bedan Odesláno 8. června Nahlásit Odesláno 8. června A proto je dobré používat Izraelské měniče a otimizéry. Ty mi doufám nevypnou.
Juraj11 Odesláno 3. července Nahlásit Odesláno 3. července Tak jsem si posledních pár dní trochu máknul a vjezd do garáže se stáním je skoro hotov. Ještě pár dořezů a zapiskovat Sent from my iPhone using Tapatalk 4 5
Axel Odesláno 8. července Nahlásit Odesláno 8. července Ahoj, nemáte někdo tip na výrobce/dodavatele garáží a zahradních domků? Díval jsem se na Fabreo (sedvičová konstrukce, https://www.fabreo.cz/o-systemu-fabreo ), nebo levnější systém třeba od OIKA (https://oika.cz/montovane-zahradni-domky/zateplene/), případně existují různé kontejnerové systémy.. Něco v tomto stylu (níže - https://www.moderni-domky.cz/bunka-exclusive) Těch firem jsou mraky, těžko se v tom oritentuje, rád bych zkátka nějaký modulární a ověřený systém, který se rychle složí a samozřejmě vydrží a bude dobře vypadat, hlavně pak v případě garáže. Díky za každý tip..
Harwey Odesláno 8. července Nahlásit Odesláno 8. července Tiez hladam, dik za tipy, skus pozret tu https://najlacnejsie-altanky.sk/
P_P Odesláno 8. července Nahlásit Odesláno 8. července Taky zrovna hledám, rozhodně nechci dřevo, ale něco co je bezúdržbové. Pozdává se mi https://oika.cz/montovane-zahradni-domky/zateplene/ - nějaký cca 6 x 3 m s terasou. Ale vybírám jen dle vzhledu, materiál, kvalita apod - vůbec netuším. Tak jsem zvědav co kdo vyberete.
Axel Odesláno 8. července Nahlásit Odesláno 8. července Už to před dovolenou nestinu, ale určitě se zastavím v Ostravě u Oiky, od nich by se mi líbila dvojgaráž 5,8m x 6m, tím splním podmínku do 40m2 a snad by to šlo "jen" přes ohlášení. Vzhledem k tomu, co jsem si se stavebním úřadem v minulosti ale zažil, tak tomu moc šancí nedávám.. V záloze mám nápad s mobilní garáží (dvojgaráží), která nepodléhá ničemu (zatím).
martar Odesláno 23. července Nahlásit Odesláno 23. července (upraveno) Stavebníci na Praze 9 a Praze východ, máte někdo z posledních cca dvou let pozitivní zkušenost s nějakým dodavatelem mixu (betonu)? Transparentní ceny bez vicenákladů, dodržení termínu, rozumná cena, domíchávač s čerpacím ramenem... jakože jedna mašina, ne dvě auta) Děkuju předem za každou zkušenost Upraveno 23. července uživatelem martar
Jerryl Odesláno 25. července Nahlásit Odesláno 25. července Chlapi mám dotaz, kdo jste dělal nádrž na dešťovku? Na kolik to reálně celkem příjde. Mám mít 6m3 a za tím vsakovací boxy + využití na splachovaní. Měl jsem naivní představu, že se koupí černá plastová nádrž a zakope do země a ono hovno. Prej podbetonovat, obetonovat a další požadavky, tak, že mě to přivedlo až k celobetonovým nádržím z Litoměřic od Ing. Havla. Vypadají pěkně, což o to, ale cena s dopravou cca 80 tis. mě trochu zarazila v nadšení, protože to jistě není za celý systém konečná. Takže se ptám, za kolik a jak se to dá uplácat? Děkuji za odpovědi i nápady. J.
Kotlick Odesláno 25. července Nahlásit Odesláno 25. července (upraveno) @Jerryl na to bych se vykašlal, je spousta nádrží které jsou samonosné a potřebují jen pískové/štěrkové/kámen lože a obsypání zase štěrkem/kamenem. Já jsem bral tuhle 10m3. Je pochozí, ale ne pojízdná. To mi nevadilo. https://www.kolomaki.com/nizkoprofilove-nadrze-kolomaki-planus-4-10m--/ Cena vsaku je podle podloží, já musel vykopat díru 5 m hlubokou, abych se dostal skrz jíl na písek. Pak jen geotextilie a zasypat hrubým kamenem, vrazit tam přepad z nádrže, dosypat kamenem, přikrýt geotextilií a zarovnat hlínou. Splachování bych dneska zvážil, jestli se vyplatí. Chtějí po mě v obci stočné za splachování dešťovkou a taky jsem dal blbé čerpadlo, které je hlučné a je v technické místnosti. Musíš mít filtr se 2-3 patronama, které musíš měnit. Je to 3 roky, dneska bych to udělal jinak: Čerpadlo do nádrže, tudíž by obsluhovalo jak zalévání tak splachování, v technické by ho nikdo neviděl a obci bych nic neplatil.... Ale dost možná bych se na to splachování vykašlal. Asi si nachystej všechny hadice a trubky na splachování dešťovkou a pak uvidíš co dál. Upraveno 25. července uživatelem Kotlick
lub Odesláno 25. července Nahlásit Odesláno 25. července máme nádrž columbus cca 4m3, teď je to akorát 6 let. podsypána a obsypána pískem. používáme na splachování i na praní. vibrační čerpadlo malyš v nádrži visí necelý metr nade dnem, ve sklepě domácí vodárna, 1 filtr (čistím cca kvartálně). Když je sucho a dochází voda, tak pračku přepojím na pitnou. jen jedinkrát - letos v březnu se stalo, že jsme byli skoro bez vody (hladina klesla na úroveň čerpadla) a při té příležitosti jsem do nádrže vlezl a vyčistil. kal usazený na dně, ale moc ho nebylo, čekal jsem víc bordelu, jinak je v nádrži čirá voda. akorát do ní pravidelně dávám chlorovou tabletu. na vtocích do nádrže mám samozřejmě záchytný koš na hrubší nečistoty. možná je to celé na dnešní dobu trochu pankáčské řešení, ale funguje. tenkrát jsem využil dotaci dešťovku a ze svého jsem platil tuším kolem 30. za mě určitě ano - už jen ten pocit, že splachuju hovno pitnou vodou mi přijde absurdní. co je pro některé asi problém - jednotlivé rozvody vody (pitná, studna, deštovka) musí být striktně odděleny, takže neexistuje použít přepojovací ventily. u pračky mám dva roháčky a přepojuju hadici.
Juraj11 Odesláno 25. července Nahlásit Odesláno 25. července Máme samonosnou 7m3 . Jak bylo napsáno výše,vykopala se díra,geotextilie kamenivo a pak postupně napouštět a obsypavat kamenivem. Dával jsem kacirek,je to trošku dražší,ale bylo mi doporučeno. Není pojezdová,jen pochozi. Používáme na zalévání zahrady,voda z ní docela páchne Sent from my iPhone using Tapatalk
hopa26 Odesláno 25. července Nahlásit Odesláno 25. července před 3 hodinami, Jerryl napsal: Chlapi mám dotaz, kdo jste dělal nádrž na dešťovku? Na kolik to reálně celkem příjde. Mám mít 6m3 a za tím vsakovací boxy + využití na splachovaní. Měl jsem naivní představu, že se koupí černá plastová nádrž a zakope do země a ono hovno. Prej podbetonovat, obetonovat a další požadavky, tak, že mě to přivedlo až k celobetonovým nádržím z Litoměřic od Ing. Havla. Vypadají pěkně, což o to, ale cena s dopravou cca 80 tis. mě trochu zarazila v nadšení, protože to jistě není za celý systém konečná. Takže se ptám, za kolik a jak se to dá uplácat? Děkuji za odpovědi i nápady. J. Čeká mne to take velmi brzy-odhaduji do měsíce. Dám vědět, co mi poradci co ví vybrali a na kolik celá dešťová sranda vyjde. . https://youtu.be/3B-zw7W9LBI?si=aumfZXDoXIdo4xS0
cuborg Odesláno 28. července Nahlásit Odesláno 28. července Zdravím, vybíráme interiérové dveře a samozřejmě se nám líbí to nejdražší řešení bezfalc/reverzní dveře. Máte někdo osobní zkušenosti s nějakými značkami? PS bez nutnosti prodat ledvinu.Díky KubaSent from my iPhone using Tapatalk
vwtyp11 Odesláno 29. července Nahlásit Odesláno 29. července před 6 hodinami, cuborg napsal: Zdravím, vybíráme interiérové dveře a samozřejmě se nám líbí to nejdražší řešení bezfalc/reverzní dveře. Máte někdo osobní zkušenosti s nějakými značkami? PS bez nutnosti prodat ledvinu. Díky Kuba Sent from my iPhone using Tapatalk Prüm- Nic lepsiho nevymyslis.
Pandera Odesláno 29. července Nahlásit Odesláno 29. července A pokud nechceč prodat ledvinu, celkem pěkné a levné jsou dveře od RD Rýmařov, máme dýhované bezfalc, a ty jsou OK, ale chce to nakonfigurovat pevný materiál, ne to nejlevnější ze skládaného papíru.
EpsteinBarr Odesláno 29. července Nahlásit Odesláno 29. července My mame tieto: https://www.eclisse.sk Je to uz peknych par rokov, spokojnost. Brali sme bez povrchovej upravy, kedze final sme si chceli riesit sami.
cuborg Odesláno 29. července Nahlásit Odesláno 29. července Děkuji pánové, mrknu na toSent from my iPhone using Tapatalk
Juraj11 Odesláno 29. července Nahlásit Odesláno 29. července Zdravím, vybíráme interiérové dveře a samozřejmě se nám líbí to nejdražší řešení bezfalc/reverzní dveře. Máte někdo osobní zkušenosti s nějakými značkami? PS bez nutnosti prodat ledvinu.Díky KubaSent from my iPhone using TapatalkBrzfalc- vypadá to krásně, ale za mě ne. V bývalé práci jsem jich pár montoval a co se týče montáže opruz(to tebe samozřejmě nemusí zajímat) . Problém je v tom,že pokud výrobce,dodavatel zvolí levnější kování,tak ti časem sedne dveřní křídlo a je problém. Tento problém se může stát i u kvalitnějšího kování-je to jen otázka času. Samo,stává se to i u klasických dveří,tam to jen není tak vidět a většinou si toho člověk všimne až když mu dveře drhnouSent from my iPhone using Tapatalk
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se