Maro Odesláno 4. října 2024 Nahlásit Odesláno 4. října 2024 Myslel jsem Jana Charváta (aktuálně má ve Vinohradské 12 super základní přehled o tom, jak vypadá politické spektrum, z čeho jednotlivé směry vychází atd. Jediná chyba toho je, že ty epizody vychází jen jednou týdně a nemají aspoň hodinu, protože aktuální stopáž je fakt nedostatečná i pro mainstream), zároveň uznávám, že jsem některými lidmi rozšířil scope bezpečnostních studií i o politologii, což bylo z mé strany matoucí. Nějak mi to tak vyplynulo z toho, když jsem stavěl protikusy k "takyexpertum", ale uznávám, že u Charvata a Juptnera jsem oborově uhnul. I když zrovna Charvát myslím i nějaký rozbor k Izraeli měl (ale z pohledu proč se v Evropě vyskytují takové postoje, jaké se vyskytují). Petra Charváta se přiznám, že nastudovaného nemám, ale rychlým Googlem mi tam trochu svítí výstražné světýlko, že by to mohl být stejný případ, jako Bárta (ale znova opakuju, hlouběji jsem do toho nezabrušoval, takže to nehodnotím, ale byl bych extra opatrný a pokud mu křivdím, tak se omlouvám) K Mikuleckemu - ono je strašně jednoduché být "přímočarý" v ČR, kde je historicky vztah k Izraeli takový, jaký je, v tom hrdinství nevidím. Kdyby se dokázal stejně prosadit s opačným názorem, to by byl mnohem větší výkon (čímž nijak neobhajuju 7. říjen ani nijak nevyjádřuju svůj postoj k danému tématu - mimochodem už jenom to, že tohle musím napsat potvrzuje mé předchozí tvrzení). Takže člověk slyší, to co ve svém okruhu tak nějak čeká, utvrdi si svůj bias a je spokojený. Ale, jak to tak bývá, svět není černobílý a hlasití lidé s extra vyhraněným názorem ho velmi zřídka mají vystavený na široké znalostí problematiky. čím víc toho člověk o tématu ví, tím více je dalek vyhraněným postojům, čistě proto, že má více perspektiv. Což vlastně potvrzuje tvoji první větu.
Bert Odesláno 4. října 2024 Autor Nahlásit Odesláno 4. října 2024 @Maro hele, tohle: K Mikuleckemu - ono je strašně jednoduché být "přímočarý" v ČR, kde je historicky vztah k Izraeli takový, jaký je, v tom hrdinství nevidím. Kdyby se dokázal stejně prosadit s opačným názorem, to by byl mnohem větší výkon (čímž nijak neobhajuju 7. říjen ani nijak nevyjádřuju svůj postoj k danému tématu - mimochodem už jenom to, že tohle musím napsat potvrzuje mé předchozí tvrzení). mi ale přijde jako argumentační faul, a protože jsme v žumpě, tak raději rovnou napíši píčovina. Proboha, proč by se měl prosazovat s opačným názorem, než jaký má. Zkrátka a dobře, ten názor je jeho, no a shodou náhod je s ním většina lidí v ČR konformních. Tedy nemůžeš do hodnocení MM vkládat věty typu: byl by to mnohem větší výkon.
Maro Odesláno 4. října 2024 Nahlásit Odesláno 4. října 2024 @BertTo jsi jenom nepochopil, co jsem myslel. Použijte sportovní analogii, i když přirovnává geopolitiky ke sportu mě nebetyčně sere. Je jednoduché řvát ve sparťanském kotli Sparta, je těžké řvát ve spartanskem kotli Baník pičo, ikdyz na druhé straně stadionu by tě za to poplacali po zádech. Což je reakce na Martarovo "Mikulecký mne zaujal přimočarostí a odlišným pohledem než má evropský mainstream"
Bert Odesláno 4. října 2024 Autor Nahlásit Odesláno 4. října 2024 ..... Což je reakce na Martarovo "Mikulecký mne zaujal přimočarostí a odlišným pohledem než má evropský mainstream" ... Jasný, tohle jsem fakt nepobral. Jo, a Baník pyčo se píše s tvrdým Y
Maro Odesláno 4. října 2024 Nahlásit Odesláno 4. října 2024 Nepíše, to píšou jenom prazaci, co se snaží znít ostravsky 2
odjinud Odesláno 4. října 2024 Nahlásit Odesláno 4. října 2024 V 3. 10. 2024 v 11:23, petr_cha napsal: Sis vybral novinare.. Korecky.. tak tady mas jiny "nazor" https://www.forum24.cz/babisuv-novinar-siri-ze-zeny-nemaji-na-funkci-ministryne-obrany-rika-se-tomu-zaostaly-hulvat Tak obecne, bez toho, co ma ministr mezi nohama... tak treba Jurečka - ok, maly soukromy zemedelec a jakysi zootechnik nebo co, mozna rozumi rezortu MZe, ale proc se ted, proboha, sere do MPSV? Vi o tom prd. No a pak da misto sebe Výborného na MZe. A jeho kvalifikace? Ucitel cestiny a latiny. Parada. Napada me porucik Dub a Švejk...kus dal (asi 20 metru), na MD, tam je ministrem starosta Líbeznic, vesnice za Prahou, nejakej Kupka. Kolega ho zna, bydli tam, prej fajn chlap, studoval Socialni vědy. No a Bartoš, s tím jsem jeste delal v T-Mobile na Roztylech. Kdyz tam byla pred cca 8mi lety firemni party, anoncoval sam sebe v pozvance jako "zkrachovaleho komunalniho politika". Hral tam na saxofon nebo co. Je hezky, ze mi den pred svou rezignaci poslal dopis, ze nema namitky k memu materialu na jednani vlady, ale celkove bych jako radovy ministersky rada blil nad kvalifikaci nekterych ministru. Ani posty beznych referentu by cast z nich nedostala. Jako nerikam, ze nejsou schopni manazeri, ale sve rezorty casto neznaji, neni u nich ani vzdelani, ani praxe, a to mi prijde dost neucta k statu a jeho obcanum.
exBURN Odesláno 4. října 2024 Nahlásit Odesláno 4. října 2024 (upraveno) Jenže normální "vzdělaný" člověk by v tom chlívě nevydržel dýl jak týden. Proboha poslouchat u toho pultíku tu skvadru okolo Bureše, Pitomia a Konečníkové tak tam na druhé jednání dojdu se slušivou vestičkou a rozbuškou v ruce :-D:-D Upraveno 4. října 2024 uživatelem exBURN
martar Odesláno 4. října 2024 Nahlásit Odesláno 4. října 2024 Před hodinou, Maro napsal: ...Což je reakce na Martarovo "Mikulecký mne zaujal přimočarostí a odlišným pohledem než má evropský mainstream"... Však píšu evropský, nikoliv český mainstream
petr_cha Odesláno 4. října 2024 Nahlásit Odesláno 4. října 2024 Ad odjinud... sice jsi od novinaru odskocil trochu stranou, ale neni to spatny tema, to muzeme rozbrat.. ma byt ministr ten nejvzdelanejsi na danem ministerstvu? Neco jako top nejzkusenejsi manazer? ... samozrejme ze ne... minister je politik.. ten ma jen rict "kurva, zadotujeme vsem"... nebo sakrys nezadotujeme nikomu nic"... nebo idealne "propuste 13% lidi"... protoze nase partaj to slibila lidem... ale na vykonou praci je tam prece nekdo jinej... ten, kdo to studuje a leta tam dela karieru... urednik... ..a kacirska... a sebelepsi urednik by nemel byt nikdy ministr... :-)
kuncák7 Odesláno 5. října 2024 Nahlásit Odesláno 5. října 2024 Petre, dle mého neni na škodu, kdyz ministr alespon ramcove tusi, co se v jeho resortu resi. A tva kacirska- asi bych nebyl proti, kdyby zase vznikla " urednicka vlada". Me se týká Kupkuv chlivek ( chlivek jako obor, ne binec ) a muzu ti říct, pral bych si alespoň informovaneho amatera. 1
Bert Odesláno 5. října 2024 Autor Nahlásit Odesláno 5. října 2024 před 2 minutami, kuncák7 napsal: ...... pral bych si alespoň informovaneho amatera. Amen!
geometr Odesláno 5. října 2024 Nahlásit Odesláno 5. října 2024 Já si myslím, že ministr by měl bejt profesionál v ministrování - schopnej politickej manažer a pokud je vzdělán a má praxi i v některém z oborů v resortu, může to být plus (ale také nemusí). Samozřejmě v rámci toho, co si může a dokáže prosadit za dané politické a ekonomické situace. O oborech potřebných pro svůj resort by měl mít přehled. Na odbornost by měl mít až ty patra pod ním, tam by měli být odborníci - ekonomičtí a oboroví. Např. v dopravě dopravní, stavební, na životní prostředí apod. Ministerstvo neznamená jednu odbornost. Např. schopní ekonomové by měli být na každém ministerstvu. 4
Bert Odesláno 5. října 2024 Autor Nahlásit Odesláno 5. října 2024 Naprostý souhlas. A protože politický management je trochu jiná disciplína, nežli management firemní, tak to spolu s hochy od Vltavy pracovně česky definujeme tak, že dotyčný by měl znát a aplikovat technologii vládnutí, či technologii moci. POZN: což třeba prof. Fiala zrovna moc neumí.
skalis Odesláno 5. října 2024 Nahlásit Odesláno 5. října 2024 před 3 hodinami, geometr napsal: Já si myslím, že ministr by měl bejt profesionál v ministrování - schopnej politickej manažer a pokud je vzdělán a má praxi i v některém z oborů v resortu, může to být plus (ale také nemusí). Samozřejmě v rámci toho, co si může a dokáže prosadit za dané politické a ekonomické situace. O oborech potřebných pro svůj resort by měl mít přehled. Na odbornost by měl mít až ty patra pod ním, tam by měli být odborníci - ekonomičtí a oboroví. Např. v dopravě dopravní, stavební, na životní prostředí apod. Ministerstvo neznamená jednu odbornost. Např. schopní ekonomové by měli být na každém ministerstvu. Vidim to podobne, dobre shrnuto.
Bert Odesláno 5. října 2024 Autor Nahlásit Odesláno 5. října 2024 Český politický bizár graduje. Předsedkyní SOCDEM se stala Maláčová. Pro ty z Vás, kteří si nepamatují legendární přešlapy této dámy doporučuji zadat do google "maláčová stropnický" nebo "maláčová hustá dvojka" a též "maláčová venezuela". Hezké počtení 1
Duke650 Odesláno 5. října 2024 Nahlásit Odesláno 5. října 2024 Francouzsky neumím, ale už vím, jak se řekne chujlo ... = Macron https://www.echo24.cz/a/HjQME/zpravy-svet-macron-zastaveni-dodavek-zbrani-pasmo-gazy
Bert Odesláno 6. října 2024 Autor Nahlásit Odesláno 6. října 2024 V arabském světě se šíří nebezpečný virus Hizballáh ztratil kontakt se svým novým vůdcem Hášimem Safíjuddínem. Írán řeší, kam se ztratil velitel elitních jednotek revolučních gard Kuds generál Ismáíl Ghání. Mně to začíná připadat jako ruská oknitida ..... 1 1
Igicz Odesláno 7. října 2024 Nahlásit Odesláno 7. října 2024 Myslíš, že to jsou interní záležitosti a nemá v tom prsty Mosad?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se