Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 17. 9. 2026 v 18:48, Conrad napsal:

Ne že by mě Babiš nepil krev, ale to nic nemění na tom, že Hřib je arogantní hulvát.

Mi méně vadí arogntní hulvát Hřib, než ten zasraný prolhaný křivák Bureš.

PS: Hřib také není můj šálek kávy.

• Dát hlas 1
Odesláno
před 59 minutami, lamizol napsal:

Yperit a fosgen..... to byla asi poslední kapka pro Andyho. Asi dostali pojeb a musí teď držet bobříka mlčení.

Odesláno

Tyhle průzkumy sou mimo... Jak posílal Gustaf, komouši nemůžou mít 4,5 tvl vo těch nikdo neví a všechny co sem znal a volili komouše, tak už prděj do hlíny a nebo přestoupili do stáje k Andrejovi. To se divim, že s nima někdo v průzkumech vůbec počítá

Odesláno

A teď všichni ti chytrolíní mlčí a nikdo nehází denodenně odkazy na čláky z novinek. Hypotéky nejdražší v historii, důchodci dostanou prdlajs, našilidi budou dál platiit televizi. Za benzín budou brzy dávat padesát korun a když jdeš do krámu, tak za dvoje sušenky a malou limonádu dáš tři stovky. Kauzy kam se podíváš. Kdyby nás to všechny nestálo mailant, tak bych se fakt těm kokotům, co je volili, smál. 

• Dát hlas 2
Odesláno (upraveno)
před 49 minutami, Bobisek napsal:

Přejde se z módu "zajistíme, aby se našilidi měli dobře" do "zajistíme, aby se lepšolidi měli hůře". První skupina bude spokojená stejně.

naprosto přesný.

Soused má novou kozu. Tak chceš taky kozu? Ne. Já chci, aby jemu chcípla. 😞

Upraveno uživatelem tommasini
  • Like 2
Odesláno

A kdo to zvedne -tvoří průzkum. Volal mi STEM (zjištěnopozději) . Nebral jsem to protože "Utišit neznámé volající" Takže chápu, že jim to berou jen ti co zvednou každému call centru a podvodníkovi co to na ně zkouší (🤔). Já si ta čísla zkontroluju a pak teprve případně volám na zpět.

V 22. 9. 2026 v 19:58, lamizol napsal:

Tyhle průzkumy sou mimo... Jak posílal Gustaf, komouši nemůžou mít 4,5 tvl vo těch nikdo neví a všechny co sem znal a volili komouše, tak už prděj do hlíny a nebo přestoupili do stáje k Andrejovi. To se divim, že s nima někdo v průzkumech vůbec počítá

Odesláno

Bohužel nemáš pravdu, průzkumy od solidních agentur zachytavaji opravdu reálné nálady ve společnosti k danému dni. Jelikož jsem v tom dělal, tak ti můžu říct, že agentury den pred volbami vi přesně, jak to dopadne, jenom se to nesmí zveřejňovat. U nás se to dělalo tak, ze se v zapečtěné obálce posílaly výsledky na zahraniční centralu v patek dopoledne a divil by ses, jak přesně to odpovídalo, ty výkyvy byly v desetinach. Ty agentury presne ví, jak nastavit modely a upravit vážení toho, vo posbiraly podle profilu jednotlivých sesbiranych respondentů, takže jim to vychází fakt přesně. 

Proto to Andymu tak dobre funguje, jako prvni (a mozna porad jako jediny) pochopil, ze ty data nejsou vycucane z prstu. Ostatní strany maji porad tenhle rezervovany pristup k datum, dycky je nekde vysoko nekdo, kdo je přesvědčený, že jeho individuální zkusenost je vic nez kvantitativní data (nejen v politice ale i ve firmach) a rozhodnutí se dělají podle pocitu manažera. A proto to vypada, jak to vypadá. 

• Dát hlas 4
Odesláno
V 24. 9. 2026 v 15:17, Maro napsal:

Bohužel nemáš pravdu, průzkumy od solidních agentur zachytavaji opravdu reálné nálady ve společnosti k danému dni. Jelikož jsem v tom dělal, tak ti můžu říct, že agentury den pred volbami vi přesně, jak to dopadne, jenom se to nesmí zveřejňovat. U nás se to dělalo tak, ze se v zapečtěné obálce posílaly výsledky na zahraniční centralu v patek dopoledne a divil by ses, jak přesně to odpovídalo, ty výkyvy byly v desetinach. Ty agentury presne ví, jak nastavit modely a upravit vážení toho, vo posbiraly podle profilu jednotlivých sesbiranych respondentů, takže jim to vychází fakt přesně. 

Proto to Andymu tak dobre funguje, jako prvni (a mozna porad jako jediny) pochopil, ze ty data nejsou vycucane z prstu. Ostatní strany maji porad tenhle rezervovany pristup k datum, dycky je nekde vysoko nekdo, kdo je přesvědčený, že jeho individuální zkusenost je vic nez kvantitativní data (nejen v politice ale i ve firmach) a rozhodnutí se dělají podle pocitu manažera. A proto to vypada, jak to vypadá. 

Takže mi chceš číct, že kdyby teďka byly volby do poslanecký sněmovny, tak by komouši měli 4,5% +- ?

Odesláno

Můžeš se podívat na metodologii a puvodni výstupy agentury, dost často se stane, ze tam udělají chybu v interpretaci novináři (typicky zamenuji potenciál a preference). Ale pokud je vsechno korektní tak jo, je to možné.

Odesláno

Kdyby to bylo jak tvrdíš, tak by všechny tyhle agentury měly stejný nebo skoro podobný výstupy. Kolikrát jsem si si všiml, že u některých stran to tam lítalo a né v desetinkách až jsem z toho byl překvapenej jak to teda dělaj. Šlo většinou nebo teda co si pamatuju o strany, který lízaly hranici 5%. Jasně můžou s tim novináři laborovat, tím pádem jsou o to víc výsledky nevěrohodný a pochybuji, že by si to ty agentury nechaly líbit, kdyby novináři předkládali něco jinýho. Jasnou ukázkou toho, že se tomu nedá věřit jsou pro mě dle toho průzkumu jak posílal Gustaf, že by měli mít právě teď komouši 4,5%. Pro zajímavost se podívejte na výsledky voleb v roce 2025 kolik komouši měli... :default_smile:

Odesláno

Tak si najdi ten zdrojový report a tam to mas vysvětlené...

Volební model zobrazuje odhad nejpravděpodobnějšího rozvržení podpory stran v hypotetických volbách do Sněmovny, pokud by se konaly v době dotazování. Volební model zohledňuje odlišnou míru pravděpodobnosti účasti respondentů u voleb. U rozhodnutých voličů model zahrnuje hlavní preferovanou stranu, u váhajících zahrnuje všechny zvažované strany s intenzitou, která zohledňuje sílu příklonu k jednotlivým stranám.

Do volebního modelu vstupují respondenti, kteří nevylučují účast ve volbách (N=612). Do grafu jsou samostatně zahrnuty kandidující strany s aktuálním ziskem minimálně 2 % v modelu. Předpokládané zisky stran jsou zaokrouhleny na půl procenta. STATISTICKÁ ODCHYLKA činí +/- 1,5 p. b. u malých stran až +/- 3,5 p. b. u největších stran. Kvůli zaokrouhlování na 0,5 nemusí být součet 100%.

Ostatní agentury v tom článku nemají odkazy na zdroje, takze tam ti neumim říct, proc tam komouse nemají, ale treba Stem měří zvlášť komouse a zvlášť stačilo, dokopy maji podobně cisla jako Median (i kdyz výsledek koalice nemuzes ocekavat jako součet zisku jednotlivých stran). Kazodpadne u tech malých stran je polovina zisku odchylka, takze tam je spis treba dívat se na trend a tam se komousi dlouhodobě pohybujou kolem 4% a kdyz se podíváš na potenciály na dalších stránkách, tak tam je videt, ze u komousu to jsou většinou jadrovi voliči a potenciál nemají nic moc.

Takze z te trochy dat, co jsem se podíval  bych byl v klidu, komousi se dlouhodobě pohybujou kolem 3% skalnich, přilákat někoho nového aktuálně nemají moc kde, takže pokud neco nezmění, tak přirozeným ubytkem budou pomalu mířit mimo státní podporu. 

Odesláno

Já bych to s těma komoušema nevylučoval, nezapomeňte, že průzkum je proaktivní, někdo “jde” za těma voličema. U jejich sympatizantů není vůbec jasný, že nezapomenou, že jsou ten den volby, dojdou do volební místnosti, najdou ji, najdou občanku (mají ji platnou).

Podle mě, čím je člověk aktivnější, tím menší je jeho tendence komouše volit, a naopak . Ale i ten největší bulík co sjíždí obskurní weby a nechá se (nebo musí nechat) obsluhovat dětma a různými soc. službami dokáže zvednout telefon a odpovědět, než zase zmizí ve vlnách demence…..

Možná, že agentury zohledňují i tyhle specifika, nevím…

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...