Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Před hodinou, Frantik napsal:

Tady slovenska armada v praxi https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/slovensko-stihaci-letectvo-gripen-f-16-mig-29.A220211_141022_vojenstvi_alv a my na tim nebudeme o moc lépe 🙂 

Zacina mi bejt na blití z pristupu nas, jako Evropy, USA a dalsich. Hlavne tedy z politické reprezentace, armády, apod. Kazdej si dnes dá vlajecku na FCB, mraky kecu o "neprijatelne agresi", vcera se na zpravy nedalo ani dívat ty vole, dokonce psycholog tam hodnotil stav Putina..................................a vsechno je to jedno velký hovno. Za par dni je po ukrajině a my se budeme zase dojímat "ž suí ukrajina" a pojedem dál

Já si myslím, že kdyby došlo /a snad nedojde/ k napadení Slovenského vzdušného prostoru, bude tak nějak jedno že nemá cvičný a ostrý let a prostě do toho sedne a bude dělat co umí z předchozích školení i bez ostrého vzletu předchozího. Rsp. každý bude dělat cokoliv co aspoň trosku ovládá i bez toho aby na to měl papír. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 minutami, Prochy68 napsal:

To nebudu komentovat, to az v akci 🙂

Vypadá to, že bych mohl jet s Vámi. Mám hodně z Vámi výše zmiňovaných (ne)předpokladů.

Navíc mám hodiny a dny kdy rád mlčím a jsem pohroužen do sebe.

Také si chci kupovat kuši. To by se mohlo počítat?

Odkaz ke komentáři

před 25 minutami, geometr napsal:

No pánové, mám obavu, že v nejbližších dnech spatříme naprostou a dlouhodobou neschopnost přebujelého evropského politického aparátu na plný pecky. Aparátu, kterej žije dlouhodobě zcela mimo jakoukoliv realitu. Anebo hájení jen svých parciálních zájmů členských zemí (zejména některých)?. A bohužel, tady už opravdu nejde o ta papírová brčka, jak tu někdo psal. Já nemužu uvěřit tomu, že je z toho politická (a možná i vojenská?) reprezentace Evropy takhle překvapená a tak strašně nepřipravená. To se jeví jako nějaká dlouhodobá rezignace na zpravodajskou činnost nebo ignorace výsledků zpravodajské činnosti. A naprostá nepřipravenost na jakoukoliv podobnou situaci. Mně se chce plakat a z tohohle mam opravdu strach.

Včera jsem si to nějak nechtěl uplně připustit, ale tohle je až mrazivě podobný stav letum 1938 / 1939. Co se dělo zhruba šest let před tím víme, co následovalo šest let a následně dalších více než čtyřicet po tom také. Začínáme bejt jako společnost špatný nejen v matematice, ale i v dějepise.

Ale za tohle si můžeme sami. Celou dobu se tvarime, jak se nám sahá na naše práva a svobody, kdykoliv se otevře téma federalizace, společně zahraniční a měnové politiky nebo evropské armády, brecime, jak chceme být suverénní. No a tady to máme... když nenecháme EU žádný prostor, no tak pak řeší brcka, nic víc jsme ji nedovolili. No a teď zjistíme, že nemáme žádnou koordinovanou armádu, že se spoléháme na NATO a že každé zásadní rozhodnutí nám zahajzluje Maďar, Polák nebo Němec... Mít kontrolní mechanismy je zásadní a důležité, mít systém, který zabrání diktátu většiny taky. Ale v určitý moment je důležité, aby EK měla možnost prasknout do stolu a vyhlásit (a byť třeba na omezenou dobu) to, po čem tady většina teď volá. Prostě na 90 dní a vyřadit že SWIFTu a pak o tom klidně jednejme a hledejme konsensus. Mít možnost poslat evropskou armádu k hranicím a dát jasné najevo, že to buď ukončí, nebo se bude něco dit. Poslat Ukrajině veškerou možnou techniku a není třeba, aby tam byl jediný náš voják, je třeba mít ale nějaké v pohotovosti poblíž (což se dělá blbě, když jsme předtím zahajzlovali každý pokus o jejich vytvoření)

Žijeme ve světě, kdy několik zemí má dostatečný arzenál na to, aby zničily celou planetu. Tento koncept se nazývá MAD a je jakousi zárukou, že na červené tlačítko nikdo nakonec nesáhne, bát se tedy, že vstup vojsk by vyeskaloval ve světový konflikt je myslím zatím více než předčasné, čím více mu ale dovolíme, tím více se to stává pravděpodobné. Ten clovek je psychopat, to ale neznamena, ze neni chladne racionální, naopak, proto je treba zasahnout ho tam, kde to nejvic boli a to nikdy nebudou lidi.

Odkaz ke komentáři

před 28 minutami, Ajaj napsal:

Ale abych to odlehčil, opět, tak to vypadá, že do Užgorodu pojedeme 3. Vzhledem k historii každého profilu to vidím na - Kuncák bude střílet (sory ja mám modrou), sám budu navigovat (Kuncák je prej marnej s mapou) a Lennon nám k tomu všemu bude zpívat

Ted jsi mě urazil :-))). Předpokládám, že mapu budu mít já, vzdělání bych na to měl. Jinak, asi to ode mě zní velkohubě, ale mám strach, což je myslím normální, ale mám i určité povinnosti vůči rodině ( tři holky a máma ) a tak jsem jedinej, kdo by v případě ohrožení, měl jít a něco udělat. Každej si může říct, že jsem vůl a asi jsem, ale mám to takhle nastavený od našich ve výchově. Snad toho nebude potřeba.

Odkaz ke komentáři

Ja vubec nechapu tu drzost nejakych lidi, ze obhajuji RU. Taly nechapu, ze maji potrebu kritizovat, ze tu projede konvoj US armady, vzdyt to jsou kurva vojaci Nato. Ja tedy neverim, ze by Rusko zautocilo na jakykoliv clensky stat, ale budou skodit co to pujde..  a nezautoci, protoze na to nemaji vojensky ne ze by nechteli.. ta ukrajina se zatim brani mnohem efektivneji nez bych cekal. 

Jo a btw vcera v 8 pred ambasadou, predtim na Vaclavskem namesti odhadem 30tis lidi. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

před 24 minutami, Maro napsal:

Ale za tohle si můžeme sami. Celou dobu se tvarime, jak se nám sahá na naše práva a svobody, kdykoliv se otevře téma federalizace, společně zahraniční a měnové politiky nebo evropské armády, brecime, jak chceme být suverénní. No a tady to máme... když nenecháme EU žádný prostor, no tak pak řeší brcka, nic víc jsme ji nedovolili. No a teď zjistíme, že nemáme žádnou koordinovanou armádu, že se spoléháme na NATO a že každé zásadní rozhodnutí nám zahajzluje Maďar, Polák nebo Němec... Mít kontrolní mechanismy je zásadní a důležité, mít systém, který zabrání diktátu většiny taky. Ale v určitý moment je důležité, aby EK měla možnost prasknout do stolu a vyhlásit (a byť třeba na omezenou dobu) to, po čem tady většina teď volá. Prostě na 90 dní a vyřadit že SWIFTu a pak o tom klidně jednejme a hledejme konsensus. Mít možnost poslat evropskou armádu k hranicím a dát jasné najevo, že to buď ukončí, nebo se bude něco dit. Poslat Ukrajině veškerou možnou techniku a není třeba, aby tam byl jediný náš voják, je třeba mít ale nějaké v pohotovosti poblíž (což se dělá blbě, když jsme předtím zahajzlovali každý pokus o jejich vytvoření)

Žijeme ve světě, kdy několik zemí má dostatečný arzenál na to, aby zničily celou planetu. Tento koncept se nazývá MAD a je jakousi zárukou, že na červené tlačítko nikdo nakonec nesáhne, bát se tedy, že vstup vojsk by vyeskaloval ve světový konflikt je myslím zatím více než předčasné, čím více mu ale dovolíme, tím více se to stává pravděpodobné. Ten clovek je psychopat, to ale neznamena, ze neni chladne racionální, naopak, proto je treba zasahnout ho tam, kde to nejvic boli a to nikdy nebudou lidi.

Přesně. Náš přizdisráčismus nás dostal tam, kde jsme. A Ukrajinský kluky do mlejnku na maso. 

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, nickolas napsal:

Tak mají válku přímo za prdelí, nic jiného jim nezbývá.

My přece ale taky. Jakmile je rusák v Užgorodu, je na našich hranicích. Nikdo přece nemůže bejt naivní a myslet si, ze kunda děla rozdíl mezi SR a ČR 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...