Návštěvník Chilliluk Odesláno 16. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2023 Je mi přes 40 a moji prarodiče z otcovy strany byli učitelé, takže nejsem zaujatý proti učitelům a na druhou stranu už je to nějaký ten pátek, co u nás v rodině byl učitel, spíš si to pamatuju jako kluk...ale přijde mi, že doba se strašně změnila. Já když chodil na základku, rodiče o mně nevěděli, šli jen na rodičák a nic víc se neřešilo, pokud jsem prospíval. Dneska mám malé děti, a to je furt něco, já mám snad pocit, že do té školy chodím víc já, než ty moje děti..a mám s tím větší starosti, než jsem je měl já jako kluk, co do té školy chodil. To je pořád s prominutím nějaká píčovi.., pořád pípá Edupage, pořád se něco děje. Já nejsem na nikoho straně, ale nedivím se, že někteří rodiče toho mají plné zuby a pak si to vylévají třeba na učitelích. Jak to, že dřív to šlo bez toho, aniž by rodič byl se školou v prakticky každodenním kontaktu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 16. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2023 Hele taky mam maly deti a edupage, ale proc tam teda porad chodis? Mne tam deti odejdou a pak prijdou, dozvim se znamky a kdyz je treba ucitelka nemocna, ale jinak..? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 16. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2023 To u nás se furt něco děje, jednou je den x a podruhý den y a vždycky mají být jinak oblečení nebo třeba nemít klasickou tašku, ale místo toho něco jinýho...pak taky známek je celkově asi tak 10x víc, než když já chodil do školy, takže to abych furt špehoval, kdy bude jaká písemka či test, což je skoro každý den, a musím nutit děti se to učit, nejdřív se to musím naučit sám ...a takhle prostě pořád dokola. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JDenver Odesláno 16. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2023 před 11 hodinami, hopa26 napsal: Ma pani uci, na prvnim stupni. Ve vsi vaznosti rikam, ze z jeji prace bych se zblaznil nebo by mne zavreli a nedal bych ji. Nesmite to kucí porovnavat podle svych skolnich dosazenych vysledku, vysledku svych deti, ktere pokud jsou vedeny maji pravdepodobne naslapnuto neceho dosahnout. Ne skutecne si nemuze dovolit ucit co ji napadne, je svazana ŠVP , pres ktery nejde vlak. ... atd. Děkuji za shrnutí. Nenapsal bych to lépe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 17. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2023 před 5 hodinami, Micey napsal: Hele taky mam maly deti a edupage, ale proc tam teda porad chodis? Mne tam deti odejdou a pak prijdou, dozvim se znamky a kdyz je treba ucitelka nemocna, ale jinak..? Ale ma recht. Ono je to fakt otravny cist chujoviny typu "zitra si deti maji donest do vytvarne vychovy nuzky". Pisou tem rodicum kdejakou chujovinu, v podstate prenasi povinnosti deti na rodice. Nekdy mam pocit ze jsem zakem v ty skole spis ja. A to mam na te zakladce decka 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 17. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2023 Sorry, ale jedinej rozdíl proti "starým dobrým časům" je, že si naši z mobilů a mamataxi zpohodlnělí milášci tyhle "blbenky" nemusejí opisovat do pomuchlané žákovské (kterou jsme i my s oblibou ztráceli, kvůli nespravedlivým známkám/poznámkám zapomínali a pod.), ale že učitel pověsí vzkaz na webovou stránku - a jestli si to z ní rodiče přečtou nebo na to pečou je stejně jako dřív jenom na nich. No a pokud někoho ze zdejších nedotknutelných nabobů obtěžují "notifikace" v mobilu (nebo byste je chtěli propisovat na držkabůček/Twitter?), není problém si je přesměrovat/vypnout/odhlásit a chodit na rodičáky. Akorát bacha, kumulovaný report o průserech by rodičům fungujícím v režimu "bezstresové výchovy" mohl způsobit vážnou mozkovou příhodu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 17. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2023 Mě ty školské systémy a aplikace lezou na nervy. V práci pracuji nejméně s pěti různými software a ještě abych kvůli školy studoval nějakou apku, kterou dělal nějaký brigádník. Nemluvě o tom, že každá škola má jinou (základní - střední, na VŠ ještě nejsme) krát dvě děti, které jde každé jinam a na to se jim můžu fakt vybodnou. Zlatá stará dobrá papírová žákovská. Já s těmi apkami odmítám pracovat a nechávám to plně na chudákovi ženě. Já to rezolutně odmítnul.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamilb Odesláno 17. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2023 (upraveno) Estébák bureš se vyblil na Národní třídě, a kus dál vivat Palestina. Upraveno 17. listopadu 2023 uživatelem kamilb Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 17. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2023 před 52 minutami, Radek124 napsal: Sorry, ale jedinej rozdíl proti "starým dobrým časům" je, že si naši z mobilů a mamataxi zpohodlnělí milášci tyhle "blbenky" nemusejí opisovat do pomuchlané žákovské (kterou jsme i my s oblibou ztráceli, kvůli nespravedlivým známkám/poznámkám zapomínali a pod.), ale že učitel pověsí vzkaz na webovou stránku - a jestli si to z ní rodiče přečtou nebo na to pečou je stejně jako dřív jenom na nich. No a pokud někoho ze zdejších nedotknutelných nabobů obtěžují "notifikace" v mobilu (nebo byste je chtěli propisovat na držkabůček/Twitter?), není problém si je přesměrovat/vypnout/odhlásit a chodit na rodičáky. Akorát bacha, kumulovaný report o průserech by rodičům fungujícím v režimu "bezstresové výchovy" mohl způsobit vážnou mozkovou příhodu... Ale kdepak, nejde o nahlednuti na webovou stranku, kam mohu, nebo nemusim. Posilaji maily Aplikaci Skola online, kde mam pod kontrolou vsechny 3 ogary, kde vidim jejich rozvrh, uspechy i prusery, vitam a tak jak byl clovek drive zvyklej kontrolovat zakovskou, zkontroluje si apku. Proti tomu absolutne nic nemam. Naopak. Spis mi vadi neustale emaily ohledne veci, ktere by mely byt zcela na bedrech tech deti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 17. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2023 Atom- prenasi a informuje o tom, protoze pulka deti tu informaci o nuzkach na vytvarku doma proste nepreda. Potom o hodine nemuze pracovat a rusi ostatni. Jak neni predana informace psanou formou, garantuji Ti, ze se z 28 deti najde 5 ktere to doma nereknou. A z tech 5 jsou schopni 2 rodice volat reditelce, primo bez kintaktovani tridniho ucitele, ze informaci o nuzkach nemeli. Reditel tedy "naridi" ucitelce "aby se to psalo " Dulezite je totiz v dnesni dobe komunikace rodice skola, na to se dba a je to velka moda, rodice jsou daleko vetsimi partnery , deti jsou "osobnosti" nesmi se v nich potlacovat jejich "jajstvi" Pres to vsechno ma manzelka svou praci rada, nicmene jako jeden z poslednich clanku retezu skutecne neni v pozici, aby delala revoluci. Mega ji lamu, aby az tu bude mit dalsi dve kolegyne z jinych skol se mnou pohovorili bez obalu na mikrofon o falesnych predstavach a dojmech jak bysme neco delali lip nez ony a proc to teda nedelaji spravne. Kdybych Vam treba nadnesl, jaky tancovani je kolem jasne veci, kdy jde decko do skoly s opratema u nosu a neni mu dobre, zatimco mama ktery volate rika, ze to rano doopravdy nebylo tak hrozny a ze mu dala kapesnik, a ze teplota 37,3 je jen lehce zvysena (a je neuvritelne dotcena a poklada dotazy " A vy jste snad doktor, pani ucitelko? ) , asi pochopite, ze je to prece jen vcelku nesnadna situace. A ne mame nesmite rict co si myslite, to skutecne nejde. Pokud si na sebe postvete rodice neuctou , nedostatecnou servilitou resite mnoho soubeznych marginalnich kundovin, ktere by se jinak mlcky prechazeli. Rikam, fakt to vnimate jinak, kdyz mate denne pred sebou situace, kdy jen mlcky obdivujete schopnost vstrebavat mnoho situaci, kdy Vy osobne byste uz pravdepodobne diky neschopnosti potlacit vec vyresit "po lidsku" byli v televizi predstavovani z ust Borhyovic Lucky jako ten, ktery zdela zasadne selhal. Ty vado, já sem tak strašně rád, že nejsem učitel! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 17. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2023 To říkám celej život - učitel není povolání, je to buď poslání nebo diagnóza. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 18. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2023 V 16. 11. 2023 v 14:41, dykmore napsal: Můžu poprosit o zdroj? Pod to, že současní maturanti nemají bez mobilu znalosti, jako měli před třiceti lety vyučenci se v klidu podepíši i bez zdroje. Zeměpis, dějepis, fyzika, chemie a alespoň trochu pokročilé znalosti z těchto oborů, je ve velice vysoké percentuelní části úspěšně míjejí A například tělesná výchova a ruční práce je míjejí zcela zásadně. Kotrmelec vpřed, vzad samozřejmě vůbec, skok přes Švédskou bednu, nebo šplh na laně by jim mohl způsobit velice vážnou fyzickou újmu. Z doby ranního venčení psa (07: 30 hod) před školou u nás v Karlíně, mám odposlechnuto mnoho velice komických příběhů, otázek a odpovědí z řad mládežníků na druhém stupni. Některé jejich otázky a odpovědí jsou spíše z kategorie sci-fi a nejsou ani trochu úsměvné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 18. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2023 Bych to neviděl tak černě.S tím obecným pohybech to asi bude pravda, na druhou stranu já byl taky na tělocvik poleno a z přeskoku kozy mám dodnes noční můru. A to jsem tehdy dělal judo a před tím 8 let hokej, ale prostě mě nebavila základní gymnastika a běh. Za to teď gymnastický cviky používám při tréninku.Hodně mladých teď dělá spíš úzce specializovaný sporty - ve fitku vidím dost pokusu o kulturistiku nebo powerlifting, případně různý bojový sporty. Ale dost jich asi dělá hovno, to je fakt.Co se obecných znalosti týče, asi bych to úplně neprovnával s tím co bylo potřeba pár dekád zpět. Na jednu stranu je dobrý mít všeobecnej přehled a je fakt že spousta mladých je přestimulovamých levným dopaminem (z tiktoku, Instagram a pod), na druhou stranu ale mužem říct že starší generace (klidně 30+) se zas nechytá na jejich schopnost zvládat nový technologie a vyhledávat informace a dost často se tak nechají oškubat v bankovním podvodu nebo skočí na dezinformace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vzduch Odesláno 18. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2023 On je celý život o lidech. Všude jsou ti lepší a ti horší. Všude se vyrábějí "zmetky" ať je to průmysl, zdravotnictví, služby, státní správa,... Když koupíte vadnou věc, tak ji reklamujete a svět se nezboří, když chirurg zprasí operaci, soudce odsoudí nevinného, kantor si zasedne na žáka, ...už jsou dopady zásadnější. No a co jsem tím vlastně chtěl sdělit? Že kantorům vůbec nezávidím. Jak již bylo napsáno, není to jen povolání, je to poslání a ne každý je toho schopen a my rodiče jim v tom mnohdy nepomáháme, ba co, spíše škodíme a velkou měrou se tak podílíme na "zmetkovitosti" při vzdělávání, výchově našich dětí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 18. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2023 Jinak k té diagnóze Mamka učila dlouhé roky ve školce (prostě jí to bavilo a vidím to teď i na našich dětech = nej babička na světě). Ačkoli by mohla být v důchodu, tak ještě zůstává v pracovním procesu. Nyní je už pár let v dětském diagnostickém ústavu. Masakr ty historky, co občas vypráví, ale skončit nechce. Otec dělal mistra odborného výcviku na učilišti. No a ten odešel do důchodu předčasně, protože dle jeho slov "už neměl na ty debily nervy" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 18. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2023 před 56 minutami, long napsal: Pod to, že současní maturanti nemají bez mobilu znalosti, jako měli před třiceti lety vyučenci se v klidu podepíši i bez zdroje. ... Z doby ranního venčení psa (07: 30 hod) před školou u nás v Karlíně, mám odposlechnuto mnoho velice komických příběhů, otázek a odpovědí z řad mládežníků na druhém stupni. Některé jejich otázky a odpovědí jsou spíše z kategorie sci-fi a nejsou ani trochu úsměvné. Úplne rovnaký dojem mali naši predkovia z nás. Len kulisy sa zmenili, namiesto ťukania do mobilov bolo strašiakom pofajčievanie na lavičkách a hranie na gitare Ja mládeži verím. Potreby, spoločenské zručnosti aj koníčky sa menia, a že to nezodpovedá tomu, čo som zažil ja, je OK. Zasa trebárs nepoznám z mojej generácie nikoho, kto sa učil latinsky (duchovných nerátajúc), pritom v blízkom okolí mám dvoch tínedžerov, čo sú už teraz schopní čítať a porozumieť jednoduchšej latinčine. Dobrovoľne. A ktovie - možno sa raz zamestnajú ve šroubárně a prečítajú si toho Vergilia v originále Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 18. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2023 (upraveno) Ono je dobré si uvědomit že každá Gaussova křivka má dva konce. Sám mám třeba štěstí že na malý úvazek (a jak říkáme s kolegou "z čisté filantropie") učím vyšší ročníky na technické VŠ. Lidi které tam (po profiltrování žumpy v nižších ročnících) většinově potkávám bych si v rámci oboru rozhodně netroufnul generalizovat za "neperspektivní blbce, to za našich mladých časů nebejvalo". A i když do nich při výkladu s oblibou reju že z nich dnešní ekosystém dělá beznadějné "script kiddies", spoustu z nich si (podobně jako v případě velké části osazenstva Chronomagu) troufám předem řadit do kategorie "Self-made man" - a jeden cítí i určité zadostiučinění, když se pak s úspěšnými absolventy potkávám i v praxi a nestydí se za mě. Naproti tomu když slyším co mi synátor referuje o "materiálu" vegetujícím (protože studiem se to čekání na oběd nazvat nedá) na učňáku, je mi naprosto jasné o čem píše kolega @long a další, když lamentují že výuční list nebo maturita jsou jenom formalistické papíry a že po absolvování se nově přijatí musí stejně všecko teprve naučit (zrovna před týdnem jsem podobný "praxí nedotčený exemplář" potkal u svého automechanika, jehož trpělivost doteď obdivuju). Jenže tímhle procesem si v prvním/novém zaměstnání (čímž nemyslím brigádu s rozvážkou pizzy) procházejí i vysokoškoláci - rozdíl bývá jen v tom že po 3-5 letech studia už bývají dostatečně vycvičení aby jim to netrvalo tak dlouho - a ti lepší si to (za peníze) odkroutí už během práce na diplomce Upraveno 18. listopadu 2023 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chuckie2 Odesláno 18. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2023 On 11/16/2023 at 12:55 PM, skalis said: Srovnani s prodavackou kulha maximalne v tom, ze prodavacku za 5 let nahradi technologie, zatimco dobreho ucitele ne. A zatimco prvni je sluzba, druhe investice. Takze je na nas, ceho si chceme vazit vic. Mamka učí na střední. Vede teď nějaký studentský spolek, takže celkově má nějakých 58 hrubého.. upřímně na tu střední a na to, že je ve 3 doma mi to nepříjde špatné. Na Ostravu teda. Má celkem pohodu a čas cestovat s Tátou (prázdniny atd). A když jsem viděl některé kolegy, tak si nezaslouží ani 20. Jakože učí děcka office a konec stránky entrem atd... Ale samožrejme víc peněz do školství by bylo fajn. Jen ten systém je teď blbě. Fakt nejsem přítel tabulkových platů. Když budou mít nějakého experta ať má klidně ve 30 přes kilo. Jinak mamka je na průmce a soukromé firmy je dost podporují. Šikovní studenti mají stipko klidně 8k měsíčně, to mi příjde supr. ABB,Siemens atd.. a ty firmy si je vyberou už v 15, že jsou dobří a pomužou jim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dykmore Odesláno 18. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2023 (upraveno) Jasně, ale kolik má základ, po kolika letech praxe, bez spolku, bez odměn, bez příplatků? Ono taky dost záleží na řediteli/ředitelce, jak si nepadnete do noty, tak se pohodová práce a ve 3 doma může změnit na otročinu za základ. Ředitelé taky mají na učitele různé páky, nepřímou vyučovací povinnost apod. Teď si vezmi, že chceš nalákat do školství mladé lidi, těm nemůžeš slibovat, kolik si vydělají třeba po 20 letech. Upraveno 18. listopadu 2023 uživatelem dykmore Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 20. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2023 To je masakr. Moje žena dělá vedoucí sociálního úseku v domově pro seniory s demencí a alzhaimrem a má o 20k mín. Musí mít VS (má Masárnu), furt studuje nové metody a snaží se dělat maximum aby se i ti nemohoucí netrápily. Jenže na důchodce každý akorát sere, hezky rychle maminku, tatínka někam zavřít ať se nemusí rodina starat a hotové. Akorát, že až to tito srdcaři položí, tak to bude dobrá noční můra se takového stáří dožít. Stávkovat nikdy nepůjdou - poškodilo by to ty o které se starají, to si raději najde jinou práci což začíná pomalu řešit. Jo a statistiky jsou neůprosné - počet nemocných (Alz/dem) stoupá …. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se