DavidLC Odesláno 26. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2019 Já měl ten co p. African pohřbil, pískovou filtraci a stejně voda nic moc. Lejete do toho nějakou chemii, nebo filtrace jede pořád ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 26. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2019 (upraveno) To exBURN: Ten Intex jsem právě měl, dávají mu životnost právě kolem těch třech, čtyřech sezón. Nepotřebuješ nějaké trubky? Povezu to zítra do šrotu. Já ho kupoval v Obi a tam mi řekli, že se musí na zimu uklízet a píšou to i u toho tří vrstvého co postuje Sibiř, tak si nejsem moc jistý. U toho Orlanda plechárny píšou celoroční provoz, to bych radši... Bazén Florida není určen k celoročnímu provozu a proto by měl být na konci koupací sezóny zazimován. Bazén je potřeba vypustit, umýt od nečistot, osušit a uložit na suché místo, kde nemrzne. Je vhodné ho v průběhu zimy občas přeskládat, aby ve folii nevznikaly přehyby. Prodloužíte tak jeho životnost. Bazény Orlando není nutné mimo koupací sezónu uklízet, mohou zůstat postaveny po celý rok. Po skončení koupací sezony je však nutné bazén zazimovat ? upustit vodu pod úroveň vratné trysky, odpojit filtraci a další příslušenství a do bazénu aplikovat chemické přípravky pro zazimování bazénu. Důrazně nedoporučujeme vypouštět celý bazén a vyjímat bazénovou folii z bazénové konstrukce. Bazén by se mohl zhroutit a mohlo by dojít k jeho poškození.Ahoj, no já mám specifický rozměr 3,06 x 0,9m páč to mám jen jako osvěžovadlo ve výklenku kam se větší nevleze. První sezonu jsme ho taky schovali jelikož se to má opravdu schovávat, ale pak už ne, protože to byl oser a teď má třetí sezonu přijde mi furt OK. Ale plánujeme pak něco lepšího. Jako nevypadá, že by mu ta zima nějak ublížila. DavidLC: filtrace 2x deně 2 hod, a tablety v plováku furt. Upraveno 26. června 2019 uživatelem exBURN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 26. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2019 (upraveno) Taky ted resime jaky bazen asi Azuro Vario V1 mountfield + prislusenstvi marimex, pak prosim napis jak to Orlando. Nazivo vypada dost funkcne a v pohode jen ty barvy, ale to je jen design. Diky JirkaJe možný i hlubší v této variantě. Známej si okolo toho natáhl bambusový plot a nevypadá to blbě, možná to taky zkusíme... https://www.marimex.cz/bazen-florida-3-66x1-22-m-ratan-bez-prislusenstvi/ Upraveno 26. června 2019 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiriku23 Odesláno 26. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2019 jo koukal jsem v Libusi v prodejne i na tento ale rozhodnuto je pro variantu bazenu ?pres zimu?.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 26. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2019 Mohl jsem mít Rolexky nebo Pamy. Ale řekl jsem ne a pořídil ženě a dětem bazén zakopaný v zemi se zastřešením, se slanou vodou a pásákem co čistí dno a stěny. Stálo to asi 300+, ale co. Našetřím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 26. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2019 jo koukal jsem v Libusi v prodejne i na tento ale rozhodnuto je pro variantu bazenu ?pres zimu?....Aha, no jasně, myslel jsem si že to je Orlando v jiné barvě, moje chyba... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 26. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2019 Mohl jsem mít Rolexky nebo Pamy. Ale řekl jsem ne a pořídil ženě a dětem bazén zakopaný v zemi se zastřešením, se slanou vodou a pásákem co čistí dno a stěny. Stálo to asi 300+, ale co. Našetřím +1. Jen to zastreseni nemam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 26. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2019 Ahoj, no já mám specifický rozměr 3,06 x 0,9m páč to mám jen jako osvěžovadlo ve výklenku kam se větší nevleze. První sezonu jsme ho taky schovali jelikož se to má opravdu schovávat, ale pak už ne, protože to byl oser a teď má třetí sezonu přijde mi furt OK. Ale plánujeme pak něco lepšího. Jako nevypadá, že by mu ta zima nějak ublížila. DavidLC: filtrace 2x deně 2 hod, a tablety v plováku furt.Díky, no já to měl puštěný dýl, jen už si nepamatuju co ty tablety. Ono to nějak řešila žena, tak bůhví co tam sypala Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brnakp Odesláno 26. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2019 Díky, no já to měl puštěný dýl, jen už si nepamatuju co ty tablety. Ono to nějak řešila žena, tak bůhví co tam sypala Mám model s kovovýma tyčkama o průměru 4,6m s pískovou filtrací. Stačí tam dávat tablety z Mountfieldu s bazénovou chemií 5v1 za pár stovek na celé léto, filtraci pouštět pár hodin denně a jednou za týden vysát dno. Voda je bez problémů... akorát potvrzuju životnost cca 3-4 roky, loni jsem lepil skoro deset dírek, tak jsem bazén odvezl na sběrný dvůr a ve slevě koupil nový. Dávám mu tak 3-4 sezóny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 26. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2019 Mám model s kovovýma tyčkama o průměru 4,6m s pískovou filtrací. Stačí tam dávat tablety z Mountfieldu s bazénovou chemií 5v1 za pár stovek na celé léto, filtraci pouštět pár hodin denně a jednou za týden vysát dno. Voda je bez problémů... akorát potvrzuju životnost cca 3-4 roky, loni jsem lepil skoro deset dírek, tak jsem bazén odvezl na sběrný dvůr a ve slevě koupil nový. Dávám mu tak 3-4 sezóny My ho měli 2 sezony a pak už se ani nevybalil. Vychází mi líp se stavit u našich, velkej bazén, dostanu jíst, pít, děti tam můžu odložit a náklady žádný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 28. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2019 Už to tam teče :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 28. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2019 (upraveno) V těchhle vedrech to není jen radost, ale spíš nutnost a způsob, jak přežít den a necitit se přitom chcíple. Děti naložený ve vodě furt, pomalu abych je na večeři vylovoval síťkou na tyči... A k udržování vody: předimenzovaná písková filtrační jednotka mi jede v šachtě nonstop kromě deště/bouřky/vichřice. Jednou až dvakrát týdně zpětnej proplach filtračního média. Denně do skimmeru triplex tableta (chlor+algicid+projasňovač). Dřív jsem si chemii michal sám, ale pak jsem najel na systém nakoupit na konci sezony (na podzim) v akci tablety za třetinu nebo polovinu a mám vystaráno na přiští sezonu. Když jsem v zahraniči, vypinám filtraci a po návratu šokuju HCL a dvě hodiny nato Savo original a jedna lžička skalice. Druhý den už je voda zase cajk a jedu tablety. Edit: Jo a na povrch terasy z přírodního kamene plus krycí lemovky, který skryjou okraj bazénu, jsem zatim furt nějak nevydělal takže zatím beton. Upraveno 28. června 2019 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 28. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2019 Dej solnicku a mas pohodu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 28. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2019 Čerpadlo resp celou filtraci jsem kupoval s tim, aby snesly i sůl, dokonce jsem s tím rok experimentoval. Jenže ten dvoji proplach filtru týdně (nechci zastřešení) znamená docela hodně vody do trávníku i pod nejbližši stromy, a tam se trochu bojím, ze by došlo k postupnýmu zasolení půdy. Kam to při proplachu pouštíš ty? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 28. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2019 Normal do vodpadu.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 28. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2019 ... mi právě tý vody přijde škoda. To co je v ni za chemii teď stromům ani trávě evidentně neškodí, koneckonců je to vidět i na podzim po odstavení bazénu a upuštění vody. V prosinci už je tam bahýnko z listí a na jaře před odzimováním tam s dcerkama objevujeme vodní život - cokoliv může přiskákat, dolýzt nebo doletět, to tam na jare bydlí nebo aspoň naklade vajíčka. Kdyby byly ve vodě toxický neodbouratelný látky, bylo by to vidět třeba na vývoji pulců ropuchy zelený. Každoroční jarní rituál, tzv. humusdopoledne (vypada to děsně, ale je to docela zábava, člověk neví, co tam najde) Kurňa Sibiř, máš to pěkný. Asi se budu muset vzepnout a dodělat povrchy, aby to bylo trochu kultivovanější. Ale taková haute bassinerie, jako máš ty, to určitě nebude Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 28. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2019 Normal do vodpadu.. Tvl jsemv první chvíli četl "normál do vodopádu" mě už by tady nepřekvapilo nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 28. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2019 Ja proplachuju filtraci tak jednou za za tejden, dva spis, pH sem loni ani nemeril. Jakoze u me gut. Robota na vysavani ani nevyndavam, ten se u nas pekne nadre, filtr mu proplachnu tak dvakrat do tejdna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 28. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2019 Jj, dřív jsem čistil tak jednou týdně, ale vyrostly mi stromy na zahradě, takže pyl plus nějaký to listí nebo semena... A poslední roky na blízkým poli řepka, to je taky paráda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamilb Odesláno 28. června 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2019 Měli jsme nadzemní tunacan od moutfieldu. furt to teklo, chvilku to bylo zelené pak hnědé, děcka nemohli skákat.Tak sme kopli do země, solnička, voda celou sezonu ok. děcka se vyblbnou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se