hopa26 Odesláno 25. března Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března Jinej modul Geberit musí být, už jsme měli pověšenej obyč a nechavám je to předělat. A ještě jsem si dal požadavek na keramiku aby byla výš, než je norma. Každopádně díky za info kluci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 25. března Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března Vyssi WC je super. Mam taky. Jen to neprezen, doporucuju maximalne tak 5-7 cm ;-). Ja mam 3cm a je to fakt znat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 25. března Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března Když je to moc vysoko, tak máš málo "vyšpuleno" a špatně se sere, zkušenost. Turecké hajzly jsou z procesního hlediska vlastně ideál, ale s mýma kolenama je to mrtvej koncept. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 25. března Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března před 6 hodinami, hopa26 napsal: U novostavby- mate zkusenost nebo resil jste nekdo wc modul geberit s odtahem zapachu a odvetranim primo z keramiky? Diky. Doma 3 kusy. Treba dohliadnut na instalaciu, v jednom wc to odflakli, nastastie sa to zistilo velmi rychlo. Inak super vec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března V 25. 3. 2025 v 15:57, xbraj19 napsal: A na ten odtah musí být nějaký speciální Geberit, nebo se to da udělet z běžného modulu? Dneska to přehodili. Rozdíl viz foto. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března (upraveno) Hopo, to je nejake odvetrani odpadu? Upraveno 26. března uživatelem Xenomorfus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března Sam sem nevedel. Odvetrani na radon, mam to pod celym barakem natahany. Vysel nizkej, ale ze je pry kvuli podlahovce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března Jasne, to byva. Hlavne, ze na to nekdo nenapojil odpad .Uz sem to zazil, koupelku rozkopat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března @hopa26 díky, jdu si to zapsat do seznamu. Zítra mám schůzku s projektanty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března @Xenomorfus je toho tolik, ze mi jde hlava kolem tezim ale z toho, ze jsem obklopen lidmi, kteri vedi a hlidaji mi jakokoliv nectnost. plus nejsem linej se zeptat nebo u neceho co se mi nezda rict : "pockejte, takhle to manzelka urcite nechce." remeslnici zatim az na jedinou zasadni nepovedenost (domrdana strecha-kompletne sundat, znovu a lepe ) absolutne super. to same i firma, jednani naprosto prikladne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března @hopa26 paráda ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března To odvětrání hajzlíku se mi moc líbí. Ale řekněte mi, k čemu (jakýmu ventilátoru) se to zapojuje? A taky aby člověku tím průvanem nenastydly vajca nebo vaječníky, podle druhu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března Zapaja sa to do systemu centralneho vetrania v dome. A nie, nasledne okolo domu nie je smrad Prievan tam nie je a efektivnost je super. My to mame doma jedenastym rokom a cajk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března Doplním, že to nemusí být pouze na central větrani nebo rekuperaci. Dá se jen potrubní ventilátor například: https://www.ventilatory.net/tdm-100.html?gclid=EAIaIQobChMIjcn5tIyz6QIVjLbICh1XfAY2EAQYAyABEgJEGPD_BwE Zaleži samozřejmě na délce potrubí. My tak budeme mit rešený i odtah z digestoře v kuchyni-pouze silnějším motorem na půdě pod strechou. Libi se mi tohle řešeni , je mnohem menší hluk v obytné mistnosti-kuchyňo obývák. Dost sem nad tím dumal. Koukáš na tv, manželka začne vařit a odsávat pach. Tebe to ruší a nemůžeš rozvinou klid a tolik potřebnou harmonii ve vztahu. Je těžké jí vyčítat snahu, v případě že ji napomeneš zavdáváš příčinu k vadění. Těžká situace. Taky teda nechci mit díru v boku do zdi a fasády. Tak se to vyvede přes střechu-je potřeba akorát prostupová taška abys to dostal ven. A zpětná klapka. Paradoxně to vyjde na stejno nebo lépe než nějaká slušnější digestoř se silným a hlučnějším motorem. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března @hopa26 ty nebudeš mít rekuperaci? Protože pak mi odtah z digestoře mimo dům nedává smysl, nemůže prý být. Proto řeším recirkulační, což mě netěší, ale prý to jinak nejde (odvod do rekuperace byl striktně odmítnut). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března Doplním, že to nemusí být pouze na central větrani nebo rekuperaci. Dá se jen potrubní ventilátor například: https://www.ventilatory.net/tdm-100.html?gclid=EAIaIQobChMIjcn5tIyz6QIVjLbICh1XfAY2EAQYAyABEgJEGPD_BwE Zaleži samozřejmě na délce potrubí. My tak budeme mit rešený i odtah z digestoře v kuchyni-pouze silnějším motorem na půdě pod strechou. Libi se mi tohle řešeni , je mnohem menší hluk v obytné mistnosti-kuchyňo obývák. Dost sem nad tím dumal. Koukáš na tv, manželka začne vařit a odsávat pach. Tebe to ruší a nemůžeš rozvinou klid a tolik potřebnou harmonii ve vztahu. Je těžké jí vyčítat snahu, v případě že ji napomeneš zavdáváš příčinu k vadění. Těžká situace. Taky teda nechci mit díru v boku do zdi a fasády. Tak se to vyvede přes střechu-je potřeba akorát prostupová taška abys to dostal ven. A zpětná klapka. Paradoxně to vyjde na stejno nebo lépe než nějaká slušnější digestoř se silným a hlučnějším motorem. Bacha na to,mam napojenou digestoř na odtah do komínku na střeše také přes zpětnou klapku a občas při silnějším větru mi ta klapka klapeNaštěstí máme vývod nad technickou tak to není v dome slyšet,ale když je pořádný fucak,tak klapne občas i ta u digestoře Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března @P_P rekuperaci mít nebudu, jsem omezený rozpočtem. Strašně si vymejšlím co všechno chci potřebuji a pomalu se dostávám mimo původně zamýšlené mantinely. Od původní vize přibyla : klimatizace, krbík, větší technická místnost, půdička přes celej hauz, studna, cesta, garáž-v ní topení, na ní lepší střecha, tlusčí izolace stěn, venkovní žaluzie, sezení nejen na západ, ale i na východ. Však to asi víš sám, jak to skáče. @Juraj11 díky, znamenám si- vše mi bude sestavovat vzduchař co ví, takže si to s ním vyjasním předem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března před 1 minutou, hopa26 napsal: Nevím jestli to tady někde nepopisuješ, ale je dobrý vyřešit kam odvést stékající kondenzát. Pára která vystoupá potrubím na půdu zchladne a steče po stěnách potrubí nazpět dolů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března Díky. Zjišťoval jsem si to předem. Je na to myšleno-kondenzát se svede se do odpadu. Poručil mi ho udělat ve zdi kuchyně pán co dělá klimatizaci. Vodáci to tam dnes ladili. https://youtu.be/poDWdGq5gF0?si=7l7ta__WWAGCO6HT Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března Jo rozpočet - ten je fajn. Ale jak píšeš, najednou zjistíš, že tam potřebuješ ještě toto a toto. A už jsi jinde. Také už eviduji pár mega navíc, než jsem měl představu. Ale ani ne tak na samotném domě, ale spíš na úpravě okolí domu, tam to roste dost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se