Přejít na obsah

Co nosíte (tentokrát na nohou)

Doporučené příspěvky

Jenže to "strašidlo" je subjektivní. A jak říkáš, právem každého člověka je oblékat se jak chce, v mezích ve kterých neobtěžuje ostatní a nepůsobí to pro danou příležitost nevhodně. Nenechám si někým diktovat v čem mám chodit nakupovat ( a to mluvím z pohledu někoho, kdo mimo občasné černé bundy od Tilaku při špatném počasí do města outdoorové hadry nenosí).

Bohužel se v posledních letech u nás vyrojilo dost lidí, kteří se sice oblékají dobře ale svůj životní styl staví kolem svého šatníku, místo toho aby to bylo obráceně. U p. Kučery je to ještě pochopitelné, živí ho to, občas se ale objeví individua, která mají silnou potřebu dávat najevo svou nadřazenost do které jsou domněle pasováni svým exteriérem. To se projevuje hlavně na facebooku.

A když už o tom mluvíme, potkal jsem dost krásně oblečených lidí, kterým sm.dělo z huby. :-) V tom by měl být ten standard, né vestička a klasické boty.

Upraveno uživatelem Trojan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

občas se ale objeví individua, která mají silnou potřebu dávat najevo svou nadřazenost do které jsou domněle pasováni svým exteriérem. To se projevuje hlavně na facebooku.

Tak to pan Kučera asi nemyslel. S tímhle ale souhlasím:

"Nechceme se nad nikým povyšovat. Kdo jiný by se ale v tomto ohledu měl snažit společnost kultivovat, když ne majitelé obchodů s oblečením. Já v žádném případě nechci nikomu předepisovat, jak má chodit oblečen. Jen bych si přál, aby i u nás fungovaly jisté mantinely."

Na klavírním koncertě v Rudolfinu přede mnou seděli dva týpci, jen s kapuckou, druhý v péřovce s tibetskou vlajkou na zádech.

Odkaz ke komentáři

Hele nemám rád kulturu českýho odívání,ale tahle cedule je trošku přes limit.SCIFI píše přečti si článek nekoukej jen na obrázek.Proč by měl někdo něco číst,na výloze je to jasně napsaný a jak to myslel nebo nemyslel nikoho nezajímá.A smrdí to nadřazeností.

Odkaz ke komentáři

Pán si evidentně spletl výchovu s diktátem (ne diktát v rámci gramatiky, ale diktát ve smyslu toho, když jedna strana vnucuje jiné své rozhodnutí). Vnímám to jen jako pokus o zviditelnění vlastní osoby a vlastního byznysu. Kdyby byl pán skutečně tak zaujatý věcí, kterou hlásá, tak by si o dané problematice i něco zjistil. Divadla a kulturu mám velice rád a vnímám trend nepříliš vhodného oblečení. Zvláště v Národním takový projev obzvláště nesnáším a přijde mi to jako dehonestace tohoto svatostánku. A jelikož mě tyto projevy iritují a mám tu možnost, tak jsem si to zjišťoval už někdy minulý rok a odpověď na můj dotaz v ND v Praze a Brně byla úplně bezezbytku stejná: nevhodné oblečení se vyskytuje téměř výhradně u hostů mluvících anglicky a rusky. Naproti tomu, česky mluvící hosté se v rámci možností snaží obléct slavnostně, jelikož návštěvu ND vnímají jako něco výjimečného.

Pokud teda pán podnikatel má chuť kulturně vzdělat a pozvednout český národ, ať si o této problematice něco zjistí, zvedne své ctěné pozadí, opustí matičku Prahu, kde jsou tisíce turistů a kde Čecha téměř nepotkáš a rozhlídne se. Možná mu to pomůže kulturně vzdělat svojí osobu a získat rozhled, který potřebuje k tomu, aby měl právo pokoušet se vzdělávat někoho jiného!!!

Edit: Jo a to jsem cizinec a stejně mě takéto rádoby kulturní projevy proti českému národu iritují!

Upraveno uživatelem JaRooN
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Pán si evidentně spletl výchovu s diktátem (ne diktát v rámci gramatiky, ale diktát ve smyslu toho, když jedna strana vnucuje jiné své rozhodnutí). Vnímám to jen jako pokus o zviditelnění vlastní osoby a vlastního byznysu. Kdyby byl pán skutečně tak zaujatý věcí, kterou hlásá, tak by si o dané problematice i něco zjistil. Divadla a kulturu mám velice rád a vnímám trend nepříliš vhodného oblečení. Zvláště v Národním takový projev obzvláště nesnáším a přijde mi to jako dehonestace tohoto svatostánku. A jelikož mě tyto projevy iritují a mám tu možnost, tak jsem si to zjišťoval už někdy minulý rok a odpověď na můj dotaz v ND v Praze a Brně byla úplně bezezbytku stejná: nevhodné oblečení se vyskytuje téměř výhradně u hostů mluvících anglicky a rusky. Naproti tomu, česky mluvící hosté se v rámci možností snaží obléct slavnostně, jelikož návštěvu ND vnímají jako něco výjimečného.

Pokud teda pán podnikatel má chuť kulturně vzdělat a pozvednout český národ, ať si o této problematice něco zjistí, zvedne své ctěné pozadí, opustí matičku Prahu, kde jsou tisíce turistů a kde Čecha téměř nepotkáš a rozhlídne se. Možná mu to pomůže kulturně vzdělat svojí osobu a získat rozhled, který potřebuje k tomu, aby měl právo pokoušet se vzdělávat někoho jiného!!!

Pán má právo a snad i povinnost zviditelňovat svůj byznys. A šel na to hezky, snad se aspoň malá část outdoorovejch buranů chytne za rypák. Křupani v outdoor hadrech nejsou u mě vo moc levelů vejš než voteplákovaný plešky nebo rusáci.

Odkaz ke komentáři

Pán má právo zviditelňovat svůj byznys a nikdo mu nemá právo kecat do toho, koho pustí a koho ne do svého krámu, v tom máš pravdu. A mě nemá nikdo právo kecat do toho, zda si právě dám, nebo nedám outdoorovou bundu. Já osobně za sebe říkám, že sice v outdooru chodím tak v 1% případů, ale jeho krám je pro mě tabu.

A abych nebyl OT, tak dnes tento outfit:

post-33556-0-58881100-1416811987_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Myslim, ze to udelal prave proto, aby vnikla tahle debata, coz se uz deje, takze je videt, ze jedna cedulka to dokaze pekne rozproudit. Kdyz si par horolezcu z Prahy a jejich guru Sedláček uvedomi, ze asi neni nejvhodnejsi lezt v outdoor hadrech vsude, bude to super. Stejne tak, abych potesil vidláky, si muzou treba i prazaci uvedomit, ze v semiskach a kasmirovym kabatku se neleze..........ted nevim kam, asi na hory no :-)))

Odkaz ke komentáři

Návštěvník dlubix

No, mě to přijde trapný např. v NY chodí v nějaký North Face nebo Patagonia bundě snad uplně každej a nikomu to nevadí.   

No NY je džungle :) Klucí tu řeší, co nosit ve městě :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...