Hranolka Odesláno 16. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2019 Dobrý den, jsem tu nový a velmi bych ocenil radu zkušenějších. Otec, univerzitní profesor na technické vysoké škole, bude začátkem následujícího roku slavit 60 let.Poslední roky nosí smart watch, které ho již značně omrzely. Vyslovil přání, že bych chtěl nějaké pořádné hodinky. Sám nosím také smart watch. Tam má znalost hodinek začíná a také končí. Znám jen dvě značky: PRIM a Patek Philippe.Ve skutečnosti znám ještě Rolex, ale to vím, že by jeho styl určitě nebyl. První pohledem mě zaujaly Hodinky Prim Tourbillon Meteorite. (https://prim-hodinky.cz/prim-tourbillon-meteorite/)Cena vyšší než jsem plánoval. 139.000,- Kč, ale popisují je jako hodinky s meteoritem (wow efekt), Technologie KRÁLOVSKÁ HODINÁŘSKÁ KOMPLIKACE ? TOURBILLON (to zní dobře), česká značka a povedený design. Tak jsem se zaradoval a prakticky běžel jeden kousek koupit. Jen tak mimochodem jsem cestou do obchodu zabloudil na toto forum, kde se o dotyčné značně nepíše v nejlepších světle a jejich královská technologie je zde spíše zesměšňována. Tak jsem opět nastartoval internety a vyhledal druhou volbu, hodinky Patek Philippe. Cena hodinek Patek Philippe mi nejen vyrazila dech, ale také způsobila zkrat počítače. Zdá se mi rozumější mu na důchod pořídit nové SUV než hodinky. Každopádně jsem zase na začátku a tápu. Pročetl jsem si pár článků o výběru hodinek, které mě v synergii hojně odkazovali na toto fórum. Psalo se tam o znalých lidech, kteří jsou ochotni podat topícímu ruku. Tak končí můj příběh. Velmi ocením každou rodu. Děkuji,KJ
Hranolka Odesláno 16. prosince 2019 Autor Nahlásit Odesláno 16. prosince 2019 Dobrý den, jsem tu nový a velmi bych ocenil radu zkušenějších. Otec, univerzitní profesor na technické vysoké škole, bude začátkem následujícího roku slavit 60 let.Poslední roky nosí smart watch, které ho již značně omrzely. Vyslovil přání, že bych chtěl nějaké pořádné hodinky. Sám nosím také smart watch. Tam má znalost hodinek začíná a také končí. Znám jen dvě značky: PRIM a Patek Philippe.Ve skutečnosti znám ještě Rolex, ale to vím, že by jeho styl určitě nebyl. První pohledem mě zaujaly Hodinky Prim Tourbillon Meteorite. (https://prim-hodinky.cz/prim-tourbillon-meteorite/)Cena vyšší než jsem plánoval. 139.000,- Kč, ale popisují je jako hodinky s meteoritem (wow efekt), Technologie KRÁLOVSKÁ HODINÁŘSKÁ KOMPLIKACE ? TOURBILLON (to zní dobře), česká značka a povedený design. Tak jsem se zaradoval a prakticky běžel jeden kousek koupit. Jen tak mimochodem jsem cestou do obchodu zabloudil na toto forum, kde se o dotyčné značně nepíše v nejlepších světle a jejich královská technologie je zde spíše zesměšňována. Tak jsem opět nastartoval internety a vyhledal druhou volbu, hodinky Patek Philippe. Cena hodinek Patek Philippe mi nejen vyrazila dech, ale také způsobila zkrat počítače. Zdá se mi rozumější mu na důchod pořídit nové SUV než hodinky. Každopádně jsem zase na začátku a tápu. Pročetl jsem si pár článků o výběru hodinek, které mě v synergii hojně odkazovali na toto fórum. Psalo se tam o znalých lidech, kteří jsou ochotni podat topícímu ruku. Tak končí můj příběh. Velmi ocením každou rodu. Děkuji,KJ
Radek124 Odesláno 17. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2019 (upraveno) Tourbillon je možná "královská hodinářská komplikace", ale v náramkových hodinkách je s prominutím na pendrek, teda pokud nejde o součást "image a investice".Což je druhá část problému, protože to co odkazuješ je "levej PRIM" = brandovaná Čína, která se (asi bez "meteoritu, mrkni třeba sem) běžně prodává za desetinu Upřímně, pokud ten nákup úplně nehoří, dej tomu pár dní, riskni pročtení pár zdejších vláken (MIMO PRIM a PP!!!), ať si z tebe někdo neudělá hejla jako v případě toho MPM - a pokud nahodíš předběžný rozpočet (který mezitím stejně 2x přetáhneš), určitě se Ti tady sejdou nějaké rozumnější tipy, u kterých už budeš aspoň tušit která bije (rozměr?, materiál?, barva?, automat?, rezerva chodu?, komplikace?) - protože s tímhle prvním příspěvkem jsi teprve na začátku příběhu... Za mě: Pokud má tatík "na sportování" nějaké smartwatch, bylo by dobré hledat spíš v kategorii "oblekových" než "nářaďových" hodinek. I ten "pravý PRIM" (ELTON) je spíš záležitost ostalgiky, pořádné NOVÉ hodinky hledej radši jinde. Dost by pomohlo naznačit jestli tatík tíhne spíš ke Švýcarsku, Německu a nebo třeba Japonsku, ve všech třech případech se dají za rozumné peníze sehnat krásné kousky i bez vylupování banky. A pokud netoužíš zařadit se do pořadníku čekatelů na ROLEX SUBMARINER/GMT/DAYTONA, tak "v profesorské kategorii" se dá spousta pokladů najít i ve zdejší inzerci - mrkni třeba na nabídky lidí jako Mrakodrap (Moser?), Kilundron (GS, AP, zlaté rolby?) atd. PS: Závidím Tvému tatíkovi... Upraveno 17. prosince 2019 uživatelem Radek124
Radek124 Odesláno 17. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2019 PPS: Tady máš namátkou taky jeden meteorit - sice bez "turba", ale s datumkou a rozumnou šancí na případný servis...
Horhe Odesláno 17. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2019 (upraveno) Ahoj, takže to jenom upřesníme. Cena kolem kila, nové, nic sportovního, předpokládám na kůži. Nebo může být i tah? Každopádně bych volil něco decentního, když budou na tahu, vyměnit za kůži můžeš skoro vždycky. Jakákoli komplikace výhodou (na turbo zapomeň, na primky zapomeň). Ještě si ujasnit, jestli římské, arabské číslice, nebo jen indexy.Švýcar, nebo může být i Němec? no a nějaký tipy: Union Frederique Constant Nebo během dne tady nasosej informace, pak se seber, dojdi si do Koscomu, projdi si krám, nech si poradit, řekni si o slevu a za ušetřený peníz si kup něco pro sebe. No a jelikož tě to mezitím začne zajímat a bavit a o svátcích bude spousta volného času, tak do toho spadneš, po svátcích rozbiješ prasátko a koupíš si něco dalšího, pořádnýho, a pak další a pak další Upraveno 17. prosince 2019 uživatelem Horhe
Diablo1st Odesláno 17. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2019 Práveže vzhľadom na vek by som odporučil hodinky úplne bez komplikácii, max dátum, ak mu ešte ako tak zrak slúži, napr. Tudor 1926, IWC Mark XVIII, tých modelov je strašné kvantum. Ale ak je príbeh u hodiniek dôležitý možno by som volil Omega Moonwatch.
4st0n Odesláno 17. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2019 Iwc Portuguese, jestli budget dovoli.Nomos?Longines heritage small seconds?Nebo "jen" Junghans Max Bill? Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Exiztence Odesláno 17. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2019 Radek me hnedka vyhatuje ale treba DJ na jubilee jsou podle me idealni, ma to nejakou WR, spolehlive, robustni... )
xcmaniax Odesláno 17. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2019 S tímhle budgetem bych se díval po nějakém společenském modelu od Omegy na koženém řemínku. Kdybyste přitlačili, tak 36mm Rolex Datejust je také skvělá volba. Na druhou stranu PP bude lepší investice než SUV;-) Na ty Prim rovnou zapomeň.
colommbo Odesláno 17. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2019 Běží tu dvě paralelní identická vlákna, tož ať se doporučení a rady netříští...
pepyczek Odesláno 17. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2019 Co třeba tyto GS? Manuál, bez komplikací, špičkové zpracování... https://www.hodinky-koscom.cz/grand-seiko-sbgw231-k0025428
Hranolka Odesláno 17. prosince 2019 Autor Nahlásit Odesláno 17. prosince 2019 (upraveno) Tourbillon je možná "královská hodinářská komplikace", ale v náramkových hodinkách je s prominutím na pendrek, teda pokud nejde o součást "image a investice".Což je druhá část problému, protože to co odkazuješ je "levej PRIM" = brandovaná Čína, která se (asi bez "meteoritu, mrkni třeba sem) běžně prodává za desetinu Upřímně, pokud ten nákup úplně nehoří, dej tomu pár dní, riskni pročtení pár zdejších vláken (MIMO PRIM a PP!!!), ať si z tebe někdo neudělá hejla jako v případě toho MPM - a pokud nahodíš předběžný rozpočet (který mezitím stejně 2x přetáhneš), určitě se Ti tady sejdou nějaké rozumnější tipy, u kterých už budeš aspoň tušit která bije (rozměr?, materiál?, barva?, automat?, rezerva chodu?, komplikace?) - protože s tímhle prvním příspěvkem jsi teprve na začátku příběhu... Za mě: Pokud má tatík "na sportování" nějaké smartwatch, bylo by dobré hledat spíš v kategorii "oblekových" než "nářaďových" hodinek. I ten "pravý PRIM" (ELTON) je spíš záležitost ostalgiky, pořádné NOVÉ hodinky hledej radši jinde. Dost by pomohlo naznačit jestli tatík tíhne spíš ke Švýcarsku, Německu a nebo třeba Japonsku, ve všech třech případech se dají za rozumné peníze sehnat krásné kousky i bez vylupování banky. A pokud netoužíš zařadit se do pořadníku čekatelů na ROLEX SUBMARINER/GMT/DAYTONA, tak "v profesorské kategorii" se dá spousta pokladů najít i ve zdejší inzerci - mrkni třeba na nabídky lidí jako Mrakodrap (Moser?), Kilundron (GS, AP, zlaté rolby?) atd. PS: Závidím Tvému tatíkovi... Děkuji za vyčerpávající text, rozpočet jsem si představoval kolem 50, ale limit může přesahovat 100. S tím na paměti, pokud najdu krásné za 15, tak je beru a neohlížím se.Rozpočet tu nehraje prim, hlavním bodem je poměr cena/kvalita/zajímavost. Záměrem je koupit neobyčejné hodinky, které zaujmou na první dojmem jak laika, tak odborníka.Dalším bodem záměru je skutečnost, že namají na první dobrou řvát "drahé" - to pro mě reprezentuje třeba Rolex. (Patek Philippe je ve skutečnosti dražší, ale laik to tak nevnímá) rozměr - střední rozměr, materiál - safírové sklíčko , barva - nehraje roli, automat - ?, rezerva chodu - ?, komplikace - ano Pro představu pár slov k odbarovanému.Do práce nosí košili, sako a kožené boty, má břicho, vousy a tmavé delší vlasy. Dá se charakterizovat jako bohém, miluje hudbu z vinilu a ve zkratce splňuje každou představu univerzitního profesora. Procestoval svět a v posledních letech často cestuje do asie, kde i za mlada studoval. (tam se nabízí hodinky z Japonska) Je to dost vágní žádost o radu, ale opravdu ocením každým názor.Nerad bych koupil hodinky typu Prim Tourbillon Meteorite, které zdánlivě reprezentují českou tradici, kvalitu a skutečnou hodnotu, ale odborník by se s nadsázkou těmto hodinkám vysmál jako předraženému čínskému krámu. KJ Upraveno 17. prosince 2019 uživatelem Hranolka
Liqid Odesláno 17. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2019 Jestli rád cestu na východ, vzal bych GMT Seika, třeba tyhle GS jsou super univerzální klasika pro starší pány.
nickolas Odesláno 17. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2019 Pokud to teda myslis vazne, pac to tak na me uplne nepusobi, tak si asi nejdriv ujasni ten rozpocet. Rozptyl 15-100 je trochu divoky (Prim a Patek v jedne vete jakbysmet). A co bych radil? Liqid me predbehl...tyhle GS maji v sobe vse, co by se tatovi mohlo libit a co pozadujes.
Exiztence Odesláno 17. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2019 (upraveno) Me prijde ze tady omylas Pateka ale pak dle zadani chces vlastne kolotoc Za ty ten tvuj budget (jak chapu tak 150k max) jestli chces nemainstreamove hodinky co oceni lidi co tomu rozumi tak ty Grand Seiko jsou dobra volba, laici tomu nerozumi tudiz oceni tak akorat kolotoce a pak prijde klasicka otazka kolik to stalo. Edit 1: Podle deskripce by ty hodinky meli mit aspon zakladni WR tudiz ciste oblekova 30ka mi prijde neadekvatni... Neco na pul cesty dle toho co chces by mohlo byt todle: Upraveno 17. prosince 2019 uživatelem Exiztence
Kluk jako buk Odesláno 17. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2019 Práveže vzhľadom na vek by som odporučil hodinky úplne bez komplikácii, max dátum, ak mu ešte ako tak zrak slúži, napr. Tudor 1926, IWC Mark XVIII, tých modelov je strašné kvantum. Ale ak je príbeh u hodiniek dôležitý možno by som volil Omega Moonwatch. Lol Šedesát dneska není žádnej věk. Tím bych se nenechal nějak zvlášť omezovat. @HranolkaBudu sdílet sentiment kolegů. Těm Primkám se vyhnout. Je to Čína. Pokud už Prim, tak tady, ale ani to nebude žádná hitparáda. Co se týče tourbillonu, v rámci respektovaných značek dělá nejlevnější tuším Tag Heuer. Ale jednak by byly výrazně přes limit a jednak to asi bude úplně jinej styl. Jinak všechny zásadní značky, na který bych se s limitem 100k díval, už tu asi padly: Omega, GS, Longines...
Diablo1st Odesláno 17. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2019 Ak chceš niečo v nižšej cenovej relácii skús pozrieť Christopher Ward. Nie je to zrovna značka zvučného mena, ale robia veľmi kvalitné hodinky za podľa mňa slušné ceny.
Kex Odesláno 17. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2019 Záměrem je koupit neobyčejné hodinky, které zaujmou na první dojmem jak laika, tak odborníka. ... Zaujmout laika bude trochu problém. Z mé zkušenosti laici v Čechách znají akorát hodinky Omega Seamaster Planet Ocean, a to kvůli bondovkám (ačkoliv mezi chronomagy se vlastně "bondovky" říká jinému modelu od Omegy) a pak Rolex jako značku. Zaměstnanci ministerstev pak ještě Longines (školství, místní rozvoj) a TAG Heuer (průmysl a obchod, doprava) :-D Takže bych se asi smířil s tím, že Ti tady snad pomůžeme najít krásné hodinky, které ale laikům neřeknou vůbec nic. A ono je to vlastně jedno. Důležité je, aby z nich měl dobrý pocit jejich nositel. Jakožto vysokoškolský pedagog (byť v nižší vědecko-pedagogické hodnosti než Tvůj otec) mohu s klidným svědomím doporučit úžasné univerzály Ball Engineer III Marvelight - swiss, decentní velikost 40 mm, "radioaktivní" osvětlení tritiem, velmi pohodlný a přitom dobře vypadající ocelový náramek (k večernímu úboru možno přendat na tmavě hnědého krokodýla), nárazuvzdorné, antimagnetické, cena lidová kolem 40k CZK.
tommasini Odesláno 17. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2019 Podle popisu, bych tomu cloveku klidne doporucil hesalitovy Omega speedmaater - moony. Na kuzi idealne. Rucni natah pro milovnika vinilu. Znacka dobra i pro laika. Znalce potesi. Historie modelu super.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se