Maro Odesláno 20. září Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září Ono jde i o to, že na tak malém pozemku a v takové lokalitě bohužel člověk už nikdy nic nepostaví, pokud to nebude maringotka. Pro mě je varianta dům vlastně volba z nouze, ideální by byl byt s předzahrádkou, garáží a bez SVJ a tohle tak nějak svým zpusobem přesně zapada do te škatulky, proto o tom uvažuju. A nebudu lhát, hypo na 10, abych mohl za 5mio koupit 500m pozemek (kdyby byl) a na tom za dalších 6 něco postavit... no představa že dalších 30 let splacím 60 každý měsíc... to mě úplně nerajcuje a taky vzhledem k situaci na to ani není moc čas. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koci Odesláno 20. září Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září před 3 hodinami, Xenomorfus napsal: Maro, ja myslim, ze to neplevelis. Je to prave dobre, ze to tu pises. Taky nebudu uplne konkretni. Chapu, ze chces rekonstruovat dum, protoze na novy nejsou prachy. Mam to uz par let stejne s tim rozdilem, ze ja ho nemusel kupovat. Kdybych ho kupoval rekneme za odhad i s pozemkem, byl bych dnes na cca 6-7 mio (cca 1/2 na 1/2 porizeni a rekonstrukce a to si drtivou vetsinu delam sam, takze minimalne milion sem usetril za praci). S tim, ze je toho furt spousta, co je jeste potreba a spoustu nikdy neudelam. A furt je to stary barak se spoustou nevhodnych reseni a chyb. Uprimne je to ta nejtezsi a nejpracnejsi cesta k bydleni. A nakonec je to drazsi nez zacit na zelene louce. Hlavne i sebelepsi machr na baraky neodhali ani zdaleka vsechno. A cokoliv budes delat, budes nachazet dalsi desitky malych drobnych problemu. Nikdy nepujde jen vyvrtat dira, zatlouct hmozdinka a zasroubovat vrut.... Drzim palce, nicmene moje rada zni: Ruce od toho pryc a utec, dokud je cas. Já jsem podobný případ a spíš se taky snažím lidi od toho odrazovat. Trvá to dlouho, stojí to hodně a když si toho chceš udělat hodně sám, můžeš skončit na neurochirurgii s výhřezem ploténky jako já Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 20. září Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září Starej barák má výhody i nevýhody. Ten náš je z roku 1927, my jsme ho koupili před 10 lety a před 5 komplet rekonstruovali (teda uvnitř, fasáda a vedlejší stavby zatím čekají). Výhoda byla, že i přes svůj věk byl dům kompaktní = postavený naráz bez dalších přílepků a přístaveb. Ohledně dilematu starý/nový mi kamarád architekt říká toto technicky je jednoznačně lepší postavit novej = náklady, technologie, materiály, izolační vlastnosti atd. populace stárne, takže starší domy na trhu budou přibývat a je blbost jenom stavět nový Můj osobní názor je ten, že ve městech (zejména ve velkých) je zásadní výhoda starýho baráku integrace do existující zástavby a infrastruktury. Pak podle stavu buďto zbourat a postavit nový, nebo rekonstruovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 24. září Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září V 20. 9. 2024 v 9:26, Maro napsal: Ono jde i o to, že na tak malém pozemku a v takové lokalitě bohužel člověk už nikdy nic nepostaví, pokud to nebude maringotka. Pro mě je varianta dům vlastně volba z nouze, ideální by byl byt s předzahrádkou, garáží a bez SVJ a tohle tak nějak svým zpusobem přesně zapada do te škatulky, proto o tom uvažuju. A nebudu lhát, hypo na 10, abych mohl za 5mio koupit 500m pozemek (kdyby byl) a na tom za dalších 6 něco postavit... no představa že dalších 30 let splacím 60 každý měsíc... to mě úplně nerajcuje a taky vzhledem k situaci na to ani není moc čas. Vrkni sem nějaký fotky, ať jen tak neplácáme... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 24. září Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září Jde o tohle: https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/brandys-nad-labem-stara-boleslav-stara-boleslav-trebizskeho/1535349324#img=13&fullscreen=false Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 24. září Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září Jestli jsi v poho s dispozicí a společnou zdí se sousedem tak proč ne. Ale určitě pořádně nechat zkontrolovat střechu, jak krytinu tak veškeré dřevo a oplechování komínů. Nechat posoudit kvalitu té rekonstrukce, z fotek těžko soudit, příjde mi to takové napůl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 24. září Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září (upraveno) Jo ta rekonstrukce je taková napůl, vysvětloval to tím, že se rozvádí a tak se to nedotahlo a ted se toho potrebuje zbavit. Fasáda je už na Google fotkách z 2019, ale tam jsou ještě staré okna, takže ty se evidentně tedy dělali nedávno (o tom svedci i ty nedotazene parapety, chybejici lišty atd.), ale z toho, co jsem videl si tohle zvladnu dotahout sam relativne levně. Co se týká střechy tak ta krytina je podle mě časem na výměnu. Už teď je to sem tam zastriknute pěnou, nepůsobí to nic moc, na druhou stranu krovy, jak jsem psal, vypadají zdravé (aspoň tam, kde jsem se dival). Otázka ale je, jestli ty krovy třeba unesou panely (cca v horizontu 5 let bych krytinu rád vyměnil, zateplení dal pod střechu a ne na podlahu půdy, přidal solary a nahoře udělal dětský pokoj). No mám hodně otázek na konzultaci právě s někým, kdo tomu rozumí. Ideálně aby mě navedl i na to, co je potenciální problém, který by mě nenapadl (třeba přesně ta společná stěna - jasně, může to být problém, ale jak moc to v krajnim případně může až vyhrotit, to už asi neumím domyslet). Dispozičně není moc co vymýšlet. Obývák tam je relativně rozumně velký, problém vidím v umístění TV, ale holt člověk pracuje s tím, co je k dispozici. Oddělená kuchyň je to, co chci, dětský pokoj se udělá nahoře (protoze ložnice se společnou zdi od dětského pokoje je moje noční můra, která vyřadí i drtivou většinu bytů v nabídce), aktuální dětský pokoj se predela na pracovnu... jako umím si představit, jak to může fungovat, aniž bych do toho dole musel zasahovat. Upraveno 24. září uživatelem Maro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 24. září Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září Jo ta rekonstrukce je taková napůl, vysvětloval to tím, že se rozvádí a tak se to nedotahlo a ted se toho potrebuje zbavit. Fasáda je už na Google fotkách z 2019, ale tam jsou ještě staré okna, takže ty se evidentně tedy dělali nedávno (o tom svedci i ty nedotazene parapety, chybejici lišty atd.), ale z toho, co jsem videl si tohle zvladnu dotahout sam relativne levně. Co se týká střechy tak ta krytina je podle mě časem na výměnu. Už teď je to sem tam zastriknute pěnou, nepůsobí to nic moc, na druhou stranu krovy, jak jsem psal, vypadají zdravé (aspoň tam, kde jsem se dival). Otázka ale je, jestli ty krovy třeba unesou panely (cca v horizontu 5 let bych krytinu rád vyměnil, zateplení dal pod střechu a ne na podlahu půdy, přidal solary a nahoře udělal dětský pokoj). No mám hodně otázek na konzultaci právě s někým, kdo tomu rozumí. Ideálně aby mě navedl i na to, co je potenciální problém, který by mě nenapadl (třeba přesně ta společná stěna - jasně, může to být problém, ale jak moc to v krajnim případně může až vyhrotit, to už asi neumím domyslet). Dispozičně není moc co vymýšlet. Obývák tam je relativně rozumně velký, problém vidím v umístění TV, ale holt člověk pracuje s tím, co je k dispozici. Oddělená kuchyň je to, co chci, dětský pokoj se udělá nahoře (protoze ložnice se společnou zdi od dětského pokoje je moje noční můra, která vyřadí i drtivou většinu bytů v nabídce), aktuální dětský pokoj se predela na pracovnu... jako umím si představit, jak to může fungovat, aniž bych do toho dole musel zasahovat.Co se týče té společné zdi,tak na to si dej pozor. Byvalej šéf prodal barák a bydlel v domku nalepeném na něm. Novej majitel nejdříve v pohodě,ale časem začali dělat dost problémy a taky je bylo přes tu zeď celkem dost slyšet Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 24. září Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září Příští týden mě čeká schůzka s komínařem ohledně výstavby komínu v novém domě. Je třeba ještě něco řešit co je dnes “must have” u komínu, který bude ke krbu/vložce jako sekundární zdroji tepla? Věci co mě napadly: řešení kondenzátu, přívod vzduchu z venku, servisní otvor na půdě, ne na střeše. Komín bude keramický 180mm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 25. září Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září před 19 hodinami, Maro napsal: Jo ta rekonstrukce je taková napůl, vysvětloval to tím, že se rozvádí a tak se to nedotahlo a ted se toho potrebuje zbavit. Fasáda je už na Google fotkách z 2019, ale tam jsou ještě staré okna, takže ty se evidentně tedy dělali nedávno (o tom svedci i ty nedotazene parapety, chybejici lišty atd.), ale z toho, co jsem videl si tohle zvladnu dotahout sam relativne levně. Co se týká střechy tak ta krytina je podle mě časem na výměnu. Už teď je to sem tam zastriknute pěnou, nepůsobí to nic moc, na druhou stranu krovy, jak jsem psal, vypadají zdravé (aspoň tam, kde jsem se dival). Otázka ale je, jestli ty krovy třeba unesou panely (cca v horizontu 5 let bych krytinu rád vyměnil, zateplení dal pod střechu a ne na podlahu půdy, přidal solary a nahoře udělal dětský pokoj). No mám hodně otázek na konzultaci právě s někým, kdo tomu rozumí. Ideálně aby mě navedl i na to, co je potenciální problém, který by mě nenapadl (třeba přesně ta společná stěna - jasně, může to být problém, ale jak moc to v krajnim případně může až vyhrotit, to už asi neumím domyslet). Dispozičně není moc co vymýšlet. Obývák tam je relativně rozumně velký, problém vidím v umístění TV, ale holt člověk pracuje s tím, co je k dispozici. Oddělená kuchyň je to, co chci, dětský pokoj se udělá nahoře (protoze ložnice se společnou zdi od dětského pokoje je moje noční můra, která vyřadí i drtivou většinu bytů v nabídce), aktuální dětský pokoj se predela na pracovnu... jako umím si představit, jak to může fungovat, aniž bych do toho dole musel zasahovat. Tu střechu udělej před nastěhováním a před čímkoliv co budeš dělat dole. Jak ti tam při rekonstrukci střechy nateče, tak budeš nešťastný... Pokud víš, že budeš dávat FVE, tak si při rekonstrukci střechy nech udělat i háky, ať jsi připravený. Co se únosnosti týče, tak panely nejsou těžké. Pokud nebudeš měnit krovy, tak bych dal lehkou krytinu, asi plech. Ještě si zkontroluj, na čem leží pozednice ne kterých drží střecha. Jestli tam není věnec, tak bych tam znova tašky nedával. Pokojík v podkroví je teplotní peklo.. Izolaci střechy + podlahy na půdě bych zkombinoval. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 26. září Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září Díky, ono tím že "rekonstrukce už započala" tak riziko zatečení budu muset podstoupit tak, jako tak. A kvůli tepelném komfortu pod střechou bych tam i plánoval ty solary (aby zásobovaly klimatizaci, mimo jiné samozřejmě) ale to všechno je jenom mlácení prázdné slámy a krasne vize, první to ale musím nechat důkladně zkontrolovat a pak pripadne koupit (pokud už mě někdo nepredbehl:-D ) Našel jsem třeba nemoinpekt (šel jsem na to od lesa, našel jsem stránky asociace inspektoru nemovitostí, otevřel seznam a scrolloval, dokud jsem nenašel něco, s rozumnou cenou. Má někdo zkušenosti? Případně budu rád za každé doporučení schopných lidí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skarohlid Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září Ahoj, Prosím o tip a radu, vylil jsem podlahu do betonu v budoucí garáži a chtěl bych jí natřít. Na podlaze bude parkovat akorát motorka. Uvažuji o epoxidu, ale nemám zkušenost. Jde mi o to aby byl nátěr odolný vůči otevřu, když mi ukápne olej, aby se dal utřít, popřípadě se dala podlaha spláchnout hadicí . Díky Škaro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 27. září Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září (upraveno) V 24. 9. 2024 v 11:47, Maro napsal: Jde o tohle: https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/brandys-nad-labem-stara-boleslav-stara-boleslav-trebizskeho/1535349324#img=13&fullscreen=false Jé, tuhle ulici znám, tam se pravidelně dělají matějský poutě! ( ) Ne, vážně, držím palce, ať seženeš schopnýho inspektora a rozhodneš se dobře. Boleslav je fajn. Ten borovej hájek naproti přes ulici je dost neobvyklej úkaz, ani park, ani hřiště... lesni pozemek v soukromém SJM vlastnictví. Snad tam časem nevyroste nějaká opičárna nebo nezahnízděj bezdomovci. Jinak teda technická poznámka: vzhledem k tvaru prodávaného pozemku došlo v minulosti zjevně k dělení původně jednoho většího pozemku nebo dokoupení části pozemku od souseda a zřejmě i k rozdělení domu. V tomhle případě fakt stojí za to pozvat experta, minimálně proto aby ověřil, zda je po rozdělení ta prodávaná část domu skutečně samostatnou jednotkou z hlediska statického (základy, nosné zdi) a konstrukčního (prvky krovu). Zkrátka aby nebyl průser, kdyby se přilepený soused rozhodl bourat. Upraveno 27. září uživatelem martar 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 30. září Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září Ahoj chlapi jdu si trochu postěžovat a nahodit udičku. Konečně jsem se dostal ke stavebnímu povolení na rekonstrukci s přístavbou RD u Prahy, což mě v dnešní době zasekané digitalizace velmi potěšilo. Mé nadšení ale netrvalo dlouho (asi týden), protože pak jsem dostal hrubou cenovou nabídku od firmy z místa domu, na kterou jsem původně trochu spoléhal. Za to bych si postavil 2 domy vedle. Proto se rozkoukávám po nabídce lepší, ale protože nečekám zázraky, tak ve mě klíčí i myšlenka pustit se do toho sám, jako dirigent stavby při nasmlouvání činností po jednotlivých řemeslech. Takto jsem prováděl pár rekonstrukcí bytů a i malého RD. Sice to vždy mělo dost porodních bolestí, ale výsledek stál za to a i cenově jsem byl celkem spokojený. Tato plánovaná rekonstrukce je ale mnohem komplexnější a překonává mé zkušenosti. Usoudil jsem, že bych potřeboval k ruce někoho, kdo by dohlédl na mě i na stavbu samotnou a hlavně řemeslníky, abych tam nenadělal moc chyb. Takový schopnější pan Lorenc (ze samoty u lesa). Nejvíc bych přivítal někoho z oboru, kdo by si vzal řízení akce za své a kopal za mě při vyjednávání s dodavateli a hlídání výsledků jejich práce, ale to je asi přání z říše pohádek. Jestli by vás něco napadlo, případné rady (i kritické) se cení. Díky moc, J. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 1. října Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října Tak jsem to do zimy zvládl-teda alespoň tu větší část Sent from my iPhone using Tapatalk 2 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Valderek Odesláno 1. října Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října V 30. 9. 2024 v 12:35, Jerryl napsal: Ahoj chlapi jdu si trochu postěžovat a nahodit udičku. Konečně jsem se dostal ke stavebnímu povolení na rekonstrukci s přístavbou RD u Prahy, což mě v dnešní době zasekané digitalizace velmi potěšilo. Mé nadšení ale netrvalo dlouho (asi týden), protože pak jsem dostal hrubou cenovou nabídku od firmy z místa domu, na kterou jsem původně trochu spoléhal. Za to bych si postavil 2 domy vedle. Proto se rozkoukávám po nabídce lepší, ale protože nečekám zázraky, tak ve mě klíčí i myšlenka pustit se do toho sám, jako dirigent stavby při nasmlouvání činností po jednotlivých řemeslech. Takto jsem prováděl pár rekonstrukcí bytů a i malého RD. Sice to vždy mělo dost porodních bolestí, ale výsledek stál za to a i cenově jsem byl celkem spokojený. Tato plánovaná rekonstrukce je ale mnohem komplexnější a překonává mé zkušenosti. Usoudil jsem, že bych potřeboval k ruce někoho, kdo by dohlédl na mě i na stavbu samotnou a hlavně řemeslníky, abych tam nenadělal moc chyb. Takový schopnější pan Lorenc (ze samoty u lesa). Nejvíc bych přivítal někoho z oboru, kdo by si vzal řízení akce za své a kopal za mě při vyjednávání s dodavateli a hlídání výsledků jejich práce, ale to je asi přání z říše pohádek. Jestli by vás něco napadlo, případné rady (i kritické) se cení. Díky moc, J. Vysloveně si najmi stavební dozor. Sice taky něco může přehlédnout, ale rozhodně zachytí to co neuvidíš a ve výsledku tě to bude stát mnohem méně než když bys ho neměl. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 1. října Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října (upraveno) O důležitosti stavebního dozorce, slyším z více stran. Docela s tím už počítám, ale mám boby si řízení stavby vzít sám na triko. Je to výzva, třeba se zase něco novýho přiučím . Ono to obecně stojí dost za prd. Ptal jsem se cvičně souseda, co stavěl domek vedle a říkal, že se mu tam vystřídaly 3 firmy, než to nakonec dali do kupy. Zlej sen. Upraveno 1. října uživatelem Jerryl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Valderek Odesláno 2. října Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října před 7 hodinami, Jerryl napsal: O důležitosti stavebního dozorce, slyším z více stran. Docela s tím už počítám, ale mám boby si řízení stavby vzít sám na triko. Je to výzva, třeba se zase něco novýho přiučím . Ono to obecně stojí dost za prd. Ptal jsem se cvičně souseda, co stavěl domek vedle a říkal, že se mu tam vystřídaly 3 firmy, než to nakonec dali do kupy. Zlej sen. Ano řízení staveb je zlý sen to je svatá pravda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 2. října Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října V 1. 10. 2024 v 4:57, Juraj11 napsal: Tak jsem to do zimy zvládl-teda alespoň tu větší část Sent from my iPhone using Tapatalk Respect!! Na to bych neměl trpělivost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 2. října Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října V 30. 9. 2024 v 12:35, Jerryl napsal: Ahoj chlapi jdu si trochu postěžovat a nahodit udičku. Konečně jsem se dostal ke stavebnímu povolení na rekonstrukci s přístavbou RD u Prahy, což mě v dnešní době zasekané digitalizace velmi potěšilo. Mé nadšení ale netrvalo dlouho (asi týden), protože pak jsem dostal hrubou cenovou nabídku od firmy z místa domu, na kterou jsem původně trochu spoléhal. Za to bych si postavil 2 domy vedle. Proto se rozkoukávám po nabídce lepší, ale protože nečekám zázraky, tak ve mě klíčí i myšlenka pustit se do toho sám, jako dirigent stavby při nasmlouvání činností po jednotlivých řemeslech. Takto jsem prováděl pár rekonstrukcí bytů a i malého RD. Sice to vždy mělo dost porodních bolestí, ale výsledek stál za to a i cenově jsem byl celkem spokojený. Tato plánovaná rekonstrukce je ale mnohem komplexnější a překonává mé zkušenosti. Usoudil jsem, že bych potřeboval k ruce někoho, kdo by dohlédl na mě i na stavbu samotnou a hlavně řemeslníky, abych tam nenadělal moc chyb. Takový schopnější pan Lorenc (ze samoty u lesa). Nejvíc bych přivítal někoho z oboru, kdo by si vzal řízení akce za své a kopal za mě při vyjednávání s dodavateli a hlídání výsledků jejich práce, ale to je asi přání z říše pohádek. Jestli by vás něco napadlo, případné rady (i kritické) se cení. Díky moc, J. Je to těžký. Musíš mít někoho komu budeš věřit. Co slyším z okolí Prahy, tak úplně na p.ču stavební dozory. Končilo to špatně, spřízněné firmy s dozorem apod. Ideální je kámoš, nebo někdo z rodiny. Je asi jedno jestli to máš na klíč, nebo ne, někoho kdo to občas zkontroluje nebo se můžeš poradit budeš potřebovat. Nevím kde máš stavbu a jak jsou na tom místní firmy a živnostníci, jestli jsou k dispozici apod. To hraje velkou roli při objednávání jednotlivých prací. Já jsem si řídil stavbu sám, ale měl jsem se kde poradit, kámoš stavař, projektant domu z vesnice, soused zednická firma. Všechny profese na stavbě byly místní nebo z vedlejší vesnice a všechny jsem znal a věděl o jejich práci. Ale to je u nás na Prajzké, jinde co slyším to nebývá zvykem. K vyjednávání s dodavateli. Žádné zálohy předem, maximálně za materiál, který už leží na stavbě. Kdo to neumí tak bych se s ním moc nevybavoval. Většinou to značí, že neumí moc počítat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se