Přejít na obsah

Čím se živíte?

Doporučené příspěvky

Mně na korporatech vadí spíš nepružné rozhodování kdy chce kazdej rozhodovat, ale nikdo za to nechce nést zodpovědnost a pak neskutečný náklady. Teď zrovna budujeme nové pobočky. Cena s místní firmou cca 800 tis. Cena přes centrální nákup 2,5 mil. Ale faktem zůstává to, že vydělat stejný peníze jako v korporatech vlastním podnikáním stojí minimálně dvojnásobné úsilí :-) 

Ale trojnásobný výdělek.

Upraveno uživatelem wave ceptor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkuseneho dispecera a planovace s jazyky jste uz davno mohli mit, kdybyste jen trosicku chteli, takze neni moc velky duvod vasi 'nove' poptavce verit. Ale asi ma HR oddeleni potrebu vykazovat cinnost...

Zaprvé ani jedna z těchto pozic nebyla otevřena, když jsme spolu řešili Tvou situaci v únoru. Za druhé všechny vyžadují DENNÍ přítomnost v Letňanech 8-16h, kromě field supportu, kde se zas prakticky neustále cestuje po celém světě a musíš na to mít praxi/vzdělání. Dále nevim, co si představuješ pod Tebou uvedenými pozicemi, ale např. dispečer celý den nosí různě tězké komponenty z bodu A do bodu B, plánovač pak běhá neustále kolem strojů a pracovišť a plánuje kapacitní vytížení. Obě podmínky pro Tebe byly tehdy velmi těžko splnitelné, pokud si dobře pamatuji. Jestli se Tvá situace změnila, máš možnost se ozvat stejně jako kdokoliv jiný, kdo si tady mou nabídku přečetl.

V únoru jsem pro Tebe udělal co jsem mohl. Pokud to nestačilo, je mi líto, ale zázraky na počkání nedovedu.

Máš-li v úmyslu pokračovat v debatě, prosím do SZ.

Odkaz ke komentáři

Takove zkusenosti s korporatem nemam, Vasku.

A pracuju 12 az 14 hodin denne. Coz je dano tim, ze moc nespim, takze ve 2 rano podavam nejvyssi vykony.

Ale souhlasim, ze nepruznost je obcas znacna a nektere procesy me nuti uvazovat o zdravem rozumu jejich tvurcu.

Ono se to nedá paušalizovat. Ne všechny krorporáty jsou stejný, ale některé určité nemoci společné mají. S mrháním penězma jsem se setkal už vícekrát. Někdy je to jen nedbalosti při chybách za které samozřejmě ale nikdo nemůže a pak dost peněz utíká přes facility. Do nějaké míry se to dá hlídat, ale ne sto pro a pak v opravdu velkých korporátech bych řekl, že panuje dost velká přezamestnanost zejména ve středním managementu. Zažil jsem už i manažera nástěnek (už nevím jak se to anglicky jmenovalo ale samozřejmě to znělo dobře :-) a podobný zhovadilosti :-)
Odkaz ke komentáři

Tak dispečera jsem si taky představoval tak, jak ho znám z logistiky, tj. člověk, který celou pracovní dobu sedí na zadku s headsetem na hlavě a furt mele hubou do telefonu tuhle s depem ve Francii, tuhle se skladem v Německu a hned na to s ukrajinským nebo rumunským řidičem a kliká v sw pro plánování dopravy pořád dokola na tři stejná tlačítka a sem tam něco přetáhne myší...

Jinak s Josefem01 jsem si asi na začátku nerozuměl, nebo jsem prostě blbej. Kvůli takovým korporátníkům, co firmu rozhodně stáli daleko víc než 2 mio/rok a kteří se v dost klíčové pozici protočili tři během dvou měsíců, jsem z toho korporátu odešel. S několika dalšími lidmi, když důsledky práce těchhle hlavounů prosákly široko hluboko - někde dřív jsem na Chronomagu psal, jak jsem svoji výpověď oznamoval svému přímému nadřízenému a ten mi řekl, že ji sám podal o dva dny dřív :-) Ale nějak jsem nepochopil, jak to Josef01 myslí s tím, že jsou tihle korporátníci schopní ^_^

Každopádně teď jsem v mladším, co do počtu hlav asi osmkrát menším korporátu a je to tam fakt úplně jiný než v tom, ze kterýho jsem utekl. Tak mi můžete držet pěsti. A nebo ne, jak chcete. Nakonec je to vždycky zase jenom o lidech a o rozpočtu, ať už v korporaci nebo v české firmičce s pěti lidma ;)

Odkaz ke komentáři

Zaprvé ani jedna z těchto pozic nebyla otevřena, když jsme spolu řešili Tvou situaci v únoru. Za druhé všechny vyžadují DENNÍ přítomnost v Letňanech 8-16h, kromě field supportu, kde se zas prakticky neustále cestuje po celém světě a musíš na to mít praxi/vzdělání. Dále nevim, co si představuješ pod Tebou uvedenými pozicemi, ale např. dispečer celý den nosí různě tězké komponenty z bodu A do bodu B, plánovač pak běhá neustále kolem strojů a pracovišť a plánuje kapacitní vytížení. Obě podmínky pro Tebe byly tehdy velmi těžko splnitelné, pokud si dobře pamatuji. Jestli se Tvá situace změnila, máš možnost se ozvat stejně jako kdokoliv jiný, kdo si tady mou nabídku přečetl.

V únoru jsem pro Tebe udělal co jsem mohl. Pokud to nestačilo, je mi líto, ale zázraky na počkání nedovedu.

Máš-li v úmyslu pokračovat v debatě, prosím do SZ.

Nez se pustis do nabirani lidi na pozice, bude rozhodne lepsi, si ujasnit jejich obsah. Dispecer a planovac rozhodne nepremistuje bedny po skladu z A do B... Jinak dekuji za tvou ochotu. Sz myslim k tomuto netreba.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník km.kmk

Nedělá tu někdo do lisování plastů? Mam na prodej vybavení menší lisovny.2 lisy 80tunove ENGEL včetně všeho příslušenství.

Potřeboval bych radu nebo tip na prodej.

Upraveno uživatelem km.kmk
Odkaz ke komentáři

Ono se to nedá paušalizovat. Ne všechny krorporáty jsou stejný, ale některé určité nemoci společné mají. S mrháním penězma jsem se setkal už vícekrát. Někdy je to jen nedbalosti při chybách za které samozřejmě ale nikdo nemůže a pak dost peněz utíká přes facility. Do nějaké míry se to dá hlídat, ale ne sto pro a pak v opravdu velkých korporátech bych řekl, že panuje dost velká přezamestnanost zejména ve středním managementu. Zažil jsem už i manažera nástěnek (už nevím jak se to anglicky jmenovalo ale samozřejmě to znělo dobře :-) a podobný zhovadilosti :-)

Bys netušil, jak je důležitý měřítko grafu na nástěnce

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Ja teda v jedny nejmenovany bance otravuju zamestnance, když delaj prusery, tak si s nima popovidam, pak je rozbrečím, a pak to trva dementum z HR dlouhy tejdny, nez se rozhoupou vyhodit ty podvodniky...

A ve volnych chvilich jezdim po dceřinkách a dle předem schvalenych planu opruzuju lidi bez jakehokoli predchoziho podezreni na kulisarny...

A jako všichni v podobny situaci, si mzslim, ze všechno vim a všechno umim lip, nez ty lidi nade mnou, viva la corporate...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

ja jezdim sem a tam.....nekdy to vydrzim i dvanact hodin........prace me bavi........v praci mame automat na kafe a tri sedici zachody + dva stojici ...... taky tam mame dve kresla a televizi-to tam mame kdyz neni zrovna co delat abysme nevymejsleli picoviny.......a takle je to kazdej den..... jsem moc spokojeny

Odkaz ke komentáři

No, v idealnim pripade prej neskodi ekonomka, ale zas, co te tam nauci, co by ses nenaucil kdekoli za par mesicu práce... všechny zakladni ekonomicke teorie a ruzna pravidla jsou postaveny na selsky logice, anebo stejne v realu nefungujou... :D

Takze, lze rict, ze k tomu nepotrebujes nic, selsky rozum, umet psat zprávy v anglictine, dokázat interpretovat vnitrni předpisy a nemit problém s tim, ze jezdis občas po CR a občas mimo CR...

BeeK86: To zní fajně, co je k tomu potřeba?

Odkaz ke komentáři

No ona fluktuace lidí v korporátech je celkem standardní. U nás dělá cca 375 000 lidí, z toho 17 000 v ČR, na centrále je nás jen 500 a stejně po 10ti letech znám sotva 25% z centrály, 100 lidí z poboček. Při takovém množství lidi by mi bylo divné, kdyby každý vydržel na svém bidýlku 20 let. Pro naše HR si už po 5ti letech na stejné pozici neperspektivní  :lol2:

Odkaz ke komentáři

No ona fluktuace lidí v korporátech je celkem standardní. U nás dělá cca 375 000 lidí, z toho 17 000 v ČR, na centrále je nás jen 500 a stejně po 10ti letech znám sotva 25% z centrály, 100 lidí z poboček. Při takovém množství lidi by mi bylo divné, kdyby každý vydržel na svém bidýlku 20 let. Pro naše HR si už po 5ti letech na stejné pozici neperspektivní  :lol2:

17 tis. lidí u nás zaměstnává Ahold... bingo?

Odkaz ke komentáři

Ne vůbec, Vnitrni Audit, s mensi specializaci na vysetrovani internich podvodu a porusovani vnitřních predpisu. U nas je v CR asi 7000 zamestnancu, na centrale jsou vicemene lidi stejny, ale zalezi v jakem oddeleni, pripadne se presouvaji z jednoho na jiné oddeleni, toto je však spis specificke pro vedouci pozice uvnitř oddeleni, stredni a vyssi management. A taky se najdou lidi co pracuji na stejny pozici 30+ let (ale spis v distribuci).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...