Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 2. 3. 2015 v 7:16, lucid napsal:

Měl jsem je, prodal jsem je, chyběly mi, mám je. Tyto jsou z r. 1972.

Paradni modra, nedivim se, ze jsi je chtel zpatky.

• Odpovědi 3,7tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Zlaté sedemdesiate, špeciálne u Seika. Chcel by som byť chronomagorom v tom období. Chronografy s flybackom aj bez, budíky, world timery... Škoda, že sme sa nedočkali nejakej kombinácie, napríklad chrono s budíkom, namiesto toho nám z modelov pre masy zostali len päťky a žiadne chroná :-(

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak nevím,mám doma taky bullheady sklíčko nic moc pouzdro je v pohodě. Brousit koupit nové, nebo nechat jako je. :-(

Odesláno
  V 13. 3. 2015 v 8:34, guzmic napsal:

Tak nevím,mám doma taky bullheady sklíčko nic moc pouzdro je v pohodě. Brousit koupit nové, nebo nechat jako je. :-(

Jestli je sklíčko na prd, tak Tondako objednává z Německa nové, totožné, co vyjde asi na 1200. Ale prý se dají i přeleštit, tak spíše bych se zkusil poradit s odborníkem, aby bylo zachováno původní.

Odesláno
  V 13. 3. 2015 v 8:12, Tikal napsal:

Neplánoval jsem to, ale Tonda to lehoučce rukou přejel, což nakonec dopadlo dobře.

Ja prave vaham, pouzdro je dost poskrabany,nejsem moc priznivcem prebrusovani,navic uz tezko trefi ten puvodni brus..no,uvidim.

Odesláno
  V 13. 3. 2015 v 8:34, guzmic napsal:

No,je to mineral,takze zalezi,jak moc hluboky to je,prebrousit to asi pujde,ale obcas prej ty stary skla rupnou,jak se moc narusi struktura.Objednej novy a stary schovej,alespon tak to udelal ja,navic s novym sklem hodinky prokouknou...

Odesláno
  V 13. 3. 2015 v 8:50, villain83 napsal:

No,je to mineral,takze zalezi,jak moc hluboky to je,prebrousit to asi pujde,ale obcas prej ty stary skla rupnou,jak se moc narusi struktura.Objednej novy a stary schovej,alespon tak to udelal ja,navic s novym sklem hodinky prokouknou...

U Bullheadů by měl být hardlex - pokud nejsou hluboké vrypy, pak to jde přijatelně přeleštit, jinak je vždy možnost, jak píše Pege1012, objednat nový hardlex od Sternkreuz nebo starý sklo dát do šuplíku a pořídit na ně safír.

Odesláno
  V 13. 3. 2015 v 9:02, lucid napsal:

U Bullheadů by měl být hardlex - pokud nejsou hluboké vrypy, pak to jde přijatelně přeleštit, jinak je vždy možnost, jak píše Pege1012, objednat nový hardlex od Sternkreuz nebo starý sklo dát do šuplíku a pořídit na ně safír.

však píšu,minerál...

Odesláno (upraveno)
  V 13. 3. 2015 v 10:27, villain83 napsal:

však píšu,minerál...

Hardlex je tvrdší a odolnější než obyčejný minerál - viz např. rozdělení zde. Proto i při leštění, kdy se sklo festovně zahřívá, hardlex vydrží, zatímco běžný minerál ne. Je spousta prodejců, které např. za příznivou cenu jsou schopni dodat skla do těchto modelů, ale kromě původních skel pouze Sternkreuz je schopen je dodat v odpovídající kvalitě.

Upraveno uživatelem lucid
Odesláno

Hardlex jde leštit, dělal jsem to a vyleštil i dost hluboké rýhy, jenže tam nastává lehká deformace ploch a to je na nic, lepší je nový safír a staré sklo do šuplíku.

Odesláno
  V 13. 3. 2015 v 10:45, Tikal napsal:

Hardlex jde leštit, dělal jsem to a vyleštil i dost hluboké rýhy, jenže tam nastává lehká deformace ploch a to je na nic, lepší je nový safír a staré sklo do šuplíku.

Právě proto jsem psal, že pokud se nejedná o vrypy, jde přijatelně leštit, jinak dochází k tomu, co popisuješ.

V 13. 3. 2015 v 10:57, villain83 napsal:

Aha,ja si myslel,ze Hardlex je jen obchodni nazev Seika pro mineral.Me teda odolnejsi nez klasickej mineral neprijde.

To máš pravdu, nicméně i kvalita u hardlexu je různá - jiný je např. u Seiko 5 a jiný u MM. 

Odesláno

villain: hardlex je chemicky tvrdene borosilikatove sklo. podobne sa pouziva v chemickych labakoch na skumavky a pod. - o.i. lepsie odolava teplote, je tvrdsie, napr. opticky vyrazne cirejsie ako safir. Ako uvadza lucid, su rozne stupne kvality, niekde v utrobach marinemaster vlakna je o tom podrobnejsia debata - aj s chemickymi vzorcami :)

Odesláno (upraveno)

Souhlasím. Veliká paráda. Doufám, že je zítra uvidíme v celé kráse ve vlákně Jaká chrona 60-80 léta máte na ruce. Chceme tam udělat bullhead-day, tak by bylo škoda tam takové leštěnky nevidět ?

Upraveno uživatelem tommasini

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...