Přejít na obsah

Longines Chrono 8229-1 Leštit? nebo Ne?

Jeronimo

49 hlasů

1. 1. Leštit? nebo Ne ?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdar chlapi, 

mám doma pár měsíců takový nelehký oříšek. Dostal jsem k přeleštění a k přebroušení tento extra kousek. Ovšem zatím jsem se k realizaci nedostal a to z důvodu, že se mi to začíná trošku víc eklovat v krku. Vím, že náš zákazník je náš pán, ale přeleštit takové hodinky je uplně mimo mou filozofii. 

Rád přelíznu hodinky, které přede mnou nějaký umělec zmrvil. Ten pocit dobře odvedené práce je potom k nezaplacení. Rád udělám tah nebo i pouzdro u hodinek na běžné nošení, ale vintage hodinky tohoto charakteru ke kterým patina patří se mi opravdu dělat nechce. 

:)

Jako objektivní důvody proč neleštit uvádím:

Hodinky, kterým patina sluší.

Proces leštění nikdy nejde vrátit zpět.

Jejich hodnota se tím nezvýší, naopak.

Za darmo to nebude. 

Jsem ve stavu, kdy jednou za tři dny vytáhnu Longiny ze sáčku s clipem, zakroutím hlavou a dám je zase zpět. Čím déle je mám, tím je to horší. Majitele se mi zatím nepodařilo přesvědčit a pořád spolu tak nějak zápasíme. Už jsem dokonce nabídl odkoupení hodinek jen abych jim to nemusel udělat. :D  Nakonec jsme se domluvili založit tohle netradiční vlákno s anketkou. Snad bude funkční. Nechám ji běžet pár dní a pak uvidíme. :) 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Ono asi zalezi na tom jaky s nimi ma majitel zamer - mit hezke vintage hodinky napr i jako investici nebo mit hodinky, ktere bude pravidelne nosit? Pokud jsou do sbirky/investice a tak - nelestil bych. Pokud jsou na noseni a chce co nejhezci tak bych klidne lestil, protoze to splni ucel, ktery majitel chce.

Odesláno

Ještě pár informací:

Majitel je chce spíše nosit. Strojek je po servisu. Hrany na pouzdře jsou téměř v pořádku. Pouzdro je neleštěné, tedy v původním stavu.

Já vidím trošku problém na kocích všech nožek, kde jsou škřábance a ťukance nejvýraznější. Není nic horšího, než přeleštěný šrám, který půjde stále vidět. 

Díky za reakce. :) 

Odesláno

Jsem za, že patina k těmto kouskům určitě patří, nadruhou stranu je jí tam celkem požehnaně a pokud je chce majitel běžně nosit, trochu ho chápu.

Takže jestli je chce běžně nosit a trvá na leštění, šetrně přeleštit.

Jestli by je nechal do sbírky, neleštit.

Odesláno

Jsem barbar a pokud bych je nosil, tak urcite musi trochu vypadat. Dat do figury a lestit. Jeronimo, mas perfektni pristup a ikdyz bys prisel o kseft, tak resis veci, ktere ti vnitrne nesedi.

Odesláno

Díky za další názory. Štve mě to, protože jsem majiteli slíbil hodinky bez problému udělat. Ovšem postupem času mám pocit, jako by leštění tohoto kousku hraničilo se sebepoškozováním. No, já vím. Schíza je můj problém. Nechám anketu běžet ještě pár dní, i když výsledek je patrně jasný. Pak nechám rozhodnutí na majiteli. 

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...