Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 31 minutami, odjinud napsal:

Je to tak. Psychologii / psychiatrii navic nutno považovat ve sve esenci za pavědu neb vychazeji ze zcela mylnych paradigmat, treba jako, ze nase vědomí vychází z mozkové činnosti. To je jako chtit stavet barák v bažině, uz zaklady jsou prostě špatně. Neříkám, ze zkuseny empatický psycholog / terapeut nedokáže nekdy pomoct, ale ze ta esence te vedy je proste od základu mylna.

Ad tzv. negativni stavy jako treba deprese, agrese atd. nejsou z principu negativní, tohle je další nepochopeni, prostě k životu patří, je ale potřeba umet zit život (na duševní úrovni), coz vetsina lidi neumi, takže každý diskomfort jim vadi a chtějí ho hned nejak resit, at uz u tzv. odbornika nebo ruzne svépomocí.

Jinak pro kompletnost, psychologie se studuje tradičně na Filozofické fakultě, ne FHS, ale neodolal jsem to nevyuzít a napsat to výše.

Cely problem je slozitejsi. Muzes mit ruzne priciny stavu - od genetiky (vyssi citlivost k podmetum), vlivy vychovy - dusevne a duchovne zvladat nepriznive situace te jako dite a dospivajiciho dost rodicu proste nenauci.  Az po situace, za ktere si clovek muze sam zivotnim stylem (drogy, alkohol) i myslenkovymi vzorci - malo vdecnosti s spokojenosti s aktualnim stavem, vztahova inteligence, atd…

S necim si pomuzes sam, pokud mas ale blbe rozdane karty - vice vyse popsanych pricin, tak pomoc asi potrebovas budes.

A to se nebavime o traumatech z detstvi typu zneuziti, osahavani - ktere ma za sebou relativne vysoka cast obou pohlavi.

• Dát hlas 1
  • Odpovědi 20,9tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

@odjinud Tobě nějakej psycholog či psychiatr přebral ženskou, ne? Dyk to je jak s očkovánim, klimatickou změnou nebo třeba chemtrails.. všichni (myslim všichni ti, kteří na daný téma vystudovali, přednášej o tom a celej život se tomu věnujou) jsou blázni, jen já sem letadlo! :)

Odesláno
před 1 hodinou, odjinud napsal:

Psychologii / psychiatrii navic nutno považovat ve sve esenci za pavědu

Sry, ale házet identicky obory "psychologie" a "psychiatrie" do jedné lajny - nemám pocit, že by venku bylo až takové vedro ...

• Dát hlas 4
Odesláno
Před hodinou, Micey napsal:

@odjinud Tobě nějakej psycholog či psychiatr přebral ženskou, ne? Dyk to je jak s očkovánim, klimatickou změnou nebo třeba chemtrails.. všichni (myslim všichni ti, kteří na daný téma vystudovali, přednášej o tom a celej život se tomu věnujou) jsou blázni, jen já sem letadlo! :)

Ne, ja jsem chodil s psycholožkou. 😉 Měla jeste peďák, bylo to silná katolička a skončila nakonec na psychiatrii. To nevymyslis 🙂

• Haha 4
Odesláno

Lucide, v principu je to stejné, oba obory vychazeji ze stejných mylnych paradigmat. A to je to, o cem jsem psal, a proto jsem to i spojil do jedné vety.

To, ze psychiatr je lekar a muze predepisovat farmaka, nepovazuji za zasadni rozdíl. Ale rad se v tom dovzdelam.

Odesláno
před 3 hodinami, odjinud napsal:

Je to tak. Psychologii / psychiatrii navic nutno považovat ve sve esenci za pavědu neb vychazeji ze zcela mylnych paradigmat, treba jako, ze nase vědomí vychází z mozkové činnosti. To je jako chtit stavet barák v bažině, uz zaklady jsou prostě špatně. Neříkám, ze zkuseny empatický psycholog / terapeut nedokáže nekdy pomoct, ale ze ta esence te vedy je proste od základu mylna.

Ad tzv. negativni stavy jako treba deprese, agrese atd. nejsou z principu negativní, tohle je další nepochopeni, prostě k životu patří, je ale potřeba umet zit život (na duševní úrovni), coz vetsina lidi neumi, takže každý diskomfort jim vadi a chtějí ho hned nejak resit, at uz u tzv. odbornika nebo ruzne svépomocí.

Jinak pro kompletnost, psychologie se studuje tradičně na Filozofické fakultě, ne FHS, ale neodolal jsem to nevyuzít a napsat to výše.

Tak to je dobrej blabol. Ty kraso

• Dát hlas 1
Odesláno

Chudáci všichni psychiatři od 19. století, museli čekat až do dneška, aby jim odjinud řekl, že všechno je jinak.

• Haha 2
Odesláno
před 26 minutami, odjinud napsal:

Ne, ja jsem chodil s psycholožkou. 😉 Měla jeste peďák, bylo to silná katolička a skončila nakonec na psychiatrii. To nevymyslis 🙂

Tak v tom to bude, nevykompenzovaná frustrace 🙈 

Ale nevadí, na odečítání času to vliv nemá, takže v ostatním se shodneme 🤣

• Haha 3
Odesláno

@odjinud: Sorry, ale to, co píšeš o psychiatrech je hrozná pí...  zkus to prosím říci nějakému rodiči, jehož dítě má schizofrenii nebo epilepsii a jedině díky odborné péči psychiatrů je to dítě schopno relativně normálního života.

Běž jim prosím říci, že je léčí pseudo věda. 

Samozřejmě je problém, že dnes se dávají antidepresiva a další prášky na výkyvy nálad, které je schopna vyřešit terapeutická pomoc - ať už v rodině nebo odborná. A ano, je také chyba se snažit naše děti bránit před negativními prožitky. 

A ano, psychologie není exaktní věda. Není to jako mít zlomenou kost. Protože se hrozně obtížně určí, kde je příčina - zdali v myšlenkových vzorcích, nebo v chemii, které se navzájem ovlivňují. 

• Like 1
Odesláno
2 hours ago, odjinud said:

takze baba co s tebou chodila, skoncila s PTSD v ustavnej starostlivosti.. fakt nikto tu z toho nie je v soku. lol

iluzornost casu nie je len koncept. zamestnaj mileniala a zistis sam..

• Haha 3
Odesláno

Jojo, včera si mi 

před 1 minutou, instant napsal:

iluzornost casu nie je len koncept. zamestnaj mileniala a zistis sam..

Včera se mi na toto stěžoval majitel technologické firmy co roste 60% každý rok 🙂 

Odesláno

Že je psychologie pseudověda o tom snad nepochybují ani psychologové. To tak prostě je, nedá se nic změřit. Že by byla k ničemu .. to je ovšem věc druhá.

Odesláno
před 6 minutami, instant napsal:

@safija sa uz nestazujem - zaplatil som si chat gpt a oficialne vyhlasujem vitazstvo nad milenialmi

Nápodobně... zjistil jsem že umím promptovat líp než oni....

• Haha 1
Odesláno
  • Kolega psychiatr říká, že se mění spektrum pacientů,  zatím co do roku 89 převládaly klasické psychiatrické diagnózy včetně endogenní deprese, tak nyní výrazně vzrostl podíl psychasteniků, kteří si zbortí i  při slabých nárazech na psychiku. Asi má pravdu.
Odesláno (upraveno)
před 33 minutami, zceyee napsal:

Že je psychologie pseudověda o tom snad nepochybují ani psychologové. To tak prostě je, nedá se nic změřit. Že by byla k ničemu .. to je ovšem věc druhá.

Jsou dvě  povolání  s minimem zodpovědnosti a při tom slušně honorovaná   - Psycholog a meteorolog.

Upraveno uživatelem Conrad
  • Like 1
Odesláno (upraveno)
před 11 minutami, ragu napsal:

Kolega Chocholoušek

Na rozdíl od Tebe 2 atestovaný psychiatr s 30 lety praxe, a primář jedné krajské nemocnice

Upraveno uživatelem Conrad

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...