VitekB Odesláno 7. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2015 Vypovídací hodnota jazykových certifikátů je podle mě dost přeceňovaná. (1) Já jsem úspěšně odstudoval 25 kreditů v AJ na celkem prestižní škole, napsal jsem solidních 10 000 slov v akademické angličtině do jedné knihy, rok před odjezdem jsem měl CAE (takže předpokládám zlepšení), teď dám bez problémů CPE testy na 80-90% (mimo "mluvící/psací části", to nemám jak otestovat) a přesto si nemyslím, že bych uměl nějak skvěle mluvit - obzvlášť když v práci musím nad něčím intenzivně přemýšlet, je to zrovna důležité a zároveň musím rychle reagovat na protistranu. To si vždycky připadám, jako debil. V češtině se občas v podobných situacích takylehce zasekávám, protože najednou nestíhám kontrolovat jak se tvářím, jestli nejsem schoulený do klubíčka apod. Často mě napadá, jak něco vyjádřit anglicky, ale nedokážu najít český ekvivalent stejného významu, zbytečně opakuji stejná slova anebo tvořím nekonečné věty. Zajímavé je, že němčina mi "sedí" na vyjadřování se nejlépe . Hodně vzdálené předky mám spíše z Ruska, ale to byl počátek 20. století. (2) Mám na kontě několik úspěšně připravených studentů na jazykové zkoušky a dá se slušně ovlivnit, jestli student projde, pokud zná dobře metodiku hodnocení. U psaní je několik oblastí hodnocení a pokud je student zná a ví, jak nahnat body, projde i s (mnou subjektivně stanovenou) nižší úrovní. Stejně jde natrénovat část Use of English - především 3. část.paia: B2, pokud mluvíš dobře, bude snadná. Doporučují projít si vzorové testy, google poradí další zdroje. Na CAE jsem měl nějakou knížku testů, tu jsem si po roce bez AJ jednou prošel celou, stačilo. Ještě bych doporučil zjistit, jak se testy píšou a zvolit spíše formu na papír. I když je psaní na klávesnici obrovská výhoda u "psací" části, při "čtecí" zavaříš scollovací kolečko - vlastní zkušenost, nic moc. Papírová verze má část na vyplňování na jednom listu a text ke čtení na dalším. U PC verze to bylo pod sebou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomrx125 Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2015 Ahoj,v Honeywellu je pořád hodně nových míst. Kdo jste programátoři, elektro/strojní inženýři, tak tam pro vás určitě něco bude. Jinak za doporučení člověka je pro zaměstnance ne úplně zanedbatelná odměna, tak se případně předtím ozvěte a podělíme se - KKD.http://honeywell.jobs.cz/www/search.php?exports=82037103&brand=21200101&design=honeywell_cs&local=M265747&cat=&emp=&trackingBrand=unknown&rps=186&fromPage=index Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2015 Soukromý sekor to neřeší. Pokud chce jazyk, tak si řekne o CV / mot. dopis v daném jazyku a pak v něm vede pohovor. St. správa chce něj. papír. Já mám zákl. státnici (úroveň cca FCE), kterou jsem dělal ještě při VŠ, někdy před 17 lety. Všeobecná mi o vlásek nevyšla, smůla. Pak může být závěrečná státní zkouška z jazyka na vízu VŠ.Nižší level je maturita, ale i to je fine.Nevím jak moc uznávají zahr. certifikáty (Toefel, FCE/CAE atd.). Tak si říkám, jak vlastně řešíte dokládání znalostí jazyků, když nemáte žádny zkoušky a přesto dokážete plynně komunikovat? Nějaky ty testy ve školách mě už dávno minuly (20 let ze školy) a zaměstnavatel tu dělá tak maximálně nějaky kurzy pro začátečníky, kde stejně žádnej certifikát nehrozí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2015 Tak si říkám, jak vlastně řešíte dokládání znalostí jazyků, když nemáte žádny zkoušky a přesto dokážete plynně komunikovat? Nějaky ty testy ve školách mě už dávno minuly (20 let ze školy) a zaměstnavatel tu dělá tak maximálně nějaky kurzy pro začátečníky, kde stejně žádnej certifikát nehrozí.Po mně v nadnárodních firmách nikdo nikdy žádný papír nechtěl - tam, kde byl požadavek na cizí jazyky, v nich bylo rovnou vedeno výběrové řízení, že mám CAE nikoho nezajímalo. No a menších českých firmách po mně jazyky nechtěli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2015 Pardon, špatný odkaz. Správný odkaz je http://www.cloveretl.comTohle byl v mém minulém zaměstnání nejoblíbenější nástroj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2015 Tak si říkám, jak vlastně řešíte dokládání znalostí jazyků, když nemáte žádny zkoušky a přesto dokážete plynně komunikovat? Nějaky ty testy ve školách mě už dávno minuly (20 let ze školy) a zaměstnavatel tu dělá tak maximálně nějaky kurzy pro začátečníky, kde stejně žádnej certifikát nehrozí.Zrovna jazyk je jedna z mála věcí, která se strašně jednoduše prokazuje, stačí pohovor. Takže většině zaměstnavatelů stačí prosté prohlášení, na jaké úrovni jazyk umíš, oni si tě už proklepnou. Úřední zkoušky se vyplatí jen ve státní správě a ani zde ne úplně vždy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2015 Zrovna jazyk je jedna z mála věcí, která se strašně jednoduše prokazuje, stačí pohovor. Přesně tak. Za posledních 20 let, co jsem se motal po gastru (pikolík, barman, provozní) jsem to zažil x krát. Jednou dokonce pohovor proběhl ve 3 plynule navazujících jazycích (AJ,NJ,RJ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2015 Pokud jsou toho ovšem schopni. Stalo se mi, že ty tety tam měli naučené otázky, ovšem nepočítaly s komplikovanějšími odpověďmi, potažmo neuměli téměř nic... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2015 Pokud jsou toho ovšem schopni. Stalo se mi, že ty tety tam měli naučené otázky, ovšem nepočítaly s komplikovanějšími odpověďmi, potažmo neuměli téměř nic.....jj, svatá pravda, i na to jsem narazil....bylo to v Praze, a pan majitel uměl říct v AJ jen řízek s bramborem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2015 Za zeptání jeden nic nedá.Hledám šikovnou děvčicu co umí italsky a anglicky.Asistentka ředitele + kompletní starost o chod kanceláře italské společnosti (aby bylo čím psát, na co psát, aby bylo dost kafe atd. atd. :-D)Náš business jsou reality, development, správa nemovitostí a spoustu jinej zajímavejch věcí :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 20. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2015 Takže mám odpověď - volali mi právě z Min.ŽP, ať ještě dovalím ověř.výpis/origo z Tr.rejstříku a ověř. vysvědčení o jaz. zkoušce, jinak že mě ani nepozvou na pohovor :-) Zdar, budu posílat pár žádostí na různé úřady a ministerstva pro zaměstnání se ve st. správě (služební poměr dle zákona) a poměrně mě překvapily byrokratické požadavky oproti komerční sféře (vše tištěně, řada prohlášení atd.). Nicméně, co se dá dělat... rád bych ale alespoň minimalizoval počet ověřených kopií, což už pak v tom počtu podaných žádostí leze do peněz. Čili chápu, že např. osvědčení o vzdělání lze dodat až při případném pohovoru (což je ok), taktéž lék. prohlídka může být nahražena prohlášením o zdrav. způsobilosti. Co mi není jasné je výpis z Tr.Rej. o bezúhonosti - musí být vždy origo / ov. kopie?Dále, na pár pozic je vyžadováno potvrzení o jaz. zkoušce, píše se, že se dokládá originálem nebo ov. kopií. V obou případech mám na mysli jen fázi zasílání žádosti. Samozřejmě, že na případném pohovoru předložím origo, případně jim tam nechám ověřené kopie. Přišlo by moc drzý tam dát prosté kopie s dovětkem, že origo předložím na případném pohovoru? Jak to tedy je, nevíte? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 20. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2015 Chceš být úředníkem a vadí ti papirovani?! Byrokratem se člověk nestává, to se musíš narodit:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 20. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2015 Nemá tu někdo na povel něco farmaceutickýho? V nemocniční lékárně mi to po sedmi letech už připadá tak nějak zamrzle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 27. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2015 Tak jsem předevčírem odpo dostal 2 pozvánky na pohovor.Jedna na za měsíc, druhá na dnešek :-)Ať žije time management! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzyk Odesláno 3. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2015 (upraveno) Zkusím to i tady, kdyby někdo věděl o zdravotní sestřičce nebo sociální pracovnici, která by měla zájem o pozici vedoucí přímé péče v domově pro seniory tak bližší info zde http://www.domovvelkemezirici.cz/index.php?nid=3935&lid=cs&oid=4645076 Místo výkonu zaměstnání Velké MeziříčíDíky za prostor edit - odkaz Upraveno 3. prosince 2015 uživatelem honzyk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 4. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2015 Zkusím to aj tady. Kdyby někdo hledal, nebo věděl o volném místě pro zkušenou prodavačku módy ve Zlíně a okolí dejte mi vědět. Máma 54.let přišla o místo a rád bych jí pomohl něco najít. Je vyučená švadlena ale posledních 15let prodávala oblečení. PP. mode, OP. Prostějov atd.Díky moc za pomoc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 4. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. prosince 2015 Za zeptání jeden nic nedá.Hledám šikovnou děvčicu co umí italsky a anglicky.Asistentka ředitele + kompletní starost o chod kanceláře italské společnosti (aby bylo čím psát, na co psát, aby bylo dost kafe atd. atd. :-D)Náš business jsou reality, development, správa nemovitostí a spoustu jinej zajímavejch věcí :-)Plynná angličtina - check, plynná italština - check. Teď už jen dát se přeoperovat nebo to zkusit jako Tootsie? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
franus Odesláno 7. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2015 Zkusím to aj tady. Kdyby někdo hledal, nebo věděl o volném místě pro zkušenou prodavačku módy ve Zlíně a okolí dejte mi vědět. Máma 54.let přišla o místo a rád bych jí pomohl něco najít. Je vyučená švadlena ale posledních 15let prodávala oblečení. PP. mode, OP. Prostějov atd.Díky moc za pomoc.Na toto jsem ted narazil:Přeji Vám Dobrý den,Pro nově otevírající obchod s luxusní pánskou módou, hledáme zkušenou prodavačku z oboru oděvní průmysl. Praxe je podmínkou. Obchod se bude otevírat 1.3.2016 a bude se nacházet blízko centra města Zlín. Pracovní doba bude 8 hodin s možností úpravy. Dále požadujeme výborné komunikační schopností a příjemný vzhled. Schopnost úpravy oděvů vítána, nikoliv podmínkou.V případě zájmů volejte panu majiteloviIng. Jiří Vášků, tel. +420 603 416 770 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 7. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2015 Franus, moc děkuji. Předal jsem informací. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondoni Odesláno 15. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2015 Pánové, od prvního jsem bez práce a myslel jsem, že budu nejdřív užívat bonusů a pak se po něčem poohlídnu. Ale nějak mě ta "dovolená" nebaví, takže jdu s kůží na trh. Rozhazuju sítě, tak jsem si řekl, že to zkusím i tady. V pracovním procesu jsem cca 10 let a prošel jsem zejména těmito obory: - dotační manažer (na straně zadavatele)- finanční manažer, pověřený vedením (pobočka mezinárodní organizace - zejména vícestranné dotační programy)- projektový manažer (implementace business SW v investiční bance a CRM systému u mobilního operátora)- systémy kvality ISO (zavádění, interní auditor)- lehce taky controlling a reporting Práci hledám zásadně v Praze, případně blízkém okolí. Pokud ve společnosti hledáte univerzálního vojáka na manažerské pozici, rád nabídnu své služby. CV samozřejmě zašlu, více případně v SZ Díky za prostor Možná je to koncem roku, možná opravdu nelícuje moje nabídka se současnou poptávkou. Tak jak tak se to s novou prací moc nehýbe, tak to tady zkusím ještě upnout... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se