safi Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 před 31 minutami, odjinud napsal: Je to tak. Psychologii / psychiatrii navic nutno považovat ve sve esenci za pavědu neb vychazeji ze zcela mylnych paradigmat, treba jako, ze nase vědomí vychází z mozkové činnosti. To je jako chtit stavet barák v bažině, uz zaklady jsou prostě špatně. Neříkám, ze zkuseny empatický psycholog / terapeut nedokáže nekdy pomoct, ale ze ta esence te vedy je proste od základu mylna. Ad tzv. negativni stavy jako treba deprese, agrese atd. nejsou z principu negativní, tohle je další nepochopeni, prostě k životu patří, je ale potřeba umet zit život (na duševní úrovni), coz vetsina lidi neumi, takže každý diskomfort jim vadi a chtějí ho hned nejak resit, at uz u tzv. odbornika nebo ruzne svépomocí. Jinak pro kompletnost, psychologie se studuje tradičně na Filozofické fakultě, ne FHS, ale neodolal jsem to nevyuzít a napsat to výše. Cely problem je slozitejsi. Muzes mit ruzne priciny stavu - od genetiky (vyssi citlivost k podmetum), vlivy vychovy - dusevne a duchovne zvladat nepriznive situace te jako dite a dospivajiciho dost rodicu proste nenauci. Az po situace, za ktere si clovek muze sam zivotnim stylem (drogy, alkohol) i myslenkovymi vzorci - malo vdecnosti s spokojenosti s aktualnim stavem, vztahova inteligence, atd… S necim si pomuzes sam, pokud mas ale blbe rozdane karty - vice vyse popsanych pricin, tak pomoc asi potrebovas budes. A to se nebavime o traumatech z detstvi typu zneuziti, osahavani - ktere ma za sebou relativne vysoka cast obou pohlavi. 1
Micey Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 @odjinud Tobě nějakej psycholog či psychiatr přebral ženskou, ne? Dyk to je jak s očkovánim, klimatickou změnou nebo třeba chemtrails.. všichni (myslim všichni ti, kteří na daný téma vystudovali, přednášej o tom a celej život se tomu věnujou) jsou blázni, jen já sem letadlo!
lucid Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 před 1 hodinou, odjinud napsal: Psychologii / psychiatrii navic nutno považovat ve sve esenci za pavědu Sry, ale házet identicky obory "psychologie" a "psychiatrie" do jedné lajny - nemám pocit, že by venku bylo až takové vedro ... 4
odjinud Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 Před hodinou, Micey napsal: @odjinud Tobě nějakej psycholog či psychiatr přebral ženskou, ne? Dyk to je jak s očkovánim, klimatickou změnou nebo třeba chemtrails.. všichni (myslim všichni ti, kteří na daný téma vystudovali, přednášej o tom a celej život se tomu věnujou) jsou blázni, jen já sem letadlo! Ne, ja jsem chodil s psycholožkou. Měla jeste peďák, bylo to silná katolička a skončila nakonec na psychiatrii. To nevymyslis 4
odjinud Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 Lucide, v principu je to stejné, oba obory vychazeji ze stejných mylnych paradigmat. A to je to, o cem jsem psal, a proto jsem to i spojil do jedné vety. To, ze psychiatr je lekar a muze predepisovat farmaka, nepovazuji za zasadni rozdíl. Ale rad se v tom dovzdelam.
H-B Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 před 3 hodinami, odjinud napsal: Je to tak. Psychologii / psychiatrii navic nutno považovat ve sve esenci za pavědu neb vychazeji ze zcela mylnych paradigmat, treba jako, ze nase vědomí vychází z mozkové činnosti. To je jako chtit stavet barák v bažině, uz zaklady jsou prostě špatně. Neříkám, ze zkuseny empatický psycholog / terapeut nedokáže nekdy pomoct, ale ze ta esence te vedy je proste od základu mylna. Ad tzv. negativni stavy jako treba deprese, agrese atd. nejsou z principu negativní, tohle je další nepochopeni, prostě k životu patří, je ale potřeba umet zit život (na duševní úrovni), coz vetsina lidi neumi, takže každý diskomfort jim vadi a chtějí ho hned nejak resit, at uz u tzv. odbornika nebo ruzne svépomocí. Jinak pro kompletnost, psychologie se studuje tradičně na Filozofické fakultě, ne FHS, ale neodolal jsem to nevyuzít a napsat to výše. Tak to je dobrej blabol. Ty kraso 1
Prochy68 Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 Chudáci všichni psychiatři od 19. století, museli čekat až do dneška, aby jim odjinud řekl, že všechno je jinak. 2
Jarett Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 před 26 minutami, odjinud napsal: Ne, ja jsem chodil s psycholožkou. Měla jeste peďák, bylo to silná katolička a skončila nakonec na psychiatrii. To nevymyslis Tak v tom to bude, nevykompenzovaná frustrace Ale nevadí, na odečítání času to vliv nemá, takže v ostatním se shodneme 3
odjinud Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 A to jsem ještě nezacal rozebírat koncept, ze čas je jen iluzorní...
safi Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 @odjinud: Sorry, ale to, co píšeš o psychiatrech je hrozná pí... zkus to prosím říci nějakému rodiči, jehož dítě má schizofrenii nebo epilepsii a jedině díky odborné péči psychiatrů je to dítě schopno relativně normálního života. Běž jim prosím říci, že je léčí pseudo věda. Samozřejmě je problém, že dnes se dávají antidepresiva a další prášky na výkyvy nálad, které je schopna vyřešit terapeutická pomoc - ať už v rodině nebo odborná. A ano, je také chyba se snažit naše děti bránit před negativními prožitky. A ano, psychologie není exaktní věda. Není to jako mít zlomenou kost. Protože se hrozně obtížně určí, kde je příčina - zdali v myšlenkových vzorcích, nebo v chemii, které se navzájem ovlivňují. 1
instant Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 2 hours ago, odjinud said: Ne, ja jsem chodil s psycholožkou. Měla jeste peďák, bylo to silná katolička a skončila nakonec na psychiatrii. To nevymyslis takze baba co s tebou chodila, skoncila s PTSD v ustavnej starostlivosti.. fakt nikto tu z toho nie je v soku. lol iluzornost casu nie je len koncept. zamestnaj mileniala a zistis sam.. 3
safi Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 Jojo, včera si mi před 1 minutou, instant napsal: iluzornost casu nie je len koncept. zamestnaj mileniala a zistis sam.. Včera se mi na toto stěžoval majitel technologické firmy co roste 60% každý rok
zceyee Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 Že je psychologie pseudověda o tom snad nepochybují ani psychologové. To tak prostě je, nedá se nic změřit. Že by byla k ničemu .. to je ovšem věc druhá.
instant Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 (upraveno) @safija sa uz nestazujem - zaplatil som si chat gpt a oficialne vyhlasujem vitazstvo nad milenialmi Upraveno 20. srpna 2025 uživatelem instant 1
Kotlick Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 před 6 minutami, instant napsal: @safija sa uz nestazujem - zaplatil som si chat gpt a oficialne vyhlasujem vitazstvo nad milenialmi Nápodobně... zjistil jsem že umím promptovat líp než oni.... 1
Conrad Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 Kolega psychiatr říká, že se mění spektrum pacientů, zatím co do roku 89 převládaly klasické psychiatrické diagnózy včetně endogenní deprese, tak nyní výrazně vzrostl podíl psychasteniků, kteří si zbortí i při slabých nárazech na psychiku. Asi má pravdu.
Conrad Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 (upraveno) před 33 minutami, zceyee napsal: Že je psychologie pseudověda o tom snad nepochybují ani psychologové. To tak prostě je, nedá se nic změřit. Že by byla k ničemu .. to je ovšem věc druhá. Jsou dvě povolání s minimem zodpovědnosti a při tom slušně honorovaná - Psycholog a meteorolog. Upraveno 20. srpna 2025 uživatelem Conrad 1
Conrad Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 (upraveno) před 11 minutami, ragu napsal: Kolega Chocholoušek Na rozdíl od Tebe 2 atestovaný psychiatr s 30 lety praxe, a primář jedné krajské nemocnice Upraveno 20. srpna 2025 uživatelem Conrad
geometr Odesláno 20. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2025 před 11 minutami, Conrad napsal: Jsou dvě povolání s minimem zodpovědnosti a při tom slušně honorovaná - Psycholog a meteorolog. Chybí Ti tam politik. 1 2
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se