Přejít na obsah

do 40.000kč univerzálky

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 132
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Mate stesti, ze jdu zrovna kolem

Sinn 104St jsou perfektni univerzalky, kterym sedne naprosto vse, tah, kuze, hadra...

1d67cf82dd025a15a81f1e72e95863ec.jpg

Navic dynko je fakt povedene ;)

b1a469c7e94b02d5390ba8dd7d5e948a.jpg

68ea902d0670a3260dc07391b2a460b3.jpg

Akvace petikila jsou dle mne subjektivne lepsi nez prvni verze SMP. Navic maji keramiku, plasticke indexy a zajimavy cifr. Na ty pak maji az keramicke bondovky pripadne upgradovana verze vlnek, kterou ale za 40 nesezenes. Za pade s odrenyma usima...

8f1fdb97ad30b66a01e836e4a5b80614.jpg

688ed923fb3a5a6bdf855f9e33716e5c.jpg

Ale bondovky maji sve caro, ne, ze ne... ty cerne jsou mid size ;)

27823bed0b3a17f7e1a280e10d6d6d7a.jpg

f83b27f2da4836a2a7524141c43be30c.jpg

Having said that bych sel asi do Oris, protoze jsem je nikdy nemel Jedou na retro vlne skvelym stylem. Hlavne svym stylem.

Ale v podstate tady nejde ani s jednema moc slapnout vedle a muzes casem vyzkouset vsechny.

Fotky jsou na ruce 16,5cm. S 18cm uz si muzes dovolit treba i MM300. Sice Seika pises, ze nechces, ale jsou vazne kulervouci...

5271473c2570e4aa5523b0b8d46f6866.jpg

137a027d92719d77845e76414290c8eb.jpg

Uzij si vyber ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chápu to správně že na lunetě preferuješ safír?.  Já jen že jsou to letecký hodiny.  Tudíž mě tam ten hliník neuráží.

Na potápkách by asi dostala,  pilotky tu vodu uvidí spíš z rychlíku.  Když youtouber TGV porovnával sinny a squali tak vyhrali ty druhé,  ale o kuličku. Což je na pilotky dost slušný,  a jinak pro Moralles,  doporučuji zkouknout.  On má velmi hubené zápěstí a taky je dal.

Odkaz ke komentáři

Pokud máš někde v sobě vášeň pro Omegy, nic jiného nekupuj. Měl jsem to samé a každé hodinky, které jsem pořídil, jsem stejně po čase pustil dál, protože to prostě nebyly Omegy. Můžou být sebehezčí, ale stejně ti ten pocit po Omegách neuspokojí. Ve finále u nich stejně skončíš, ale bude to o něco déle, než kdybys je pořídil hned. Na druhou stranu, jak tady spoustu chronomagorů uvedlo, i cesta může být cíl :). A na té cestě k Omegám můžeš vyzkoušet spoustu moc pěkných kousků. Kolegové nadhodili supr hodinky, Sinny počínaje, Hujery konče :)...Btw. já jsem už spokojený vlnkař (novější verze s plastickými indexy a logem), a můžu jenom doporučit! :)

Odkaz ke komentáři

Vsem nahore diky za skvele podnety. vemu to poporade:

Kup si ty Omegy, nic jinýho tě stejně neuspokojí. Ty Orlíky s etou by měly stát možná tak polovinu a chceš je beztak jen kvůli nostalgii. Ty Tagy nejsou zlý, ale žádný emoce to ve mně teda nevyvolává.

mluvis mi z duse pokud mi sednou a budou se mi libit tak si pockam na nejaky fajn kousek ideal cerna luneta a cifernik

Přijde mi, že v tom malinko lítáš ... viz napřed "moralles, Publikováno Dnes 13:55: udelal jsem si v tom docela jasno. Nechci klasicky potapky, protoze jsou moc masivni."

... a potom ve finálním top3 jsou na prvním místě typicky potápky od Omegy a dál to samé od TAGu ;-)  Za mě z tvého výběru se mi nejvíc líbí ORISky (https://timeandtidewatches.com/depth-best-heritage-watch-2016-oris-divers-sixty-five-42mm/). Jinak když potápky a průhledné dýnko, tak mrkni na https://www.hodinky-koscom.cz/cz/tissot-t066-407-11-047-02 a ještě ušetříš (myslím si solidní strojek a výborné zpracování včetně jakž-takž prestižního výrobce za danou cenu - sehnat se dají u nás i kolem 18 tKč). Na živo mi celkem padly do oka (víc než zde dřív uvedené Seika).

P.S. k velikosti - foto hodinek na ruce z takového úhlu a vzdálenosti vždy výrazně zvětšuje, obvod zápěstí 18 cm bych věřil, že u většiny kousků snese i 44-45 cm, ale záleží hlavně na tom, jak to cítí sám dotyčný, kdo to bude nosit.

Hele ne zas tak uplne. nejsou prec potapky jako potapky. nektere jsou ultimate jako Ploprof 1200m a nektere jsou spis jakoze plavecke viz co mel Franta, bratranec myho dedy, kdyz preplaval La Manche  ;)

A ty co sem si vybral jsou vsechny spis v te kategoii decetnich ne opuletnich potapek.

Mate stesti, ze jdu zrovna kolem
Sinn 104St jsou perfektni univerzalky, kterym sedne naprosto vse, tah, kuze, hadra...

Navic dynko je fakt povedene ;)

Akvace petikila jsou dle mne subjektivne lepsi nez prvni verze SMP. Navic maji keramiku, plasticke indexy a zajimavy cifr. Na ty pak maji az keramicke bondovky pripadne upgradovana verze vlnek, kterou ale za 40 nesezenes. Za pade s odrenyma usima...

Ale bondovky maji sve caro, ne, ze ne... ty cerne jsou mid size ;)

Having said that bych sel asi do Oris, protoze jsem je nikdy nemel Jedou na retro vlne skvelym stylem. Hlavne svym stylem.
Ale v podstate tady nejde ani s jednema moc slapnout vedle a muzes casem vyzkouset vsechny.
Fotky jsou na ruce 16,5cm. S 18cm uz si muzes dovolit treba i MM300. Sice Seika pises, ze nechces, ale jsou vazne kulervouci...

Uzij si vyber ;)

To kurnik teda joooo :) Mas presne muj vkus. TG i SMP takhle v cerny se mi moc libi. Ty Seika ne, pardon. Jsou uz takove moc

Zitra se uz tesim na ty Omegy a Sinny co zkouknu.

Je pravda ze ty Sinn jsou moc hezky, ale nevim jak se poprat s tou znackou. Proste to se mnou nic nedela., jestli mi rozumis

Pokud máš někde v sobě vášeň pro Omegy, nic jiného nekupuj. Měl jsem to samé a každé hodinky, které jsem pořídil, jsem stejně po čase pustil dál, protože to prostě nebyly Omegy. Můžou být sebehezčí, ale stejně ti ten pocit po Omegách neuspokojí. Ve finále u nich stejně skončíš, ale bude to o něco déle, než kdybys je pořídil hned. Na druhou stranu, jak tady spoustu chronomagorů uvedlo, i cesta může být cíl :). A na té cestě k Omegám můžeš vyzkoušet spoustu moc pěkných kousků. Kolegové nadhodili supr hodinky, Sinny počínaje, Hujery konče :)...Btw. já jsem už spokojený vlnkař (novější verze s plastickými indexy a logem), a můžu jenom doporučit! :)

Jako mam no. mela je driv mati a nekdy v puberte sem si rekl ze je jednou taky budu mit...tim sem si to ted zavaril. kdyby mela casia nic bych neresil :D

Jeste jddnou chlapi, diky moc a zitra dam vedet.

Upraveno uživatelem moralles
Odkaz ke komentáři

ok ok zitra kvuli tobe :) pojedu od Omeg na ty Sinn 104 cerny, bez cisel ale jenom kvuli tomu ze maj jako jediny pruhledny dynko, protoze je to takova blbost ale me se libi. takze

zitra uvidim Omegy a Sinny a udelam finalovou top 3

zatim to je jak pisou kluci

• Omega
  • Orlik
  • TG
@fade hele ja bych s nima nejak problem nemel. Prim mam opravdu rad. Dyt ty orliky jsou super kvalita ne? Klidne mi k tomu neco napis. Orliky nacteny nemam. Samozrejme pokud je to predrazeny tak na to kaslu...

ale nejak jsem mel zato ze Orliku jsou dobry.

Nevím. Výstupní kontrola Eltonu je tristní. Chtějí za ně palbu. Jak psali kolegové výše, kdyby stály 20, pohoda. Jenže ony stojí 40 a to už je dost, protože za to máš starší Omegy tady z fóra a udělají ti úplně vše. Dle mého když koupíš Orlík, budeš mít radost tak měsíc, ale pak si budeš říkat, že jsi mohl vzít Omegy a mít prostě ikonické švýcary. Mi navíc připadá ten základní Orlík nudný. Prostě, když se podívám na ty SMP a vedle toho Orlík, připadá mi volba jasná ;-)

Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

No, ja chtel vzdycky SMP a ted uz zas po pul roce pokukuju po jinych... Proto opakuju, je asi uplne jedno, co koupis, protoze to stejne vypada, ze uz v tom jedes, takze casem budes dokupovat nejake dalsi. Takze si to uzij a jed ;)

Odkaz ke komentáři

Hele, nekdo zminil Seiko, coz jsi tak nejak odsunul stranou. Z fotek mi pripada, ze tech 40mm by na tve zapesti bylo idealnich. Unosis i vetsi, ale uz to nebudou univerzaly - ciste tim, ze jsou vetsi, ztrati na pohodlnosti.

Ja osobne bych doporucil neco z vyssi rady Seiko - Credor GCBP997. Splnuji v podstate vsechno, cos chtel (jestli jsem na neco nezapomnel). A jak psal Radim, ze Seiko nejsou HH, tak to je samozrejme blbost (promin Radime). Jsou. Ze tak nejsou vnimani, s tim souhlasim... i kdyz ja jsem ve stadiu, kdy to beru spis jako vyhodu.

Podle mne se do 40kKc nic lepsiho sehnat asi neda. A Machr Index se precenuje... a az to prejde, zbydou ti... prave ty hodinky :)

4ccfec219c4f4f8187001c0b5e26d79f--seiko-

Odkaz ke komentáři

@little_w Ono asi zalezi, jak clovek vnima HH. Ja to beru tak, ze HH je Patek, Lange apod. Treba Rolex pro me HH neni. Tim padem bych tam nezahrnul ani Seiko, ac treba Credor neb GS jsou skvele hodinky a s levnyma Seikama nemaji co docineni

Odkaz ke komentáři

Andy, jasne, to je pravda. Me jenom v tu chvili blesklo hlavou, ze Seiko si dela sakumprask vsechny dily samo, a ze GS se skladaji dohromady 100% rucne - nekde mam clanek o mistrech hodinarich, kterym je dovoleno na Grand Seiko sahnout... tusim, ze v dobe vydani toho clanku jich existovalo sedm. Vic "haute" ta "horlogerie" byt snad ani nemuze. 

Omlouvam se autorovi vlakna za off-topic. Myslel jsem to dobre ;)

Odkaz ke komentáři

Pokud by jsi opravdu přežil hodinky bez tahu, ty Orlíky jsou fajn volba. Na natu nebo gumě jsou perfektní. Na omegách mě třeba štval ten tah, moc mi neseděl. A nad béčkama jsi neuvažoval, colty za 40 cca koupíš. Jedny máš v inzerci. :-)

Odkaz ke komentáři

jeste jednou diky Kubovi aka Prisherovi za vyzkouseni Omeg .... jsou proste skvely a libi se mi uplne nejvic, ale jak Kuba rikal za 40 budu mit bazarovy s buh vi jakou historii a servis 10-15t coz je hooodne.

Sinn 104 dobry takovy hezky valecek, ale proste mi nic emocne vubec nerikaj. Asi bych potreboval k nim rict vic omacky, abych je docenil. Jeste me lehce stve to zuzeni rucicek nakonci..

ty Seika co jsi postal vypadaji dobre ale za 40? posli pls linky klidne do SZ

Takze TOP vyber

1. Omega Seamaster diver 300M (verze s vlnkama)

2 - 3. misto teda uplne nevim, ale jsou tam Tag AR 500M, Sinn 104, mozna Orlik

ad Seika - tohle je na Chronu v rozpeti 20-50 ktery se mi libi jsou: SPB051, SPB053

poslete klidne link na nejaky ty HH ale nevim kde bych si je zkusil...

post-60846-0-93409600-1512646606_thumb.jpg

post-60846-0-93762700-1512646613_thumb.jpg

Upraveno uživatelem moralles
Odkaz ke komentáři

Ty Omegy jsou prostě top.

Jestli je máš  tak hluboko v hlavě, tak bych spíš řešil finance a ne náhradu.

Ano, vím, je to rána, ale věř zkušenějším, všechny ostatní jsou jen vyhazování peněz při sejítí z cesty.

Co takhle:

Kup si nějaké místní bazarovky, dočasné, za pár korun, a házej poctivě do prasátka.

Není to až tak nemožná částka, ( pro mě teda jo :) , aby jsi na to do roka (??) nedosáhnul.

Pokud totiž:

Začneš řešit a kupovat "náhrady", tak za chvilku zjistíš, že jsi finančně už uplně jinde - rozuměj daleko výš.

Upraveno uživatelem Radimk
Odkaz ke komentáři

Tak mě hodně překvapily ty RW. Jasně, trojdatum není moc v oblibě, tvar minutové a hodinové ručky je nezvyklý, ale jako celek na mě působí hodně dobře. A hlavně, tah je Jubilé, což je TOP! Na tahu vypadají luxusně. A pokud ne RW, tak bych bral ty pětikila od TH. Ty vypadají taky hodně dobře. SMP mě zcela míjí...

Odkaz ke komentáři

Pro případ, že bys z nějakého důvodu nákup Seamasteru odložit, ale i tak si chtěl udělat radost..

Ty Glycine Phantom mám a jsou dle mého názoru jedny z nejlepších hodinek, které v budgetu 15-20.000,- můžeš koupit(nové samozřejmě).

Jsou fakt teňoučký a na ruce sedí parádně. Tah netahá chlupy:) A mají lehce vintage nádech.

Co se týká přesnosti.. po nákupu dělaly +1s, potom se mi je asi podařilo zmagnetizovat:) Ale po seřízení mi teď udělají + nebo - 0,5s - podle toho, jak je odložím.

Mám je skoro půl roku a teď se mi líbí ještě víc, než když jsem je rozbalil a vyndal poprvé z krabice.

Ne a ne se okoukat:)

Samozřejmě machr index asi žádný.. Ale může Tě hřát, že je to značka s více, jak stoletou historii a že byly jedny z prvních na poli automatů.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...