Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Podobné dilema jsem řešil přesně před rokem. Hodiny a hodiny vybírání, pročítání recenzí, ručičky a lunety mě strašily ve spánku. Moc se moc se mj líbily LHC, Wardy, Squale, i Combaty. V záchvatu chronobundusu jsem koupil první potápky, co mi kdo nabidnul - oranžové Ray, mám je dodnes. Ale na dlouho to nepomohlo. Našel jsem martarovu recenzi na Revue Thommen a zamiloval se. Viděl jsem LHC na živo a byl jsem celkem zklamaný. Další dny a týdny, kdy se mi zdálo o potapkach a nebyly to pěkně sny. Pak jednou večer jsem tak seděl u počítače, najednou jsem si řekl "a ho... no" a objednal jsem si Revue Thommen. Nelituji, skvělé hodinky. Ale ty Combaty jsem si později taky koupil. Určitě jsou ti jedny z nich tak nějak bližší. Ty kup a nepřemýšlej o tom.

Upraveno uživatelem vladacr
  • Odpovědi 77
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Squale - super hodinky, trochu menší, ale potápky v pravém slova smyslu - bez zbytečných serepetiček. Pokud počkáš, tak jsem říkal členovi, který si je koupil, aby s Tebou počítal, jako s prvním v pořadí a nabídnul Ti je, takže o Tobě ví.

Oris - k tomu jsem už jsem napsal výše, ale těch 43mm bych se vůbec nebál.

MM300 - taky super záležitost, pokud bude Dan prodávat ty své ... no nezávidím :)

Odesláno

Miro vem ty Orisky, tech 43 mm vzhledem ke tvaru pouzdra neni problem.

Odesláno

Já si trochu zalobbuju za LHC.

Mám dvoje a nosím je rád a často. Těch pár často vytýkaných drobností jsem vychytal. Původní nezužující tah s lesklý středem jsem nahradil broušeným zužujícím, sponu jsem poladil tak, že se otevírá snadno, a podle chuti si na nich měním tah, gumy, řemen a lunety. Na výměnu lunet mám dokonce speciální stahovák, nehrozí při tom absolutně žádné riziko poškrábání a trvá to JEDNU minutu.

Vypadají luxusně, jsou krásn? nízké, takže je hned neodrbeš, a přitom jsou to spolehlivé, přesné a odolné tooly.

Odesláno (upraveno)

Neokomentovals ty lovce žraloků, někteří Ti napíšou, že bez 3D indexů to není ono (a pak budou chválit potápky od Sinnu - mimochodem Sinn U1 skvělá volba sehnatelná na foru), ale kupuješ potápky, no ne? Někdo zavrhne Certinu, jejich Action Diver v titanu a keramice s ISO 6425 za půlku tvého rozpočtu také nejsou špatnou volbou. Mrkni taky na Alpinu a jejich limitku vycházející z IWC Aquatimerů, ještě jdou sehnat.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno (upraveno)

Osobně bych se neomezoval na jedny konkrétní hodinky. Pokud jsi aspoň trochu (chrono)magor, tak si nejprve kup jetý Hydroconquesty, vyzkoušíš, ponosíš, pustíš a možná na tom nebudeš vůbec tratit. Až se začnou dělat Vanguardy koupíš fungl nový ponosíš, uvidíš. Při prodeji už trochu tratit budeš. Stejně tak s Oriskama. Nakonec uvidíš, co ti nejvíc sedí a koupíš si je zase zpátky.

Já měl Glycine combat 4x a 2x Hydroconquest :)

Upraveno uživatelem Horhe
Odesláno

Osobně bych se neomezoval na jedny konkrétní hodinky. Pokud jsi aspoň trochu (chrono)magor, tak si nejprve kup jetý Hydroconquesty, vyzkoušíš, ponosíš, pustíš a možná na tom nebudeš vůbec tratit. Až se načnou dělat Vanguardy koupíš fungl nový ponosíš, uvidíš. Při prodeji už trochu tratit budeš. Stejně tak s Oriskama. Nakonec uvidíš, co ti nejvíc sedí a koupíš si je zase zpátky.

Je tedy fakt, že na toto forum je tahle rada jediná správná :-), udělalo to tu stejně hodně lidí - chronomagorů, prostě zkušebním nákupem zjistíš, co ti sedne a časem se k tomu vrátíš ( včetně mě ).

Odesláno

Jak jsou na tom wardy s limitkoun s inhouse? To uz je i dobra hodinarina. Jinak kdyz Ti po vyzkouseni sednou, tak bych vzal Oris, z vyberu nejvic "frajersky" hodinky k tricku. LHC tu mel kazdy druhy, je jim za dany penize malo co vytknout, ale vetsinou se u nikoho moc dlouho neohreji. Kdybys prisetril, okolo 65-70 se tu pohybuji SMPc v super stavu a to je pak nekde jinde, skoro v kategorii definitivek:)

Wardy zatím nepostupujou.

Oris se derou do předních pozic.

LHC jak píšeš za ty peníze dobrý. Vypadaj fakt parádně na ruce z dálky, ale z blízka trochu zklamání. Nicméně cena taky hraje svou roli.

65-70 zas příště :D

Odesláno

Jestli chceš potápky,tak buď vem Orisky a nebo ještě lépe Doxy.O ničem jiném nemá smysl se bavit ;)

Orisky i na tvou ruku sednou perfektně, díky tvaru pouzdra působí nizoučce,příjemný tah,lumi je obstojná.

Doxy-tady snad není o čem psát-legenda která si na nic nehraje ;)

Odesláno

A co třeba Shoguny?  Jednoduché, pěkné :)

Kolem 30tis to můžeš mít doma, včetně DPH apod. Např: http://www.ebay.com/itm/Seiko-Titanium-Diver-200m-SBDC029-Shogun-replaces-SBDC007-NEW-100-/221275640818?hash=item33850e53f2:g:WysAAOSwa-dWqcCT

seiko-shogun-the-prospex-sbdc029j.jpg?t=

měl jsem Suma a Shoguny bych když už přeskočil a šel do MM300

Odesláno

Podobné dilema jsem řešil přesně před rokem. Hodiny a hodiny vybírání, pročítání recenzí, ručičky a lunety mě strašily ve spánku. Moc se moc se mj líbily LHC, Wardy, Squale, i Combaty. V záchvatu chronobundusu jsem koupil první potápky, co mi kdo nabidnul - oranžové Ray, mám je dodnes. Ale na dlouho to nepomohlo. Našel jsem martarovu recenzi na Revue Thommen a zamiloval se. Viděl jsem LHC na živo a byl jsem celkem zklamaný. Další dny a týdny, kdy se mi zdálo o potapkach a nebyly to pěkně sny. Pak jednou večer jsem tak seděl u počítače, najednou jsem si řekl "a ho... no" a objednal jsem si Revue Thommen. Nelituji, skvělé hodinky. Ale ty Combaty jsem si později taky koupil. Určitě jsou ti jedny z nich tak nějak bližší. Ty kup a nepřemýšlej o tom.

Mě to naštěstí ve spánku neděsí a naopak mě to vlastně dost baví, takže na to asi nebudu nějak zbytečně tlačit.

Každopádně je fakt, že osobní zkušenost nenahradíš.

Odesláno

Osobně bych se neomezoval na jedny konkrétní hodinky. Pokud jsi aspoň trochu (chrono)magor, tak si nejprve kup jetý Hydroconquesty, vyzkoušíš, ponosíš, pustíš a možná na tom nebudeš vůbec tratit. Až se začnou dělat Vanguardy koupíš fungl nový ponosíš, uvidíš. Při prodeji už trochu tratit budeš. Stejně tak s Oriskama. Nakonec uvidíš, co ti nejvíc sedí a koupíš si je zase zpátky.

Takhle by se mi to moc líbilo, ale už teď mám moc špatný svědomí, že se pouštím na level na kterej nemám finance, a takhle by to dohromady udělalo ještě víc no a to už si prostě fakt nemůžu dovolit.

Jinak Není to ještě ani rok, co jsem sem přišel hledat kvarcky do 5k Myslím, že si právem připadám i tak jako chronomagor. :D

Odesláno

Já si trochu zalobbuju za LHC.

Mám dvoje a nosím je rád a často. Těch pár často vytýkaných drobností jsem vychytal. Původní nezužující tah s lesklý středem jsem nahradil broušeným zužujícím, sponu jsem poladil tak, že se otevírá snadno, a podle chuti si na nich měním tah, gumy, řemen a lunety. Na výměnu lunet mám dokonce speciální stahovák, nehrozí při tom absolutně žádné riziko poškrábání a trvá to JEDNU minutu.

Vypadají luxusně, jsou krásn? nízké, takže je hned neodrbeš, a přitom jsou to spolehlivé, přesné a odolné tooly.

Je vidět, že ti fakt sedly.

Mě se sice taky líbí (proto jsou ve výběru), ale asi zatím tahají za kratší konec provazu.

Odesláno (upraveno)

Neokomentovals ty lovce žraloků, někteří Ti napíšou, že bez 3D indexů to není ono (a pak budou chválit potápky od Sinnu - mimochodem Sinn U1 skvělá volba sehnatelná na foru), ale kupuješ potápky, no ne? Někdo zavrhne Certinu, jejich Action Diver v titanu a keramice s ISO 6425 za půlku tvého rozpočtu také nejsou špatnou volbou. Mrkni taky na Alpinu a jejich limitku vycházející z IWC Aquatimerů, ještě jdou sehnat.

attachicon.gifDoxa Sub 1200 T Sharkhunter.jpg

Doxa jsou super, ale teď hledám něco trochu víc univerzálnějšího. Vím, že se o nich dá celkem říct, že jsou to univerzály, ale představa je trochu jiná.

Action Diver v titanu se mi celkem líbí, ale koukal jsem tak nějak výš. Nicméně mám v plánu si je vyzkoušet. U Hanáka je myslím mají.

Jaký Alpiny myslíš ? Možná jsem je nějak přehlédl.

Upraveno uživatelem MíraMíra
Odesláno

Je tedy fakt, že na toto forum je tahle rada jediná správná :-), udělalo to tu stejně hodně lidí - chronomagorů, prostě zkušebním nákupem zjistíš, co ti sedne a časem se k tomu vrátíš ( včetně mě ).

Co na to říct. Je to tak no. I já už jsem měl glycine combat sub a jsou ve výběru znovu, ale je to moc drahý, to tak sekat jeden kus za druhým.

Odesláno

Aktuální stav Oris se trochu derou kupředu.

Přibyly MM300

Plus pár kousků ke studiu :D

Dost důležitý bude, co se mi podaří vyzkoušet.

Když se najde majitel některých hodinek z výběru z Brna a okolí a bude ochotný předvést, budu moc vděčnej.

Díky všem.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...