Kairos Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června před 20 hodinami, KFL napsal: Dneska kolecko 450 km, guma i kolo drzi. Prvni hodina v desti a zadnej problem. Bezva! Jel jsem na Srsnuv adventure ranc, kde Triumph poradal den v terenu. Asi nebudu velkej fanda tohohle druhu jezdeni, predevsim pokud bude pritomno blato, v kterym mi dvakrat podklouzne predni kolo ve vracaku a ja vystoupim za jizdy a poslu Scrama na zem Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. . Vsechno sice v rychlosti do 10 kmh, ale par sramu mame. Jinak to bylo super a Srsen je nazivo stejnej jako v telce a na 1:1 bazi hrozne fajn a milej. A jezdit teda umi. Nerad fotim “celebrity”, takze jen takova momentka v kvalite ala Hopa Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Co ty gumy, jak to funguje?
KFL Odesláno 14. června Nahlásit Odesláno 14. června 20 minutes ago, Kairos said: Co ty gumy, jak to funguje? Nemůžu říct ani popel. V mym ježdění na kochačku, tj. rychlosti kolem kila, jsou pocitově úplně stejné pevný a državý jako TrailAttack3. Včera jsem vyjížděl s vlastně úplně novejma pryžema za deště a první hodinu se prodíral mokrejma silnicema, loužema a vším možným až do Budějic a nic, pohoda. Jedinej rozdíl je při rychlý změně směru, typicky při předjíždění (80-90 km/h), když "vylomíš" motorku doleva a pak zase doprava kolem auta, popř. při rychlym výhybnym manévru - tam jsou lehce gumovější a reakce předku je o zlomek pomalejší, pokud můžu věřit vlastnímu pocitu. No a jsou samozřejmě hlučnější. Nic otravnýho, jen tam ten brumivej hukot je. Jo, a na ranči nám sršňotým gumy ufouk pod 2 bary (na terén) a když jsem pak odjel a mířil na pumpu ke kompresoru, dělal jsem na silnici randál jak stíhačka. To bylo dost nepříjemný a otravný. Na stabilitě ale podhuštění nijak extra znát nebylo. Vlastnosti v terénu hodnotit nemůžu, páč nemám zkušenost. Ale když jsem na ranči přesed na demo XE obutý do něčeho prej echt špuntovýho, klouzalo to trochu míň. Bych řek. Byl jsem v takovym stresu, že jsem vůbec nic nevnímal . 1
Fester Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června Tak dneska pokořeno prvních 1000 km společně na motorce Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 6 1 2
financ Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června stařenka už zase spokojeně vrčí Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 6 4
juk Odesláno 20. června Nahlásit Odesláno 20. června Testovací Ducati na VUT v Brně. Registrace zájemců o pokusné jízdy je zde: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeqLtKfULLdAyhwnYDSKK047fDjZhKc7GJWTlliiyNW6dRQDA/viewform https://www.vut.cz/usi/aktuality-f90454/prvni-ostry-test-unikatni-motorky-slalomy-na-brnenskem-okruhu-d334182
juk Odesláno 20. června Nahlásit Odesláno 20. června před 14 hodinami, juk napsal: Testovací Ducati na VUT v Brně. Registrace zájemců o pokusné jízdy je zde: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeqLtKfULLdAyhwnYDSKK047fDjZhKc7GJWTlliiyNW6dRQDA/viewform https://www.vut.cz/usi/aktuality-f90454/prvni-ostry-test-unikatni-motorky-slalomy-na-brnenskem-okruhu-d334182 A tady je k tomu krátká reportáž ČT. Z těch záběrů reálných nehod mi běhá mráz po zádech. https://www.ceskatelevize.cz/porady/1181680258-tyden-v-regionech-brno/326281381890620/cast/1194870/
johny357 Odesláno 20. června Nahlásit Odesláno 20. června Dneska: rozjedem se pomalu na zelenou, odbocujem vlevo. Zprava po ctyrpuhu baba proleti na cervenou, minula nas tesne. Cervenou mela tak 3-4 sekundy. Takze, kdyz sednes na masinu pamatuj: 1. Vsichni te chcou zabit 2. Prednost nemas nikde 3. Zelena na semaforu ti nic nezarucuje. 2 5
milomac Odesláno 21. června Nahlásit Odesláno 21. června (upraveno) Mám dotaz na znalé, Marco Bezzecchi byl potrestán vyloučením ze závodu MotoGP v Brně za incident s traťovým maršálem, který mu po jeho pádu chtěl zdvihnout motorku a Marco ho napadl. Po různých teoriích a dohadech v diskuzích někdo v diskuzi postnul tenhle okamžik - při zvedání mašiny došlo k vytočení motoru: https://www.instagram.com/reel/DZ0yxPKMcuI/?igsh=MjQ2eGk1eTc5NHRw Mohlo to být tohle, co Marca tak vytočilo? Jinak bedna - 3. místo Filipa Salače v Moto2 potěšilo . Upraveno 21. června uživatelem milomac
Harwey Odesláno 21. června Nahlásit Odesláno 21. června Tak nejak https://sport.aktuality.sk/motosport/clanok/motogp-tratovy-komisar-sa-vyjadril-k-uderu-od-lidra-motogp-2026062109190397056
milomac Odesláno 21. června Nahlásit Odesláno 21. června před 4 hodinami, Harwey napsal: Tak nejak https://sport.aktuality.sk/motosport/clanok/motogp-tratovy-komisar-sa-vyjadril-k-uderu-od-lidra-motogp-2026062109190397056 Děkuji, nakonec se to tedy mezi chlapy urovnalo. Já jsem měl na mysli po přečtení příspěvků některých diskutérů, kteří právě poukazovali na to, že tím "zásahem" traťového maršála mohlo dojít k poškození motoru motocyklu a to jezdce rozlítilo. Věřím, že ti chlapi, co jsou u tratě vědí, jak se v těchto situacích zachovat a u jezdce, lídra šampionátu, hraje roli v takové situaci momentální naštvání, když tedy po pádu vyvázne bez úhony ... Nesouhlasím třeba s názorem, který tam někdo v diskuzi postnul, že u profi jezdce jeho formátu je takové chování nepřijatelné ... Myslím, že to každý, kdo sleduje šampionáty F1 a motocyklů, dobře ví, že takových "faux pax" se dopouštěli i mistři světa. Tady v tom případě následoval docela tvrdý trest, no, holt je to vývoj doby .... 2
Murphy97 Odesláno 21. června Nahlásit Odesláno 21. června před 23 minutami, milomac napsal: Děkuji, nakonec se to tedy mezi chlapy urovnalo. Já jsem měl na mysli po přečtení příspěvků některých diskutérů, kteří právě poukazovali na to, že tím "zásahem" traťového maršála mohlo dojít k poškození motoru motocyklu a to jezdce rozlítilo. Věřím, že ti chlapi, co jsou u tratě vědí, jak se v těchto situacích zachovat a u jezdce, lídra šampionátu, hraje roli v takové situaci momentální naštvání, když tedy po pádu vyvázne bez úhony ... Nesouhlasím třeba s názorem, který tam někdo v diskuzi postnul, že u profi jezdce jeho formátu je takové chování nepřijatelné ... Myslím, že to každý, kdo sleduje šampionáty F1 a motocyklů, dobře ví, že takových "faux pax" se dopouštěli i mistři světa. Tady v tom případě následoval docela tvrdý trest, no, holt je to vývoj doby .... ..za prve souhlasim a za druhe - toto se da aplikovat skoro do kazdeho sportu. A kdo jsme sportovali, tak to vime. Jedna vec je, dle meho nazoru, ze se to stane, druha, jak se k tomu ucastnici postavi. A tady to bylo cajk. 2
KFL Odesláno 25. června Nahlásit Odesláno 25. června Jsem tu zase. A pro změnu s povzdechem... Dneska roční servis v Triumph ČB (Mach Motors) a servisní prohlídka v 16.000 km. Pominu fakt, že technik nebyl schopen říct, co se v rámci servisu bude dělat - kromě výměny oleje a filtru. Já to neměl v hlavě, jen jsem tušil, že je tam vzduchovej filtr, brzdovka a možná chladící kapalina. Tak jsem si řek aspoň o tu brzdovku. Zároveň jsem vznesl čtyři další požadavky - hlučný řazení (cvakání kvaltů), klepání na pravý straně motoru po startu (napínák řetězu třeba), srovnání řídítek (po pádu u Sršně na ranči byly lehounce šejdrem proti kolu) a odvrtání dvou kouslejch šroubů u držáku tašky. Podotýkám, že řazení, rachtání a šrouby jsem hlásil při objednávání 2 týdny zpět. Hotovo bylo za 2,5 hodiny, fajn. Olej s filtrem vyměněný, brzdovka taky. Ale... rachtání prej neslyšeli, zvuk je normální... A to kvůli tomu údajně startovali jinej stroj, aby porovnali projev. Napínák to prý taky není - tady by mě zajímalo, jak to zjistili, protože kryty motoru jsou netknutý a padáky taky nesundavali. Nejspíš poslechem... Řazení je prej taky v pohodě. Chladičovka a vzduchovej filtr jsou prej OK, tak je neměnili. Šrouby neodvrtali, protože nemají náhradní skladem (tohle mi vadí asi nejmíň). Cenovka 6200 je OK, ale pocity z toho mám lehce smíšený. Podle rozpisu údržby se měl ještě měnit vzduchovej filtr a palivový hadice (+ provést cca 50 dalších kontrol, což možná proběhlo, nevím). Chladičovka se měnila loni (jsem našel fakturu od předchozího majitele), takže OK, má interval 3 roky. Filtr jsem si objednal a vzal rovnou i nový svíčky (preventivně) - vyměním si to sám, easy. Ale řešim, jestli mám klučinovi do ČB psát nějakou zpětnou vazbu - co když jsem jen moc velkej pedant? Příští rok asi zkusim Prahu . 1
lamizol Odesláno 25. června Nahlásit Odesláno 25. června Hele určitě bych napsal jak to cejtim, klidně ať se k tomu vyjádří... Mám novou Tenerku 700 a řazení mi někdy přijde že jde jako po másle a jindy zase se to tam musíš trošku narvat a je jedno jesli podřazuješ nebo to sázíš nahoru. Říkal jsem to při první garančce a prej je to normální i u jiných a mám to i potvrzený od kolegy co má novou a má to tak stejně. Týpek v servisu mě ubezpečoval, že plno věcí který jsem jako puntíčkář řešil jestli je OK nebo ne mi říkal, že to je v cajku a že to tak maj všechny... a že zrovna T7 není, nevim jeslti to budu interpretovat přesně, hodinkový náčiní něco v tomhle duchu, že je to je poctiví železo co vydrží a že občas nevadí, že musíš bejt trochu hrubší . Nečekal jsem to, ale uklidnil mě . JInak obecný pravidlo je, že jestli chceš mít něco udělaný pořádně, tak si to musíš udělat sám. Kdyby to nebyla garančka, kde mi ještě navíc dávali vyhřejvaný hefty, tak bych si to všechno dělal sám. Já dostal formulář co tam všechno dělali, tak vycházim, že to fakt dělali 1 1
Roland Sands Odesláno 26. června Nahlásit Odesláno 26. června před 13 hodinami, KFL napsal: ...co když jsem jen moc velkej pedant? Příští rok asi zkusim Prahu . Odpověď je: ano, jsi ale takovejch je nás tu dost. Jak uvádí představitel Poirota v Murder on the Orient Express: „I have the advantage...I can only see the world as it should be. And when it ’s not, the imperfection stands out...like the nose in the middle of a face. It makes most of life unbearable.“ Nedělej si velké iluze že to bude někde lepší. Hlavně přes sezónu se jede na množství (náplně, filtry, dofouknout pneu, vyčistit/namazat řetěz a další). Pokud cheš aby se někdo motorce věnoval doporučuji před/po sezóně nebo když je špatné počaší (to je v motoservisu klid). K těm řidítkům: ještě mouhou být ohlé klemy co je drží v brýlích (někdy jsou uložené přes gumu aby tlumily vibrace) nebo jsou lehce skřížené horní brýle od spodních. Někdy stačí povolit všechny šrouby co drží přední vidlice v brýlích aby si to sedlo zpátky . Držáky řidítek, klemy Street Triple
KFL Odesláno 26. června Nahlásit Odesláno 26. června 22 minutes ago, Roland Sands said: Odpověď je: ano, jsi ale takovejch je nás tu dost. Jak uvádí představitel Poirota v Murder on the Orient Express: „I have the advantage...I can only see the world as it should be. And when it ’s not, the imperfection stands out...like the nose in the middle of a face. It makes most of life unbearable.“ Nedělej si velké iluze že to bude někde lepší. Hlavně přes sezónu se jede na množství (náplně, filtry, dofouknout pneu, vyčistit/namazat řetěz a další). Pokud cheš aby se někdo motorce věnoval doporučuji před/po sezóně nebo když je špatné počaší (to je v motoservisu klid). K těm řidítkům: ještě mouhou být ohlé klemy co je drží v brýlích (někdy jsou uložené přes gumu aby tlumily vibrace) nebo jsou lehce skřížené horní brýle od spodních. Někdy stačí povolit všechny šrouby co drží přední vidlice v brýlích aby si to sedlo zpátky . Držáky řidítek, klemy Street Triple Poirot dobrej! Já nevím, no. Člověk má nějaký očekávání, nota bene když jsou ty úkony údržby rozepsaný i v návodu k motorce. Čert vem ty věci, co jsem chtěl navíc. A prostě když se mi nedostane ani standardních věcí, je mi to protivný. Ne kvůli mně, ale kvůli tomu stroji. Člověk ho chce mít ve 100% stavu a prostě platí, že co si nepohlídáš, to nemáš. A z principu mě to se*e. Já když něco dělám a plním něčí očekávání, taky to dělám, jak nejlíp umim - především ve vztahu k tomu, kdo mejch služeb chce využít. Reputaci má člověk jenom jednu, ne? Ad řídítka - Scram má hrozně dlouhý šrouby, jen se to hnulo v nich. Frajer mi je srovnal už u Sršně - stejně jako se dřív rovnaly řídítka na kole . A včera to jen dorovnali a utáhli. Jinak jsou OK. 1
cali Odesláno 26. června Nahlásit Odesláno 26. června Jedine co modernym servisom ide dobre, jak u aut, tak u motoriek, je napojit diagnostiku, chvilu na obrazovku mudro pozerat a nauctovat si za to najmenej trojku, takto by borci servisovali od rana do vecera. Ale jak je moto tak stare ze trebars diagnotiku ani nema, nevedia kde tu trojku zdarma rychlo nahnat, citia sa ako nahi a maximalne sa odhodlaju teda vymenit olej, ked uz to inak neide (a samozrejme sviecky, vobec nevadi ze uz mas nove, to je tiez oblubeny servisny ukon) aj dosticky vymenia ale brzdice pri tom cistit nebudu to zase pozor len ich zatlacia nazad :D,.... a cokolvek zlozitejsieho sa ti najprv pokusia vyhovorit, napr ... no my vam ten zadny tlmic urobime, to nie je problem, ale vymontujte si ho sam a prineste, to iste predna vidla,... a tie ventily robit este netreba, to by sa rozoberalo uplne zbytocne, apod. Uplne idealne by asi bolo, keby si si to oservisoval vsetko sam a oni by Ti to na koniec len (za trojku) zdiagnostikovali 1 1 1 1
Roland Sands Odesláno 26. června Nahlásit Odesláno 26. června Ať jen nekecám... dorazila lehce jetá helma a nové brýle na babetu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
Teatime Odesláno 26. června Nahlásit Odesláno 26. června Ahoj, přispěju pár postřehy k Dunlop TrailMax Mission, jež mne dost překvapily. Ať jsem užitečný, než položím dotaz. Situace: Mám je v rozměrech 90/90-21 a 150/70-18 Předtím na stejné motorce: OEM Avon Trailrider – 14.000 km, vlastně dobrý, na silnici, v pohodě za chladu a mokra Bridgestone Battlax AX41 – 11.500 km, měkounký, super všude, ke konci už jen na silnici Continental TKC 80 + TKC 70 Rocks – 8.500 km, fuj!, tupý a nevydržely Pirelli Scorpion Rally STR – 18.000 km, prima, mimo silnici pochopitelně nulový stranový vedení, stálo mě to hnutej krk (ale za chyby jezdce guma nemůže) Dunlop Trailmax Raid – 10.700 km (ještě by kus daly, ale F už kvílela), fajn, Battlaxy byly lepší, zadní byla PITA to break the bead - 3 truhl. svorky Avon TrailRider – 8.900 km, protože byly se starým DOT po litru, předek se v pomalých manévrech podivně lámal do zatáčky, rád sem se jich zbavil A teď ty Trailmaxy, zatím asi 3 tkm. Když byly tyhle gumy nový, na YT si z nich zkušení jezdci sedali na řiť. Ptákovina – je to jen guma. No, a ne. Sed sem si na řiť. Jede to jak po kolejích, jako starší začátečník (mám najeto pod 110 tkm) se pouštím do větších náklonů, známé zatáčky o rychlostní stupeň výš, spotřeba plus půl litru. Bál jsem se tvrdý směsi. Zbytečně, jsou super (nazouvaly se teda až na jaře, nejel jsem za mokra pod cca 6 °C). Výdrž bude dobrá, zadek neubejvá vůbec, předek asi trochu jo. Drobná negativa: Jsou tak tuhý, že jsem zbaběle nechal obutí na pneuservise. Těžký – moto se líně naklání, pomaleji rozjíždí, pomaleji brzdí (než jsem si zvykl, podobně tupý pocit jako z TKC). Mimo silnici sem s nima pořádně nebyl. Snad to někomu bude užitečný, víc mě teď nenapadá, kdyžtak doplním. 2
KFL Odesláno 26. června Nahlásit Odesláno 26. června 1 hour ago, Roland Sands said: Ať jen nekecám... dorazila lehce jetá helma a nové brýle na babetu Já pár tejdnů zpět podleh módnímu puzení a koupil si Bell Moto III a k tomu Barstow brejle. A musim říct, že je to překvapivě použitelný kombo - cca do 100 km/h v pohodě i bez špuntů . A ten fičák kolem obličeje je v tomhle počasí fajn . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se