CEGY Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 před 57 minutami, Jarett napsal: Zrovna já jsme dával taky fotku pistolky s hodinkama No a jako aktivní záloha počítám s tím, že může dojít i k nejhoršímu. Ale s tím se musí počítat ... To je příkladný postoj. A za co budes v těch AZ bojovat? Za vlast, narod.. Nebo za EU? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 před 21 minutami, Bert napsal: Jasně, takže mírně zkratkovitě řečeno, Putin jede Ukrajinu osvobodit od Achmetova a Kolomojskeho. Jsi génius Foundrymane. To je hodně zkratkovité, až překrucující. Úmyslně? Jen upozorňuju, že jsou tam i jiné zájmy a že Dobro a Zlo nejsou zdaleka jasně vyhraněné. V roce 2014 by se býval Donbas spokojil s autonomií a s možností mluvit rusky. Porošenko ovšem zahájil "protiteroristickou operaci" a už se to vezlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vanderB. Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 před 2 hodinami, Kristian.nov napsal: Nic Splet jsem si Dugina s Iljinem a chtěl sem napsat, že přesně z něj vychází současná filozofie Ruska a když chceš vidět do hlavy Putinovi musíš alespoň něco nastudovat od Iljina. Ale on ten Dugin k němu bude mít taky blízko... Iljin, Dugin nebo Dostojevskij…chápeme se Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 (upraveno) před 10 minutami, CEGY napsal: To je příkladný postoj. A za co budes v těch AZ bojovat? Za vlast, narod.. Nebo za EU? Myslím si také, že k žádné naší akci nedojde. A proč a za co ? To si musí každý ujasnit sám pro sebe. Já jsem rozhodně 100% přesvědčený, že za mě je to západní demokratický řád. Ano, ten má řadu nedostatků, ale právě i ti rusáci, kteří z drtivé většiny na západě žijí a jejich děti studují, mě utvrzují v tom, že lepší to u nich rozhodně nebude. Všichni ti co tady nadávají na unii a greendeal ba v Rusku ani nepípli. A když, nemělo by to dlouhého trvání. Mimochodem, já byl v 86' na "výměnném" tříměsíčním pobytu v tehdejším Leningradu. Byla to součást soutěže o "zemi, kde zítra již znamená včera". Po týdnu jsem věděl jedno ... již NIKDY ! Upraveno 23. února 2022 uživatelem Jarett Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 před 20 minutami, Foundryman napsal: Nikdo tady ve svém rozhořčení nějak neberete v úvahu, že na Ukrajině rozhodují týpci jako Achmetov nebo Kolomojskij (co jsou zač, si můžete vygooglit). Momentálně teda Kolomojskij, který si dosadil do prezidentského křesla Zelenského. Proti nim jsou i kosovští mafiáni parta nevinných žáčků. Když někde něco říká Zelenskyj, promlouvá jeho ústy Kolomojskij. Je dobré vzpomenout si na Bastiata a jeho "Co je vidět a co není vidět". Taky je dobré nezapomínat, že v Donbasu žije cca 8 milionů lidí, kterým je dle mého soudu celá geopolitika ukradená, chtějí jen, aby se tam přestalo střílet. Což jim momentálně slibuje Putin. To jen připomínám, aby se nezapomínalo, že tam jsou lidi. Tohle je strašná sračka hodná ruský trollí farmy... Strašný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 před 3 minutami, Kristian.nov napsal: Tohle je strašná sračka hodná ruský trollí farmy... Strašný Nemám v něčem pravdu? Měl bys něco věcného? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 Již brzy realita ... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 Před hodinou, Jarett napsal: Zrovna já jsme dával taky fotku pistolky s hodinkama No a jako aktivní záloha počítám s tím, že může dojít i k nejhoršímu. Ale s tím se musí počítat ... Jarku, píšu si tě do výkazu počtů….a ohol se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marecenator Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 Putin jim slibuje, ze se tam prestane strilet. To muze tvrdit jenom uzitecny idiot. Neni duvod se zamyslet, proc chce Ukrajina do EU a NATO. Prikladu kolem ma nekolik - Estonsko, Lotyssko, Litva, krajiny v EU a s relativne dobrou zivotni urovni. Moldavie, Gruzie, Armenie atd - krajiny nejak pod vlyvem Ruska a krajiny, kde dochazi ke konfilktum, ekonomika v srackach.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 před 2 minutami, moco napsal: Jarku, píšu si tě do výkazu počtů….a ohol se. Na to nedojde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 před 2 minutami, Jarett napsal: Již brzy realita ... Par let zpatky tu litaly podobne obrazky s ockovanim .. a dneska se bez spravneho obrazku v telefonu nedostanes ani za hranice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 (upraveno) Pěkná ukázka ruské propagandy ... vysílání z ruské TV. To je na úrovni KLDR. https://www.facebook.com/nikola.repin/videos/1808929945969319 Upraveno 23. února 2022 uživatelem Jarett Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 před 10 minutami, marecenator napsal: Putin jim slibuje, ze se tam prestane strilet. To muze tvrdit jenom uzitecny idiot. Neni duvod se zamyslet, proc chce Ukrajina do EU a NATO. Prikladu kolem ma nekolik - Estonsko, Lotyssko, Litva, krajiny v EU a s relativne dobrou zivotni urovni. Moldavie, Gruzie, Armenie atd - krajiny nejak pod vlyvem Ruska a krajiny, kde dochazi ke konfilktum, ekonomika v srackach.. Taky problém s chápáním textu? Neslibuje jim snad Putin, že se tam přestane střílet? Vždyť to výslovně řekl No a proto tam má podporu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 @Ajaj Každopádně už na předchozí diskusi si člověk může udělat hrubý obrázek, jak se země “semkne”, až půjde do tuhého.Tohle si vystihl naprosto presne, bohuzel! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 (upraveno) Je mi až smutno, co tu ze sebe někteří dokážou vyblejt.... Byl jsem dlouhodobě v Rusku 2008, žil jsem v US 2001 ( a to jim tam zrovna pobořili ty baráky) A ROZHODNĚ vím, kterou zemi na žití (kdybych musel opustit ČR) bych si vybral... V US jako námezdní síla jsem se měl v porovnání s ČR jako prase v žitě. Nežil jsem tam na dluh a měl jsem se fakt skvěle. V Rusku střední třída v podstatě neexistuje ( pravda, ma zkušenost je jen Moskva a přilehlé okolí +-500km). Učitelka v té době plat 3500 na české, zaplatila nájem a neměla na jídlo. Tragedie kam se podíváš. Pořídit bumážku.... To je super veselá historka, kterou říkám všem co tvrdí, jak se tu žije zle a jak je jednání se státním aparátem těžké)... Takže za mě, není to jednoduché rozdělení dobro/zlo , ale rozhodně vím, kam mě to táhne.... Edit: btw už v 2008 nás brali jako nepřítele... Upraveno 23. února 2022 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 Ad mAra_ - jasně, o tom není sporu. A teď si vem, že na Ukrajině je HDP na hlavu 3x menší než v Rusku. To, co je pro nás svrab a neštovice, je třeba pro obyvatele Donbasu vysněný ráj. Posuzovat Rusko, (východní) Ukrajinu, Bělorusko, Kazachstán... našima očima je obrovská chyba. To je jiná civilizace, jiná mentalita, úplně jiná historie. Stejné chyby se dopustili třeba Bush a Obama se svým "exportem demokracie". Výsledky vidíme. Odtud taky pramení věčné nepřátelství mezi levobřežní a pravobřežní Ukrajinou. Ta západní po značnou část své historie patřila do Polsko-Litevské Unie, pak částečně do Rakouska-Uherska, mentalitou jsou nám přece jen bližší. Východní Ukrajina, to je Rusko a byzantská tradice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 před 6 minutami, Foundryman napsal: Ad mAra_ - jasně, o tom není sporu. A teď si vem, že na Ukrajině je HDP na hlavu 3x menší než v Rusku. To, co je pro nás svrab a neštovice, je třeba pro obyvatele Donbasu vysněný ráj. Posuzovat Rusko, (východní) Ukrajinu, Bělorusko, Kazachstán... našima očima je obrovská chyba. To je jiná civilizace, jiná mentalita, úplně jiná historie. Stejné chyby se dopustili třeba Bush a Obama se svým "exportem demokracie". Výsledky vidíme. Odtud taky pramení věčné nepřátelství mezi levobřežní a pravobřežní Ukrajinou. Ta západní po značnou část své historie patřila do Polsko-Litevské Unie, pak částečně do Rakouska-Uherska, mentalitou jsou nám přece jen bližší. Východní Ukrajina, to je Rusko a byzantská tradice. Historie je v tomto případě asi jasná, ale každá země si má své vnitřní problémy s menšinama a většinama řešit sama a je na vládě, a't už byla zvolena více či méně demokraticky, aby společnost spíše sjednocovala, než rozdělovala, protože pak se jí to ošklivě vymstí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 @Foundryman na to blití tady jsem nemyslel tebe. Vím, že máme občas rozdílné názory, ale dokážeme se domluvit... A diskutovat, čehož si moc vážím. Já měl na mysli spíš kokota (jsme v žumpě, to se smí, viď) @obrbobr (spojovat invazi s očkováním?!? Wtf to blbeckum došla témata?) ... A možná i trošku cegyho... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 Je mi blivno z toho, jak nekdo kdo zije v demokracii a vyuziva jejich vyhod, zaroven dokaze plivat na potreby a situace, ktere jsou nutne pro jeji udrzeni (reakce na jine vlakno, ale patri to sem). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 23. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2022 Maro, ja jsem byl za komančů z ameriky posranej, jako 90% mých vrstevníku. Ve státech jsem byl jednou, ano starej nesplněnej sen vidět Jágra v akci. Ale že bych si jako ŕekl, jó tam chci žít? To je můj sen? ani omylem, ten kdo nesedí v hospodě od rána do večera se tady u nás má velmi dobře. Když jsem tam tehdy byl tak jsem byl nachrchlanej a hledal jsem lékárnu, lékárný jako u nàs kauflandy na každým rohu pro tu masu lidí bez zdravotního pojištění ….. Hele já si moc vážím toho kde žiju, jen si nevážím toho jak nám někdo diktuje kolik uprchlíků musíme přijmout, taky si nevážím toho že platíme vodu francouzům nebo španělům, jen proto, že se pár lidí napakovalo. Taky si nevážím toho, že naši levnou elektřinu prodáme levně do německa abychom ji mohli draze zpět kupovat. Já jen prostě kurva žádnou válku nechci !!!! A to že se v rusku žije jak se žije je věc kterou nezměníme. Otázkou je kdo je štastnější, rus co si obdělává sve malé políčko a žije z toho co si vypěstuje a uloví nebo amík bez práce v krabici pod mostem a že jich tam bylo. Jinak bych to chtěl uzavřít v míru a říct jedno, všude na světě jsou lidi dobří a lidi svině. Žažil jsem to všude kde jsem byl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se