Lou Odesláno 13. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2023 Daji se Iniki/5923 jeste nekde koupit? Miloval jsem je Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMac Odesláno 13. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2023 (upraveno) před 1 hodinou, Ivan Lelák napsal: Funglovky "tenisky" Vasky jsem vzal minulý týden na dovču po Normandii, nicméně byly na noze 1 den, pak nastoupily prastaré bačkůrky Lowa, protože horní vnější okraj pravé Vasky, byť bohatě polstrovaný, mne tlačil, až dřel do spodní strany kotníku a to se nedalo dlouho vydržet. Jinak v pohodě, levá Vaska bomba. Prostě si to musí zvyknout, ale zkusil jsem na to vyzrát - protože jsou mi Vasky stejně trochu volnější, koupil jsem korkové vložky, které dám pod původní vyjímatelnou stélku. Tím se snad boty na noze trochu zpevní a navíc bude horní okraj kecky níž a nebude tlačit do kotníku. Tak doufám, že si to u mne Vasky nepokazí... A když už jsem ve Vasky obchodu u nás v HK byl, koupil jsem napínáky. Nevím, jak moc to životnosti a vzhledu boty pomůže, nikdy jsem je neměl, ale používal je už můj děda a je to prý povinná výbava k "lepším botám":-). Mohu se zeptat na vaše zkušenosti s napínáky? PS: Foto je ilustrační, i když jde o stejný model bot i napínáku. Napinaku mam dost a hodne zalezi co za boty a co za napinaky. Kozene polobotky bez napinaku ani ranu, protoze jsou pro boty jako raminko - pomahaji jim vyschnout, drzi tvar a krasne provoni (v pripade, ze tech pravych cedrovych). Na tenisky a jine boty, proc ne, nic se tim nezkazi, zvlaste, kdyz jsou kozene. EDIT: sam je tam mam jen vlozene v pripade tenisek, protoze to pnuti je na tenisky z principu konstrukce boty dost velky IMHO, ale kratkodobe ok. Co se samotnych napinaku tyce, ty levnejsi jsou s perem (viz Tvuj obrazek), v tom lepsim pripade drevene, coz IMHO na boty typu Vasky (kolem 2 tis) je ok. Botu to dost napina, ale neznici a zaroven pomuze i trochu roztahnout. Vyrazne lepsi jsou celodrevene (ano, i tam nejake pero je, ale uvnitr), ktere lepe drzi tvar a nepnou tak botu. Coz se urcite vyplati pro ramove polobotky a spol, jestli se to vyplati pro tenisky - asi spis ne. Ja mam ve vsech polobotkach ty poradne napinaky, v teniskach bud nic nebo par s perem, ale jen tak vlozene. Sice ty lepsi napinaky neco stoji, ale zase, je to vec v podstate na porad, tedy prezije i ty dobre polobotky Upraveno 13. července 2023 uživatelem McMac Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 13. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2023 před 14 minutami, McMac napsal: Napinaku mam dost a hodne zalezi co za boty a co za napinaky. Kozene polobotky bez napinaku ani ranu, protoze jsou pro boty jako raminko - pomahaji jim vyschnout, drzi tvar a krasne provoni (v pripade, ze tech pravych cedrovych). Na tenisky a jine boty, proc ne, nic se tim nezkazi, zvlaste, kdyz jsou kozene. EDIT: sam je tam mam jen vlozene v pripade tenisek, protoze to pnuti je na tenisky z principu konstrukce boty dost velky IMHO, ale kratkodobe ok. Co se samotnych napinaku tyce, ty levnejsi jsou s perem (viz Tvuj obrazek), v tom lepsim pripade drevene, coz IMHO na boty typu Vasky (kolem 2 tis) je ok. Botu to dost napina, ale neznici a zaroven pomuze i trochu roztahnout. Vyrazne lepsi jsou celodrevene (ano, i tam nejake pero je, ale uvnitr), ktere lepe drzi tvar a nepnou tak botu. Coz se urcite vyplati pro ramove polobotky a spol, jestli se to vyplati pro tenisky - asi spis ne. Ja mam ve vsech polobotkach ty poradne napinaky, v teniskach bud nic nebo par s perem, ale jen tak vlozene. Sice ty lepsi napinaky neco stoji, ale zase, je to vec v podstate na porad, tedy prezije i ty dobre polobotky Díky za vyčerpávající odpověď. S napínáky jsem určitě neskončil, mám několik párů kožených polobotek a pokud to prodlouží jejich životnost, nejsou to vyhozené peníze. Navíc se vždy s botami loučím těžko, je to proto, že už nevypadají úplně dobře ale jsou skvěle pohodlné. Třeba si to spolu s napínáky o to déle užijeme.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMac Odesláno 13. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2023 Urcite ano, pokud se noha vic poti necham klidne vyschnout pres noc/den bez napinaku at tam muze vzduch a pak dam na napinaky a bota se krasne srovna. Zvlaste pokud ma clovek z opravdove kuze, tak ta bota pak vydrzi dost - znat to je hodne na predni strane kde se ohybaji prsty. S tim pak souvisi udrzba, protoze na napinaku se ty kremy roztiraji a lesti uplne jinak nez bez nej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 20. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2023 (upraveno) Do těžkého terénu jedině HanWag Alaska (opět se mi to letos na Fatře potvrdilo). Jinak na běžné chození jsem si teď dost oblíbil Vasky. Chodím v nich přes půl roku a jsou skutečně pohodlné, nesmrdí mi z nich nohy a vypadají, že opravdu pár let vydrží. Objednal jsem si druhé a nemůžu se dočkat, až mi je ušijí Upraveno 20. července 2023 uživatelem Pozorovatel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 24. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2023 V 20. 7. 2023 v 18:11, Pozorovatel napsal: Do těžkého terénu jedině HanWag Alaska (opět se mi to letos na Fatře potvrdilo). Jinak na běžné chození jsem si teď dost oblíbil Vasky. Chodím v nich přes půl roku a jsou skutečně pohodlné, nesmrdí mi z nich nohy a vypadají, že opravdu pár let vydrží. Objednal jsem si druhé a nemůžu se dočkat, až mi je ušijí Jaké Vasky máš? Napínáky, i ty od Vasky, fungují. Zkusil jsem je i do jiných bot než Vasky, bota se srovná a jde lépe ošetřit. Budu kupovat další napínáky, na radu místních odborníků asi nějaké sofistikovanější ale tyhle nevypadají zle (v mých očích, které vidí první napínáky v životě:-)). Jak jsem psal 13.7., na dovče mne pravá bota tlačila, horní okraj, byť polstrovaný, se mi zarýval pod vnější kotník. Protože byly boty celkově volnější, koupil jsem pod origo stélky korkové vložky, ostříhnul je a proběhl zkušební pracovní den v takto upravených Vaskách. Je to výrazně lepší a teď už dám botkám čas na to, aby si na nohu "sedly" a vytvarovaly se. Jak jsem psal už dřív, tyhle Vasky jsem koupil na radu a protože jsem chtěl překročit svůj stín a zkusit něco jiného, než co mi velí můj vkus. Nakonec to vypadá dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 24. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2023 Na business casual Teny caramel a teď jsem objednal na volnočasové aktivity Natur caramel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 25. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2023 před 18 hodinami, Pozorovatel napsal: Na business casual Teny caramel a teď jsem objednal na volnočasové aktivity Natur caramel Do podobných volnočasových Vasek půjdu ještě také. Caramel je má oblíbená barva, ale líbí se mi třeba i ta jejich Blue. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 25. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2023 Já se snažím ladit všechno do této barvy, pokud to jde (někdy je to přibližně). Opasek u kalhot, řemínek k hodinkám atd. Mám to radši než černou. Jiná barva je na mne už moc odvážná (modrá atd.). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 25. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2023 před 3 hodinami, Pozorovatel napsal: Já se snažím ladit všechno do této barvy, pokud to jde (někdy je to přibližně). Opasek u kalhot, řemínek k hodinkám atd. Mám to radši než černou. Jiná barva je na mne už moc odvážná (modrá atd.). Byl jsem vždy hnědou, sytou, s odstíny až do červena, dlouhá léta posedlý. Černé řemínky hodinek jsem hned měnil za hnědé atd. Stále ji mám rád, ale čím jsem starší, tím víc se snažím překračovat svůj stín. Ale stejně důležitý je parametr, aby celek ladil. Na to, že jsem se půl života strojil u Vietnamců, protože pro mne oblečení nebylo důležité (kromě motorkářského), na formálnější příležitosti se vyndal prastarý oblek, historická kravata a černé polobotky co pamatovaly gympl a stačilo to. Takže si to teď uživám, sice ne tak, abych tomu propadl a trávil hodiny shopováním, navíc stále radši utrácím za jiné věci, ale na Vasky se chystám už dlouho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 25. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2023 Měl jsem to podobně a loni první Bandi sako i komplet oblek ale to už je OT Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 25. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2023 Tak Bandi tu za etalon kvality neplatí. Spíš jsem tu zaslechl něco o obleku do rakve. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 25. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2023 před 4 minutami, Geodet napsal: Tak Bandi tu za etalon kvality neplatí. Spíš jsem tu zaslechl něco o obleku do rakve. Spis obleky z polského igelitu. To uz je lepší žádný oblek, než toto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 25. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2023 Asi nejsem moc náročný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 25. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2023 Tak to nemá s náročnosti nic společného Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 25. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2023 Zase ale můžeš mít skvělý kombo. Takovýto oblek a primky z MPM .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 25. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2023 před 5 hodinami, Geodet napsal: Tak Bandi tu za etalon kvality neplatí. Spíš jsem tu zaslechl něco o obleku do rakve. To se do rakve nehodí, pač se v zemi nerozloží ani za 50 let Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 26. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2023 Tak nevím, ale díval jsem se i na jiné značky v této cenové hladině a vždy je tam podíl polyesteru, elastanu atd. (igelitu). Mám to jako montérky do práce, takže za mě cajk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMac Odesláno 26. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2023 Takhle, presne jak pises - jako monterky do prace v cene kolem 5 tis za oblek je Bandi ok a ciste prakticky to diky polyesteru vic vydrzi, ale zase kdyz clovek vychyta akce a necha si poslat veci typu TM Lewin a spol z Anglie, tak je na podobnych penezich a ma normalni vlnu a da se toho najit i vice. Co se bot tyce, abych nebyl OT tak Bandi me stve hlavne v tom, ze udava to, co neni pravda - napr. rucne site boty a je to slepenka z toho nejlevnejsiho apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 26. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2023 před 24 minutami, McMac napsal: Takhle, presne jak pises - jako monterky do prace v cene kolem 5 tis za oblek je Bandi ok a ciste prakticky to diky polyesteru vic vydrzi, ale zase kdyz clovek vychyta akce a necha si poslat veci typu TM Lewin a spol z Anglie, tak je na podobnych penezich a ma normalni vlnu a da se toho najit i vice. Co se bot tyce, abych nebyl OT tak Bandi me stve hlavne v tom, ze udava to, co neni pravda - napr. rucne site boty a je to slepenka z toho nejlevnejsiho apod. Amen. Ono je to podobne jako Vasky. Peknej marketing od toho chlapce, ale ve skutečnosti to lepí jeho táta na lince v case mezi pracovní obuví a botama pro důchodce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se