Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravíčko spolupacienti, konečně se našla chvilka a já se mohu pochlubit svým těsně předvánočním přírůstkem.

Kde začít, možná na začátku 70. let, konkrétně v roce 1971, kdy k Měsíci vyrazilo Apollo 15 s astronautem Davem Scottem na palubě. Prvním člověkem, který se projel po povrchu Měsíce. Jeho služebním Speedmasterům údajně vypadlo sklíčko a tak zalovil v aktovce a někde pod termoskou s kávou a sekanou od manželky našel hodinky Bulova, které mu jako jediný kus svého druhu věnovala přímo firma sama. Kukačky hodil na skafandr a absolvoval s nimi své třetí EVA a jízdu roverem. V návratovém modulu hodil hodinky zpět do aktovky a tam zůstaly pod haldou nedojedených svačin až do roku 2015, kdy si v aktovce uklidil a Bulovy vytáhnul a hodil spolu s dalším, vesmírem kontaminovaným, harampádím do aukce. Protože má CEO Bulovy natuněnou křišťálovou kouli, už nějaký pátek to tušil a zadal do vyroby napodobeninu tohoto unikátu s cílem, pohladit duše chronomagorů kterým se zdá cena na kterou se v posledních letech vyšplhaly "Moony" neakceptovatelná.

I běžný prosťáček si tak teď může nejen přečíst Vergilia v originále, ale i ponosit na zápěstí kopii hodinek, které se koukly na Měsíc.

U hodinek mám rád příběhy a tento fungoval na jedničku.

Druhý faktor, který mi hrál při výběru těchto hodinek na emocionální strunu byl sám původ Pepíka Bulovy, který v roce 1875 otevřel svůj krám na Manhattanu ve velkém jabku.

Čert pal, že už je to nějakou dobu Citizen a chudák Pepík asi u prohlížení katalogů své firmy u spousty modelů v hrobě hrůzou rotuje jak helikoptéra.

Emocionálně jsem byl tedy naladěn výborně, jen se to chtělo ještě poprat s tvrdými fakty, zejména pak papírově strašidelnou velikostí pouzdra 45 mm a výškou 13,5 mm. V neposlední řadě pak také s Evropskou cenovkou při nemožnosti hodinky předem vidět a vyzkoušet.

Nakonec vše vyřešila laskavá pomoc dvou místních gentlemanů (pánové tímto ještě jednou srdečně děkuji) a začala se psát story tohoto konkrétního kousku, kterým se dnes chci pochlubit.

Jsem na ty příběhy, takže si asi dovedete představit, jakou mám radost, že za mnou mé kukačky vyrazily právě z NY, tedy začátku příběhu značky Bulova. Laskavý kurýr je ještě trošku povozil po státech a pak je poslal z Košic:-)

No a teď hurá na dojmy po rozbalení a pár dnech na ruce.

Balení je dle mého velmi příjemné a ač je z nehodnotných materiálu, dává pocit určité speciálnosti hodinek a exkluzivity (v porovnání s kousky, které vám v podobné cenové hladině kolikrát dorazí jen v papírové krabce). Origo karbon řemen není zdaleka tak nepasující, jak se mi zdál z fotek, velcro přesně evokuje kosmonautiku, vystěžejkovač sice působí velmi levným dojmem, ale potěší. Pod hodinkami se pak ještě skrývá garanční karta, návod a malá brožurka s popisem historie putování předlohy vesmírem a nanebevzetím UHF kvartz pohonu.

Hlavní otázkou je ale asi u spousty obdivovatelů tohoto modelu velikost pouzdra, jaké jsou tedy osobní zkušenosti?

Upraveno uživatelem Kostra
Odesláno (upraveno)

Ty hodinky jsou velké, sakra velké v porovnání s mými dalšími kousky do 40 mm průměru, ale. A teď to velké ale, navzdory papírové velikosti působí opticky menší a hlavně díky jemnému zahnutí nožek a jejich rozteči 20 mm sedí na ruce parádně. Mám zápěstí cca 18,5 ani lovečák ani vysočina a komfort nošení bych za těch pár dnů co je mám, popsal jako velmi vysoký.

Zpracování celého pouzdra, vysoko vyčnívající safír, celý cifr a další jsou na velmi solidní úrovni. Čitelnost parádní, datum tak decentní až občas zapomínám, že tam je, modrá lumi celkem slabší ale v hezkém odstínu. Ručky chronografu hezky plynule lítají, i když to celkem brzo omrzí, a nevšední tlačítka je radost ovládat. Třešinkou na dortu jsou pak data z pohybu předlohy na Měsíci na dýnku.

No a protože už se mi otvírá huba, přidám ještě pár dnešních mobilovek a jdu chrápat. Podrobnější dojmy doplním, až je trošku víc ponosím a zase bude chvilka času na klepání do tabletu.

Upraveno uživatelem Kostra
Odesláno

babd488fa250706d2df4942ab42f43ac.jpg

6bc63d703dd9883d9d2238938c17181e.jpg

Pokud by se tu náhodou vyskytnul nějaký moderátor a byl tak laskav a sloučil mi to do jednoho příspěvku, budu velmi zavázán:-)

Odesláno

Super komentare a fotky. Jsem rad, ze z nich mas takovou radost. Je to videt. Pokud mas ruku 18,5 cm, tak jsi v klidu. Na mych 16,5cm to je uz vazne hodne. Neni to nenositelne, ale extra pohodlne zrovna taky ne. Tak at vydrzi co nejdyl!

Odesláno (upraveno)

Paráda, tak je někdo konečn? má :) díky za živé dojmy. Pěkný hodinky!

Taky musím pochválit wristshoty, jako Maxel :D musím ale říct, že správnou velikost se zdají mít s tím oranž nato, zatímco na černém řemenu (fotka s černou bundou a bílou košilí) dost přelézají přes vnější hranu zápěstí. Ale může to být je fotkou..

Jak na tebe působí ta lešténá korunka vedle matného povrchu pouzdra a tlačítek? To mě u těchhle hodinek "naživo" zajímalo vždycky nejvíc, spolu s pocitem z relativně úzkého řemenu/tahu a velkého pouzdra.

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Pánové díky za milá slova, vždy potěší.

Co se wristshotů týče, pár jsem jich postoval do co máte právě na ruce, odtud asi ty reakce;-)

Ručka desetinového sčítače se po minutě zastaví kvůli životnosti baterky, ale po zastavení stopek hodnotu ukáže.

Nato jim Seině, ale ještě je trošku zvětší, takže pak je to opravdu na hraně.

No a s tahem to neklapne, kluci to udělali tak fikaně, že jinak navrtali dírky na stěžejky pro verzi na řemenu, takže buď znovu vrtat nebo koupit další kousek:-(

No a leštěná korunka mi nevadí, protože stejně při nošení na pravačce skoro není vidět.

Omluva za rychlý šumář, ale musím valit odvézt tchýni a přesunout se k babičce na kačenu:-)

Odesláno

Pripájam sa k gratulantom, veľmi pekné hodinky pre mňa škoda za veľkosť ale nejaké Bulovy si určite ma ešte čakajú. Teším sa na tvoje fotky

Odesláno

Pěkné hodinky, dokonce přes velký průměr nejsou subciferníky naňahňány uprostřed.

Pro mě škoda, že to jsou baterky.

Odesláno

Kluci díky za reakce. Chápu, že baterkáče nejsou pro každého. Vzhledem k tomu, kolik se mi toho zase nahromadilo v hodinkovnici a absenci winderu to ale momentálně beru jako plus. Je to celkem osvobozující jen je hodit na ruku a jít, bez nutnosti štelování. Navíc k Bulovám ten quartz tak nějak patří.

Přihodím ještě pár mobilovek

ec524abf225d357dbea84991ac84fdff.jpg

45 vs. 42

eb22d91dbe83b9a2ab137eced2e571c9.jpg

a8b7db7e7f0e61079511d1c8d43a17a0.jpg

2268750df6bd81c13ff4ea7f9bc9a9bb.jpg

Návštěvník eloga
Odesláno

gratuluji k tomuto kousku, skvělé fotky, tomu se říká pohoda Vánoc....  :clap: 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...