Jeronimo Odesláno 15. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2017 Zdar chlapi, mám doma pár měsíců takový nelehký oříšek. Dostal jsem k přeleštění a k přebroušení tento extra kousek. Ovšem zatím jsem se k realizaci nedostal a to z důvodu, že se mi to začíná trošku víc eklovat v krku. Vím, že náš zákazník je náš pán, ale přeleštit takové hodinky je uplně mimo mou filozofii. Rád přelíznu hodinky, které přede mnou nějaký umělec zmrvil. Ten pocit dobře odvedené práce je potom k nezaplacení. Rád udělám tah nebo i pouzdro u hodinek na běžné nošení, ale vintage hodinky tohoto charakteru ke kterým patina patří se mi opravdu dělat nechce. Jako objektivní důvody proč neleštit uvádím: Hodinky, kterým patina sluší. Proces leštění nikdy nejde vrátit zpět. Jejich hodnota se tím nezvýší, naopak.Za darmo to nebude. Jsem ve stavu, kdy jednou za tři dny vytáhnu Longiny ze sáčku s clipem, zakroutím hlavou a dám je zase zpět. Čím déle je mám, tím je to horší. Majitele se mi zatím nepodařilo přesvědčit a pořád spolu tak nějak zápasíme. Už jsem dokonce nabídl odkoupení hodinek jen abych jim to nemusel udělat. Nakonec jsme se domluvili založit tohle netradiční vlákno s anketkou. Snad bude funkční. Nechám ji běžet pár dní a pak uvidíme. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
LovecK Odesláno 15. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2017 Dojebany jsou, ale nechal bych tak...
AdaMoss Odesláno 15. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2017 Myslím, že leštěním do odnesou především hrany, který na tomhle kousku stejně už nejsou.
John_Lenon Odesláno 15. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2017 Za mě leštit. Jsou krásný, budou krásnější. Ale při dalším prodeji půjdou níž. Ale kdo by to proboha prodával.
guzmic Odesláno 15. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2017 Nechat tak, ke stáří vrásky prostě patří.
cosmos Odesláno 15. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2017 Za me neleštit,k takovým kouskům zkratka nějaká patina patří.
spiderer Odesláno 15. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2017 Ono asi zalezi na tom jaky s nimi ma majitel zamer - mit hezke vintage hodinky napr i jako investici nebo mit hodinky, ktere bude pravidelne nosit? Pokud jsou do sbirky/investice a tak - nelestil bych. Pokud jsou na noseni a chce co nejhezci tak bych klidne lestil, protoze to splni ucel, ktery majitel chce.
T1000 Odesláno 15. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2017 Pokud je to původní stav, určitě neleštit. Pokud na tom majitel stále trvá, jeho boj. Ať má, co chce.
cortes1990 Odesláno 15. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2017 krasne zachovaly kus bez nejakych vacsich zasekov alebo hlbokych skrabancovza mna urcite nechat v povodnom stave
Jeronimo Odesláno 15. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 15. ledna 2017 Ještě pár informací: Majitel je chce spíše nosit. Strojek je po servisu. Hrany na pouzdře jsou téměř v pořádku. Pouzdro je neleštěné, tedy v původním stavu.Já vidím trošku problém na kocích všech nožek, kde jsou škřábance a ťukance nejvýraznější. Není nic horšího, než přeleštěný šrám, který půjde stále vidět. Díky za reakce.
kuncák7 Odesláno 15. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2017 Nechal bych puvodni stav, ale- nas zakaznik, nas pan.
MíraMíra Odesláno 15. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2017 Jsem za, že patina k těmto kouskům určitě patří, nadruhou stranu je jí tam celkem požehnaně a pokud je chce majitel běžně nosit, trochu ho chápu. Takže jestli je chce běžně nosit a trvá na leštění, šetrně přeleštit.Jestli by je nechal do sbírky, neleštit.
kopis Odesláno 15. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2017 Jsou krásný, já bych si je nechal takhle.
Arthur N. Odesláno 15. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2017 Jsem barbar a pokud bych je nosil, tak urcite musi trochu vypadat. Dat do figury a lestit. Jeronimo, mas perfektni pristup a ikdyz bys prisel o kseft, tak resis veci, ktere ti vnitrne nesedi.
Jeronimo Odesláno 16. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 16. ledna 2017 Díky za další názory. Štve mě to, protože jsem majiteli slíbil hodinky bez problému udělat. Ovšem postupem času mám pocit, jako by leštění tohoto kousku hraničilo se sebepoškozováním. No, já vím. Schíza je můj problém. Nechám anketu běžet ještě pár dní, i když výsledek je patrně jasný. Pak nechám rozhodnutí na majiteli.
beeman Odesláno 16. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2017 nech ho to tady precist, mozna si nektere veci neuvedomuje a toto mu otevre oci
Jeronimo Odesláno 16. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 16. ledna 2017 On to čtě, byl to náš společný nápad.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.