Přejít na obsah

Motorkáři

Doporučené příspěvky

To je vážně nedorozumění, šlo o to, že plná čára ještě někdy doplněná značkou, nutí motorkáře stát zbytečně v koloně, což je zbytečná ztráta času a také nebezpečí utavení motoru, zvlášť vzduchem a náporově chlazeného. Takže v kultůrním prostředí se řidiči dívají do zrcátka a pokud zjistí, že za nimi je uvězněn někdo takový, uhnou k pravému kraji (a to i když jsou zvědaví, co je vepředu), což umožní motorkáři předjetí i bez porušení předpisů.

Dovolím si upozornit na jednu věc: Plná čára na silnici je v podstatě vodorovné dopravní značení a platí stejně jako značka na "tyčce" u cesty. Obě značky znamenají "zákaz předjiždění". Plná čára tady nevymezuje prostor, ve kterém se může v jednom pruhu jakkoli jezdit. Takže pokud máš na svojí straně plné čáry místo a předjedeš auto, porušuješ předpisy. Další věc je, jak se na to budou eventuelně dívat policajti, ale pokud budou jednat podle zákona, tak by to měli vyhodnotit jako přestupek.

Nebo se ta pravidla změnila?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dopravaci to pry definuji jako predjizdeni. I kdyz neprejedes caru, i kdyz auta stoji. De jure se to nesmi, de facto je blbost, aby tam ty motorky staly v kolone aut. De jure se nesmi na rovince z kopce mezi mesty jet 91, de facto vam za to nikdo nenapari pet litru pokuty. Proste zakon nemuze postihnout presne vsechny situace, mnohdy je to seda zona a mnohdy je doslovne dodrzovani nedokonalych predpisu ke skode vsem. Pak nastupuje vyssi princip. Mista je tam pro vsechny dost, staci trochu vstricnosti. Zamindrakovani hlupaci vystrci zadek k delici care, aby udelal zlo jinym a protoze na to prece:"Maji pravo!" Takovi jsou a budou a nezbyva, nez si prat, aby je clovek na cestach potkaval co nejmene a je jedno, jestli v aute, nebo na motorce.

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Dovolím si upozornit na jednu věc: Plná čára na silnici je v podstatě vodorovné dopravní značení a platí stejně jako značka na "tyčce" u cesty. Obě značky znamenají "zákaz předjiždění". Plná čára tady nevymezuje prostor, ve kterém se může v jednom pruhu jakkoli jezdit. Takže pokud máš na svojí straně plné čáry místo a předjedeš auto, porušuješ předpisy. Další věc je, jak se na to budou eventuelně dívat policajti, ale pokud budou jednat podle zákona, tak by to měli vyhodnotit jako přestupek.

První tři věty sedí, souhlasím. Dál už nikoliv, neboť plná čára naopak vymezuje prostor, ve kterém se v daném směru jezdit (výhradně) má.

Takže předpisy porušuješ tehdy, když předjedeš auto které jede, nikoliv auto které stojí.

A jak se na to budou dívat policajti? To se vždycky ukáže, případ od případu.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

První tři věty sedí, souhlasím. Dál už nikoliv, neboť plná čára naopak vymezuje prostor, ve kterém se v daném směru jezdit (výhradně) má.

Takže předpisy porušuješ tehdy, když předjedeš auto které jede, nikoliv auto které stojí.

A jak se na to budou dívat policajti? To se vždycky ukáže, případ od případu.

Ještě bych se velice přimlouval za to, aby se různí "správně znalí" předpisů, nesnažili policajty suplovat a ostatní "vyučovat" přímo v provozu. Z toho jsou potom ty rozbitý držky a ukoplý zrcátka atd. :crying_anim:
Odkaz ke komentáři

Tady odpovidal nejaky expert:

Dobrý den,smím předjet pomale jedoucí vozidlo/cca 10km/h,ikdyž je plná čára a při tom neohrožuji žádného učastníka provozu?

Odpověď:

Dobrý den pane Minaříku, v zásadě nikoli . Přejí plné čáry je v tomto případě, možné pokud osvědčíte tzv. objíždění překážky tedy stojícího vozidla, pracovního stroje apod. Vzhledem k tomu,že zákon nedefinuje velmi pomalou rychlost, např. úklidových strojů a podobně, jde vždy o rozumnou aplikaci předpisů při posuzování a dohledu policistů. zdraví nosek

Z cehoz by vyplyvalo, ze stojici kolonu objet muzu a je to podle pravidel.

Odkaz ke komentáři

Plná čára a dopravní značka na štangli nejsou totéž. Značka "zákaz předjíždění" znamená zákaz předjíždění motorových vozidel, předjíždět možno motocykly bez postranního vozíku a nemotorová vozidla. Plná čára znamená že se tato čára nesmí přejíždět nebo nákladem přesahovat pokud to není nutné pro objíždění překážky nebo odbočení mimo silnici atd. Plus nějaký ty kecy o neohrožování a tak dále. Takže pokud nepřejedu čáru tak můžu předjíždět třeba kombajn když se tam nějak rozumně vejdu. Mohl bych to opsat i s paragrafama a číslama těch značek ale to si každej může vyhledat sám.
Odkaz ke komentáři

Do "Mělnickejch zatáček" bych zajet mohl, bylo by to letos asi po páté. Imbecilům bych se mohl pokusit něco říct, ale pochybuju, že by mě poslouchali. Imbecilové mají totiž vždycky takzvanou "svojí" pravdu a nic jiného nevnímají (statisticky jich nejvíc jezdí v autech)ale

jak jsem psal, lepší se to.

Jsou i imbecilové, kteří sypou do zatáček písek, ty bych řadil spíš do kategorie hajzlové.

No vidíš, a přitom na ty motorkáře by stačil jeden živej policajt, kterej by věděl, že tam jezděj vždycky v pátek, sobotu a v neděli.

Ještě úvaha o Kokořínském dole, silnici na Dubou, nebo třeba okolí mého bydliště: na všech zmiňovaných místech byla před čtyřiceti lety úžasná idyla, kytičky, srnky atd. To se ale nevrátí ani kdyby ses posral (nebo třeba já). :sad01_anim:

Psal jsem něco o srnkách? Mě jenom s..e, že se tam naprosto věřejně schází party dementů za účelem porušování předpisů a otravování života jiných lidí.

Písek v zatáčce není příliš pěkné řešení, ale dokážu si představit zoufalého člověka, který už prostě má toho bordelu dost.

instant: Bohužel je to tak.

Upraveno uživatelem decebal
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Psal jsem něco o srnkách? Mě jenom s..e, že se tam naprosto věřejně schází party dementů za účelem porušování předpisů a otravování života jiných lidí.

Písek v zatáčce není příliš pěkné řešení, ale dokážu si představit zoufalého člověka, který už prostě má toho bordelu dost.

instant: Bohužel je to tak.

Jasně, taky mě to s..e a to i třeba na dálnici, kde se schází parta podobných dementů, jen jedou v autech.

Písek v zatáčce? Chápu pohnutku,jen to ale pořád vidím, jako pokus o úkladnou vraždu. To bych hodnotil přeci jenom jinak, než obtěžování hlukem.

Budu se opakovat ale zvládnul by to jeden aktivní policajt.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Ještě úvaha o Kokořínském dole, silnici na Dubou, nebo třeba okolí mého bydliště: na všech zmiňovaných místech byla před čtyřiceti lety úžasná idyla, kytičky, srnky atd. To se ale nevrátí ani kdyby ses posral (nebo třeba já). :sad01_anim:

mechano idyla tam je stále :) - jezdím tam už 40 let - (jo a písek nesypu, žádnej nemám) - policii v kokořínském dole nejspíš nenajdeš, ale pravidelně čekují stav na spojce z teplické dálnice na mělník
Odkaz ke komentáři

Jasně, taky mě to s..e a to i třeba na dálnici, kde se schází parta podobných dementů, jen jedou v autech.

Písek v zatáčce? Chápu pohnutku,jen to ale pořád vidím, jako pokus o úkladnou vraždu. To bych hodnotil přeci jenom jinak, než obtěžování hlukem.

Budu se opakovat ale zvládnul by to jeden aktivní policajt.

Není mi jasné, proč, když se tady bavíme o motorkářích neustále argumentuješ stylem "ti v autech to dělají taky". Žaluješ :D? Co se týká obtěžování hlukem, to není to jediné, co lidi na podobných místech trápí, ti lidé se např. bojí o děti atd.

A to o tom jednom aktivním policajtovi mě opravdu rozesmálo, promiň.

Odkaz ke komentáři

Není mi jasné, proč, když se tady bavíme o motorkářích neustále argumentuješ stylem "ti v autech to dělají taky". Žaluješ :D? Co se týká obtěžování hlukem, to není to jediné, co lidi na podobných místech trápí, ti lidé se např. bojí o děti atd.

A to o tom jednom aktivním policajtovi mě opravdu rozesmálo, promiň.

Nedělám si iluze, ale mechano má pravdu. Kdyby tam jedno dvojka cajtů vytrvale měřila a pokutovala, tak se to brzy rozkřikne a rádobyzávodníci potáhnou pálit gumy někam jinam = game over, místní daňoví poplatníci budou happy a nepoteče krev nevinných dětí ani vypískovaných "závodníků" - nevím co je na tom k smíchu.

P.S. Jsem motorkář ve výslužbě, ale mám mozek a nebudu se zastávat "magorů" co dělají zlou krev mezi motorkáři a auťáky

(nesnáším debílky a je mi fuk zda za řidítky nebo za volantem)

edit: překlepy

Upraveno uživatelem Duke650
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Nedělám si iluze, ale mechano má pravdu. Kdyby tam jedno dvojka cajtů vytrvale měřila a pokutovala, tak se to brzy rozkřikne a rádobyzávodníci potáhnou pálit gumy někam jinam = game over, místní daňoví poplatníci budou happy a nepoteče krev nevinných dětí ani vypískovaných "závodníků" - nevím co je na tom k smíchu.

P.S. Jsem motorkář ve výslužbě, ale mám mozek a nebudu se zastávat "magorů" co dělají zlou krev mezi motorkáři a auťáky

No pobavilo mě to Mechanovo lpění na tom jednom policajtovi, což mi opravdu přijde málo.

S tím co píšeš souhlasím.

Odkaz ke komentáři

Howgh. K tomu není už co říci.

Odkaz ke komentáři

Jestli nekdo nasype naschval motorkarum do zatacky pisek, tak je to hovado a nic vic. A to i kdyby mu jezdili motorky pod oknem kazdou noc do svitani. Prijde mi neuveritelny, ze je nekdo schopny neco takovyho udelat...

Omlouvám se za klišé, ale "zoufalí lidé, dělají zoufalé věci". Tím neříkám, že něco takového schvaluju.
Odkaz ke komentáři

Hezká vyjádření. Ten, kdo nasype písek do zatáčky se dopuští trestného činu. Ten, komu je tento čin znám, se jeho neoznámením dopouští trestného činu. To je tak pro úplnost této typicky české internetové debaty, ze které je mi pokaždý na blití.

Odkaz ke komentáři

mechano idyla tam je stále :) - jezdím tam už 40 let - (jo a písek nesypu, žádnej nemám) - policii v kokořínském dole nejspíš nenajdeš, ale pravidelně čekují stav na spojce z teplické dálnice na mělník

Je to tak, dokonce vím, kde budou asi stát.

P.S. Písek by se tam snad někde měl sehnat.

Odkaz ke komentáři

Hezká vyjádření. Ten, kdo nasype písek do zatáčky se dopuští trestného činu. Ten, komu je tento čin znám, se jeho neoznámením dopouští trestného činu. To je tak pro úplnost této typicky české internetové debaty, ze které je mi pokaždý na blití.

S druhou a třetí větou bezvýhradně souhlasím. Z té poslední je na blití mně.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...