Přejít na obsah

ze Života .....

Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

ad Zastávky na znamení - ono v cizině je to výrazně častější než u nás. Ale pro turisty je to vždy trošku past. Měli jsme přejezd autobusem (už netuším kontinent, ale nejspíš asie), terén pro orientaci nepřehledný, reálně se nebylo koho zeptat. Ale měl jsem instrukce, že poté co nastoupím je to přesně 17 zastávek. No super. Značení stanic nebylo, tak počítám... avšak asi tak u sedmého zastavení jsem pojal podezření, že zastavuje jen když si lidi zazvoní (kolem dokola autobusu byl prověšený provaz za který se mělo zatáhnout). Tak jsem přestal počítat, dostal se trošku pod tlak a vsadil na intuici - a vystoupil jen o zastávku vedle ? což při daných okolnostech mi přišlo jako trefený jackpot :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Haha, to je slušná ranní rozcvička to mávání. To ani ti, co to vymysleli netuší, že udělali něco pro zdraví cestujících.

Jinak obecně mám pocit, že v týhle zemi většinou vymýšlí pravidla pro nějakou činnost ti, co jí nikdy nedělali a třeba se s ní ani nesetkali (třeba jako řidič a cestující v případě zastávky na znamení). To začíná už zákonama.

hele všechno má svoje pravidla ......řidič musí (měl by) znát všechny věci kolem své práce (a je toho fakt hodně) ........ cestující by měl znát přepravní podmínky než do nějakého prostředku vleze ....... ruku na srdce kdo je kdy četl

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Ondra

... kdo kdy cetl podminky Googlu... oboji je na hovno a musis si vystacit s intuici... a ze nekdo je bystrejsi a jiny pomalejsi, tak to na svete je, a jinak to nebude

Odkaz ke komentáři

Jinak obecně mám pocit, že v týhle zemi většinou vymýšlí pravidla pro nějakou činnost ti, co jí nikdy nedělali a třeba se s ní ani nesetkali 

tohle je naprosto přesný ..... nějakej vocas si něco usmyslí ..... pošle to dál ..... zřejmě do Ropidu ..... Ropid řekne "jo vždyť jsme tu pro ty chudáky lidi" a uvede ten nesmysl v život

pak čumíte jako vrány když autobus kterej včéra jel někam, tak dneska jede nikam ..... po půl roce se zjistí, že to byla píčovina a zase se to předělá ...... tohle ve světe nemá obdoby

Odkaz ke komentáři

Všechno je zbytečně složitý. Moc čudlíků, moc pravidel, přičemž to moc způsobují ty zbytečný čudlíky a pravidla.

Čudlíky ani pravidla nic nezpůsobují. Ty prostě jsou, protože si je vymysleli lidé. Lidé to MOC o čem píšeš, zpusobuji. Je to stejné jako slunickarske heslo: Zbraně zabíjejí. Pitchovina ...

Odkaz ke komentáři

tohle je naprosto přesný ..... nějakej vocas si něco usmyslí ..... pošle to dál ..... zřejmě do Ropidu ..... Ropid řekne "jo vždyť jsme tu pro ty chudáky lidi" a uvede ten nesmysl v život

pak čumíte jako vrány když autobus kterej včéra jel někam, tak dneska jede nikam ..... po půl roce se zjistí, že to byla píčovina a zase se to předělá ...... tohle ve světe nemá obdoby

Na vymejšlení nesmyslů jsou v týhle zemi celý placený aparáty, jak ve státě, tak v soukromu.

Odkaz ke komentáři

Čudlíky ani pravidla nic nezpůsobují. Ty prostě jsou, protože si je vymysleli lidé. Lidé to MOC o čem píšeš, zpusobuji. Je to stejné jako slunickarske heslo: Zbraně zabíjejí. Pitchovina ...

To ano, vymysleli je lidé, samozřejmě, způsobují to lidé. Myslel jsem to v přeneseném významu slova.

Odkaz ke komentáři

ono je jaksi zvykem že ti zodpovědní mají často úžasnou schopnost věci komplikovat a ještě si myslí že je to tak lepší. Nedávno se vehementně řešila ta bezpečnostní ulička na dálnici. Všude kolem to nějak funguje, jen u nás jsme to udělali obráceně aby se za pár měsíců zjistilo že je to blbě předělá se to. To samý značky proti vjetí do protisměru a plno dalších věcí.

K těm čudlíkům v busu, vzpomínám si jak jsem před časem po mnoha letech zavítal do Prahy a zaskočily mě čudlíky v metru. Ono to svítilo červeně nebo zeleně a taky občas blikalo, podle toho jestli se dveře otevřou nebo jestli se otevřou. Už si zas nepamatuju ty kombinace ale přišlo mi to zbytečně komplikovaný ale pak mi jeden ajťák vysvětlil že to tak je lepší, že je podle toho poznat jestli se dveře otevřou nebo se otevřou a lidi jsou blbci a furt mačkají čudlík ikdyž je přece jasně poznat že se dveře otevřou. Je mi úplně u zádele že je poznat jestli se dveře otevřou páč jim poručil pilot toho podzemního raketoplánu nebo se otevřou protože si to nějakej kaštan vyžádal čudlíkem! Já to nepotřebuju vědět! Mě stačí vědět jestli se otevřou  nebo si mám zmáčknout.

Odkaz ke komentáři

U vlaku jsou zastavky na znameni zavedeny dlouhe roky. Jsem za ne rad. Dokazi usetrit hodne casu,pracny rozjezd do kopce ,kdyz dostanu nejakou linou lokomotivu.

Postup mam ,ze jsem treba 300metru od zastavky,kratce pisknu aby kdyz je nekdo schovany ,at ma cas vylezt.Cestujici maji mavat,nedelaji to ,znalejsi se otoci nebo ukazou ze se mnou nejedou. 

Pokud si nejsem jisty,radeji zastavim ,ale jeste neotevru dvere-to je dalsi usetrenych 45 sec nez vyjede schudek a udela souhlas s odjezdem ,tzn ukony dopravce.

Nejsou s tim zadny problemy.

Kdyz ale jede babicka ,ktera opravdu predpisove mavne a da signal,zastvim dverma primo pred ni,sundam okno a  reknu:  "mila pani,moc mne potesilo jak krasne jste mi dala znameni k zastaveni.to je za poslednich 14 dni uplne poprve ".

Babka pookreje a radostne kyve .

Odkaz ke komentáři

Hele, pYpko, na druhou stranu si zase vezmi moji situaci: já jedu sockou jednou za 5 let. Najdu si na netu, na jaké zastávce mám vystoupit. Netuším, zda je na znamení. Vidím, že kaštani cestou mačkali nějaký čudl a tys jim zastavoval. Tak si včas máčknu taky - a pro jistotu 3x, protože pak se bude ten pakaštan za volantem se mnou dohadovat, že jsem nemačkal. A že ti z toho zvoní v makovici nebo v řitním otvoru? To je mi u zadele. Já stojím venku z té posrané škatule, zapaluji si cigarillo a na nějakého troubu, co točí volantem, už si ani nezdechnu... :D

Ale ono to na tom netu je vidět, jestli je ta zastávka na znamení nebo ne  ;) Pokud jde o mačkání v buse při vystupování, to jsem si taky myslel, že zvládne i šimpanz, ale už jsem zažil i paní, co si nezmáčkla (ono je to docela poznat, když se to zmáčkne, u řidiče se rozehraje siréna a u všech dveří to začne svítit jak vánoční stromeček) a když jsme míjeli zastávku, začala na celý autobus řvát, jestli jí jako řidič zastaví, že to mačkala a ať jí "kurva zastaví aspoň tady o těch sto metrů dál" - přesná citace. Což řidič samozřejmě nemohl. Na další zastávce, taky na znamení, jí teda zastavil, i když si pořád ještě nezmáčkla, a ona vystoupila s řevem, že si bude stěžovat.

Nelenil jsem a napsal na reklamace svůj úhel pohledu s tím, že kdyby tam měli na tuhle jízdu reklamaci od nějaké paní, tak aby věděli, že podle mě ta paní prostě lže. Nevím, jak to dopadlo, třeba si pak hodili korunou...

Jinak od gentlemana, který neváhá školit zbloudilého kamioňáka mezi vilkami, bych zrovna takovýhle přístup teda nečekal, tsk tsk tsk...  :D

Odkaz ke komentáři

Výlet s Lomcovákem.

Chystal jsem se před víkendem na expedici ve sněhu do countryside kolem Prahy, bo v pátek byla ještě chumelenice, fujavice a skorovánice v jednom. Trochu mrzlo, bílé peklo, moc se mi to líbilo. V přípravě jsem vybíral expediční chronometry, tedy hodiny že. Padl mi zrak logicky na model Expedition, ale protože jsem měl v dome k večeru na ruce i Seiko lepších parametrů, tak abych je vyvětral, rozhodl jsem se nakonec pro Seiko. Ležely moc dlouho, musejí se proběhnout po venku. V sobotu ráno už zase obleva, sníh mizí před očima, zase vylézá tráva a bahnitý terén bez vyhlídky na zaváté cesty. Takové smůlovaté zjištění. No nic, vyrážíme, hodinky jsem si připravil, ale člověk míní blbost mění. Oboje jsou periferně dost podobné včetně pásku, tak jedny do police a druhé na stole. Pak na ruku a jde se na to.

Pak se v malé rokli mrknu, kolik že je je to hodin, Seiko, jak je to a frčíme. Tvl, Seiko?, civím na mě žlutá poskakující vteřinovka

s dodatkem Indiglo. Kdepak jsem asi udělal chybu?  :photo:  :photo: asi se těm Seikám do sra*ek nechtělo, ale nevzít si hodinky dle plánu na příjemný den, tak to se mi stalo poprvé.  Vlastně bylo třináctého že....  :notworthy:  :helpsmilie:

**

Odkaz ke komentáři

Jednu chvilku na reginach praskalo tesneni pod hlavou.Stroj zacne varit,voda ven.

Musi se palice sundat,dat novy tesneni atd. Na pi cu operace,prace spinava ,musi se odedelat hodne veci abyse tam clovek dostal a hlavne samotna hlava ustrojena ma tak 60 kilo.
Malo mista,na dlouhou ruku to udrzet neni easy,musej to delat dva lidi.

Existuje na to takovej vozicek,jenomze se pro nej musi do skladu,toci se tam ruznejma klickama abyse trefila vyska ,trva to mnohem dele ,treba o hodinu nebo 2 ,naproti tomu tady rekne raz dva tri a je venku.
Byl tam se mnou ten kolega,co se nechtel moc spinit,ani k tomu nemel vztah,pritom na predpisy a jezdeni machr,mu nesaham ani po kotniky. 01.gif 

Podotykam,my jsme nemeli delat,jen cumet. 
Partak ," hopo povol naftu z vrchu,oddelej vstriky ." "Pepku ,pojd se ke me dolu,ke Karloj a povol to." Necum delej!!!
Povoleno.
A ted ji vycuknem "a raz ,dva,tri,mas ji ,drz ji,Pepkuuuuuu ,chytni ji,sjizdi mne od oleje,je to mastny...... "
Buuuum,rana jak z děla ,hlava na zemi a do toho jekot Pepka " jaaauuuuuuuuaaaaaauuu,pi co aaaaaaa,jaaaaaa,mam tam ruuuuukuuuuu,aaaaaaa" 
Snazil se tu hlavu chytit ,sam,vsichni uz ruce pryc a ona mu ji prirazila proti sroubu,steftu a propichla mu ruku skrz.
Krev ,spina s olejem.

Co s tim?
Musime mu to vyplachnout,byl na omdleni. 
Honem,k plechovce s technickym benzinem a stetcem ,kde se odmastujou veci. Benzin cernej,stetka cerna od smiru a mr dniku a tim se mu vymejvala rana 03.gif 

Pepek rval " ja ,ty vole jaaaaaaa,to stipe jak svine jaaaa. Omdleni se razem oddalilo.

Partak "no stipe vole,to je benzin ,to musi stipat" a at Ti z toho netece krev,ucpi si to cupaninou a prevazem obinadlem. " " Nesmime to nikde hlasit,pracovni uraz by byl pruser,nemas na nic makat,zodpovidam za Tebe,jednou na neco sahnes a hned to poseres.Proc si to nepustil,ku rva,sou s Tebou jen potize" 04.gif 

Pepek zblblej to odkejval,byl asi rad ze je na zivu. A bez pr dele,kdyby se mu mezi drik ventilu zamotaly prsty,tak verim ze mu je to normalne utrhlo...

To byl patek ,jel domu.

V pondeli rano prisel do prace ruku nahoru,na ni snehobilej obvaz. Na dilnu uz sel jen rict,ze se jde ucit na satnu,pac mel v patek vecer horecku a nejakou snet a infelci a musel na chirurgii,kde mu ranu 2 hodiny cistili visnovkou a peroxidem. A ze na dilnu,i kdyby se po srali uz nejde ani na 1 minutu. 04.gif 
Partak,ze ok .

Jen se za Pepkem zavreli dvere,uz jsme ho hned pomlouvali,ze je liny netahlo 04.gif 04.gif 04.gif

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...