African Odesláno 29. března Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března V 29. 3. 2025 v 17:28, zceyee napsal: Hehe, mě právě docela zajímá psychologie a tohle téma je strašně komplikované. Věděls třeba že heroin se běžně používá v medicíně (nebo používal?) a nevzniká na něm fyzická ani psychická závislost? O Extazi (MDMA) a PTST je toho take dost napsano. Prijde mi prave spatne to spolecensky odsoudit jakoze vsechno je spatne, pac to prave zavira dost cest ktere v dusledku mohou byt pro lidstvo velmi produktivní. Ale taky nechci nic obhajovat, znam lidi co se uchlastali a znam i lidi co se ufetovali. Ale beru je jednim metrem. Rozšířit Na heroinu že nevzniká psychická ani fyzická závislost? Chlapíku, mohl bych ti ukázat před léty kamaráda, který závislý ke mě jezdil dvakrát do roka se dávat dohromady, v kapse dvacet tripů a haldu sraček aby mohl vůbec fungovat, a upřímně nechtěl by jsi zažít jeho absťáky....tak se o to jenom nezajímej a začni kamarádit s lidmi závislími na héru... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 29. března Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března Kdysi jsem videl nejaky dokument o drogach, drogove zavislych na heroinu. Zaznelo v nem, ze zavislost na heroinu je jiz po prvni davce... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YPO Odesláno 29. března Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března Asi to tu nevyřešíte. Tohle téma řešej jiný experti a furt nejsou u konce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 29. března Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března @zceyee Nevím, kde čerpáš informace, ale možná by jsi měl začít od základů , než půjdeš hlouběji. Např. já být lékař, tak těsně po nehodě ti nic nedám, dokud se neví co jsi si před nehodou vzal. Bolest není život ohrožující, kombinace již kolující drogy/alkoholu v těle a případného analgetika ,které by ti bylo podáno by smrtelná být mohla. Jiná věc je plánovaná operace a recept který ti na míru namíchá anesteziolog. I k ostatnímu co píšeš, opravdu, pokus se jít od základů. Co se děje po požití (opas, alc), proč je potřeba zvyšovat dávkování, co to dělá s mozkem etc, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 29. března Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března V 29. 3. 2025 v 18:56, ATOM napsal: Kdysi jsem videl nejaky dokument o drogach, drogove zavislych na heroinu. Zaznelo v nem, ze zavislost na heroinu je jiz po prvni davce... Rozšířit Muze byt, nemusi byt. To je to co pisu. V 29. 3. 2025 v 18:51, African napsal: v kapse dvacet tripů a haldu sraček aby mohl vůbec fungovat Rozšířit LSD zpusobuje tachyphylaxis, ale je urcite mozne ze mel zasobu na nekolik let dopredu v kapse. https://en.wikipedia.org/wiki/Tachyphylaxis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 29. března Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března Tak já se raději zase odmlčím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 29. března Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března V 29. 3. 2025 v 19:00, zceyee napsal: Tak já se raději zase odmlčím. Rozšířit To by bylo škoda, každý pohled na věc je přínosem do diskuze a kdo je přístupný, zařadí i neověřené informace do skupiny potencionálně možných faktů. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roland Sands Odesláno 29. března Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března Něco k tématu: Dokumentární film Fentanyl – lék i zabiják režiséra Ivo Bystřičana podrobuje zkoumání látku fentanyl, která má dvě velmi rozdílné tváře. Na jedné straně je nepostradatelným lékem při léčbě pacientů s těžkou bolestí, na druhé straně jde o nebezpečnou drogu, která způsobuje devastující následky, včetně nárůstu počtu úmrtí v důsledku předávkování. Film se zaměřuje na fenomén fentanylu a nabízí divákům komplexní přehled o tom, jak tato látka ovlivňuje životy pacientů i lidí, kteří ji zneužívají jako drogu. https://www.ceskatelevize.cz/porady/16217730041-fentanyl-lek-i-zabijak/ 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 30. března Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března Zacina to pripominat vysilani ruske televize.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 30. března Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března V 29. 3. 2025 v 18:58, zceyee napsal: Muze byt, nemusi byt. To je to co pisu. LSD zpusobuje tachyphylaxis, ale je urcite mozne ze mel zasobu na nekolik let dopredu v kapse. https://en.wikipedia.org/wiki/Tachyphylaxis Rozšířit Škoda že už není borec mezi námi, bych ti domluvil pokec, když se o to tak zajímáš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 30. března Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března (upraveno) V 30. 3. 2025 v 11:18, African napsal: Škoda že už není borec mezi námi, bych ti domluvil pokec, když se o to tak zajímáš Rozšířit Zajimam, zavislosti me hodne zajimaji. Je to jedna z veci co mi uz nekolik let neda spat a mam furt potrebu hledat reseni. Nektere veci sem delal jen pro to abych se na nich stal zavisly (ne, drogy to nebyly), abych vedel co to vubec znamena byt zavisly. Chtel jsem prijit na zpusob jak zavislosti resit. Opravdu. Rad se o tom pobavim, na par veci sem i prisel (nevim jestli o nich nekdo uz nekde nepsal driv tedy). Zavislosti sou zlo, destruktivni zavislosti sou zlo. Mimochodem to tvy lezeni po kopcich je take zavislost, ale produktivní .. je to dobra zavislost. Je to fakt komplexní téma o které se zajímam nejakou dobu, dost intenzivne, hledam ruzne souvislosti, ruzna reseni. Mam kamarady co byli nekolikrat v lecebne, mam kamarada co je od 15ti na perniku, nema doma elektriku sviti si svickama co krade na hrbitove, rodice okradl o vsechno co meli. Ale mam ho rad, je to dobrej kluk v jadru. Nebudu se na nej koukat skrz prsty a hrat si na lepsiho protoze nefetuju, na to vam seru. A pokud na sebe budeme rvat sva presvedceni (ktere sou docela outdated, ten obor se docela posouva a furt se tam objevuji nove a nove veci, za poslednich par let sme (sme jako my lidstvo) toho zjistili dost), bude to k nicemu. A je mi lito jak dopadl tvuj kamarad. Jakmile na to prijdem, bude takovych min, co ty na to? Upraveno 30. března uživatelem zceyee Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 30. března Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března V 30. 3. 2025 v 11:18, African napsal: Rozšířit Furt na to čumim a nerozluštil jsem asi, ale čtu správně "I'am Vlasta Cordially Albert Hofmann 10.IV18"? / Albert Hofmann byl prvni chemik co udelal LSD a na sobe ho otestoval, to vim (knizku od nej jsem ale zatim necetl), to prvni je jmeno tveho kamarada? Nebo? Zkus to nejak prosim vic rozebrat pokud muzes, me to LSD a zavislosti nedava moc souvislost. LSD se nelze predavkovat (resp. max prokazana davka byla 500x200 mikrogramu (bezna davka je 200-250 mikrogramu nepletu-li se). A take na nem nevznika zavislost, clovek na to proste nema chut. Na co umřel, předávkoval se něčím? Víme kdyžtak čím? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 30. března Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března Tipuju “for Vlasta” a Vlasta je křestné jméno našeho Afriho V 30. 3. 2025 v 12:18, zceyee napsal: Furt na to čumim a nerozluštil jsem asi, ale čtu správně "I'am Vlasta Cordially Albert Hofmann 10.IV18"? / Albert Hofmann byl prvni chemik co udelal LSD a na sobe ho otestoval, to vim (knizku od nej jsem ale zatim necetl), to prvni je jmeno tveho kamarada? Nebo? Zkus to nejak prosim vic rozebrat pokud muzes, me to LSD a zavislosti nedava moc souvislost. LSD se nelze predavkovat (resp. max prokazana davka byla 500x200 mikrogramu (bezna davka je 200-250 mikrogramu nepletu-li se). A take na nem nevznika zavislost, clovek na to proste nema chut. Na co umřel, předávkoval se něčím? Víme kdyžtak čím? Rozšířit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 30. března Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března V 30. 3. 2025 v 12:18, zceyee napsal: Furt na to čumim a nerozluštil jsem asi, ale čtu správně "I'am Vlasta Cordially Albert Hofmann 10.IV18"? / Albert Hofmann byl prvni chemik co udelal LSD a na sobe ho otestoval, to vim (knizku od nej jsem ale zatim necetl), to prvni je jmeno tveho kamarada? Nebo? Zkus to nejak prosim vic rozebrat pokud muzes, me to LSD a zavislosti nedava moc souvislost. LSD se nelze predavkovat (resp. max prokazana davka byla 500x200 mikrogramu (bezna davka je 200-250 mikrogramu nepletu-li se). A take na nem nevznika zavislost, clovek na to proste nema chut. Na co umřel, předávkoval se něčím? Víme kdyžtak čím? Rozšířit Na fakultě jsem v Sadské absolvoval asi 10 sezení LSD v rámci porovnávání individuální a kolektivní intoxikace a když to skončilo byla to zajímavá zkušenost, ale nikdy jsem nepociťoval nutkání se k tomu nějak vrátit. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 30. března Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března (upraveno) LSD - 5 rokov intenzivneho uzivania. Pre tych co citaju len instagram, Syd Barrett, zakladajuci clen Pink Floyd. Upraveno 30. března uživatelem instant Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 30. března Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března V 30. 3. 2025 v 11:50, zceyee napsal: Zajimam, zavislosti me hodne zajimaji. Je to jedna z veci co mi uz nekolik let neda spat a mam furt potrebu hledat reseni. Nektere veci sem delal jen pro to abych se na nich stal zavisly (ne, drogy to nebyly), abych vedel co to vubec znamena byt zavisly. Chtel jsem prijit na zpusob jak zavislosti resit. Opravdu. Rad se o tom pobavim, na par veci sem i prisel (nevim jestli o nich nekdo uz nekde nepsal driv tedy). Zavislosti sou zlo, destruktivni zavislosti sou zlo. Mimochodem to tvy lezeni po kopcich je take zavislost, ale produktivní .. je to dobra zavislost. Je to fakt komplexní téma o které se zajímam nejakou dobu, dost intenzivne, hledam ruzne souvislosti, ruzna reseni. Mam kamarady co byli nekolikrat v lecebne, mam kamarada co je od 15ti na perniku, nema doma elektriku sviti si svickama co krade na hrbitove, rodice okradl o vsechno co meli. Ale mam ho rad, je to dobrej kluk v jadru. Nebudu se na nej koukat skrz prsty a hrat si na lepsiho protoze nefetuju, na to vam seru. A pokud na sebe budeme rvat sva presvedceni (ktere sou docela outdated, ten obor se docela posouva a furt se tam objevuji nove a nove veci, za poslednich par let sme (sme jako my lidstvo) toho zjistili dost), bude to k nicemu. A je mi lito jak dopadl tvuj kamarad. Jakmile na to prijdem, bude takovych min, co ty na to? Rozšířit To je na velmi dlouhé, zajímavé povídání... já trochu blbnul víc jak dvacet let zpátky, pár kamarádů do toho festově zahučelo a jediné co jsem si z toho vzal jak bojovat s kteroukoliv závislostí je hlavně na síle a zájmu závislého se z toho vyhrabat. Byli kluci, který měli prachy, samá léčebna, zajímavá byla i loď měsíc na moři bez přístupu k fetům, dělali to Poláci a stejně do toho kluci po návratu po chvíli spadli, a ba naopak když se někdo kousnul, nepotřeboval ani léčebnu a přestal. Zajímavé v té době, že nejtvrdší režim měli borci závislý na sázkách a automatech. Druhá věc a ta nejdůležitější co se týká drog je, a to aby lidé měli co nejtěžší možný přístup k těmto látkám, a to je v rukou vlády jak moc zvládne výrobu a distribuci regulovat a bojovat s ní. Jednoduchý vzorec, neseženu, nebudu užívat. Ohledně Alberta Hofmanna... kamarád ve Švýcarsku bydlel ve stejné vesnici kde užíval důchod i Albert a trochu se znali, tak jsem měl tu čest s ním a jeho pejskem strávit dvě hodiny, procházet se po lese a povídat si. Byl to neuvěřitelný zážitek, který ve mě zůstane po celý život. Ten člověk byl neuvěřitelně propojený s přírodou a tenkrát nepadlo jediné slovo o drogách nebo LSD, ale spíš jsme si povídali o krásách života jako takového, parádní to bylo a toho člověka jsem si úplně zamiloval Knížky jsem od něj nikdy nečetl, protože jsem je nechápal, možná bych se k nim měl vrátit a zkusit to znovu, třeba jsem už nějaký ten rozum pobral 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leviathann Odesláno středa v 14:13 Nahlásit Sdílet Odesláno středa v 14:13 @African jako hodně hustý! Nejdřív jsem si říkal, že to bude nějaký vtip, ale... Jinak, pořádáme v práci na fakultě pěkný kurzy o závislostech a budu s kolegama příští akademický rok otevírat i adiktologický kurz. Pokud by někdo z místních gentlemanů měl zájem (ale zase v klidu, nejde to pro davy), tak písněte SZ. Když už jsme u té edukace fanoušků. (jo a kurzy to nejsou pro prachy a za prachy, takže to není pochybná reklama, fakt... ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno pátek v 11:17 Nahlásit Sdílet Odesláno pátek v 11:17 Čína se s tím nepáře. Cla 34% na veškerý USA dovoz a zastavení dovozního povolení prvním společnostem. Mám takový pocit, že na tom nakonec bude nejhůře ten typický Američan, který ve Wallmartu a v Coscu nakupuje převáže čínské výrobky. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno pátek v 12:35 Nahlásit Sdílet Odesláno pátek v 12:35 To je jen prvni level.. az se nakonec vsichni v asii definitivne primknou k cine jako vietnam a dalsi a zpretrhaj vazny na usa (coz ted pujde lehce)... tak vznikne fakt silnej blok.. pak si a amerikou vytrou zadek.. maga.. make asia great again... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno pátek v 12:52 Nahlásit Sdílet Odesláno pátek v 12:52 Je to zajimavy, se mi nechce verit ze sou v ty administrative vsichni uplny debilove. Jasne, tak nejvetsim cilem asi je, aby se vyroba presunula vic do USA. Kdyz pominu to, ze vybudovat od nuly velkou novou fabriku je otazkou treba peti az deseti let.. kdo by jim tam jako mel pracovat, v kombinaci s tim vyhostovanim a zprisnenim imigrace? 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se