JHonza Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 Dobré ráno a hned se pustíme do první lekce: JapaneseDaysoftheWeek.jpgTak nevím o jaký dialekt se jedná, já mám na hodinkách něco úplně jiného Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 Na to jsem právě čekal, jestli se někdo ozve. Sám tam japonštinu bohužel nemám, takže jsem to nemohl zkontrolovat. Snad jedině dát sem nějakou fotku a čekat, jestli je tu mezi námi nějaký japanolog. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomek Odesláno 28. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2014 Musím říct, že mě překvapuje to množství jazykových verzí u stejného modelu hodinek. Čekal bych že to bude stejný. Já mám na svých orient ray angličtinu a španělštinu, což se mi shodlo, když jsem španělštinu studoval. Není nad to mít na hodinkách day/date Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 28. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2014 Tak nevím o jaký dialekt se jedná, já mám na hodinkách něco úplně jiného tipoval bych tedy, že tam budeš mít čínštinu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 28. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2014 Ty jo, nakonec se tu provalí nějaká utajená výroba Orientu v Číně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M@chino Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 na Japoské hodinky patří japonské dny ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 Předpokládám, že je to focené dnes. Já si nemůžu pomoct, ale podle té japonské tabulky je tady ten ?domeček se stříškou? pátek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M@chino Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 Jj patek ... tenhle znak je proste hezci nez modra sobota ;D (posunuto na foceni) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flipik Odesláno 3. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2014 Moje zkušenost je výborná, mám klasické Mako a tyto semi-skeletony a nemám si na co ztěžovat.Zpracování OK a přesnost vynikající. Skeletony dělají cca +4s / den na ruce a přes noc na korunce cca -4 / noctakže dlouhodobá odchylka je do +1s/den. Podotýkám, že po koupi nebyli seřizované. Mako seřizoval mistr Valisa ty dělají při kontinuálním nošení 24 hod +0,5 / den čili asi + 15 / měsíc. A to u hodinek se šroubovací korunkouvelmi oceňuji. S vintage Orientem zkušenost nemám, ale troje nové bez problému a k mé plné spokojenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pooletr Odesláno 7. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2014 Maximální spokojenost. Co se týče kvality zpracování, tak je na hodně vysoké úrovni. Mám asi měsíc ORIENT STAR WZ0061DV a musím říct, že se jedná o hodně kvalitní hodinky. Dvojitý AR budí dojem že tam ani žádné sklíčko není. Přesnost jsem zatím neměřil. Ještě počkám až se plně zaběhnou. Můžu jedině doporučit. Fotky mám v chlubírně http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/69460-orient-star-wz0061dv/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flipik Odesláno 8. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2014 Maximální spokojenost. Co se týče kvality zpracování, tak je na hodně vysoké úrovni. Mám asi měsíc ORIENT STAR WZ0061DV a musím říct, že se jedná o hodně kvalitní hodinky. Dvojitý AR budí dojem že tam ani žádné sklíčko není. Přesnost jsem zatím neměřil. Ještě počkám až se plně zaběhnou. Můžu jedině doporučit. Fotky mám v chlubírně http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/69460-orient-star-wz0061dv/ Jsou parádní a časem uvítáme i údaje o přesnosti a zkušenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2014 Trochu to tu usíná, tak sem hodím jeden dotaz, který mi už delší dobu vrtá hlavou. Jedná se o hlasitost tikání. Líbí se mi, když je tikot slyšet. Orient Mako, mě z tohoto hlediska naprosto zklamaly (jinak bez dalších výhrad). Např. Seiko 5 Sports slyším už na vzdálenost přibližně 3 cm od ucha. Orient Mako musím přiložit až úplně k uchu a i tak je jejich tikot téměř neslyšitelný. Zajímá mě jestli je to u Mako normální, případně jak jsou na tom další modely Orient. Předem díky za vaše postřehy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2014 musíš to taky vnímat optikou vodo- a tím pádem zvukotěsnosti. Maka mají WR 20 bar, obyčejné Seiko 5 povětšinou 3 bar. Je to například to samé jako u Casia hlasitost pípání a budíku. Čím větší WR, tím slabší zvuk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2014 To mě napadlo, že by to mohlo souviset s vodotěsností, ale nebyl jsem si jistý. A ty Seika mám WR 100 m, ale mají prosklené dýnko, což má asi taky vliv na hlasitost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2014 Trochu OT, ale mě nejvíc tikaj dvoje ruský hodinky - jedny Sportivnie (ale to bude atyp - mám asi patery, a takhle hlasitě tikaj jen jedny) a pak Volna Preciznoje (ty obecně prý opravdu tikaj hlasitě). Obojí slyším na 2 metry (když je ticho, samozřejmě). Oboje mají šroubovací dýnko a určitou voděodolnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2014 To jsem už slyšel několikrát, že ruské hodinky jsou snad i nejhlasitější. Mám starší Poljoty a Slavy, oboje ?oblekovky? s WR prakticky 0, a ty jsou zrovna velice tiché. Srovnal bych to s našimi Prim Sport 2. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikulíšek Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2014 Moje zkušenosti... Mako (WR200) slyším tikat tak na 1-2cm, Orient Flight (WR100) na skoro 20cm, Sk Crystal (WR) neslyším vůbec (což už mi přijde zvláštní).Spíš mě trochu překvapuje, že je tu tikání vnímáno veskrze kladně... Mě mnohdy tikající hodin(k)y výrazně oddalují dobu usnutí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2014 Spíš mě trochu překvapuje, že je tu tikání vnímáno veskrze kladně... Mě mnohdy tikající hodin(k)y výrazně oddalují dobu usnutí. Nevím, jestli veskrze kladně, ale mě jemné tikání spíš uspává. Zatímco pravidelné cukání vteřinovky v quartzových nástěnných hodinách mi vadilo natolik, že jsem z nich vytáhnul baterku a je klid. (zatím si toho doma nikdo nevšimnul, tzn. že tam navíc visí úplně zbytečně) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2014 Spíš mě trochu překvapuje, že je tu tikání vnímáno veskrze kladně... nespletl jsi si fórum? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikulíšek Odesláno 12. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2014 nespletl jsi si fórum? podobnou reakci jsem čekal :-D však si za to můžu sám ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se