mAra_ Odesláno 26. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2019 (upraveno) Dneska se mi to nějak nepovedlo. Takže nastoupil citrón :-)Začneme od znova...O víkendu zkusím vajíčka. Jak že dlouho to s nima být v krabičce? A asi v teple, že jo... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 26. září 2019 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdaMoss Odesláno 26. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2019 Docela by mě zajímalo - jak se to nepovedlo :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 26. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2019 Dal jsem to tam blbě, chytlo to moc pěknou patinu - ale jenom zespoda... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vrcan Odesláno 26. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2019 tesnenia doslova trpia, najma po citronovej terapii, aj koli tomu radsej nekupujem bronzaky z druhej ruky, pokial mam podozrenie, ze predchadzajuci majitel blbol casto a intenzivne Podelim sa o zopar dalsich skusenosti s bronzovymi hodinkami, kedze ich pocet ktore sa u mna premleli za posledne roky dosahuje cislo takmer 100ks. Naraz nikdy nie viac ako 4-5ks, tocim to intenzivne a casto. CuSn8 - najbeznejsi bronz, meradlo kvality, zrejme koli tomu, ze prvy ho pouzil Panerai, takze to nemoze byt zla volba, vsakze.... prekvapujuce je, ze nie je CuSn8 ako CuSn8, mal som snad 50 hodiniek z tohoto materialu, a skoro vzdy patinuje inak. Zrejme nehra rolu iba rozdielne zlozenie, kedze norma CuSn8 je pomerne benevolentna a siroka (obsah cinu a inych materialov kolise v dost vyraznych medziach), ale tiez zalezi vyrazne od prostredia, potu apod. Napr. uplne rovnake hodinky vyrobene v rovnaky den z rovnakeho materialu budu rozdielne patinovat, ak sa z boxu vybalia napr. v letny cas, ked je ina vlhkost, inak sa clovek poti atd... ako ked ich zacne nosit napr. v zimnom obdobi.Tiez je prekvapujuce, ze napr. CuSn8 model napr. helson stingray, patinoval uplne inak, do cervena, na rozdiel od helson shark diver. A pritom rovnaka znacka. CuSn6 - menej cinu, a teda rychlejsie patinovanie, pouziva iba par vyrobcov, zrejme skor koli nizsej cene a dostupnosti, kedze cin je nahjdrahsia zlozka v bronze. Aj preto je mosadz vyrazne lacnejsia, nie len koli lahkosti obrabania. Z mojho pohladu je prave cusn6 najlepsia volba na bronzove hodinky, je stale dost pevny, o niekolko tried viac ako mosadz, tvrdsi, a pritom patinuje ultra rychlo Slana voda a more - necestujem casto, ale ku moru vzdy berem aspon dvoje bronzaky. Kto skusil, vie, ze caste macanie v morskej vode patinu nejako moc neurychli. Kto chce patinu co najskor a vyraznu tmavu, idealne vobec nenosit do vody. Slana voda skor patinu zmyva a rozpusta. Alu Bronz, resp. hlinikovy, patinuje mimoriadne do cierna, je tvdy, viac ako cinovy. A neda sa lahko "resetnut" pomocov citronovej terapie. Vajcova terapia - najlepsie skusenosti su, pokial vajce je vlazne az studene. Teple a horuce sposobuje silny kondenz. SUper vysledky su aj s liver of sulphur, alebo siranom mednatym. S LOS nemam skusenosti, ale siran je super na rychlu patinu. Firma PONTVS pouziva snad najsirsiu skalu materialov na baze medi, 4 rozne bronzy, a jeden ci dva druhy mosadze. Berylium bronz, fosfor bronz.... netreba sa nechat oklamat cool nazvom, nie je to nic extra, v podstate treba sledovat iba mnozstvo cinu, pripadne hliniku.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 Dal jsem to tam blbě, chytlo to moc pěknou patinu - ale jenom zespoda... Jsem ti říkal dát hodinky vedle toho do nafouklého igeliťáku, ne dát hodinky nad páru.... Já jel ten mix ocet, citron sůl na svých hodinkách a výsledky byly vidět. Nechal jsem páru klesat na položené hodinky, takže těsnění nepřišlo do styku se směsí.Nejsem chemik, ale měl jsem pocit, že ty kyselé páry trochu naleptají povrch a sůl pomůže vysrážet a udržet patinu.Pro zvýraznění patinace na lunetě, jsem opatrně nanesl směs přímo na lunetu a nechal působit celou noc. Viz Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Samozřejmě nude hodně zaléžet na materiálu pouzdra... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdaMoss Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 To se celkem povedlo! Pekny plesnivky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 (upraveno) Tak má představivost selhala... Co si představit vedle do nafoukleho igelitaku? Šak se to k tomu nedostane když budou hodinky v pytlíku :-) Upraveno 27. září 2019 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 šéma Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 Vole :-DDíky. Já to dával přímo do té misky nad tu páru a celé do pytlíku... Zkusím to takhle :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
špelda66 Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 CH6 + snake Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 Já to zavřel do potravinové krabičky. Hodinky jsem položil na vršek z pet lahve Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 28. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2019 (upraveno) Ehm... Hodinky jsou v krabičce s vajíčkem už 24 hodin a nepozoruji žádnou změnu... Mám špatné hodinky/vajíčko nebo to prostě má být spolu třebas dva dny???Edit: vajico už začíná smrdět. Upraveno 28. září 2019 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 28. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2019 Uvařené vajíčko? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 28. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2019 (upraveno) Uvařené. Domácí...Jak dlouho to má trvat? Upraveno 28. září 2019 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 28. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2019 (upraveno) Bylo to tam pár hodin.Jinak já mám bronz Bronze C5191 (CuSn6), ty máš asi CuSn8 Upraveno 28. září 2019 uživatelem Dokusan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 28. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2019 (upraveno) Já jsem dával vajíčka na večer a do rána. Pak jsem exponované hrany oleštil aby hodinky dostaly ten správný look. Pak vše vypadá efektněji než jen ultra plesnivky nebo ultra leštěnky. Foto po očištění od vajíček. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 28. září 2019 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 28. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2019 Su v řiti... Po 36 h. Jen tohle: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdaMoss Odesláno 28. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2019 Vajíčkovou metodou jsem dopadl podobně. přejel jsem Capecodem a byly jak nový. teď nechávám patinovat přirozenou cestou a je to asi nejlepší. Zelos má ten bronz trošku víc jakoby do červena - asi krapet jiné složení a ten patinuje trošku jinak, než ty plesnivky od Jeronima. Ale je to jen můj dohad. Nikde potvrzený to nemám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 29. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2019 (upraveno) Vajíčková metoda? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Já tomu nechávám volný průběh. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Z těch vašich zelenáčů je mi blivno. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 29. září 2019 uživatelem 5etter Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 29. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2019 Tak po víkendu v krabičce s vajíčkem: NIC! A to mě s tím žena už v sobotu vyhodila mimo barák jak to smrdělo... tak dneska na 20 minut nad ocet a sláva, povedlo se mi docílit toho, co jsem od začátku chtěl.Takhle už to nechám, něco se setře, něco se přidá, ať to dělá co chce ... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se