Liqid Odesláno 12. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2017 bych si skoro myslel, že si cedule nevšimli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Berbatow Odesláno 12. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2017 bych si skoro myslel, že si cedule nevšimliAsi jo, ale kdyz mu to rekneš, tak se nic nezmění. Me nestve, ze tam lidi chodi s malymi detmi, ale jejich reakce. Pane, chyťte si toho psa, nebo ho nakopnu. P.S. jsem si nevšiml té červené na semaforu, tak se nezlobte. Odesláno z mého Transformer Prime TF201 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
travex Odesláno 12. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2017 Já ti úplně rozumím, že tě to nakopnutí nadzvedlo. Nicméně problém většinu majitelů je, že si ty svoje požírače hoven moc idealizují a nepřipouští si žádný problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 12. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2017 sally good Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 13. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2017 Já ti úplně rozumím, že tě to nakopnutí nadzvedlo. Nicméně problém většinu majitelů je, že si ty svoje požírače hoven moc idealizují a nepřipouští si žádný problém.?Rodič, který by byl schopen vidět své dítě tak, jaké skutečně je, by potřásl hlavou a řekl: "Vilík nestojí za nic, prodáme ho!"? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 13. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2017 Asi jo, ale kdyz mu to rekneš, tak se nic nezmění. Me nestve, ze tam lidi chodi s malymi detmi, ale jejich reakce. Pane, chyťte si toho psa, nebo ho nakopnu.P.S. jsem si nevšiml té červené na semaforu, tak se nezlobte.Odesláno z mého Transformer Prime TF201 pomocí TapatalkJestli dobře čtu, byli to anglicky mluvící, místních zvyklostí neznalí jedinci. Pokud jsou cedulky označující prostor vyhrazený pro psy psané jen česky a bez piktogramů, chlapík žil prostě v omylu. Tím neomlouvám kopnutí do psa. Nicméně se nemůžu zbavit pocitu, že situace mohla mít dvě varianty: buď jste jako majitelé psů ty rodiny s dětmi kvůli nepřehlednosti terénu neviděli, a tudíž nemůžete s jistotou říct, zda se psi nechovali k dětem nějak agresivně a nevyvolali tu nepřiměřenou reakci nakopávače; nebo jste rodiny viděli včas ještě před kontaktem se psy a pak by člověk čekal, ze si psy přivoláte a piknikáře upozorníte na jejich omyl a rizika z něj plynoucí... já vím, jsem chytrej jak rádio a generál po bitv? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 13. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2017 tak si nejsem jistý jestli jsem se nestal obětí nějaké "skryté kamery" nebo si jen zas nějaký konstruktér myslel že to tak je lepší. Vezl jsem svou matku na kontrolu do nemocnice v Třebíči. Funguje to tam stejně jako běžný placený parking v obchoďáku, závora, lísteček. Najedu ke šraňku, k tomu čudlíkátoru, stisknu čudlík a čekám až vyleze lísteček. mašinka udělala bzbzbzbzbz FLUS! Lísteček vyletěl obloukem kamsi pod auto. Zkouším otevřít dveře, to samozřejmě nešlo, protože stojím blízko u toho šmejdu. Za mnou nikdo nestál takže jsem pocouvnul a lezu z auta sebrat lísteček. Teprv až jsem vylezl tak mi došlo že to asi jde zmačknout znovu aniž bych projel, ono se tam totiž po zemi těch lístků válelo spousta. A vedle z chodníku nějaký chlápek povykuje "můžete jet, dyť to máte otevřený!" Jo, otevřený jo, to vidím, nejsem slepej ani blbej ale nemám lísteček! Ten krám ty lístky fluše jak v nějaký komédii! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 13. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2017 Člověk, který kopne do zvířete? Ať rozumí nebo ne, je v cizím prostředí, které nezná. Vidí cedule, které jsou všude kolem. Nerozumí jim. Má sebou děti, za které má zodpovědnost. Vidí kolem lidi a psy. A přece se složí do trávy v pásmu, které ty neznámé cedule ohraničují?Je to arogantní hovado, které totálně sere na nějaká pravidla. Já jsem Anglán, kdo je víc...!Nejsem zatím majitel psa. Kdybych byl a takové pako by do něj koplo, tak by dostal tečku. Kopáním bych ho dohnal k nejbližší ceduli a česky bych mu situaci za stálého kopání vysvětloval do té doby, než by to pochopil.Člověk, který bezdůvodně kope do zvířete, si nic jiného nezaslouží... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 13. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2017 Huste ty! To kopani bych doporucil do ksichtu, tam, kam dostal tu tecku, at si to to hovado pamatuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 13. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2017 Kopání do prdele má lepší výchovné účinky. Mám to několikrát vyzkoušené. U nás se prostě říká: Na hrubý pytel hrubá záplata... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 13. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2017 Je to snadné, taky jsem měl 14 let psa a velmi dobře funguje jednoduchý princip. Mám psa na volno a blíží se osoba nebo se pes blíží k osobě - zavolám ho, přivážu, mineme se a znovu pustím. Jak prosté.Ano, delam to tez, ale nebudu obhajovat nakopnuti psa tim, ze pejskar mel predpokladat. V tomto pripade to bylo naopak, "vlastnik" ditete mel predpokladat, ze se v tom prostoru muze potkat se psem. Je to pritazeny za vlasy, dite je jasne vic, ale resit to takhle agresivne nebylo potreba.A kdyz to shrnu, kdyz by nakopl meho psa, tak by to seredne odskakal- velkej by se o to postaral sam, ac je normalne k lidem pratelskej az to skodi ( nikdy nehlidal a ac je to pracovni plemeno, tak ho mame na okrasu a deti vozi na hrbete ).A debila, co neumi cist, nebo vedome nechce, bych se nezastaval ani z principu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 13. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2017 No jo...a rozum se vytrácí. Vás pejskařů je prostě hodně. Bydlel jsem kousek od Komenského sadů a pamatuji je ještě za komoušů. Pejskařů bylo minimum, lidi si tehdy místo psů pořizovali raději děti. Co pamatuji, tak byli snad jenom dva druhy - důchodci s jezevcema a takové ty holky typ 'přírodní' ve flanelkách co tam měly vlčáky. Všechno fungovalo, značky nebyly třeba...teda až na hovna, ty se nesbíraly. Teď je doba ve stylu 'já mám právo' a proto jsou všude zákazy a nařízení. Ano, měl jsi právo tam mít psy na volno, chápu že tě rozlítilo že nějací lidi sedí na plácku pro volný pohyb psů, takže co by jsme tam pejsky nenechali proběhnout,že...reakce toho týpka byla samozřejmě totálně mimo, na druhou stranu si přečtěte reakci Jaroona ;o) Rád bych žil v době,kdy by jedna strana si přivolala pejsky k sobě a řekla by 'Dobrý den, nezlobte se, my tady máme prostor pro pejsky a necháme je tady chvilku poblbnout' a druhá strana by odpověděla 'Dobrý den, jé omlouváme se, nevšimli jsme si, žádný problém, přesuneme se jinam, park je velký, hezcí pejsci' Dnes se spíše nakopávají psi a lidi ;o( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 13. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2017 Wizarde, kdyby se ten Anglán slovně rozčiloval, tak bych mu to slušně vysvětlil a požádal ho, ať se přesune do zóny, kde ho nebudou zvířata ohrožovat.Ale k člověku, který si kopne do mého zvířete, takové ohledy mít prostě nebudu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 13. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2017 Však nejsme ve při (no i když já... ;o) je mi jasné, že Tvá reakce by byla následná, nikoliv příčinnáProstě, dnes je doba kopajících anglánů a kopajících Jaroonů, no...Za Wizarda vše, stejně jsme tu Ypovi zasrali vlákno psy a anglány ;o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 13. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2017 Sem si včera večer vzpomněl na Romanovu story s tou milou pani.. Jedu poměrně úzkou silnicí kolem baráků, kde po krajích parkujou auta. Proti mně se vyřítí zavalitá paní s vyšším letopočtem v nějakym střepu, u ucha telefon, jede prostředkem silnice a aby mě jakože velkoryse pustila, tak jen zastaví.. Neuhne z prostředku, jen prostě zastaví a dál krafe po telefonu a čeká, co se bude dít. Tak se snažim protáhnout kolem, ale evidentně to nejde bez toho, abych voškrábal auta stojící u chodníku. Bába čumí a dál krafe i když je jasný, že bez jejího přičinění se nikam nehnem. Tak slušně čekám, jestli se jí rozběhne nějaký už časem asi dost vomlácený kolečko v kedlubně a docvakne jí to, ale marně.. Tak ji teda poprosím, jestli by byla od tý neskonalý dobroty a mírně uhnula, abych nemusel sedřít svoje a cizí auta během toho náročnýho manévru. Bába teda uznala pokejve, popojede s výrazem maximalní vypruzenosti asi tak 30cm do strany a reaguje slovy "no co, to pojišťovna zaplatí nééé" ... Myslim, že sem chvíli civěl stejně opařeně, jak Roman.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 13. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2017 Za Wizarda vše, stejně jsme tu Ypovi zasrali vlákno psy a anglány ;o)pes je pro mně zavazadlo, takže klidně si tu o těch zavazadlech kláboste .... ale náhubky prosím .... náhubky ..... nebo vás vyloučím § 23 Živá zvířataŽivá zvířata lze přepravovat za podmínek stanovených pro zavazadla, pokud tomu nebrání zvláštní právní předpisy 9) a není-li tímto přepravním řádem stanoveno jinak. Živá zvířata jako ruční zavazadlo nebo spoluzavazadlo lze přepravovat jen pod dohledem cestujícího a jsou-li splněny podmínky zajišťující, aby živá zvířata nepoškodila nebo neznečistila cestující nebo vozidlo, neohrozila bezpečnost a zdraví osob a nebyla ostatním cestujícím při přepravě na obtíž. Ze živých zvířat může cestující vzít s sebou do vozidla jen drobná domácí a jiná malá zvířata, jsou-li zcela uzavřena ve snadno přenosných klecích, koších nebo jiných vhodných schránách s nepropustným dnem, není-li tímto přepravním řádem stanoveno jinak. Beze schrány mohou cestující vzít s sebou do vozidla psa, který má bezpečný náhubek, je držen na vodítku nakrátko a nesmí být přepravován na sedadle. Za takto přepravovaného psa se platí přepravné podle tarifu. Dopravce může ve smluvních přepravních podmínkách přepravu zvířat na některých spojích omezit nebo vyloučit nebo omezit počet psů na vodítku současně přepravovaných ve vozidle a pověřená osoba může přepravu psa beze schrány odmítnout z důvodu obsazenosti vozidla a zajištění bezpečnosti cestujících. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 13. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2017 No jo...a rozum se vytrácí. Vás pejskařů je prostě hodně. Bydlel jsem kousek od Komenského sadů a pamatuji je ještě za komoušů. Pejskařů bylo minimum, lidi si tehdy místo psů pořizovali raději děti. Co pamatuji, tak byli snad jenom dva druhy - důchodci s jezevcema a takové ty holky typ 'přírodní' ve flanelkách co tam měly vlčáky. Všechno fungovalo, značky nebyly třeba...teda až na hovna, ty se nesbíraly. Teď je doba ve stylu 'já mám právo' a proto jsou všude zákazy a nařízení. Ano, měl jsi právo tam mít psy na volno, chápu že tě rozlítilo že nějací lidi sedí na plácku pro volný pohyb psů, takže co by jsme tam pejsky nenechali proběhnout,že...reakce toho týpka byla samozřejmě totálně mimo, na druhou stranu si přečtěte reakci Jaroona ;o) Rád bych žil v době,kdy by jedna strana si přivolala pejsky k sobě a řekla by 'Dobrý den, nezlobte se, my tady máme prostor pro pejsky a necháme je tady chvilku poblbnout' a druhá strana by odpověděla 'Dobrý den, jé omlouváme se, nevšimli jsme si, žádný problém, přesuneme se jinam, park je velký, hezcí pejsci' Dnes se spíše nakopávají psi a lidi ;o(Supr napsane wizarde, naprosty souhlas. Bohuzel se spousta lidi vc. me ne vzdy timto ridi. Mimochodem psy mam moc rad, psa jsme doma u nasich meli a nasi porad majj. Ale v mestech je to fakt peklo, kdykoli jdu napr. v Praze po Zizkove/Vinohradech, tak si rikam, jestli do toho mesta vubec psy patri... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tenge Odesláno 15. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2017 (upraveno) ..a to jsou přesně ty dva nesmiřitelný názory na vlastnictví psa. S příchodem vlastních dětí na tohle člověk změní názor. Dřív mi to bylo jedno kdo kde pobíhal, s košíkem či bez. Teď jsem pro volný pohyb psů pouze tam, kde to je cedulí upraveno...ale co nemám rád, to je běhající bestie bez košíku (bez rozdílu rasy). Hodný/líný pejsek je pořád šelma, která nemá vždy předvídatelné chování. Bohužel jaký páníček takové zvíře, ale to sem nepatří, to bude vždy. Takže je to o morálce a normálnímu chování. Kecy typu "on je hodný, dětem neublíží"...ale to že je páníček o tom přesvědčen o hodnosti svého psa, tak mě s malým dítětem nepřesvědčí. Být vlastníkem psa, je pro mě automatické, že při zjištění, že se pohybují kolem děti, automaticky dávám náhubek a neoháním se kecama, že tady je cedule že může běhat a děti si mají dávat bacha.. Případ výše nehodnotím - oba by to podle mě přehnali a navíc je to zbytečný vyhrocení. sorry YPO, musel jsem reagovat. Upraveno 15. května 2017 uživatelem tenge Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 15. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2017 Tenge- nic ve zlém, ale pro někoho jsou kecy to, co jsi tu napsal ( používám přesně tvou rétoriku vyjadřování jako ty ). Určitě není lepší pocit vidět fotra od rodiny, co nerespektuje nic a pak kope do zvířete a je agresivní i na člověka.Jo a malé děti jsem měl ( v opatrovnictví se vším všudy ) a snažil je vychovat v tom, že do živého zvířete se nekope a k lidem se chovat co nejvíc slušně, tak nevím jak ty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 15. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2017 (upraveno) Absolutne s Tengem suhlasim, myslim ze to napisal velmi mierumilovne a jasne. Nemam nic proti psom a v rodine ich mame zopar ale pes bez obojka a nahubku sa k mojmu dietatu nepriblizi, pretoze ho budem branit. Odmietam cakat ci ho chce onuchat (ani to nema co robit) alebo uhryznut. A ze vacsina psov je mierumilovnych, s tym tiez suhlasim. No odmietam na vlastnom dietati testovat ci konkretny pes patri do tej vacsiny. Upraveno 15. května 2017 uživatelem eskimak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se