Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)

Doporučené příspěvky

Jinej modul Geberit  musí být, už jsme měli pověšenej obyč a nechavám je to předělat.  A ještě jsem si dal požadavek na keramiku aby byla výš, než je norma.

Každopádně díky za info kluci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, hopa26 napsal:

U novostavby- mate zkusenost nebo resil jste nekdo wc modul geberit s odtahem zapachu a odvetranim primo z keramiky?   Diky.

Doma 3 kusy. Treba dohliadnut na instalaciu, v jednom wc to odflakli, nastastie sa to zistilo velmi rychlo. Inak super vec. 

Odkaz ke komentáři

@Xenomorfus  je toho tolik, ze mi jde hlava kolem 😀 

tezim ale z toho, ze jsem obklopen lidmi, kteri vedi a hlidaji mi jakokoliv nectnost. plus nejsem linej se zeptat nebo u neceho co se mi nezda rict "pockejte, takhle to manzelka urcite nechce."

remeslnici zatim az na jedinou zasadni nepovedenost (domrdana strecha-kompletne sundat, znovu a lepe ) absolutne super. to same i firma, jednani naprosto prikladne.  

Odkaz ke komentáři

Doplním, že to nemusí být pouze na central větrani nebo rekuperaci. Dá se jen potrubní ventilátor například: https://www.ventilatory.net/tdm-100.html?gclid=EAIaIQobChMIjcn5tIyz6QIVjLbICh1XfAY2EAQYAyABEgJEGPD_BwE

Zaleži samozřejmě na délce potrubí. My tak budeme mit rešený i odtah z digestoře v kuchyni-pouze silnějším motorem na půdě pod strechou. 

Libi se mi tohle řešeni , je mnohem menší hluk v obytné mistnosti-kuchyňo obývák.

Dost sem nad tím dumal. 

Koukáš na tv, manželka začne vařit a odsávat pach. Tebe to ruší a nemůžeš rozvinou klid a tolik potřebnou harmonii ve vztahu. Je těžké jí vyčítat snahu, v případě že ji napomeneš zavdáváš příčinu k vadění. Těžká situace.

Taky teda nechci mit díru v boku do zdi a fasády. Tak se to vyvede přes střechu-je potřeba akorát prostupová taška abys to dostal ven. A zpětná klapka. Paradoxně to vyjde na stejno nebo lépe než nějaká slušnější digestoř se silným a hlučnějším motorem.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

@hopa26 ty nebudeš mít rekuperaci?  Protože pak mi odtah z digestoře mimo dům nedává smysl, nemůže prý být. Proto řeším recirkulační, což mě netěší, ale prý to jinak nejde (odvod do rekuperace byl striktně odmítnut). 

Odkaz ke komentáři

Doplním, že to nemusí být pouze na central větrani nebo rekuperaci. Dá se jen potrubní ventilátor například: https://www.ventilatory.net/tdm-100.html?gclid=EAIaIQobChMIjcn5tIyz6QIVjLbICh1XfAY2EAQYAyABEgJEGPD_BwE
Zaleži samozřejmě na délce potrubí. My tak budeme mit rešený i odtah z digestoře v kuchyni-pouze silnějším motorem na půdě pod strechou. 
Libi se mi tohle řešeni , je mnohem menší hluk v obytné mistnosti-kuchyňo obývák.
Dost sem nad tím dumal. 
Koukáš na tv, manželka začne vařit a odsávat pach. Tebe to ruší a nemůžeš rozvinou klid a tolik potřebnou harmonii ve vztahu. Je těžké jí vyčítat snahu, v případě že ji napomeneš zavdáváš příčinu k vadění. Těžká situace.
Taky teda nechci mit díru v boku do zdi a fasády. Tak se to vyvede přes střechu-je potřeba akorát prostupová taška abys to dostal ven. A zpětná klapka. Paradoxně to vyjde na stejno nebo lépe než nějaká slušnější digestoř se silným a hlučnějším motorem.

Bacha na to,mam napojenou digestoř na odtah do komínku na střeše také přes zpětnou klapku a občas při silnějším větru mi ta klapka klape
Naštěstí máme vývod nad technickou tak to není v dome slyšet,ale když je pořádný fucak,tak klapne občas i ta u digestoře

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři

@P_P  rekuperaci mít nebudu, jsem omezený rozpočtem. Strašně si vymejšlím co všechno chci potřebuji a pomalu se dostávám mimo původně zamýšlené mantinely. Od původní vize přibyla : klimatizace, krbík, větší technická místnost, půdička přes celej hauz, studna, cesta, garáž-v ní topení, na ní lepší střecha, tlusčí izolace stěn, venkovní žaluzie, sezení nejen na západ, ale i na východ. Však to asi víš sám, jak to skáče. 

@Juraj11 díky, znamenám si- vše mi bude sestavovat vzduchař co ví, takže si to s ním vyjasním předem. 

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, hopa26 napsal:

Nevím jestli to tady někde nepopisuješ, ale je dobrý vyřešit kam odvést stékající kondenzát. Pára která vystoupá potrubím na půdu zchladne a steče po stěnách potrubí nazpět dolů.

Odkaz ke komentáři

Jo rozpočet - ten je fajn. Ale jak píšeš, najednou zjistíš, že tam potřebuješ ještě toto a toto. A už jsi jinde. Také už eviduji pár mega navíc, než jsem měl představu. Ale ani ne tak na samotném domě, ale spíš na úpravě okolí domu, tam to roste dost. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...