Jump to content

Bitcoin

Recommended Posts

pane bože, co přesně znamená 1 bitcoinová transakce?
"jedna bitcoinová transakce spotřebovává 1700 KWh elektrické energie" - o energetické náročnosti jsem věděl, ale tohle je masakr opravdu.

• 4 weeks later...

Potřeba vytáhnout prachy. Není přece možné aby trh reagoval takto zcela bez důvodu, prostě jako už několikrát se někdo v pozadí rozhodl pohnout s cenou a vydělat na tom peníze. Teď už jsem přesvědčen že je hodnota nějak ovlivňována. Já jsem asi poslední kdo by konspiroval, to ne, ale pro tohle není moc jiných vysvětlení. A podezření že je to někým ovlivněno není konspitace, jen moje teorie.

No nix, jsem se rozepsal, jinak mrkněte když šel btc z 20 na 16 jak toho byly všude plný noviny, krach burzy senzace č. 1 a teď skočí z 16 na 21 a? A prd. Pisálkové se asi vzbudí pozítří. Nebo tápou co k tomu jako napsat rozumnýjo aby ze sebe nedělali debily jak já tady 😆😆😆

před 35 minutami, Tom4 napsal:

Teď už jsem přesvědčen že je hodnota nějak ovlivňována.

Jj, je. Muzu za to ja, jakmile si neco za btc/eth koupim, tak druhej den vystreli cena nahoru.. kupoval sem 12.1. a kdybych 2 dny pockal, mohl sem mit o cca 200 dolaru vic... a tak je to dycky.. 

před 15 minutami, busdriver napsal:

Jj, je. Muzu za to ja, jakmile si neco za btc/eth koupim, tak druhej den vystreli cena nahoru.. kupoval sem 12.1. a kdybych 2 dny pockal, mohl sem mit o cca 200 dolaru vic... a tak je to dycky.. 

no vida, tady je to krasne napsano jaky je to cely nesmysl 🙂 Dokud se bude BTC prepocitavat na normalni penize, tak jaky ma smysl tim neco kupovat? Az tu penize nebudou a jen kryptomeny, tak ano. Zatim to jsou jen sazky a dostihy. 

• 2 months later...

Hele koupil jste někdo tohle ? 

Čínská vláda právě oznámila, že vybrala preferovanou firmu pro nákupy a marketing své nové kryptoměny – YuanPay Group.

• 4 months later...

Zeptám se jako blbec, moc tomu nerozumím, hrál jsem si s menší částkou přes Revolut a víc neznám.

Kluk "těžil" jestli se to tak dá říct, mobilem kryptoměnu PI a nyní to chce ověřit totožnost, aby se to dalo ověřit a převést do peněženky. Je to k něčemu? Myslím to PI. Nebo jde jen o to, aby někomu poslal fotku občanky k využití?

Díky za radu, pokud o této měně něco vítě.

Na PI si dej pozor a určitě nikam neposílej foto občanky.  Je to podvod, jde o sběr dat od uživatelů. Nevím už přesně zda to bylo letos či loni, ale na netu byl mega únik dat dokladů, právě lidi z PI měny.

Mají dobře udělanej marketing, ovečky co tomu děsně věří a tlačí to dalším lidem. Kdo v tom jel od začátku si dokázal natěžit tisíce coinů zadarmo. Tady přijde na řadu právě občanka, aby jsi mohl převést měnu do peněženky, a mohl jsi je prodat na burze až bude obchodovatelná.

Taky jsem těžil měnu, ale nikam nic neposílám. Až to budu moc poslat rovnou na burzu a prodat, tak možná. Uživatelů je několik X milionů, těch mincí je taky neskutečné číslo. Otázka je kolik bude reálná hodnota, vime jak je to s predikcema cen ostatních kryptoměn :D.

Díky za radu. Tohle jsem právě tak nějak předpokládal .Nechám ho tedy těžit dál a nic nepošleme. Jen je to asi tedy zbytečné, protože nepředpokládám, že to půjde rovnou obchodovat bez ověření identity.

Nevím oč přesně v tvém případě jde. Nicméně u prověřených burz je běžné, že chtějí ověření a kopie dokladů. Stejně tak to chtěl i samotný Revolut aby vůbec mohl fungovat. Toto zase třeba chápu. 

před 1 minutou, papun napsal:

Nevím oč přesně v tvém případě jde. Nicméně u prověřených burz je běžné, že chtějí ověření a kopie dokladů. Stejně tak to chtěl i samotný Revolut aby vůbec mohl fungovat. Toto zase třeba chápu. 

Tohle se netýká burzi právě, ale jen uvolnění coinu z apky do peněženky. NIkdy žádná peněženka po mě nechtěla foto občanky či ID dokladu.

23 hours ago, RomanP said:

Zeptám se jako blbec, moc tomu nerozumím, hrál jsem si s menší částkou přes Revolut a víc neznám.

Kluk "těžil" jestli se to tak dá říct, mobilem kryptoměnu PI a nyní to chce ověřit totožnost, aby se to dalo ověřit a převést do peněženky. Je to k něčemu? Myslím to PI. Nebo jde jen o to, aby někomu poslal fotku občanky k využití?

Díky za radu, pokud o této měně něco vítě.

Nutnost KYC t.j. pozadovat obcanku maju zo zakona regulovane financne institucie (bamky, butzy a pod.) pracujuce s FIAT peniazmi. Ak ale nejde o prevod krypta na fiat alebo opacne,, ale len o presun krypta z jedneho uctu/penazenky na nejaky iny, tam nie je ziadna zakonna povinnost identifikacie klienta. Takze ak v takom pripade niekto pozaduje obcanku, tak to smrdi.

Edited by bluman