Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Foundry tady měl řadu odpůrců v různých tématech od ekonomiky až po politiku, byl ale ve svých názorech konzistentní a diskuze zvládal vést slušně a bez osobních útoků (alespoň jsem žádné nezaznamenal - taky ale nečtu všechno). Mám pocit, že někteří jeho názoroví oponenti na něj spíš už po mnoha střetech získali alergii a četli mezi řádky jeho příspěvků i něco, co tam nebylo.

Mně osobně i několikrát nezištně pomohl praktickou radou (dobrou). Jeho terminace mě na rozdíl od většiny mrzí. Nic s tím nenadělám - jen jsem chtěl, aby to tu po těch radostných reakcích zaznělo.

-

Z jiného soudku: má naše vláda možnost něco dělat proti ruskému kapitálu a osobnímu majetku "Rusů ze seznamu" u nás? Zkrátka podobnou akci jakou dělají v Británii? 

Doufám, že k tomu odstřižení SWIFT dojde a jsem snad připravený nést ekonomické následky. Pořád mi to přijde jako menší zlo než ustupování a budoucí přímý střet NATO s Ruskem.

Edit: Turecko - pozdě, ale přece:) Jestli se to teda potvrdí.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 minutami, martar napsal:

Foundry tady měl řadu odpůrců v různých tématech od ekonomiky až po politiku, byl ale ve svých názorech konzistentní a diskuze zvládal vést slušně a bez osobních útoků (alespoň jsem žádné nezaznamenal - taky ale nečtu všechno). Mám pocit, že někteří jeho názoroví oponenti na něj spíš už po mnoha střetech získali alergii a četli mezi řádky jeho příspěvků i něco, co tam nebylo.

Mně osobně i několikrát nezištně pomohl praktickou radou (dobrou). Jeho terminace mě na rozdíl od většiny mrzí. Nic s tím nenadělám - jen jsem chtěl, aby to tu po těch radostných reakcích zaznělo.

-

Z jiného soudku: má naše vláda možnost něco dělat proti ruskému kapitálu a osobnímu majetku "Rusů ze seznamu" u nás? Zkrátka podobnou akci jakou dělají v Británii? 

Doufám, že k tomu odstřižení SWIFT dojde a jsem snad připravený nést ekonomické následky. Pořád mi to přijde jako menší zlo než ustupování a budoucí přímý střet NATO s Ruskem.

Evidentně jsi opravdu vše nečetl, jinak by tvá reakce byla asi jiná. Nicméně, já osobně slavim. A jsem rád, že to tu může zaznít. Mezi řádky jsem se u něj ani číst nesnažil.

Odkaz ke komentáři

Foundryman tady šířil úplné nesmysly, ten člověk měl ekonomické znalosti z pár stránek wikipedie atd... používal fauly a obecně to byl úplny trol. 

jo a jinak kamarád teď dával na twitter tohle...

Screenshot_20220226-151951_Twitter.thumb.jpg.4db5e3623051df71d6d7792cc805c2dd.jpg

Odkaz ke komentáři

před 21 minutami, martar napsal:

Kupodivu se aspoň něco děje, málo na můj vkus, ale pokud to bude jednotné ze všech států tak by Vladimír mohl pochopit že se má sebrat a mazat zpět. Btw. Němci jsou místo suverénního státu připosránkem EU? 

Jinak - 

Národní sportovní agentura nebude ruským sportovcům vydávat povolení ke vstupu do Česka.

Česko od půlnoci úplně uzavře vzdušný prostor aerolinkám z Ruska. 

Vláda rozhodla o zastavení udělování víz a dlouhodobých trvalých pobytů státním příslušníkům Ruské federace s výjimkou humanitárních důvodů.

Ministerstvo financí prověří ruské firmy nebo firmy s ruskými majiteli ve vztahu k čerpání veřejných prostředků z veřejných zdrojů v ČR. Urychlíme proces vystoupení ze dvou postsovětských bank – Mezinárodní banky hospodářské spolupráce a Mezinárodní investiční banky – a také vyzveme ostatní členy ze zemí EU, aby postupovali stejně.

* fakt by mě  zajímalo, když už se média věnují takovým věcem jako co k tomu řekne Ovečka (ten ruskej hokejista, ne mluvka starce na hradě), jak by rezonovalo kdyby se neposrali třeba  Britové a Amíci a zapečetili Abramovičovi dveře  na stadión Chelsea, byty v mrakodrapech v New Yorku, auta v garážích v Londýně, uzemnili mu letadla, zabavili jachtu a dali mu k razítku "persona non grata" taky lístek na vlak směr Moskva. A těm ostatním ze seznamu taky, včetně rodin a chův a golden kids. A proč?  Protože jsou součástí režimu který rozpoutal válku. My můžeme vyklidit Prahu a Vary. To by byl mazec, na tohle je potřeba  se ptát proč se to nestalo už včera.

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři

https://www.marinetraffic.com/cs/ais/home/centerx:29.0/centery:41.1/zoom:11

Borci, mrkněte na AIS. Já nikdy tolik lodí na rejdě před Bosporem neviděl. Ten modrej provoz, to jsou malý čučky. Když si rozkliknete velkou loď, uvidíte, že řada z nich nejela přímo. IMHO si Turci tak trochu ten svůj průplav čistí. Co kdyby ....

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, Bert napsal:

@eskimak Nekrm blba. Jinak Tě budu vláčet pod kýlem bez ohledu na to, že Slovensko je suchozemský stát.

Got it. 👍

Sounds fair. A ospravedlnujem sa. Ja som niekedy horuca hlava a volne pobehujuci blb je pre mna cervene sukno. A este som si (prave kvoli teme ukrajina) otvoril dobru whisky, tazko sa mi nereagovalo na take ... reci.

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, African napsal:

Turci překvapili 👍 a Němci mimochodem taky 👎

Pozor, Turci ještě nepřekvapili. Určitě Bospor (26.02.2022 v 15:02 UTC) není ještě uzavřen, ani připraven na uzávěru vojenským lodím. Viz situace AIS kterou jsem postoval. Do toho, kdyby někdo vlítl, tak to dá levou zadní.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Prochy68 napsal:
před 2 hodinami, John_Lenon napsal:
Sorry jako, ale tohle byl exemplární příklad latentního rusofila. Sice to otevřeně nepřizná, ale neustále okopává kotníky.

Ja uz s nim "bojoval" ohledne vylouceni Ruska z tentru na Dukovany.

Ja uz s nim bojoval...

Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, Bert napsal:

Pozor, Turci ještě nepřekvapili. Určitě Bospor (26.02.2022 v 15:02 UTC) není ještě uzavřen, ani připraven na uzávěru vojenským lodím. Viz situace AIS kterou jsem postoval. Do toho, kdyby někdo vlítl, tak to dá levou zadní.

Aha, já myslel že je upečeno, tak budeme doufat....

Odkaz ke komentáři

No já čekám, že by Fed mohl zablokovat devízové rezervy Ruské centrální banky... to je moment kdy zkolabuje rubl, bude probihat znarodneni uspor lidi aby mohli intervenovat a je to inflace ve stovkach % přes noc... asi je čas. 

Odkaz ke komentáři

To pak můžou tak zkoušet prodávat zlaté cihly Číně za juany a to si moc nepomůžou... 

EDIT: to jen tak mimochodem ke slabému západu.

Jinak tu @African psal o EU, máš na to prostě strašně zjednodušený pohled, co to přineslo? No tak třeba bohatství a to prostě nejsou jen prachy na účtě to je zdravotnictví, bezpečnost atd... vystoupení z EU by pro nás byla katastrofa. Nakonec bychom se dostali do stavu, že bychom se museli řídit všemi pravidly EU jen se k nim nemohli vyjadřovat a dost bychom zchudli... 

Upraveno uživatelem vojta1
Odkaz ke komentáři

Něco mi možná uniká, ale ruská armáda, to je přece síla jako blázen oproti Ukrajinské. Nebo ne? 

Jen mám poslední léta pocit, že velkohubá prezentace je tak vše, opravdový aresenál není. Co se týká letectva a ovládnutí vzdušného prostoru (se nekoná) tak rus pár modernějších SUček, a jinak zastaralé kraksny, jako sorry, ale SU-25? I my je vyřadili před více jak dvaceti lety. Teda doufám že to je jak to vypadá, tedy že rudá armáda není zdaleka tak silná jak by se mohlo zdát. 

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, Tom4 napsal:

Něco mi možná uniká, ale ruská armáda, to je přece síla jako blázen oproti Ukrajinské. Nebo ne? 

Jen mám poslední léta pocit, že velkohubá prezentace je tak vše, opravdový aresenál není. Co se týká letectva a ovládnutí vzdušného prostoru (se nekoná) tak rus pár modernějších SUček, a jinak zastaralé kraksny, jako sorry, ale SU-25? I my je vyřadili před více jak dvaceti lety. Teda doufám že to je jak to vypadá, tedy že rudá armáda není zdaleka tak silná jak by se mohlo zdát. 

Jo dloihodobě to jde dolů, mají silné ty pozemní části a kybernetickou část a rozvědku. Ale třeba nemají jedinou letadlovou loď která by mohla konkurovat US, to stejné letectvo atd.. do toho ta Ukrajina se fakt strašně urputně brání a Rusko zatím nebombarduje a nepoužívá zbraně hromadného ničení a to se v městě bojuje fakt blbě. Mají brutální ztráty dle všeho...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...