kuncák7 Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 Furt si myslím, že se tu probírá varianta - menší zlo. Chápu, že vadí STB minulost ( i mě a hodně ), ale že nevadí KSČ minulost, to ne. Vadí mi a hodně. No, holt si počkám další 4 roky a budu doufat, že už si mezi tímhle nebudu muset vybrat to menší zlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 před 6 minutami, geometr napsal: Tak to se politologove v 90 sekli o parník (spíš tak o deset titaniků) nebo neodhadli tu degradaci voličstva Počkáš si? No, já už jsem se smířil s tím, že to nezažiju (a to jsem životní optimista), u dětí si nejsem jist, ale to už bude jejich boj. Já jsem nějak doufal nebo i čekal, že třeba těch třicet let po revoluci už by mohl být zformovaný stabilnější demokratický model, třeba tří, čtyř velkých stran, klidně přímá volba prezidenta. Nějaká vyspělejší (těma třiceti lety trochu poučená) voličská základna. Ale ne, zatím ne. Politici, než by ty strany formovali, tak si radši pomalu každej kašpar založí stranu novou. A lidi? Maj bohužel strašně krátkou paměť. Mnohem kratší, než je doba potřebná k vytvoření nějakého stabilnějšího modelu. Kolikrát se to už opakovalo... A po kolika letech se teprve nedostali komáři ve volbách do parlamentu... A prezidentské volby? Ty dojížděj na to, že řekněme v celé té politické základně totálně vychcípali autority, ze kterých by mohli vzejít kandidáti. Autority, o kterých má voličstvo povědomí celá volební období, ne že se udělá pulroční šaráda v médiích s pár neznámými kašpárky. To ale samozřejmě neznamená rezignovat a na všechno se vysr.... Naivně si věřím, že se toho dožiju ( komunistů mimo parlament jsem se taky dožil, ač jsem už nevěřil ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 Já bych rád nešel k volbám ve druhém kole, protože by tam skončili Pavel a Nerudová, to už bych si užil v klidu u televize. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 před 4 minutami, Gustaf napsal: Stejně bych byl více v klidu, kdyby tam už Bureš nebyl.... Tak to by bylo idealni samozrejme, ale myslim, ze prvni kolo proleze a ve druhem to hodně rozbalí, takze bude potreba kazdej hlas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 před 3 minutami, kuncák7 napsal: Furt si myslím, že se tu probírá varianta - menší zlo. Chápu, že vadí STB minulost ( i mě a hodně ), ale že nevadí KSČ minulost, to ne. Vadí mi a hodně. No, holt si počkám další 4 roky a budu doufat, že už si mezi tímhle nebudu muset vybrat to menší zlo. Ale jak nevadi. Samozrejme, ze vadi. Ale to má i Zdenek Sverak nebo Milon cepelka a presto na Cimrmany chodim. Holt se tenkrat namočilo hodne lidi. V STB byla Vlasta Chramostova a 17. listopadu pravidelne hraje JAR a dalsi STB Ota Klempir a tam to zase tolik nevadi, takze vsechno je relativni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 tak jedna vec je co clovek delal pred 30 lety (a tim neomlouvam StB, coz je jinej level nez „jen“ byt ve strane) a druha (podstatnejsi) co clovek udelal pro zemi v poslednich letech. A to u burese je pro me no-go Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 před 15 minutami, kuncák7 napsal: Furt si myslím, že se tu probírá varianta - menší zlo. také jsem to psal a nelíbí se mi to , je to v prdeli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 před 55 minutami, Bert napsal: @African Děkuji! Ale, no tak to není vůbec za co Mě politika nechává chladným, ale mít Bureše za prezidenta, to už by bylo opravdu trochu zu viel.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 tvl uz jen ten princip co v Cechach jede - z premiera na presidenta. Vzdyt to je uplne jety. To uz je horsi jen amerika, kde si chtej tocit kreslo v rodine (Kennedy, Bush, Clinton) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 Před hodinou, Frantik napsal: Ale jak nevadi. Samozrejme, ze vadi. Ale to má i Zdenek Sverak nebo Milon cepelka a presto na Cimrmany chodim. Holt se tenkrat namočilo hodne lidi. V STB byla Vlasta Chramostova a 17. listopadu pravidelne hraje JAR a dalsi STB Ota Klempir a tam to zase tolik nevadi, takze vsechno je relativni Před hodinou, Ajaj napsal: tak jedna vec je co clovek delal pred 30 lety (a tim neomlouvam StB, coz je jinej level nez „jen“ byt ve strane) a druha (podstatnejsi) co clovek udelal pro zemi v poslednich letech. A to u burese je pro me no-go Asi ano, oboje na dlouhou debatu. Zatím se shodneme, že Bureš NEEE. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 Me u Burese tedkonc bavi, jak jeho slovy jeho udajna nejvetsi vyhoda poslednich osm let byla ta, ze je ten obycejnej clovek a ne politik. A najednou se to otocilo a mame volit jeho, pac ma jedinej politicky zkusenosti a jednal v Bruselu. Bylo by to vtipny, kdyby nebylo smutny, kolik lidi mu to furt zere:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 před 3 minutami, Micey napsal: Me u Burese tedkonc bavi, jak jeho slovy jeho udajna nejvetsi vyhoda poslednich osm let byla ta, ze je ten obycejnej clovek a ne politik. A najednou se to otocilo a mame volit jeho, pac ma jedinej politicky zkusenosti a jednal v Bruselu. Bylo by to vtipny, kdyby nebylo smutny, kolik lidi mu to furt zere:) Mas tam chybu, spravne je v Brusele Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 chapeme se:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 Ale na energetiku je Babiš odborník. Lepší, než Kača s biomasou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 před 2 hodinami, Frantik napsal: Tak to by bylo idealni samozrejme, ale myslim, ze prvni kolo proleze a ve druhem to hodně rozbalí, takze bude potreba kazdej hlas Vidím to stejně. Proto půjdu dvakrát a poprvé to hodím tomu statisticky nejsilnějšímu proti AB. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
phweb Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 před 4 hodinami, kuncák7 napsal: Na druhou stranu- je lepší mít někoho, koho zvolí ta naše politická smetánka na základě handlu? Já ti úplně nevím. Za mě osobně není. Proto zvednu dvakrát zadek a hodím tam ten lístek ( a pak si budu drbat čelo, co jsem zvolil - první volba Zemana a nebo nadávat, co je většina lidí za jelita - druhá volba Zemana ). Politicka smetanka je nase reprezentace, nejsou to oni, ale my kteri je volime. A na zaklade toho handlu funguje zcela bezne cely stat. Proste nedava smysl mit prezidenta se silnym mandatem, ale minimalnimi pravomocemi. To je proste kockopes. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 před 44 minutami, phweb napsal: Politicka smetanka je nase reprezentace, nejsou to oni, ale my kteri je volime. A na zaklade toho handlu funguje zcela bezne cely stat. Proste nedava smysl mit prezidenta se silnym mandatem, ale minimalnimi pravomocemi. To je proste kockopes. Naštěstí nemusím souhlasit - většina nevolila tu slátaninu, co tam je, takže nemá a nebude mít mandát k tomu, aby nadále handlovala a dodávala svého favorita do prezidentských voleb. A ani mě celkem nezajímá, že takto funguje celý stát - což je mimochodem též špatně (vše je o konsensu, ale nikoli na úrovni toho, co je předváděno u nás a je jedno na jaké úrovni ). Kočkopes je max senát a možnost ho opakovaně přehlasovat parlamentem ( takže žádná pojistka demokracie se nekoná, ale je to tvz. trafika pro další politiky ). Takže jsem rozhodně rád za tuto možnost volby a rozhodně nebudu volat po zrušení přímé volby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
phweb Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 před 23 minutami, kuncák7 napsal: Naštěstí nemusím souhlasit - většina nevolila tu slátaninu, co tam je, takže nemá a nebude mít mandát k tomu, aby nadále handlovala a dodávala svého favorita do prezidentských voleb. A ani mě celkem nezajímá, že takto funguje celý stát - což je mimochodem též špatně (vše je o konsensu, ale nikoli na úrovni toho, co je předváděno u nás a je jedno na jaké úrovni ). Kočkopes je max senát a možnost ho opakovaně přehlasovat parlamentem ( takže žádná pojistka demokracie se nekoná, ale je to tvz. trafika pro další politiky ). Takže jsem rozhodně rád za tuto možnost volby a rozhodně nebudu volat po zrušení přímé volby. Reci o tom, ze soucasnou vladu nevolila vetsina, znaci nepochopeni volebniho systemu. At si kdo co chce, co chce vykrikuje, ale jsme nastesti celkem standardne fungujici demokracii. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 14. prosince 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 Striktně vzato výrok: současnou vládu nevolila většina, je naprosto správný. A to zcela bez ohledu na volební výsledek, protože ve volbách není volena vláda .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 také jsem to psal a nelíbí se mi to , je to v prdeli Pro vás jsou volby škoda. Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se