačí se zamyslet nad konstrukcí, nad tím jak působí moment síly, nad tím kolik materiálu odeberete, že závaží je na konci po obvodu ...

Odesláno

No jsem rád, že koblih69 je machr přes termíny dodávání hodinek a šuplera mu pomohla stát se machrem i přes ženevský brus. Co kdybys nám ho, frajere, místo těch ubrečenejch emajlů, udělal ? Zvládnul bys to samosebou včas a super, enem bys musel pět let plánovat a pak třeba i za tři měsíce na minutu!! Zrovinky mě napadlo, že prim bude muset postnout fotku těch nabroušených rotorů, abychom mu uvěřili, že to není výmluva. Taky mě těší, že se tu vyrojilo tolik odborníků přes stavění, najednou. Stačily dva řádky. Jeden je sice architekt :D a druhý to ví od táty, ale to jim umožňuje sekat patky, pokud jde o prima a o moje osobní zkušenosti.

Slušnost mi nedá - musím svou pravděpodobně zážehovou repliku uvést na pravou míru - měl jsem za lubem ukázat, že prostě nelze veřejně kritizovat zpoždění termínu, když nemám konkrétně žádné info, pouze spekuluji na základě svých odtažitých zkušeností, proto ten absurdní příklad se stavebnictvím - to se opravdu s hodinářstvím nenechá srovnávat, myslel jsem naivně, že to sešrotujete, leč vypěstovaná ega vám zase zneprůchodňují vedení. Jako kdyby jste mě neznali..... Moje chyba je v tom, že jsem zase podcenil, jak moc máte vy kaziči nálady oči na šťopkách, jinak bych zkušeně zavedl řeč na to, kdo z vás něco včas dostal a ne na to, kdo něco včas odevzdal, protože to bití v prsa se dalo čekat. Ještě něco - kdo má moc práce, nemůže vždycky dodržet termíny - to platí obecně. A já dávám přednost právě takovým dodavatelům - můžete na to mít jiný názor, vy ekonomistí a poučit mě.

Stavba je přeci provozuschopná daleko dříve, než je dokončená. To u hodinek jaksi nejde. Na druhou stranu je náš projekt opravdu projekt se vším všudy, nikoli dodáním pohovky. Navíc moje a tuším vůbec většinové zadání bylo: prime - překvap nás! (frantík mi odpustí, vím, že on to chtěl jinak - ale nese to naprosto perfektně, díky, frantíku). Jistě chápete, stejně jako my, že překvapit nás není jen tak! (jestli někdo napíše, že nás chtěl prim zpožděním projektu nepříjemně překvapit, a tak vlastně splnil zadání, nechoďte na příští sraz chronomagu v Praze :D !)

Abych zůstal upřímný, já musím přiznat, že si teďka nevzpomínám, že jsem od prima něco dostal včas. Je to taky tím, že na termíny nehledím, byl jsem vždy flexibilní. A platí to i pro moje ostatní dodavatele, když něco potřebuju na čas (vánoce), tak si o to na rovinu řeknu, když je mi buřt, tak je mi to taky buřt.

Nechtěl bych mít poslední slovo, tak mi to prosím strhejte.

Odesláno
ad a/ Koblih69 neodpověděl vůbec na nic - jen potvrdil to co tvrdím - že se tady dělají zkratkovité závěry bez ověření skutečného stavu věcí. Změřil šuplérou tloušťku rotoru u 96 a zjistil že je silnější než u 2824 - o chování takto upraveného rotoru, který je samozřejmě úplně jiný než u 2824, neuvádí vůbec nic.

ad b/ narážku na způsoby obchodování ve svém příspěvku nějak nemůžu najít, tu tam vidíš asi jen ty...

ad a/ A zde je právě ten zakopaný pes, kdyby zpráva od Prima obsahovala konkrétní info o vzniklé závadě při aplikaci toho dekóru. Jenže obsahuje jen fráze jako vystřižené z učebnic pro rychlené manažery. No a to bohužel některým nestačí. Jednoduše....Prim je zase tajemný jak hrad v Karpatech a zažehnutí tohoto flame má příčinu v obsahu jeho jaksi trochu "neodborného" sdělení.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...