Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jak pokračuje hledání hodinek k třicetinám, dospěl sem do bodu, kdy si říkám, jestli vlastně nechci Suby (a sakra). A jelikož mám docela rád značku Tudor, tak mě napadá, proč vlastně ne Tudor Suby? Krom ceny je i výhoda, že je nemá každý druhý. Ale má to cenu? Nebo je fakt o tolik lepší jít do starších plechových Subů od Rolexu?

Tak jak mi to přijde

Tudor Submariner 79090 (79190) - zatím asi nemám preferenci, jestli plast nebo safír

+ cena

+ víceméně asi rlx kvalita

+ nejsou moc běžné

- ETA, i když zas to opraví kde kdo

- prostě to není Rolex

Rolex Submariner 16610 - reálně bych asi šel spíš do noudejtů

+ je to zkrátka Rolex, tečka

+ in-house

- cena

Jak to vidí místní osazenstvo. Uniká mi něco zásadního?

• Odpovědi 66
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Cena servisu rlx inhouse vs. Eta.

Likvidita subu vs. Tudor

Upraveno uživatelem Kid_A
Odesláno

Myslím, že ti neuniká nic, naopak máš ve svým příspěvku dva podstatný řádky.... "-prostě to není rolex...+je to zkrátka rolex, tečka"

Tudor rozhodně nejsou špatný hodinky, osobně je považuju za velmi zdařilý, ale když chceš rolex, tudorem ho nenahradíš, racionální argumenty nemají váhu těch pocitových;-). Nicméně si můžeš vyzkoušet klasickej místní scénář...koupím tudor, prodám tudor, koupím rolex...:-D.

Odesláno

Jestli se cenově dostaneš na Rolex, tak ho vem.

Před rokem jsem měl podobné dilema. Rozhodoval jsem se mezi DJ a Prince. Vzal jsem DJ, protože při každém pohledu na Tudor, mi tam to logo prostě vadilo a podvědomě jsem tam chtěl korunku.

Pokud Tudor, tak model s originálním designem, nikoli Rlx s Etou.

Odesláno

Co třeba durabilita rlx inhouse vs. eta?

oba dobrý, etu bych nepodceňoval, rolex nepřeceňoval. Rolex mi vždy chodil o něco líp a přesnějc než eta, na druhou stranu jsem na etě neměl nikdy závadu, na rolexu ano. Je to fakt o pocitu...

Odesláno

Myslím, že ti neuniká nic, naopak máš ve svým příspěvku dva podstatný řádky.... "-prostě to není rolex...+je to zkrátka rolex, tečka"

Tudor rozhodně nejsou špatný hodinky, osobně je považuju za velmi zdařilý, ale když chceš rolex, tudorem ho nenahradíš, racionální argumenty nemají váhu těch pocitových;-). Nicméně si můžeš vyzkoušet klasickej místní scénář...koupím tudor, prodám tudor, koupím rolex...:-D.

Rád bych předstíral, že to co jsi napsal není pravda, však proto jsem to záměrně uvedl. U Tudor Subů je jedna vlastně i docela významná věc, že jsou moc obvyklé, přičemž rolády Suby jsou snad nejčastější "dospělé" hodinky.

oba dobrý, etu bych nepodceňoval, rolex nepřeceňoval. Rolex mi vždy chodil o něco líp a přesnějc než eta, na druhou stranu jsem na etě neměl nikdy závadu, na rolexu ano. Je to fakt o pocitu...

Jestli jsem správně četl na webu, tak Tudory (zmíněné) nedostali certifikaci na označení "chronometr", tedy nejsou tak přesné, chápu-li to správně. Na druhou stranu u takto starých hodinek to už bude stejně kus od kusu.

Odesláno (upraveno)

Stejně tě bude časem štvát, že to není Rolex.  Ušetři si ten mezikrok a jdi rovnou do nich.
Jo a servis Rolexů rozhodně není taková pálka

Upraveno uživatelem PEtrS
Odesláno

Určitě i záleží na tom, co od hodinek chceš - Tudor budou v okolí znát jen lidi, co mají trošku přehled o hodinkách, kdežto Rolex zná každej a půlka z nich ti beztak nebude věřit, že jsou pravé.

Kdybych si vybíral z těchto dvou, tak vezmu Rolex, ale beztak bych si k třicetinám koupil spíše něco nového, nejlépe koupeného rovnou u AD. Budeš ke koupi mít vzpomínku/zážitek a nebude tě to lákat je prodat, protože bys na nich víc prodělal. Ale to je snad i cílem hodinek k 30tinám - neprodávat je a nechat si je nafurt. Nebo ne? :)

Odesláno

Hele podobné dilema mi pomohl rozetnout MaxT. Ukazoval jsem mu na pazouře Tudory 70330b a on řekl - no dobrý, ale stejně Tě to bude časem srát, že to není Rolex...a taky že jo. Asi tak - pokud máš na R tak si je kup. Pokud na ně skoro máš, tak zatni zuby, pošetři a kup si R. Pokud na ně nemáš, tak R nekupuj ;o) Osobně bych ty Tudory viděl jako doplněk k R, ale pokud je budeš mít jako jediné hodinky, tak Tě červ bude furt hlodat a nakonec budeš na ty hodinky naštvaný a to si ty T Suby nezaslouží ;o)

Odesláno

Tudor budou v okolí znát jen lidi, co mají trošku přehled o hodinkách, kdežto Rolex zná každej...

něco nového, nejlépe koupeného rovnou u AD. Budeš ke koupi mít vzpomínku/zážitek a nebude tě to lákat je prodat, protože bys na nich víc prodělal. Ale to je snad i cílem hodinek k 30tinám - neprodávat je a nechat si je nafurt. Nebo ne? :)

To že Rolex zná každej je plus i mínus. Spousta lidí si řekně, že snobárna, někdo zas třeba ocení dobré hodinky - ať už v práci, při byznise, atd...

Pokud bych šel cestou nových, tak leda ty Black Bay 36mm a nebo možná Omega, ale už i nové Omegy jsou za nesmysl (byť nové Seamastery 300 se mi moc líbí)

Hele podobné dilema mi pomohl rozetnout MaxT. Ukazoval jsem mu na pazouře Tudory 70330b a on řekl - no dobrý, ale stejně Tě to bude časem srát, že to není Rolex...a taky že jo. Asi tak - pokud máš na R tak si je kup. Pokud na ně skoro máš, tak zatni zuby, pošetři a kup si R. Pokud na ně nemáš, tak R nekupuj ;o) Osobně bych ty Tudory viděl jako doplněk k R, ale pokud je budeš mít jako jediné hodinky, tak Tě červ bude furt hlodat a nakonec budeš na ty hodinky naštvaný a to si ty T Suby nezaslouží ;o)

Bohužel tohle je pravda, protože jinak T Suby jsou krásné hodnky a užitná hodnota bude velmi podobná jak u rolád. Ale člověk možná chce být trochu snob a mít Rolex :D

... u teba by som vedel predstaviť aj modré PELEGOS ? do komba s BB , hm ? :rolleyes:

Modré Pelegos by mi byly asi velké. A nejsou to moc univerzály, to fakt buď Expy 1, BB 36 a nebo ty Suby... když už jsme v těchto vodách :-)

Odesláno

To že Rolex zná každej je plus i mínus. Spousta lidí si řekně, že snobárna, někdo zas třeba ocení dobré hodinky - ať už v práci, při byznise, atd...

Pokud bych šel cestou nových, tak leda ty Black Bay 36mm a nebo možná Omega, ale už i nové Omegy jsou za nesmysl (byť nové Seamastery 300 se mi moc líbí)

Bohužel tohle je pravda, protože jinak T Suby jsou krásné hodnky a užitná hodnota bude velmi podobná jak u rolád. Ale člověk možná chce být trochu snob a mít Rolex :D

Modré Pelegos by mi byly asi velké. A nejsou to moc univerzály, to fakt buď Expy 1, BB 36 a nebo ty Suby... když už jsme v těchto vodách :-)

... tak EXPY 1 alebo tie SUBY :) alebo oboje v takomto poradí a ostatné predať ! SARBy kúpim ...

Návštěvník Jagman
Odesláno (upraveno)

Asi půjdu proti proudu ale protože to jsou hodinky ke 30létům tak bych volil Tudory proč? U Subu pokud nejsi ochoten dát za plecháče 140+ tak budou vždy trochu nošené pokud plánuješ dát okolo 100-120 budou dojebané nebo leštěné a leštěné fakt nechceš u plechu to nikdy nevypadá dobře vždy to bude vocucanej bombon bez hran prostě leštěné nikdy(hlavně ne k narozeninám) a dodrbané ke 30 to asi taky ne keramiku nechceš a nové Expy taky ne takže pokud SUB pouzdro tak Tudory něak z 80let prostě seš starej tak starý hodinky tam je jedno zda budou dodrbaný protože tam je ten starej vzhled malovanej cif to brutálně vystouplé plexi(?) už to má charakter hodinek s příběhem a určitě na tom neproděláš navíc o proti novějším SUB to sou docela jiné hodinky :)

Upraveno uživatelem Jagman
Odesláno

Nemusi vzdy stvat ze to neni Rolex, ale Rolex budes stejne chtit. Treba Ja bych uz do Tudoru treba ted nesel i kdyz je mam rad, ale sel bych do Rolex. DJ II. 

Odesláno

Je to trochu pravda, že to, že je to trochu ojedinělé, neokoukané, tak může být i benefit. DJ mne nechávají chladné, z Rolexu buď Expy 1 nebo Suby (a nebo možná Milgaussy, ale to až jednou :-) )

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...