Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

V 30. 3. 2024 v 23:00, Xenomorfus napsal:

Jop. Kamos, co nema hluboko do kapsy uz asi pred 15-ti rokama mel takove to japonske vajco (nebo minimalne japonsky znel nazev ;-). ). Cena uplny nesmysl, ale tvrdim, ze neexistuje lepsi gril. 

Že by Kamado? 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám vajco Buschbeck, a se standardním tepelným deflektorem jsem naprosto spokojen. Jenom je potřeba počítat s tím, že Ti velký deflektor v grilu zmírní komínový efekt, takže původní směřování teploty je potřeba mířit trochu výše. Můj deflektor zde:

https://www.avenberg.cz/z2435-tepelny-keramicky-deflektor-pro-buschbeck-kamado-xl

A k Tvé otázce ohledně grilování versus zelenina. Já to dělám tak, že dávám zeleninu výš na nástavec. Dávám ji tam dříve, nežli maso. Teplota na grilování jí zpočátku rozhodně neuškodí, no a na posledních pár minut pod ni hodím to maso, které griluji, no a ono zároveň slouží jako tepelný štít pro tu zeleninu. Já vím, zní to dost rurálně :-), ale skvěle mi to funguje.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes poprvé pokus o grilování na sraba, tedy s tepelným deflektorem. Princip: tepelný deflektor jako při pečení, ale teplota jako na grilování. Důvodem pro tento experiment bylo průmyslově naložené maso, které jsem chtěl trochu déle držet. Výsledek: naprostá bomba. Sice pomalejší příprava, ale stálo to za to. Teplota nad deflektorem 250, krkovice 1,5 až 2 cm, 8 minut po každé straně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zvazuju ke klasickemu grilu na uhli poridit jeste elektricky kontaktni, napr. Tefal Optigrill. Ma nekdo oba nebo prechazel z uhlaku na elektricky ci naopak? 

Hlavni duvod je, ze jsem linej ten uhelnej gril poustet, kdyz jsme jen dva nebo nekdy jsem na chate sam (mame takovej velkej kram). Lip se taky prevazi a obcas bych na nem delal na balkone.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 minutami, odjinud napsal:

Zvazuju ke klasickemu grilu na uhli poridit jeste elektricky kontaktni, napr. Tefal Optigrill. Ma nekdo oba nebo prechazel z uhlaku na elektricky ci naopak? 

Hlavni duvod je, ze jsem linej ten uhelnej gril poustet, kdyz jsme jen dva nebo nekdy jsem na chate sam (mame takovej velkej kram). Lip se taky prevazi a obcas bych na nem delal na balkone.  

Jestli elektrický gril, tak tento:

https://kuchynske-grily.heureka.cz/sage-bgr840bss/#prehled/

Přecházel jsem na něj právě z Optigrillu od Tefalu a rozdíl je obrovský, ve zpracování, údržbě, ale hlavně ve výkonu. Není žádný problém na něm udělat vysoké steaky, ugrilovat zeleninu (Tefal ji spíš udusil). Super je taky teplotní sonda. Na hladké plotně dělám vajíčka, palačinky, bramboráky.

Od té doby, co jsem ho jednou vzal na zahradní grilování k rodině, ho musím vozit pokaždé s sebou. Gril na uhlí i ten na plyn se už nepoužívají 😁

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď jsem to nějak trochu řešil. Kolega mi říkal, že takový ten zavírací už nikdy - měl nějaký Tefal - prý se to maso vymačkává váhou toho horního dílu, zůstává tam šťáva a maso je prý jak uvařené a pár dalších výhrad k údržbě a pod. 

Nakonec prý koupil tento levný gril https://www.alza.cz/rohnson-r-250-d133773.htm  a je zcela spokojen. Příprava masa prý super, větší kousky zakryje pokličkou, vše se jednoduše rozloží a dá do myčky, spirála je zalitá. 

Tak mě trochu nahlodal, zda nejít touto cestou. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 19 hodinami, odjinud napsal:

Zvazuju ke klasickemu grilu na uhli poridit jeste elektricky kontaktni, napr. Tefal Optigrill. Ma nekdo oba nebo prechazel z uhlaku na elektricky ci naopak? 

Hlavni duvod je, ze jsem linej ten uhelnej gril poustet, kdyz jsme jen dva nebo nekdy jsem na chate sam (mame takovej velkej kram). Lip se taky prevazi a obcas bych na nem delal na balkone.  

Elektrický áno ale nie kontaktný... tak ako píše P_P... mám kombo Kamado Joe Kettle Joe (uhlie) a weber Q 2400 (elektrika) a spokojenosť.... Rýchle grilovanie elektrika, plánovaná akcia, alebo low an slow grilovanie uhlie...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dekuji, panove, za info k tomu el. grilu. Vezmu ten Rohnson, za ty penize neni co resit. Vlaste teda jo - pritelkyne se uz ozvala jakoze kdo to bude mejt? Na chate totiz neni mycka, no a velky klasicky gril "meju" (=cistim rost) ja. 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...