Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)

Doporučené příspěvky

Jo, hrubá bude asi v pohodě, tam moc nemusím co vybírat. Další etapa mě trochu děsí, barva oken, jaké dveře, jaká podlaha - myslím dekor, sanita a atd. Už začínám řešit návrh kuchyně kvůli vodě a odpadům. 

Asi to nějaký čas sebere, vše promyslet, sladit, vybrat. Tak trošku uvažuji o architektovi. Uvidím, zda bude potřeba, to poznám u návrhu kuchyně a dalšího vybavení. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, P_P napsal:

Jo, hrubá bude asi v pohodě, tam moc nemusím co vybírat. Další etapa mě trochu děsí, barva oken, jaké dveře, jaká podlaha - myslím dekor, sanita a atd. Už začínám řešit návrh kuchyně kvůli vodě a odpadům. 

Asi to nějaký čas sebere, vše promyslet, sladit, vybrat. Tak trošku uvažuji o architektovi. Uvidím, zda bude potřeba, to poznám u návrhu kuchyně a dalšího vybavení. 

Začal bych si chystat Lexaurin :D

Odkaz ke komentáři

Mohl by mi někdo doporučit soudního znalce Kladno, Praha a okolí? Dům mi staví firma, která zprasila (kromě jiných věcí) koupelnu. Chyby zásadně neuznávají, stejně to dopadne k právníkovi vzhledem k porušování smlouvy z jejich strany, tak mě napadlo, že by bylo fajn pozvat tam někoho, kdo by oficiálně sepsal chyby a měl bych nějaký papír v ruce pro další postup.

Řešil někdo podobný problém? 

Odkaz ke komentáři

prosím o radu, total reko staré chalupy, tedy podlahy, omítky, okna, zateplení půdy,el.kotel na temperaci,topení dřevem do radiátoru.

A otázka zda zainvestovat do rekuperace nebo aspoň do lokální rekuperace do obýváku. Co myslíte? Zdi 50cm, jezdíme tam hlavně na víkendy, svátky a výhledově bychom tam chtěli trávit víc času. Nadmořská výška 700m.n.m

Odkaz ke komentáři

V 28. 7. 2024 v 11:34, Petr11 napsal:

jde mi o to, zda se rekuperace vyplatí i na starý chalupě, která není hermeticky uzavřená. u novostavby mi to je jasné.

O příspěvek výše s dotazem na rekuperaci ano/ne jsi psal, že budeš měnit okna, zateplovat... tím ten dům oproti stávajícímu stavu značně hermeticky uzavřeš. 

Odkaz ke komentáři

Mám velmi dobré reference od kamarádů na místní firmu, která montuje venkovní žaluzie. Jen jsem počítal s cenou pod 200k. Je to klasická cena dnes - řešili jste to teď někdo? 

Snimekobrazovky2024-07-28v14_39_03.thumb.png.2d020a57ae78c3ff0b105473633b49d8.png

Máme 8 oken,z toho jeden fix a jeden portál. Ovládání stejné co máš ty.Cena včetně hliníkových boxů před rokem cca 170,- tis. Takže dle mého dobré.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři

r

V 26. 7. 2024 v 21:44, Petr11 napsal:

prosím o radu, total reko staré chalupy, tedy podlahy, omítky, okna, zateplení půdy,el.kotel na temperaci,topení dřevem do radiátoru.

A otázka zda zainvestovat do rekuperace nebo aspoň do lokální rekuperace do obýváku. Co myslíte? Zdi 50cm, jezdíme tam hlavně na víkendy, svátky a výhledově bychom tam chtěli trávit víc času. Nadmořská výška 700m.n.m

Určitě bych do toho šel. Kolega spravuje starou chalupu na jižní Moravě na víkendy a časem i pronájem a taky si to dává. Nebude tam muset jezdit větrat, mrkne na čidla a pustí to, když bude potřebovat, nebo si to nastaví podle toho jak bude barák fungovat. Můžeš to větrat aniž bys tam musel jezdit. Nebude ti to vlhnout apod. Přijedeš a máš tam dobře.

Jestli budeš rekonstruovat podlahy, nedává smysl si tam dát podlahovku?

Odkaz ke komentáři

@Juraj11 @furo

Díky za reakci. Koukal jsem na to a cena je asi "fair-play". Je to prvotní jednání a započítal mi tam i okna, která nechci osazovat (2 koupelny a schodiště). 

Spíše furt dumám nad tím, jestli potřebuji chytré motory a ovládání přes aplikaci + ovladač. Nikdy jsem s venkovními žaluziemi nežil, tak nevím - doposud jsem si vystačil s ručním ovládáním u interiérových 🙂 Tak přemýšlím, že nechám klasické elektrické ovládání v každé místnosti (dům bude do patra 5+kk) - pokud tedy bude toto ovládání příjemné. 

Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, moco napsal:

@Juraj11 @furo

Díky za reakci. Koukal jsem na to a cena je asi "fair-play". Je to prvotní jednání a započítal mi tam i okna, která nechci osazovat (2 koupelny a schodiště). 

Spíše furt dumám nad tím, jestli potřebuji chytré motory a ovládání přes aplikaci + ovladač. Nikdy jsem s venkovními žaluziemi nežil, tak nevím - doposud jsem si vystačil s ručním ovládáním u interiérových 🙂 Tak přemýšlím, že nechám klasické elektrické ovládání v každé místnosti (dům bude do patra 5+kk) - pokud tedy bude toto ovládání příjemné. 

Jedině s motorama a ovladačem a apkou v tel. Je to super a hlavně si to nařídíš podle toho jestli chceš v baráku teplo nebo chlad. Využiješ na max teplo se slunce na jaře a na podzim. V létě naopak.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

@moco
Ono je to o zvyku. Ja zijem s vonkajsimi hlinikovymi zaluziami asi 10 rokov, pohanane su myslim 10 motormi, dom je tiez poschodovy. Ovladanie mam v telefone a okrem vyskusania som ho nikdy nepouzil. Vyuzivam len ovladanie multifunkcnymi vypinacmi (jednemu tlacidlu mam priradene asi 3 funkcie, jedna je este akoze volna). V zime pri odchode do prace nechavam otvorene kvoli slnku, resp. ked zvysok odchadza neskor, kazdy si nastavi ako chce, alebo ako zabudne 🙂 a v lete necham "tmu" kedze obrovske okno do galerie je orientovane na juh.
Pritom dalsie ovladacie prvky z aplikacie pouzivam furt. Proste zvyk....
Tie motory, ktore mam, nie su chytre. Su obycajne, len su riadene z rozvodnej skrine. 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, moco napsal:

@Juraj11 @furo

Spíše furt dumám nad tím, jestli potřebuji chytré motory a ovládání přes aplikaci + ovladač. 

Cena je asi v poradku.

Spise bych se zamyslel nad tim jestli je potreba mit zaluzie na vsech oknech protoze z hlediska bezpecnosti je to k nicemu a ne do vsech oken cely den sviti slunce. Mam zaluzie vsude a zatahujeme pouze loznici a nekdy obyvak.

Dale bych se zajimal o reference  uzivatelu na aplikaci respktive ovladaci software. Ja bych to uz dnes resil pouze spinacem u kazdeho okna jako to mame v byte.

Na muj vkus si “nase” aplikace dela co chce a stava se ze prijdu domu a jsou otevrena stropni okna, nebo se sviti a nebo nejde rozsvitit vubec.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

[mention=4208]Juraj11[/mention] [mention=11871]furo[/mention]
Spíše furt dumám nad tím, jestli potřebuji chytré motory a ovládání přes aplikaci + ovladač. Nikdy jsem s venkovními žaluziemi nežil, tak nevím - doposud jsem si vystačil s ručním ovládáním u interiérových  Tak přemýšlím, že nechám klasické elektrické ovládání v každé místnosti (dům bude do patra 5+kk) - pokud tedy bude toto ovládání příjemné. 

My máme třeba v baráku všude ruční ovládání a zbytečně,protože jsem nakonec zvolil přes apku. Dělám na směny,tak jsem si je naprogramoval a nemusím se o nic starat. Navíc jsem nechtěl a ani mi nebylo doporučeno mít čidla.
Tak,když je mám třeba stažené a má přijít nějaká hrůza a nejsem doma,jen kliknu a vytáhnu je.
Za mě je to pohodlnější a pokud si to člověk nastaví a trochu si s tím vyhraje,tak super. Jinak samozřejmě centrální ovladač.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Like 1
Odkaz ke komentáři

Přikláním se také k názoru mít to možnost ovládat apkou, nebo lépe chytrou domácností, ideálně i třeba ve spojení s meteostanicí. 

Nicméně v každé místnosti chci i klasické vypínače na žaluzie, kde pak mohu rychle ovládat žaluzie mimo plán nastavení. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...