Ivan Lelák Odesláno 21. května 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2024 Už jsem se tu vyznával ze svého vztahu k americké značce Fisher Space Pen, oficiálnímu dodavateli propisovaček pro americké kosmické lety. Nejvíc mám modelů Bullet, je to model, který je neobvyklý svým designem a velikostí (spíš malostí), nosila ho kdejaká celebrita a skončil dokonce v jakémsi světově profláklém muzeu moderního umění. Bulletů mám celkem 11 ale neodolal jsem a už před lety jsem koupil model AG-7 (AG - Anti Gravity), což je přesná replika původního modelu, který pan Fisher v roce 1965 vyvinul pro NASA a který se poprvé dostal do kosmu v roce 1967 na palubě Apollo 7. Ta propiska není nijak extra zajímavá, ale prostě jsem ji musel mít. Později udělali u Fisherů novou verzi, speciálně pro lety amerických raketoplánů, pojmenovali ji Shuttle Restractable a ta byla na palubách všech raketoplánů, od úplného začátku v roce 1981. Řekl jsem si, že ani toto pero nesmí žádnému fandovi kosmonautiky a značky FSP chybět a včera dorazilo. Je trochu štíhlejší a nepatrně delší než AG-7, nevím proč. Osobně se mi drží lépe silnější pera, astronauté to asi mají trochu jinak. Ale i tak se drží, a hlavně píše, parádně. Mnozí znáte příběh per Fisher Space Pen, pro ty co ne, jen zopakuji, že značka se do kosmu dostala především díky revoluční náplni. Běžná propiska totiž ve stavu beztíže nepíše a tak psali astronauté programu Mercury a Gemini obyčejnými tužkami. Tam byla zase velkým nebezpečím obyčejná tuha, resp. možnost ulomení hrotu a jeho vniknutí do elektroinstalace. Paul C.Fisher proto vyvinul speciální náplň. Vlastní inkoust je vysoce elastický a tixotropní, takže v klidném stavu je tuhý a zkapalní až při styku s pohybující se kupičkou. Za prostorem s inkoustem je píst a za ním je komora, naplněná dusíkem na tlak 343 kPa. Výsledkem je nevysychající inkoust, nestékající po hrotu pera, píšící ve všech polohách a v beztížném stavu, na suchý, mokrý i mastný povrch, dokonce i pod vodou nebo na papír politý olejem, což mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 21. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2024 V 10. 3. 2024 v 16:06, M.K. napsal: Omlouvám se, tohle jsem úplně minul... Necítím se být povolán psát recenze na psací potřeby, navíc rozdíl je tady danej jinými rozměry / hmotností... Visconti beru spíš jako stylovku, ale píše se s tím výborně. To tělo je z nějakého jejich materiálu, kde část tvoří láva z Etny a funguje to tak, že odvádí vlhkost. Navíc je téměř nerozbitné. Kamennej obchod by měl být v Praze (nevím přesně, byl to dárek), záruka je doživotní a uplatnitelná všude po světě. Také by mě zajímalo, zda se dají zakoupit v ČR, líbí se mi řada plnících per Van Gogh , konkrétně Starry Night. Visconti Luxusné Plniace pero alebo Guľôčkové pero s gravírovaním, značky Parker, Waterman, Cross, Sheaffer, Diplomat, Lamy, (onlinepenshop.sk) https://youtu.be/cKbSi-c8xnI?t=55 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 6. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2024 geniální věc, tahle concordka, bez ní se neobejdu. hledal jsem, jestli by se nenašla nějaká jakože lepší/novější čtyřbarevka, ale nenašel. ale stejně bych na ní asi nic neměnil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.S Odesláno 6. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2024 Jako malej kluk, tak cca před 42 lety jsem čtyřbarevku dostal od babičky k vánocům. Byl to snad nejkrásnější dárek tenkrát, co mě moc potěšil. Roky jsem na ní vzpomínal, tak mi jí manželka dala loni opětovně k vánocům...sice už to není ta stará poctivá práce, ale těší mě opět a vždycky, když jí vezmu do ruky, vzpomenu si na babičku... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 6. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2024 Visconti "Venus" Visconti 'Venus' White Medium Nib Fountain Pen 78300GA66MP | World of Watches Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 16. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2024 Moje skromná sbírka Parker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 18. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2024 Pak tu mám ještě dvě oblíbené. Sice jsou reklamní, ale nepůsobí lacině (materiál kov, hmotnost cca 25g). Design za mne poměrně zdařilý Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 21. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2024 Nový přírůstek Původně jsem chtěl nějaký dražší Parker nebo levnější Montblanc Ale vzhledem k mému zaměření padla volba na Lionsteel Nyala Kombinace titanu a karbonu 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 27. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2024 Tak jsem si říkal, že i ty obyč Parker psací potřeby by si zasloužily nějaký důstojný penál (Greenburry 1648-25) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radasw Odesláno 3. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2024 Z těch levnějších lze za mne doporučit LAMY a Waterman. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 3. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2024 V 27. 6. 2024 v 10:11, Pozorovatel napsal: Tak jsem si říkal, že i ty obyč Parker psací potřeby by si zasloužily nějaký důstojný penál (Greenburry 1648-25) To není úplně blbé...ty hubeňouři v tom drží pevně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 3. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. července 2024 @African docela jo, i když nejsou úplně na fest. Za mě celkem povedené pouzdro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 23. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2024 Jsem dneska šel kolem papírnictví, kde mají v nabídce Parker a tak jsem si hned udělal malou radost https://www.eparker.cz/detail-vyrobku/im-royal/parker-royal-im-premium-black-gt/1502-3231667.html#produkty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Vincent Odesláno 24. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2024 V 6. 6. 2024 v 10:19, lub napsal: geniální věc, tahle concordka, bez ní se neobejdu. hledal jsem, jestli by se nenašla nějaká jakože lepší/novější čtyřbarevka, ale nenašel. ale stejně bych na ní asi nic neměnil. Tohle je pecka. Měl jsem kdysi trojkombinaci od Rottringu - červená, modrá a pentelka. Blbec jsem ji vyměnil za nějakou kravinu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 24. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2024 Jsem zvědav, u Watermana se uloupla koncová čepička a nenašel jsem ji. Napsal jsem do fabriky, ta mě přesměrovala a dostal jsem tuhle odpověď. Odepsal jsem že beru a čekám další vývoj. Dear Jan, Thank you for contacting us and for choosing Waterman. In order to have your writing instrument serviced we would like to kindly ask you to send your product to our service center in France. The delivery is free of charge, as we provide you with a prepaid UPS label. Our technicians will examine the product carefully. If the issue falls under the warranty terms, the service will be free of charge. Please note that our warranties are not unconditional and cover only manufacturing defects and poor workmanship. They do not cover accidental damage, misuse, "wear and tear", missing parts or the overhauling of the instrument. If the service cannot be covered by the warranty terms, we will send you a quote for your approval before carrying out the service. Rejecting the quote and having the product returned not repaired is free of charge. Would you like to proceed with the service process? If so please provide me with your mailing address. If I can be of further assistance, please reply to this email directly. Kind regards, Catherine Writing Instruments Consumer Service Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pozorovatel Odesláno 24. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2024 Mě u toho Parker řekli, že kromě klasické reklamace (přímo u nich), lze pero i potom servisovat (to už samozřejmě za peníze). Líbí se mi, jak si tyto firmy zakládají na after sales službách, a že to pro ně nekončí prodejem produktu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 25. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2024 Som si nadelil, ked som bol dobry:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 25. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2024 před 1 hodinou, Harwey napsal: Som si nadelil, ked som bol dobry:) Spaceblue je velmi povedený kousek, mám tento model moc rád....je vidět že jsi byl letos hodný 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 26. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2024 (upraveno) V 24. 7. 2024 v 7:13, Karel Vincent napsal: Tohle je pecka. Měl jsem kdysi trojkombinaci od Rottringu - červená, modrá a pentelka. Blbec jsem ji vyměnil za nějakou kravinu... Rotring je krasne pero. Kvalitni, prakticke a dizajnove pecka. Premyslim, ze si jej poridim do prace, tam bych tuhle trojkombinaci zcela jiste vyuzil. Upraveno 26. prosince 2024 uživatelem ATOM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 26. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2024 před 6 hodinami, ATOM napsal: Rotring je krasne pero. Kvalitni, prakticke a dizajnove pecka. Premyslim, ze si jej poridim do prace, tam bych tuhle trojkombinaci zcela jiste vyuzil. Zrovna včera jsem koukal na web a zkoumal, jestli by mi víc vyhovovala 600 nebo Rapid Pro. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se