Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 10 minutami, Prochy68 napsal:

Ty máš nějaký info, že by Biden nějak telepaticky ovládal toho ruskyho skreta?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pokud Rusko napadne Ukrajinu, to znamená pokud Rusové znovu přejdou hranice Ukrajiny, pak už žádný Nord Stream 2 nebude. Tento projekt bude ukončen,“ prohlásil americký prezident.

Na následný dotaz, jak chce Biden ukončovat cizí obchodní záležitost uzavřenou mezi Německem a Ruskem, šéf Bílého domu odpověděl, že „slibuje, že se to nějak podaří“.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 minutami, Prochy68 napsal:

Já to pořád nechápu, vpád rusaku na Ukrajinu tedy inicioval Biden?

Prochy68, asi se bavíme o koze a voze. Já mám informace že ten senilní dědek v USA řídí Evropu. Nevím o jaké telepatii do Ruska mluvíš. Tak toho nechme.

Příjemný večer.

Odkaz ke komentáři

před 9 minutami, Prochy68 napsal:

Já to pořád nechápu, vpád rusaku na Ukrajinu tedy inicioval Biden?

Biden určitě ne, ten je rád, když udrží moč 🙂

Rusové půjdou až tam, kde budou mít podporu obyvatelstva. V Donbasu ji mají bezvýhradnou. A tím myslím celý Donbas, ne jenom republičky. Ale proruský je třeba i Charkov. Právo na sebeurčení v praxi, jak jsme jim bohužel předvedli v Kosovu. Teď se to vrací jako bumerang....

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Frantik napsal:

Zatím jsou ty sankce brutalni: Britský premiér Boris Johnson v úterý oznámil, že Británie proti Rusku zavede balíček mezinárodních opatření, jehož součástí je například uvalení sankcí na pět ruských bank a tři podnikatele.

Revolut jsem pro jistotu vyčistil :)

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, Foundryman napsal:

Biden určitě ne, ten je rád, když udrží moč 🙂

Rusové půjdou až tam, kde budou mít podporu obyvatelstva. V Donbasu ji mají bezvýhradnou. A tím myslím celý Donbas, ne jenom republičky. Ale proruský je třeba i Charkov. Právo na sebeurčení v praxi, jak jsme jim bohužel předvedli v Kosovu. Teď se to vrací jako bumerang....

To je jádro pudla.

Odkaz ke komentáři

Biden určitě ne, ten je rád, když udrží moč

A ses si jistej, že to není stejná podpora jakou tu měla vláda a strana před 89?

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Frantik napsal:

Zatím jsou ty sankce brutalni: Britský premiér Boris Johnson v úterý oznámil, že Británie proti Rusku zavede balíček mezinárodních opatření, jehož součástí je například uvalení sankcí na pět ruských bank a tři podnikatele.

Na tiskovce zmínil i zákazy fotbalových turnajů:-)

Odkaz ke komentáři

Ne, 3 roky jsem tam bydlel. Přímo v dnešní frontové oblasti (Horlivka). 
Na tak pak uz Evrope nezbyva nic jinyho, nez mu nechat Ukrajinu jako vypalny vymenou za slib, ze se nebude dal rozpinat. S tim on urcite mit problem nebude. No a pak jen tise doufat, ze se tu nesestehuje vetsi skupina rusaku, co zacne vyrvavat neco o pravu na sebeurceni.....
Odkaz ke komentáři

před 21 minutami, Prochy68 napsal:
před 40 minutami, Foundryman napsal:
Ne, 3 roky jsem tam bydlel. Přímo v dnešní frontové oblasti (Horlivka). 

Na tak pak uz Evrope nezbyva nic jinyho, nez mu nechat Ukrajinu jako vypalny vymenou za slib, ze se nebude dal rozpinat. S tim on urcite mit problem nebude. No a pak jen tise doufat, ze se tu nesestehuje vetsi skupina rusaku, co zacne vyrvavat neco o pravu na sebeurceni.....

Problém je v tom, že východní Ukrajina byla ruská odjakživa - tedy od cca 17. století, kdy odtud Rusové vyhnali kočovníky , Tatary a Turky a začali to osídlovat kozáci. Jestli si ještě někdo tu knížku pamatuje, v trilogii od Sienkiewicze o panu Wolodyjowském se krom druhého dílu válčí na Ukrajině, buď proti kozákům, nebo proti Tatarům a Turkům.

Pokud Putin poleze za Dněpr, je sebevrah. Tam by zabředl do vleklé války, protože tam nejsou "Moskali" oblíbení.

Odkaz ke komentáři

Zrejme to dopadne jako na Krymu. UK se ani neodvazi vyhlasit Rusku valku natoz aby s nima bojovala (a nedivim se). NATO tam neposle ani vojaka a Rusko si to zabere zpet az po reku Dnepr, ted nebo pozdejc. Pisu zpet, bo to rusky povetsinou bylo. Jediny, co bude, budou nejake sankce, pindani evropskych politiku a par protestu. No, furt lepsi nez nejaka valka - takhle asi vsichni uvazuji, at uz reknou, co reknou.

Abych to odlehcil, chronomag by mohl projevit solidaritu docasnym zakazem prodeje ruskych hodinek 🙂

Odkaz ke komentáři

Čtu si v novinách o reakcích na Ukrajinu a vidím titulky "Babiš podpořil Fialu", "Opozice se shodla s vládní koalicí"... tvl úplně jsem si odvykl, že je něco takovýho možný...

Jinak teda k Ukrajině: když teď "zvenku" vidím situaci připomínající Mnichov, vlastně ty tehdy přímo nezúčastněné státy i chápu. Ale vsichni víme, kam appeasement v těchhle situacích vede...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...