Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)

Doporučené příspěvky

Tak začínám pomalu práce a napadlo mě pořídit něco na transport materiálu - letos budu hodně bourat - přístavek 6x2x2m na zahradě, odvoz suti, výkop bazénu - odvoz hlíny (jen kousek na zahradu) a návoz štěrků dlažeb nových podlah atd. 

Napadlo mě si na to obstarat nějaký manipulační nástroj - máte s něčím zkušenost? 

Zvažoval jsem nějaký levný minidumper : https://prepravni-voziky.heureka.cz/prepravni-vozik-hecht-2636-transporter/?cs=vsenazahrady-cz&gclid=Cj0KCQiAm4TyBRDgARIsAOU75soOiwY-MgbAuSoqo4WIFueu3lQXyFL4Volw2ljSfKe3XXfnngt1lOkaAvAtEALw_wcB

Včera jsem ale viděl na youtube v akci motůčko a přečetl pár diskuzí a jsem celkem překvapen - čekal jsem horší výkon. Myslím, že by na mou akci mohlo stačit - jako velkou výhodu vidím tichý provoz a poloviční cenu. Navíc minidumper za 30 je číŇan komplet. Motůčko je Česká výroba.

Máte někdo zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kokotina to není- kontejner bude na cestě, X kubíku bordelu na zahradě. Mezitím troje schody - Zkusil jsem si daleko menší akce na to abych věděl, že to v prackách tahat nechcu.

Každopádně jestli máte zájem mi to dokázat, přistavím 4 kontejnery, seženu dvoje kolečka a můžete mi za víkend ukázat jak se to má dělat  :clap:

Upraveno uživatelem exBURN
Odkaz ke komentáři

Půjčení je dost nákladné a ztratím čas ježděním a převážením - mám toho fakt hodně. Koupit a pak prodat je taky kalkulovaná možnost.  

U toho motůčka se mi líbí že je tiché. Spichnul bych si na něj i zadní kolečka a využití by si našlo i v budoucnu.

Odkaz ke komentáři

Za mě určitě jo, šetři každej krok a každý kilo v ruce. Tohle je fakt rozumná investice a určitě se toho pak zbavíš i jetýho, za správnou cenu. Já budu bourat vnitřky spodní půlky domu a vozit přes sad cca 80 metrů. Už jsem na to chtěl kupovat multikáru, jenomže jsou v trochu stavu za mordu a dost mi vadí ta vysoko položená korba, to nakládat růčo by byla dřina...

Odkaz ke komentáři

Nemáte nějakou zkušenost se Smart systémem infrazař?čů od firmy PION? Přemýšlím o jedné nemovitosti na víkendy, všechno ok, ale jedna z věcí která mě tam zaskočila je právě tento druh vytápění. Ještě tam je krásný krb, ale jinak nic jiného. Si říkám jestli nebude drahý provoz s tou elektrikou, chci totiž ten objekt využívat hlavně v zimě.... Děkuji za každý postřeh.

Mám je asi 3 roky v obchodě, co potřebuješ vědět ?

Odkaz ke komentáři

Za mě se takový stroj rozhodně doma neztratí. Možná bych volil něco s pásama https://www.domacitechnika.cz/produkt/lumag-md-300 Když doma hnojíme zahradu, tak nejtěžší je hnůj odvézt cca 50-70 metrů na zahradu do mírného svahu. Vždy takový stroj můžeš prodat. Díra na bazén je spousta hlíny a na jedno kolečko se toho moc nevejde.

Odkaz ke komentáři

Když už bych chtěl vyhazovat prachy, tak ve velkém stylu a koupil bych UNC nakladač. Nebo bych ho na dva dny půjčil až to bude všechno na hromadě.

Jasný a pak bys ho postavil na cestu vedle toho kontejneru, protože se s nakladačem nedostaneš na zahradu :-D :-D

Odkaz ke komentáři

Tohle je super. Ale da se to nejak sklopit? Nebo jen sajtna a vyhazet?

Dá se to sklápět, ale tenhle model nemá hydrauliku a otočný bod je hodně nízsko - problém vytvářet hromady.

Tady je video: 

Blbý je, že tohle zvládny i to motůčko a neudělá u toho takový kravál.

Odkaz ke komentáři

Jezdím nákladním autem u stavební firmy a odvážím i kontejnery. Zákazníkovi jsem odvážel kontejnery, které plnili Ukrajinci co mu kopali ručně bazén skoro 3 týdny. Bazén byl plechový ovál z Mountfieldu. Na dvorek byla jediná cesta přes vchodové dveře a chodbu, všechno vozili v kolečku a pak tam vozili beton. Není to akce na dva dny.

Odkaz ke komentáři

Hlínu budu jen odvážet z výkopu do zadní části zahrady - cca 10-15 metrů z mírného kopce. Kámoš s minibagrem bude kopat a já odvážet. Spíš mi jde o suť, která půjde z pozemku pryč. Ta půjde do kopečka. 

Nemáš možnost fušky se sutí nebo podobně v Bučovicích? :-) 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...