Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

A proč jsi dělal  bordel? Možná to bude trochu (trochu víc) jak píšou tady ostatní - jací rodiče, takový potomek - tedy výchovou.

Nebo jinak: Vychovávat děti jde různě: vařečkou, bez ní,... Prostě jak kdo dovede.

Upraveno uživatelem Karlos
  • Odpovědi 1,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Byl sem, pardon jsem lehce hyperaktivní typ člověka no. Ale, jakej otec, takovej syn to máš asi pravdu. Plus do toho bolševik, jiná doba, jiný mravy, jiná pravidla. To není stížnost, to je vývoj.

Odesláno

A je teoreticky možný, že kdybys měl otce (nebo jak ty říkáš, fotříka) s jinou povahou a osobností, že bys byl vychovaný jinak a třeba bys takový bordel nedělal?

Odesláno

Já vím, těžko se o něčem takovém mluví. Ale jak říkáš, je to prostě vývoj. Jiné podmínky, jiná doba, jiná společnost, jiní lidé. Už jen to, že dnes vychovávají děti rodiče o dekádu starší je velká změna oproti minulosti. Mají jiné zkušenosti, jiné názory, vidí jiné možnosti,...

Odesláno (upraveno)

Teoreticky? No, teoreticky je možné všechno. Ale já si nemyslím, že bych byl špatným člověkem, hold jsem měl divočejší dětství. Dneska je to cajk a umím s tím žít. Ovšem dalo mi to určitě tu zkušenost, že svoje děcka netrestám fyzicky a jsem daleko benevolentnější k "problémům" ve škole, samo se bavíme v rámci regulí, nemám tendenci hystericky řešit bagatelní věci nějakým křikem, zákazy nebo fyzickými tresty. Jinak otec je Řek, takže sklony k impulsivitě u sebe i u něj beru s rezervou.

Upraveno uživatelem BlackPanter
Odesláno

Já myslím, že vlastní prožitek není podmínkou pro vnímání rozdílu mezi dobrým a špatným. Že tohle se jde naučit i bez toho.

Vlastní negativní prožitek je dokonce možná i rizikovější, protože určitá část lidí ho bude považovat za normální a posílat dál, ve smyslu mě doma taky řezali a podobně.

Odesláno

To se taky většinou stává, podle toho co člověk slýchá kolem sebe. Akorát si myslím, že v těchto případech nedošlo k uvědomění. Ale to se nezmění ani po zákonných represích, tam je potřeba začít u sebe, což je na jinou debatu.

Odesláno
:D to není převýchovou, to je stárnutím, dneska už člověk řeší problémy s jiným pohledem než když mu bylo dvacet, pětadvacet. O tom mladším, prasečím věku se ani nebavím :D
Odesláno

Do určitýho věku dítěte mi přijde, že je v některých situacích násilí jedinou efektivní formou výchovy. Nemám pochopitelně na mysli nějaké bití, ale prostý využití fyzický převahy, třeba potomka čapnout a odnést někam, kde děcko nebude samo sebe ohrožovat, kde jeho hysterie neobtěžuje okolí, apod. Ono i to "pevný objetí" propagovaný Prekopovou je vlastně násilí, co si budem povídat :) (už se těším, až to bude někdo chtít klasifikovat jako únos nebo omezování osobní svobody).

Odesláno

Jsem rád, že dceru (4) mám vychovanou tak, že reaguje na zvýšený hlas a k "fyzice" nemusí docházet. Od manželky teda dostává na zadek více :)

Odesláno

Jsem rád, že dceru (4) mám vychovanou tak, že reaguje na zvýšený hlas a k "fyzice" nemusí docházet. Od manželky teda dostává na zadek více :)

Ve čtyřech letech je to pohoda, počkej v deseti ... dvanácti ... :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...