lamizol Odesláno 17. listopadu Nahlásit Odesláno 17. listopadu Když neni počasí na ježdění, tak je aspoň čas to vosadit padákama atd... 2
Maro Odesláno 17. listopadu Nahlásit Odesláno 17. listopadu Tak ono je to v podstate f900gs ne? Ten motor bude stejný jenom jinak vyladeny a zbytek těžko rict. Já bych do toho nešel, ale je to pro me spis morální problematiku nez ze by to byla špatná motorka.
Snekofon Odesláno 17. listopadu Nahlásit Odesláno 17. listopadu Včera počasí přálo, tak jsem si zajel pro Rexe a spokojeně ukončil sezónu... 1
marty87 Odesláno 17. listopadu Nahlásit Odesláno 17. listopadu před 4 hodinami, Maro napsal: Tak ono je to v podstate f900gs ne? Ten motor bude stejný jenom jinak vyladeny a zbytek těžko rict. Já bych do toho nešel, ale je to pro me spis morální problematiku nez ze by to byla špatná motorka. V podstatě to má jen motor, kterej je víceméně stejnej. Ale elektronika, motomanagement a všechno ostatní je jiné. U BMW z toho skřípou zubama, jelikož to cinani okopírovali.
Brumad Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu Tak jestli u BMW skřípou zubama to nevim.. Číňan se dušuje, že koupil licenci na motor a tuším že i na rám a nikde žádný protest nezazněl.Odesláno z mého SM-S918B pomocí Tapatalk
Maro Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu (upraveno) Cinan ten motor pro BMW vyrabi tak je asi celkem očekávané, ze si kolem toho zkopcil i zbytek motorky. Ale myslim, ze BMW o tom vědělo, proto je ta motorka nastavena o něco hůř. poučen vývojem KTM bych čekal, ze bude Němec opatrnější, ale je taky dost možné, že nemel na výběr. Kdyby mu cinani stopli motory a skútry, tak by to mohli rovnou zabalit, takze na to asi museli přistoupit. Edit: ja bych do toho ale se přiznám nešel. Kdyz uz bych fakt zvažoval Číňana, koupil bych za stejne prachy adventure 790 bud le to podle me po vsech směrech lepsi motorka, protože to porad aspon navrhovali evropani. Upraveno 21. listopadu uživatelem Maro
instant Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu čínsku leda tak polievku z netopiera.. oh, wait. 1
Ivan Lelák Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu V 13. 11. 2025 v 20:27, Skarohlid napsal: Gratulace k nové máňi. Budeš jí nechávat v původním stavu? Dovedu si představit,že bych do ní šáhl bruskou a ladil to na Cafe racer.... Na začátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek Jsou 2 přístupy - jeden veteránský, kdy se majitel snaží motorku / auto udržet v původním stavu. Jiný by i do krásného veterána říznul flexou a tunil. Osobně jsem pro první přístup, tunit se dá nabouraná motorka nebo mladší, kde je její cena tak jako tak nízká. Navíc se tuningem stává poměrně často hůře záležitost, u které se náklady ani zdaleka nevrátí. Výjimkou může být profesionální tuning, dělaný na zakázku. Za mne je stará, navíc krásná motorka, odrazem své doby, kus historie, na který se rád kouknu v její původní podobě. 3
Ivan Lelák Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu V 17. 11. 2025 v 12:54, Brumad napsal: Ahoj Máte někdo osobní zkušenost se značkou Voge, jasně Číňan, ale zajímala by mne odsunu zkušenost s provedením a kvalitou. Zatím zvažuji nějaké cestovní enduro, tak mi tohle Voge 900 DSX padlo do oka. První jízda taky ok. Díky za info Radek Přiznám, že tu značku neznám, ale když kouknu na jejich stránky a vidím "Motorky prémiový kvality", "Famózní kvalita za férovou cenu" atd., rozbliká se mi v hlavě varovná kontrolka. Jaké to jsou motorky doopravdy, netuším, ale vesměs jsou tyhle asijské motorky líbivé, na první pohled krásně zpracované, vybavené nejrůznějšími vychytávkami, to vše za příznivou cenu. Ale je to fakt příznivá cena? Mám na cestovních endurech naježděno 300 tisíc km (+100 tisíc na jiných motorkách). Neumím posoudit kvalitu endura po 30 tisících km z 99% po asfaltu. Chci motorku, která najede s běžnou údržbou 100 tisíc km a víc, cestou necestou. Motorku, která kamkoliv pojedu, zase mne přiveze zpátky. Motorku s dostupným, rychlým, kvalitním servisem a dostupnými náhradními díly nejen v ČR ale i v zahraničí, kde trávím většinu svých cest. Pokud si nebudu jistý, že to vybraná motorka splňuje, nekoupím ji, i když bude o 100 tisíc levnější, protože ve finále by se mohla stát noční můrou a nejdražší motorkou, kterou jsem si kdy koupil. Pokud bych měl omezené finance, dal bych přednost zachovalé, osvědčené motorce z druhé ruky, ale berte to jen jako můj osobní názor. Mimochodem, letos jsem se svezl na třech cestovních endurech jiné čínské značky, byla to předváděcí akce. Fakt pěkné motorky, nicméně - všechny 3 motory divně rachotily, takový pro mne nezdravý zvuk. Výkon přiměřený objemu motoru, ale průběh výkonu při přidání plynu mne nenadchl. Brzdy celkem OK, podvozek nic moc a ergonomie mi také nevyhovovala. Já jsem si ty motorky půjčoval od nejslabší (tuším nějaká 650) a vždy jsem od té další čekal víc. A když jsem se vracel s tou poslední ze 40 km okruhu, v duchu jsem smekal před mým BMW R1150 GS Adventure, kterému ty motorky nesahají ani po ráfky.
AlfGS Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu (upraveno) před 3 hodinami, Ivan Lelák napsal: Přiznám, že tu značku neznám, ale když kouknu na jejich stránky a vidím "Motorky prémiový kvality", "Famózní kvalita za férovou cenu" atd., rozbliká se mi v hlavě varovná kontrolka. Jaké to jsou motorky doopravdy, netuším, ale vesměs jsou tyhle asijské motorky líbivé, na první pohled krásně zpracované, vybavené nejrůznějšími vychytávkami, to vše za příznivou cenu. Ale je to fakt příznivá cena? Mám na cestovních endurech naježděno 300 tisíc km (+100 tisíc na jiných motorkách). Neumím posoudit kvalitu endura po 30 tisících km z 99% po asfaltu. Chci motorku, která najede s běžnou údržbou 100 tisíc km a víc, cestou necestou. Motorku, která kamkoliv pojedu, zase mne přiveze zpátky. Motorku s dostupným, rychlým, kvalitním servisem a dostupnými náhradními díly nejen v ČR ale i v zahraničí, kde trávím většinu svých cest. Pokud si nebudu jistý, že to vybraná motorka splňuje, nekoupím ji, i když bude o 100 tisíc levnější, protože ve finále by se mohla stát noční můrou a nejdražší motorkou, kterou jsem si kdy koupil. Pokud bych měl omezené finance, dal bych přednost zachovalé, osvědčené motorce z druhé ruky, ale berte to jen jako můj osobní názor. Mimochodem, letos jsem se svezl na třech cestovních endurech jiné čínské značky, byla to předváděcí akce. Fakt pěkné motorky, nicméně - všechny 3 motory divně rachotily, takový pro mne nezdravý zvuk. Výkon přiměřený objemu motoru, ale průběh výkonu při přidání plynu mne nenadchl. Brzdy celkem OK, podvozek nic moc a ergonomie mi také nevyhovovala. Já jsem si ty motorky půjčoval od nejslabší (tuším nějaká 650) a vždy jsem od té další čekal víc. A když jsem se vracel s tou poslední ze 40 km okruhu, v duchu jsem smekal před mým BMW R1150 GS Adventure, kterému ty motorky nesahají ani po ráfky. Se značkou Vogue nemám žádnou zkušenost a zastávám stejnej názor jak kolega Ivan s 1150GSA ( já 1150GS). Na svém géesu mam najeto cca 100tis. km a pak nějaký další tisíce km na jiných strojích,ale "číňana" bych doma nesnesl. Zatím na svou starou motorku nedám dopustit,vždy mě dovezla a odvezla tam,kam jsem potřeboval. Upraveno 21. listopadu uživatelem AlfGS
Ivan Lelák Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu (upraveno) před 19 minutami, AlfGS napsal: Se značkou Vogue nemám žádnou zkušenost a zastávám stejnej názor jak kolega Ivan s 1150GSA ( já 1150GS). Na svém géesu mam najeto cca 100tis. km a pak nějaký další tisíce km na jiných strojích,ale "číňana" bych doma nesnesl. Zatím na svou starou motorku nedám dopustit,vždy mě dovezla a odvezla tam,kam jsem potřeboval. Já své GSA letos prodával s nájezdem cca 190.000 km. Před pár lety absolvovala "generálku" za poměrně dost peněz, ne že by to bylo úplně nutné, ale chtěl jsem, aby na ni byl dalších 100 tisíc km spoleh jako dosud a navíc jsem ji měl fakt rád, strávili jsme spolu 11 let a projeli celou Evropu. Podotýkám, je to ono GS, z roku 2003, tedy 22 let staré, o kterém jsem psal výše, že mu nová čínská endura, na kterých jsem měl možnost se projet, nesahala ani po ráfky. Nakonec jsem ho letos prodal a vyměnil za další z mých mladistvých snů, BMW K1200 LT. Upraveno 21. listopadu uživatelem Ivan Lelák
klobadysek Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu Tak ono je to asi 1000 lidí, tisíc chutí. Ona ta stará železa mají něco do sebe, nové motorky jsou sterilnější a sterilnější. Připadá mi to, že dnešní motorky trochu kopírují dnešní auta - stává se z nich dost uniformní spotřebka (existují čestné vyjímky). Také jsem nastaven na určitou značku či lokaci (v mém případě jde o výrobky ze severní Itálie), ale naprosto chápu, že někdo jiný to tak mít nemusí. Číňan úspěšně ovládl trh s elektronikou, velmi brzy ovládne trh s automobily a nevidím technický důvod proč by to nedokázal i u motorek. Kapitál, technologie, i základnu výroby na to mají. Já osobně to považuji za velmi pravděpodobné, byť tomu nefandím. Evropští výrobci si tento hrob kopali sami poměrně dlouhou dobu, když outsoursovali výrobu v Asii. Opět čest výjimkám. To Brumad: Konkrétní Voge neznám, ale na Motorkářích.cz je seznam majitelů tohoto stroje, kteří sice nemohou mít dlouhodobé zkušenosti, ale vesměs je tam spokojenost a to i u těch kdo dříve měli BMW 1200 GS. Tak to čekni tam. . https://www.motorkari.cz/motokatalog/voge/voge-900-dsx.html#majitele Servisní síť může být problémem, ale do budoucna si myslím, že stále menším s tím jak prodej těchto značek porostou. Určitě na tom budou lépe než my Guzzináři. "Moto Guzzi - proudly making mechanics out of riders since 1921"
Brumad Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu Jj na motorkarich jsem pročetl více méně co šlo, jen mi přijde že současní majitele to své nepohaní, ale to je asi zvykem u všeho. A těch zkušenosti ani majitelů samotných, za ty dva roky prostě ještě moc není. Což je dáno i původem..
marty87 Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu před 2 hodinami, klobadysek napsal: nové motorky jsou sterilnější a sterilnější. Připadá mi to, že dnešní motorky trochu kopírují dnešní auta - stává se z nich dost uniformní spotřebka (existují čestné vyjímky). Já bych řekl, že to je pěkná blbost, co píšeš. Je mraky skvělých motorek s charakterem a plných emocí, ať je to Triumph, Aprilia, Ktm nebo Ducati. Akorát nová doba tomu dodala elektroniku, která ve většině motorkách funguje skvěle a umožňuje širší skupině jezdců jezdit lépe. Teď je ta doba, kdy si kupujeme nejlepší moderní stroje, ale ano u číňana tohle zatím nenajdeš. 1
lamizol Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu Číňanům chybí vývoj, zkušenosti, závodní úspěchy, prostě lety prověřená kvalita. Značku musíš budovat a ty tradiční značky jí budujou desetiletí. Číňan nemá ikonický modely jako Afriku, Tenere, Géeso, Fároše, eR jedničku, Vmaxe, Goldwinga a to je jenom na co sem si teď vzpomněl na kterých někteří uživatelé natočí neskutečný porce a ta kvalita je lety prověřená. Motorku si kupuješ aby ti dělala radost a to mě by číňan neudělal. Zase na druhou stranu uměj udělat líbivej dizajn, to zase né že né, sice to většinou bude vycházet z něčeho, ale už se to stejně tak nějak prolíná všechno. Kvalitou to bude podle mě prostě horší, sem vo tom přesvědčenej. Co jsem nějaký číňany okukoval, tak to zpracování nebylo někdy tak jako že echt a i ta cena se prostě musí někde projevit i když se snaží spolupracovat s osvědčenými značkami na komponentech (motorech). Nějakým způsobem to šlapat bude, jakože to nebude úplná tragédie a i ten čínan se bude vyvíjet k lepšímu. Vyloženě bych na to nenadával, komu se líbí a koho zahřeje že něco ušetří, tak proč né. Mimochodem za cenu toho Voge 900 je Teneerka 700, sice jí bude chybět nějakej ten koník do stejnýho výkonu, ale zase je hodně velkej přepoklad, že ten koník co bude chybět, bude chybět i za 20 let, u toho číňana si nejsem jistej, jestli tam za těch 20 let bude vůbec nějakej živej šemík, asi bude ale aby byl taky při síle . Čas ukáže. 1
Dez123 Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu Největší nevýhoda číny je brutální pokles ceny, když chceš po sezóně prodat.
klobadysek Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu Před hodinou, marty87 napsal: Já bych řekl, že to je pěkná blbost, co píšeš. Je mraky skvělých motorek s charakterem a plných emocí, ať je to Triumph, Aprilia, Ktm nebo Ducati. Akorát nová doba tomu dodala elektroniku, která ve většině motorkách funguje skvěle a umožňuje širší skupině jezdců jezdit lépe. Teď je ta doba, kdy si kupujeme nejlepší moderní stroje, ale ano u číňana tohle zatím nenajdeš. Psal jsem o čestných výjimkách. Já jen vycházel z toho co mi třeba řekli dlouholetí a pravda, dnes už starši, majitelé i tebou uvedených značek. Dle nich často bývají jako nejlepši stroje ty "analogové" z devadesátek bez ekofičur atd., Může být, třeba i tebou uvedená elektronika ubírá na tom bezprostředním zážitku běžnému jezdci, páč to za něj "vyřeší". Ale každý má právo na svůj názor (a toto je skutečně věc subjektivního názoru) nikomu nebudu tvrdit, že zrovna ten jeho je blbý
marty87 Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu před 41 minutami, klobadysek napsal: Psal jsem o čestných výjimkách. Já jen vycházel z toho co mi třeba řekli dlouholetí a pravda, dnes už starši, majitelé i tebou uvedených značek. Dle nich často bývají jako nejlepši stroje ty "analogové" z devadesátek bez ekofičur atd., Může být, třeba i tebou uvedená elektronika ubírá na tom bezprostředním zážitku běžnému jezdci, páč to za něj "vyřeší". Ale každý má právo na svůj názor (a toto je skutečně věc subjektivního názoru) nikomu nebudu tvrdit, že zrovna ten jeho je blbý To máš pravdu, že má každý právo na názor. Ale ty se něco domnívaš, za poslední dva roky jsem něco najezdil na hodně nových motorkách a třeba m1000r je peklo na zemi a Street triple RS je čirá radost a se všema ekoficurama ma neskutecnej zvuk už v sérii, točí 12000 otaček, co víc si přát. A dokonce třeba i Harley byl donucen jít s dobou a hodně na těch strojích zamakali. 1
Maro Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu Já jsem k tomu vývoji skeptický. K vyjmenovanym značkami bych podotkl, ze KTM je taky Čína a Triumph se dělá v Asii ale ve vlastní továrně, to je za me OK. Japoncum to trvalo 10 let from zero to hero, neni uplne důvod, aby to cinani meli jinak. Staví na západním knowhow, stejne jako Japonci tehdy, navic maji jeste vyhodu, ze velkou cast uz realne vyrábějí, nemusi jenom kopirovat. Takze základ mají, jedině, co je muze zastavit je, ze lidi přestanou jezdit na motorkách. Absence ikonickych modelu je jenom otazka času (viz treba Royal Enfield) Na Číňanech budou jezdit ti stejní lidi, co v devadesátých jezdili na Banditech. Většině lidi proste Číňan vadí do doby, než mu manželka zakáže vyhazovat prachy za motorku. A stejne jako v devadesátých pujde po minimální ceně a udělá si z toho symbol své svobody. Schválně, kolik lidi na konci 90. let jezdilo na banditech a kolik treba na Guzzi triumphech nebo Ducati. kolik lidi melo Virago a kolik HD nebo aspon na Rocketu? Tady to nakonec bude stejná písnička, obzvlášť kdyz evropské značky budou chtít za své cinske motorky evropské ceny. KTM to zkusilo přes cinske ceny a neklaplo to, BMW to čeká taky (a ceny malých GS uz tam pomalu směřujou), ostatně CF Moto ma skoro dvojnásobek registraci oproti BMW, takze trend je (bohuzel) jasný. 1 1
Roland Sands Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu Zima bude dlouhá... tak je potřeba si to zkrátit - 25mm.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se