bocko Odesláno 7. září 2015 Nahlásit Odesláno 7. září 2015 Ta Africa vyzera OK, nazivo to bude azda este lepsie.
klobadysek Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Odesláno 8. září 2015 Kolegové, sezóna nám ončí a já teprve teď řeším nákup kufru. Zatím žádný velký cestování, spíš kam hodit helmu, případně lehčí nákup. Uvažuji nad SHAD SH39 s karbonovým krytem http://obchod.bikerscrown.cz/shad-dob39100-sh39-carbon-8999900038240# a SHAD SH40 cargo s nosičem. http://www.motobuykers.com/product/sh40-cargo-black/ První hezčí druhý praktičtější.Co by jste volili vy? Jestli vůbec?
Americkej Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Odesláno 8. září 2015 (upraveno) Designově bych to uvažoval především k motorce, jakou máš a jakou plánuješ montáž. Shad mi nic neříká jako značka, nevím, jestli dělají i montáže, plotny. Přesto vypadají dobře, líbí se mi že mají i řadu tankvaků, ale zas co poznáš z webfotek? Mě osobně se osvědčila Givi montáž s kufrem Kappa, srovnatelným s Givi, jen výrazně levnější. Funkční, vodovzdorné, odolné bezproblémové řešení. To ale bývalo v dobách cestovatelských. Dnes mi stačí mini batůžek na záda a o něco větší kreditka. Edit: něco jsem o nich pohledal a vypadají velmi dobře - tedy kvalitně. Dělají OEM pro BMW. Navíc spousta montáží na různorodé typy bajků. Takže Shad asi OK. Upraveno 8. září 2015 uživatelem Americkej
klobadysek Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Odesláno 8. září 2015 (upraveno) Dík za názor. Shad dělá montáž na můj bajk, (mám naháče Honda) ale ještě zvažuji i variantu tašek přes sedlo. Jednak by to tolik neovlivňovalo jizdní vlastnosti (aerodynamika a těžiště) a za druhé to i líp vypadá IMHO. Viděl jsem produkty Shad a když to srovnám s Givi kufrem co jsem měl před lety, tak mi to přijde prakticky stejné. Upraveno 8. září 2015 uživatelem klobadysek
Návštěvník km.kmk Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 GIVI Vs Shad kvalita řekl bych stejný. Mel jsem od obojího po dvou zkušenostech. Mne osobne vyhovuje Shad a to z důvodu praktičtější ho mechanismu zavírání kufru. GIVI se.mi bez zamčení otevíral, pravda byl na skútru kdy složil jako kufr pro nákupy tak jsem ho nikdy ne zamykal. Shad mi přijde praktičtější. Ale jen muj názor. Jo GIVI má zase festovnejsi plotnu.
Geodet Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Mám GIVI a dobrý. Dokonce boční fungujou jako padací rám. Vyzkoušeno - bez úhony.
Jettero Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Chalani, nemá tady z vás někdo Hayabusu? V okolí Ostravy do 100km? Díky.
Sickboy Odesláno 10. září 2015 Nahlásit Odesláno 10. září 2015 K těm kufrům: Ještě si vyzkoušej objem. Mám na naháči 35L a je to málo. Sice to nekazí vzhled ale chce to jít aspoň do 45-46L, aby se tam vešly 2 helmy. Když vyzvedávám mladou, tak boty, bunda, páteřak a helma se mi tam nevejdou. To je na pytel. Dycky to chytám tam blbě na sedadlo.
luidis Odesláno 11. září 2015 Nahlásit Odesláno 11. září 2015 Při nákupu kufrů se po zkušenosti řídím jediným heslem - vem to největší, co se dá. Nejdřív jsem měl brašny, pak jsem je nechal přešít pro lepší uchycení k nosičům, pak menší kufry, větší... až po givi maxia. Prostě evoluce v cestování. Kdybych vzal hned největší, ušetřil bych si hodně tisícovek.
Ivan Lelák Odesláno 11. září 2015 Nahlásit Odesláno 11. září 2015 (upraveno) K těm kufrům: Ještě si vyzkoušej objem. Mám na naháči 35L a je to málo. Sice to nekazí vzhled ale chce to jít aspoň do 45-46L, aby se tam vešly 2 helmy. Když vyzvedávám mladou, tak boty, bunda, páteřak a helma se mi tam nevejdou. To je na pytel. Dycky to chytám tam blbě na sedadlo.Nevím, jestli píšeš o bočních nebo topcase, kdysi jsem začínal s topcase 35 l a plastovými bočáky BMW cca po 35 l a časem jsem zjistil, že je to málo. Tak se boční vyměnily za 38+42 l hliníkové a už to bylo v pohodě, ono jde i o tvar a víko, shora se to dobře namačká. 45-46 litrů, proč ne, ale asi bych si netroufl napsat "chce to jít aspoň do 45-46 litrů". Navíc, kdybych jezdil "pro mladou" a vezl jí věci co píšeš, rozhodně bych kvůli tomu nekupoval "aspoň" 45-46 l kufry, ale jednotlivě, v igelitce nebo v lodním pytli bych to gumovou síťkou přikurtoval na zadní sedlo a když si to "mladá" vezme na sebe, pytel a síťku hodím do topcase. Upraveno 11. září 2015 uživatelem Ivan Lelák
Ivan Lelák Odesláno 11. září 2015 Nahlásit Odesláno 11. září 2015 Ještě k tomu, co píše luidis - po 18 letech mototuristiky už nezastávám "co největší", i když kdysi jsem si to myslel a taky jsem si myslel, že budu s obrovskými kufry za většího machra a cestovatele. Ono je to hodně o výběru věcí co beru sebou, i dnes se mi stává, že dost věcí, co si beru, přivezu zpět aniž bych je měl v ruce. Ale člověk si říká "v kufrech je místo", tak proč ho nevyužít, co kdyby. A podlehnout mánii o co největších kufrech na "co kdyby" nehodlám. Na druhou stranu musím uznat, že hliníkové kufry mají výhodu, že se dají věci přivázat i na ně. A pak stačí kufry relativně menší a když se jede na dlouho a daleko, využije se prostor i na nich a roštěnka si ještě pěkně opře ručky. A hliníkáče se nehodí jen na endura... Foto jsou z minulého týdne ve Slovinsku, cestou z Albánie.
instant Odesláno 11. září 2015 Nahlásit Odesláno 11. září 2015 na tej R1150R chyba uz len lozna plocha na palety.. vy barbari
Sickboy Odesláno 11. září 2015 Nahlásit Odesláno 11. září 2015 Ivan Lelák: 46 litrů hlavně proto, že se do něj daj 2 helmy a neni to takovej rozdíl subjektivně vzhledově proti 35 litrům. Mluvim o topcase, protože ho tam měl vyobrazenej. Boční nemám. Nejezdim štreky a mám to jenom do města nebo na 100 km vyjížďku . Dát boční kufry na GSR 600 je skoro nemožný. Jinak samozřejmě boční kufry budou na cestování nejlepší, ale když se proplejtám po Praze, tak by mi spíš překážely. Zkrátka mám 35 litrů a je to opravdu málo. Tak maximálně na prkenici a malej batoh nebo na jednu helmu.
Ivan Lelák Odesláno 11. září 2015 Nahlásit Odesláno 11. září 2015 Sickboy - jo když píšeš o topcase, tak to souhlasím.instant - proč barbaři? eRko bylo vždy myšleno jako turistický naháč a jako turistickou motorku ji chtěla Drákula vybavit. Kufry chtěla hliníkové, protože si na ně zvykla když měla 1150GS a naštěstí zvolila černé a celkem elegantní Givi. Padáky chtěla, protože holt motorka občas spadne a na dlouhýh trasách si na ně shora odkládá nohy. Plexi je teda veliké, Wunderlich a už to s ním kupovala. Bylo k tomu i originální BMW, mnohem elegantnější, ale i menší. Nejdřív chtěla to velké sundat, ale vyzkoušela to s ním (to malé už vyzkoušené měla ze svého prvního eRka) a nakonec řekla, že fakt funguje a nechá ho tam. GPS na RAM držáku je jasná a ještě přibudou chrániče rukojetí, možná takové ty chrániče proti dešti pod válci od Wunderlichu. A kdoví jestli ne přídavná světla. Takže samé praktické věci, i když uznávám, že některé z nich eleganci nepřidají. Až budeme jezdit kolem komína, max na víkendy po republice, bude motorka vypadat jinak.
instant Odesláno 11. září 2015 Nahlásit Odesláno 11. září 2015 Rko je v prvom rade Roadster. Skutocne turistickych masin ma bmw hafo, ale Rko to nie je. Viem to, lebo som na nom sam turistikoval a da sa to, ale az ked som si pozical RT som pochopil, ze sa da aj inac.. Ale ja len s usmevom, ze to vyzera jak nalozeny oslik a pritom taka pekna motorka to je..
Cyril Odesláno 11. září 2015 Nahlásit Odesláno 11. září 2015 Mě se to erko moc přeložený nezdá... . Ps. Instante. Už jsi byl vyzkoušet nějakou mašinu? Jsme zvědav co řekneš na HD EG.
Ivan Lelák Odesláno 11. září 2015 Nahlásit Odesláno 11. září 2015 Instant - vím, že BMW dělá motorky víc zaměřené na cestování, ale Drákula je holka a s RT se vláčet nechce, dokonce známí z Ostravy, kteří měli 1200RT, ho prodali, protože to byla těžká kráva. Koupili 1150GS, později 1200GS a k RT by se vracet nechtěli. LT tím pádem vypadává taky a protože chtěla boxera, zkusila před pár lety R850R (2005, čili "zmenšenou" R1150R), po 3 letech ji prodala, přes 2 sezóny jezdila na R1150GS ale nějak si v zatáčkách nerozuměli, nehledě k horší manipulaci a tak se vrátila k "plnotučnému" eRku, tedy s obsahem 1150. Může tedy srovnávat R a GS, na obou najezdila desítky tisíc km, na prvním eRku dala několikrát Rumunsko, Alpy či 5200 km v Pobaltí, na tomhle novém teď dala přes 4000 km po Balkánu a zcela bez problémů. "R" znamená asi "Roadster" a protože mám Mazdu MX-5, znám význam toho slova, ve skutečnosti je to ale velký naháč, který má spousta výrobců a obložené kufry, plexiskly a padacími rámy je potkáváme po celé Evropě. Takže používat je k turistice je běžné, jako roadster bych použil třeba Rockstera, to je skoro stejná motorka, ale trochu s ústupem od turistiky a nebo nějakého menšího naháče, třeba s menším obsahem, se kterým se dá lépe "roadsterovat" v zatáčkách a kolem komína. PS: Při běžných jízdách jsou samozřejmě boční kufry sundány.
Americkej Odesláno 11. září 2015 Nahlásit Odesláno 11. září 2015 Nehledě že RT (snad se nikoho nedotknu) mi přišlo děsně nudný. Loni jsem si to půjčil a 3/4 hodiny si hrál s autorádiem, abych na tom neusnul. ERko je velkej naháč, o tom snad nemůže bejt sporu. Ale největší dojem ve mně nechalo RnineT-čko, to byla neskutečná zábava i v malejch rychlostech. Přitom poslušná, jak bych jí měl druhou sezónu. Mít zbytečný čtyři stovky, přiberu jí do stáje hned!
klobadysek Odesláno 11. září 2015 Nahlásit Odesláno 11. září 2015 Ivan Lelák: 46 litrů hlavně proto, že se do něj daj 2 helmy a neni to takovej rozdíl subjektivně vzhledově proti 35 litrům. Mluvim o topcase, protože ho tam měl vyobrazenej. Boční nemám. Nejezdim štreky a mám to jenom do města nebo na 100 km vyjížďku . Dát boční kufry na GSR 600 je skoro nemožný. Jinak samozřejmě boční kufry budou na cestování nejlepší, ale když se proplejtám po Praze, tak by mi spíš překážely. Zkrátka mám 35 litrů a je to opravdu málo. Tak maximálně na prkenici a malej batoh nebo na jednu helmu. Díky za názor.Asi jsem měl napsat jakou motorku mám - je to malý naháč a tak a jak jsem napsal, jsou to cesty kolem komína. Mám malý děti, takže dovolé trávíme na 4 kolech.
Ivan Lelák Odesláno 11. září 2015 Nahlásit Odesláno 11. září 2015 Americkej - JO, R Nine T, to je roadster!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se